Woensdag 12 juni lezing Bourgondiërs door Bart van Loo

Op uitnodiging van boekhandel Wagner gaf Bart van Loo de lezing "De Bourgondiërs" n.a.v. zijn nieuwe boek op woensdag 12 juni om 20.00 uur. We moesten naar De Oude Tol vanwege de hoge animo. 

Wat hebben we een prachtige avond gehad. Twee uur lang hebben we mogen luisteren naar 'onze' Bart van Loo. Wat kan deze man vertellen. We hebben genoten! Dank Bart, dank gasten!
 

Over het boek:
De Bourgondiërs vertelt de geschiedenis van de vroege Nederlandse eenwording. Het is een wonderlijk relaas van ontbolsterende steden, ontwakend individualisme en uitstervende ridderidealen. Van schizofrene koningen, doortastende hertogen en geniale kunstenaars. Terwijl de Bourgondische hertogen met veldslagen, huwelijken en hervormingen de versnipperde Lage Landen tot één geheel smeedden, ontstonden onder hun impuls de onvergetelijke werken van Klaas Sluter, Jan van Eyck en Rogier van der Weyden.
Bart Van Loo’s even spannende als leerrijke verkenning van de middeleeuwen groeit gaandeweg uit tot een wervelende cultuurgeschiedenis. Meeslepend en erudiet vertelt hij waar wij vandaan komen. Als geen ander weet Van Loo bevlogenheid, humor en kennis van zaken te combineren.

Over de auteur, op zijn website:
Ik lees, schrijf boeken en sta geregeld op een podium. Men noemt mij wel eens “een francofiel”. Het gebeurt dat men ook het woord “bevlogen” in de mond neemt. Mijn eerste liefde is en blijft de literatuur, maar sinds enkele jaren is de geschiedenis een gewaardeerde maîtresse geworden. Samen met mijn vrouw en dochter woon ik in West-Vlaanderen, op een boogscheut van de Franse grens. Met enige regelmaat kun je mij ook in Antwerpen vinden. Optredens brengen me dan weer in alle uithoeken van de Lage Landen.

Mijn leven verdeelt zich tussen podium en ‘klooster’, tussen uitbundigheid en de stilte van lezen en schrijven. Op een dag vond ik een mooie tussenvorm: de trein als rijdende werkkamer. Altijd onderweg en toch verdiept in een boek of een gedachte. Sindsdien pendel ik naar nergens als de rusteloosheid toeslaat.

Op de flap van mijn laatste boek pakte mijn uitgever uiteraard met ronkende volzinnen uit:
Schrijver en conferencier Bart Van Loo (1973) heeft zich de voorbije jaren ontwikkeld tot een zeldzaam dubbeltalent. Met zijn virtuoze minicolleges in De Wereld Draait Door raakte hij bekend bij het grote publiek, maar in de eerste plaats is Van Loo natuurlijk schrijver. Van zijn hand verschenen de alom geprezen Frankrijktrilogie en de bestsellers Chanson en Napoleon. In zijn nieuwste boek De Bourgondiërs is Bart Van Loo op het toppunt van zijn kunnen.

Boek nu kopen