Vrijdag 26 maart uur èn zaterdag 3 april bracht Werner van den Belt een bezoek aan boekhandel Wagner. Op vrijdag gingen wij live op Insta en werd Werner geinterviewd. Zaterdag 3 april was Werner aanwezig van 14.00 uur tot 16.00 uur, wat natuurlijk uitliep door het mooie weer en de gezellige mensen. 

Zodra het weer 'mag' zijn wij zeker voornemens een lezing door Werner te organiseren.
Wát een prachtige verhalen bij dit mooie boek. Voor iedereen uit de Bollenstreek (en eigenlijk ook voor iedereen ver daarbuiten) een must have. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De bloembollenvelden behoren tot de meest karakteristieke landschappen van Nederland. Claude Monet was er dol op. Hij beklaagde zich erover dat zijn palet niet toereikend was om de bollen goed te kunnen schilderen. Vincent van Gogh ging hem voor, Ferdinand Hart Nibbrig en de Amerikaanse kunstenaar George Hitchcock volgden snel daarna. De Nederlandse kunstschilder Anton Koster maakte er zelfs zijn specialiteit van en werd door zijn vrienden Anton Tulp genoemd. Vanwaar de fascinatie van juist buitenlandse kunstenaars om de jaarlijkse explosie van kleuren in de lente met verf of fotocamera te verbeelden? Dit boek beschrijft voor het eerst de geschiedenis van het bollenveld in de kunst tot aan de dag van vandaag. Recent werk van Daniel Buren en Andreas Gursky laat zien dat de belangstelling voor het bollenlandschap nog steeds springlevend is.

Er zijn nog een aantal exemplaren extra gesigneerd. 

Boek bestellen