Meet & Greet zaterdag 20 november 16.00 uur.

Zaterdag 20 november kwam YouTube-fenomeen Nick Toet om 16.00 uur zijn boek signeren. Natuurlijk kon  het boek ter plaatse gekocht en gesigneerd worden. 

Over Nick:
De 35-jarige Nick Toet maakt sinds twee jaar furore op YouTube. Onder de noemer Eten met Nick is hij immens populair: meer dan 140.000 mensen hebben zich geabonneerd op het kanaal waar wekelijks een nieuw gerecht verschijnt. ,,Ik kook gewoon zoals jij thuis ook kookt en dat zie je terug!”

Een jaar of twee geleden begon hij, gewoon met zijn iPhone, met het maken van video’s voor zijn toen nog fonkelnieuwe YouTube-kanaal. ,,Ik had voor die tijd bij Dumpert gewerkt en daar deden we ook iets met kookvideo’s. Dat stopte al vrij snel, maar ik begon het te missen. Toen dacht ik: ik kan dit ook zelf.” 

Zijn simpele iPhone verruilde hij al vrij snel voor steeds duurdere camera’s. De kwaliteit ging rap omhoog, net als het aantal volgers. ,,Ik kreeg al vrij snel zo ontzettend veel respons. Dat motiveerde mij om vooral door te gaan. En toen ging het hard!” vertelt Toet.

Om succesvolle kookvideo’s te kunnen maken, is het natuurlijk essentieel om te kunnen koken. Dat zit bij Nick wel goed, want het roeren in potten en pannen is er bij hem met de paplepel ingegoten. ,,Ik heb mijn moeder eigenlijk altijd geholpen in de keuken. Zij maakte toen echt van alles: Indiaas, Hollands, lekkere gehaktballen, maar ook echt heel erg veel vis.”

Vis is een terugkerend thema in het leven van de 35-jarige Hagenees. Een korte periode zat hij zonder studie en dus had hij alle tijd om zijn vader te helpen. ,,Hij had samen met mijn moeder zijn eigen viswinkel in de Haagse binnenstad. Fantastisch om daar even te kunnen werken en daar is mijn liefde voor eten echt alleen maar gegroeid.”

Dat zag zijn moeder ook. ,,Op een dag kwam zij naar mij toe. Ze zei: ‘Moet jij niet gewoon een koksopleiding gaan volgen?’ Zo gezegd zo gedaan. Twee jaar later was ik ‘basiskok’.

In een klein jaar tijd zijn er weer 40.000 abonnees bijgekomen op zijn kanaal. Welk geheime recept gaat er schuil achter dit succes? ,,Allereerst: er gaat weleens iets mis. Dat laat ik dan ook gewoon zien. Jij verbrandt toch ook weleens je hand? Dat zie je bij mij ook. Al scheld ik niet voluit”, grapt de internetsensatie. ,,En als er bij mij een ingrediënt valt, spoel ik het even af en ga ik weer door.”

Met ruim 140.000 abonnees, honderdduizenden views en een ongekend aantal video’s op zijn kanaal is Nick inmiddels een ware BN’er op het gebied van YouTube-filmpjes. Ik kook makkelijke recepten met heel veel liefde. Zeg nou eerlijk: wie wil dat nou niet?” grapt hij. ,,Nee maar serieus: als mensen mijn recepten lekker vinden, ben ik een gelukkig man.” (Bron: AD 18-6-2010)

Over het boek:
Eten met Nick van YouTube-fenomeen Nick Toet staat vol makkelijke recepten en tips en tricks waarmee zelfs jij kunt leren koken. Van de meest fluffy American pancakes tot superturboshoarma en van een Broodje Beschuitstuitah en Boeuf Bourguignon tot aan Haagse worstenbroodjes. Weg met al die moeilijke instructies en gewoon lekker koken zoals het hoort; zonder poespas en naar eigen smaak. Het moet net dat ene plekje raken waarvan je zegt 'oh mijn god, ik heb nog nooit zo lekker gegeten'. Want dat is wat Nick het liefst maakt: eten voor je zieltje!

Nick kwam zaterdag 20 november om 16.00 uur zijn boek signeren. Hoge opkomst werd verwacht en dat was er ook, ter plaatse kon men het boek van Nick kopen. 

Boek kopen (er zijn nog enkele gesigneerde exemplaren)