Woensdag 9 maart Annejet van der Zijl 19.30 uur 

In de Tuinzaal van 'De Oude Tol', Hoofdstraat 147, Sassenheim mochten wij Annejet van der Zijl ontvangen. Mede door Ivan Borgstijn, die het interview afnam werd het met de aimabele Annejet én een zeer geliefd publiek een prachtige avond.

Over de auteur: 

Annejet van der Zijl is een van de bekendste en meest gelezen schrijvers van ons land. Ze schreef tot dusver zeven non-fictieboeken en één fictieboek, die allen bestsellers werden.

De schrijfcarrière van Annejet begon in 1998, toen ze debuteerde met Jagtlust, een reconstructie van de gelijknamige, roemruchte kunstenaarskolonie in het Gooi. De bekroonde biografie Anna, het leven van Annie M.G. Schmidt (2002) zette haar vervolgens op de kaart als 'De koningin van de literaire non-fictie' (Pieter Steinz in NRC Handelsblad). In 2004 publiceerde Annejet de liefdesgeschiedenis Sonny Boy, waarvan alleen in Nederland al inmiddels meer dan 700.000 exemplaren zijn verkocht. In 2009 promoveerde Annejet als historica met de biografie Bernhard, een verborgen geschiedenis. Net als Gerard Heineken - het verhaal van de oprichter van het gelijknamige concern en een geschiedenis van Amsterdam. In 2015 verscheen De Amerikaanse prinses. Deze reconstructie van het veelbewogen leven van Allene Tew, de Amerikaanse peetmoeder van prinses Beatrix, bezette wekenlang de eerste positie op de bestsellerlijsten. Er werden tot dusverre meer dan 250.000 exemplaren van verkocht. In 2018 verscheen de engelse vertaling. An American Princess - the many lifes of Allene Tew, werd een Wall Street Journal bestseller en door Man Booker Prize winnaar Hilary Mantel in The Guardian uitgeroepen als een van de beste boeken van het jaar 2019.

Het internationale succes gaf Annejet de moed om zich te wagen aan de reconstructie van de negentiende eeuwse liefdesgeschiedenis Leon & Juliette, dat in 2020 als Boekenweekgeschenk verscheen. Dit verhaal werd de opmaat van de transatlantische familiekroniek Fortuna's Kinderen, die in het najaar 2021 in Nederland en in het voorjaar van 2022 in de VS zal verschijnen.

Over het boek:
Het vorig jaar verschenen 'grote' boek van Annejet van der Zijl, met daarin verwerkt haar succesvolle Boekenweekgeschenk Leon & Juliette, is misschien wel haar meest ambitieuze ooit. Dit waargebeurde verhaal begint bij avonturier Leon Herckenrath die in 1818 zijn hart verloor aan de jonge slavin Juliette en volgt hun oudste dochter en haar Hollandse man tijdens hun avonturen in Californië ten tijde van de Goldrush. En hoe verging het hun nazaten, met hun ongebruikelijke erfenis van enorme weelde en een zwarte bloedlijn?

Fortuna's kinderen is een twee eeuwen omspannende, verrassend actuele familiesaga over mensen die hun leven niet lieten begrenzen door risico's en hun liefdes niet door huidskleur.

Van alle boeken zijn er nog een aantal extra gesigneerd.

Boek nu gesigneerd kopen