Op uitnodiging van boekhandel Wagner waren woensdag 30 maart Isa Hoes en Merlijn Kamerling om 19.30 uur te gast bij boekhandel Wagner. Anderhalfjaar geleden, op de dag af, werd Merlijn naar aanleiding van zijn boek 'Nu ik je zie' geïnterviewd door Willem Bisseling. Opnieuw wilde Willem Bisseling voor ons het interview afnemen. Aansluitend signeerden Isa en Merlijn 'Je bent niet alleen'.

Over het boek: Een liefdevol boek van Isa Hoes en Merlijn Kamerling over omgaan met het verlies van een dierbare.

In hun eerste gezamenlijke boek Je bent niet alleen beschrijven moeder Isa Hoes en zoon Merlijn Kamerling hoe het is om te rouwen om iemand die heel dicht bij je stond. Zo dichtbij dat door het wegvallen van die persoon je leven totaal anders wordt. In het geval van Isa en Merlijn was die persoon een echtgenoot en vader, Antonie Kamerling, maar dit boek is herkenbaar voor iedereen die een broer, zus, kind, ouder of partner verloren heeft.

Isa en Merlijn reiken handvatten aan om met zulk intens verdriet om te gaan. Ze vertellen hoe zij hun grote verlies hebben moeten verwerken. Ze gaan in op de verschillende fases van rouw, hoe je dicht bij jezelf kunt blijven, hoe je grenzen aan kunt geven, hoe je je voorbereidt op de klappen die nog gaan komen, hoe je het verstikkende verdriet niet de overhand laat krijgen, maar ook hoe je leert er niet voor weg te lopen.

Ze vertellen over de waardevolle betekenis van kleine gebaren en het averechtse effect dat grote gebaren kunnen hebben, al zijn ze nog zo goedbedoeld. Zelfs de mensen die absoluut niet met het verdriet van een ander om kunnen gaan, weten na het lezen van dit boek hoe ze toch een waardevolle bijdrage aan iemands rouwproces kunnen leveren. Want soms is het zwijgzaam bereiden van een simpele maaltijd ruim voldoende om te laten weten: je bent niet alleen.

Boek nu kopen