Vrijdag 27 september 11.30 uur
Auteur op de koffie: Anne-Gine Goemans 

Op vrijdag 27 september komt Anne-Gine Goemans op de koffie bij boekhandel Wagner. Anne-Gine zal om 11.30 uur aansluiten en zorgen voor de 'Koek bij de koffie'. Wat neemt ze mee??? Gaat ze zelf bakken? Anne-Gine is geen onbekende van de boekhandel. Bij het verschijne van haar boeken 'Ziekzoekers', 'Holy Trientje'en 'Honolulu King'gaf ze een lezing in de boekhandel. Op 6 september verschijnt haar nieuwe roman 'Wondermond'. Tijdens de koffie spreken we over haar boek(en), haarzelf en al het andere wat ter tafel komt. Voor de liefhebbers signeert ze natuurlijk haar boeken. We kijken uit naar haar komst....èn haar traktatie. 

Over de auteur: 
Anne-Gine Goemans (1971) is werkzaam als journalist en schrijver. Ze debuteerde met de veelgeprezen roman Ziekzoekers en won daarmee de Anton Wachterprijs 2008. Voor haar tweede roman Glijvlucht kreeg ze de Dioraphte Jongeren Literatuurprijs 2012. In 2015 verscheen haar derde roman, Honolulu King.

Over het boek:
Boye de Koning lijkt verzekerd van een gouden toekomst totdat zijn vader wordt opgepakt voor grootschalige beleggingsfraude. Samen met zijn moeder vlucht Boye van het mondaine Bloemendaal naar zijn oma in het vissersgehucht Wondermond in Friesland.

Wondermond gaat gebukt onder een eigen trauma. Een grote scheepsramp ruim honderd jaar geleden, heeft zich in de genen van de excentrieke dorpelingen gegrift. Vrouwen en dochters van verdronken vissers werden uitgebuit en kwamen in de prostitutie terecht. Zo ook de vrouwen in Boyes familie. Overleven en armoede zijn in Wondermond nog steeds aan de orde van de dag. Terwijl zijn moeder Reina van het ene slechtbetaalde baantje naar het andere hopt, gaat Boye in de visserij werken met slechts één doel; zo snel mogelijk wegkomen uit het gehucht. Alles verandert in Wondermond als het laatste schip van de vergane vloot wordt teruggevonden, dankzij Boye.

Anne-Gine Goemans etaleert haar talent als verhalenverteller door historische gebeurtenissen en hedendaagse thema’s moeiteloos met elkaar te verknopen.

‘Leerlingen verslinden de boeken van Goemans. Door de combinatie van waargebeurde elementen, humor en levendige dialogen zijn de boeken zijn voor jongeren. Zij leren van de geschiedenis, er valt wat te lachen en ze voelen zich begrepen doordat ze herkenning vinden in de sprekende personages. Kom maar door met het nieuwe boek Wondermond!’ – Sophie Beerman, docent Nederlands

Aanmelden is voor ons fijn en kan via onderstaande link.

Op de koffie: van 11.30 uur tot 12.30 uur.
Toegang: vrije toegang.
Aanmeldenvia onderstaande button.
Locatie: Boekhandel Wagner, Hoofdstraat 181, Sassenheim.

Aanmelden 

Koop nu het boek