Freddy Tratlehner in the house !!!

Op uitnodiging van boekhandel Wagner was Freddy Tratlehner in Sassenheim.
Naar aanleiding van zijn kookboek was Vjèze Fur in de boekhandel de spotten. 

'Bij ons thuis werd niks weggegooid. Zo ook niet wanneer mijn moeder speklappen maakte voor de Hartstichting, waar zij elke zondag vrijwillig voor kookte. Ik en mijn zus waren er als de kippen bij als het ging om de reuzel. Wanneer het vet is afgekoeld, kan je er de mooiste dingen mee maken. De enige beperking is je fantasie! Auto’s, boten, hele kastelen met ridders en al. Maar ook fantasiedieren, zoals koeien en dinosaurussen. En treinen, die van Afrika naar Marokko rijden. Uren zaten wij daar te boetseren. Ik krijg nog steeds warme gevoelens als ik een bonk
reuzel zie.'

Alfred (Freddy) Tratlehner (Amsterdam 18 april 1983), beter bekend als Vieze Fur, is een Nederlandse rapper en zanger. Hij is bekend als lid van de Amsterdamse rapformatie De Jeugd van Tegenwoordig, die in 2005 een grote hit had met Watskeburt?!. Freddy Tratlehner brak nationaal door als lid van de De Jeugd van Tegenwoordig in 2005 met het nummer Watskeburt?!. Sindsdien is De Jeugd van Tegenwoordig uitgegroeid tot een populaire hiphopgroep met vele hits en inmiddels acht succesalbums. Verder won de groep belangrijke muziekprijzen, waaronder de Popprijs 2011, een Edison Award, de Gouden Harp en een MTV Award.

In 2014 nam Tratlehner deel aan Expeditie Robinson. Hij liep tijdens de opnamen van dit programma een tweedegraads brandwond aan zijn rechtervoet op. In de halve finale scheurde hij zijn trommelvlies door een harde val in het water, waardoor zijn deelname vroegtijdig ten einde kwam. 

Op Instagram tikt hij de 100.000 views aan voor zijn hilarische kookvideo's Lekker Fred. De passie voor het eten heeft hij van huis uit meegekregen, zijn vader is chef-kok. Freddy houdt ervan om te koken en te eten.  

Boek nu kopen