Simone van der Vlugt signeerde bij Boekhandel Wagner in Sassenheim

Zaterdag 19 juni bracht Simone van der Vlugt van 14.30 uur tot 15.30 uur een bezoek aan boekhandel Wagner, Hoofdstraat 181 te Sassenheim ter promotie van o.a. haar nieuwe boek De Kaasfabriek.

Simone van der Vlugt is een van Nederlands grootste schrijvers van jeugdboeken, thrillers en historische romans. Ze ontving diverse prijzen waaronder de NS Publieksprijs voor Op klaarlichte dag. In totaal werden van haar boeken voor volwassenen meer dan 2 miljoen exemplaren verkocht. Haar debuut De reünie wordt verfilmd met in de hoofdrollen Thekla Reuten en Daan Schuurmans. 

Over het boek:
De kaasfabriek is een historische roman van Simone van der Vlugt, auteur van ondere andere Het schaduwspel en Nachtblauw. Amsterdam, 1892. Lydia rouwt om de dood van haar ouders, die kort na elkaar zijn overleden. Ze heeft hun huis in Amsterdam en buitenhuis in Purmerend geërfd. Ondanks het verlies zit ze vol ideeën voor de toekomst en voor het uitvoeren van haar vaders plannen: een moderne kaasfabriek beginnen, op stoomkracht en met een hoge productie. Maar als vrouw alleen mag ze geen onderneming starten: ze moet samenwerken met een moderne boer uit de omgeving, Huib Minnes. Samen bouwen ze de grootste kaasfabriek van Noord-Holland. Antwerpen, 1914. Nora, de dochter van Lydia, trouwt met Ralph Reymaekers en het paar vestigt zich in de havenstad. Na een ernstig conflict met haar moeder over haar afkomst is Nora blij weg te zijn uit Waterland. Maar dan breekt de Eerste Wereldoorlog uit en moeten ze in een gruwelijke nacht vluchten uit Antwerpen. Hoe zal de toekomst eruit komen te zien voor deze vooruitstrevende vrouwen?

Boek nu kopen