Saskia Noort bezocht boekhandel Wagner naar aanleiding van haar nieuw verschenen thriller 'Huidlijn'.

Officiële presentatie van het 'Rijks, Masters of the Golden Age'

Op 20 mei organiseerde boekhandel Wagner een officiële presentatie van het schitterende kunstboek, 'Rijks, Masters of the Golden Age, ontworpen door Marcel Wanders. Genodigden werden ontvangen met oesters en champagne in sfeer gebrachte winkel.

Voor een kleine impressie: 

 

Lancering Glamour en Glory van stewardess@work Geeri Bakker

Zo maar een doordeweeksedag, vlak voor de vakantie, lanceerde Geeri Bakker haar nieuwe boek "Glamour en Glory van Stewardess@work". Wat een feest. Meer dan 40 aanwezigen waren aanwezig bij de lancering. Vier prachtige oude uniformen werden tentoongesteld. Na de geweldige speech van Geeri, gin het boek dan bijna letterlijk de lucht in. Door de wind was hij snel vertrokken. Terug in de winkel werd er hevig nagekletst en was er ruimte om een boek aan te schaffen en deze te laten signeren door de auteur zelf.

Een kleine impressie:

 

Back To School Partyavond 

30 Juni was het weer zover, de jaarlijkse Back To School Partyavond ging van start. 30.000 folders waren er verspreid met de collectie schoolartikelen, die te vinden zijn in de Campus van Wagner. Voor al je schoolspullen ga je naar de grootste Schoolcampus van de Bollenstreek. Van gum tot schooltas, in één keer klaar.

Het grote feest begon donderdag om 19.00 uur in de boekhandel. Bestseller auteur Mel Wallis de Vries was aanwezig om haar nieuwe boek te signeren. Er was een leuk verrassing voor de meiden uit Sassenheim en omgeving, want Mel zoekt een meisje voor de cover van haar nieuwe boek. De meisjes konden door een professionele visagist opgemaakt worden, om vervolgens door fotograaf Marja op de foto gezet te worden. Wie weet komt op er een dame uit Sassenheim of omgeving op de cover van Mels boek in 2017. Ook stond er een oude schoolbus voor de winkel. In deze Oxfordbus kon een goodiebag opgehaald worden. Vele prijzen waren er te winnen t.w. een Apple air Ipad en/of een Gropo Camera. Maar de hoofdprijs was toch wel de Opoefiets, aangeboden door Kuijper Profile fietsspecialist. De winnaar van deze fiets zal via loting later deze maand bekend gemaakt worden. Het geheel werd omkleed door lekkere, swingende, harde muziek van DJs4U, buiten stond er dan ook koffie voor de ouders klaar. Het was een topavond! Om een indruk te krijgen  .

Kijk ook op de Facebookpagina van de boekhandel, daar staat cool filmpje:
 
Foto's Fotoshoot Covermodel nieuwe boek Mel Wallis de Vries. Fotograaf Marja Dekker: 

Over uit Italië, Lodewijk van Oord: lezing 'Alles van waarde'.
 

Naar aanleiding van zijn onlangs verschenen boek 'Alles van waarde', kwam Lodewijk van Oord een lezing geven. Van Oord, woonzaam in Italië was voor een aantal dagen in Nederland.
Lodewijk van Oord (Madrid, 1977) debuteerde in 2015 met de roman Albrecht en wij, die getipt werd in De Wereld Draait Door en genomineerd  voor de Jan Wolkersprijs 2015. De redactie van NRC Handelsblad riep het eerste hoofdstuk uit tot de mooiste Amsterdamse literaire scène van het jaar. In maart 2016 verschijnt Albrecht en wij in Duitse vertaling. Van Oord woonde en studeerde in Leiden en specialiseerde zich in de Oude Geschiedenis. In Alles van waarde blikt hij terug op die periode en beschrijft hij de grachten, cafés en bibliotheken waar zijn eigen studietijd zich afspeelde. Hij doceerde in Wales en Swaziland en woont sinds 2014 in Italië, waar hij adjunct-directeur is van een internationale school.

Over het boek:
In de nieuwe roman van Lodewijk van Oord, Alles van waarde, vallen de platen van het systeemplafond van armoede uit elkaar, ligt het stof duimendik op de boekenkasten en eten de muizen langzaam maar zeker hun weg door het papier van imposante maar verouderde naslagwerken. Dit is de universiteitskamer van de Leidse wetenschapper Wijnand Struif: dit is zijn werk, zijn thuis, zijn leven. Maar de universiteit is volop in beweging. Oude tradities moeten plaatsmaken voor moderne ideeën, verliesgevende instituten worden gesloten, kleine opleidingen gedwongen te fuseren. Wijnand staat met zijn rug tegen de muur. Zijn Instituut voor Numismatiek beheert een kostbare verzameling Griekse en Romeinse munten, die bestuurder Sjuul van Baarlo maar wat graag zou gebruiken om het gat in de begroting te dichten.

Af en toe heeft een lezing voor een klein publiek de voorkeur boven een volle zaal. Dit was zo'n lezing. Er was een kleine opkomst, maar bleek daardoor een hele persoonlijke avond te zijn, met bijzondere momenten die gedeeld werden. 

Lezing in de boekhandel: 'De nieuwe dominee', Robert van den Bout

Schrijver / spreker Robert van den Bout is naast cultuurtrainer in bedrijven ook oprichter van een zogenaamde Outlaw Motorcycle Gang; genaamd Demons MC.

Rotterdam – De kennis en inzichten die Robert gedurende zijn 30 jarige carrière in de motorwereld heeft opgedaan, heeft hij omgezet naar input voor omgangsvormen in het bedrijfsleven. 
Motorclub-principes als loyaliteit, onvoorwaardelijkheid, vertrouwen en broederschap maken elk bedrijf succesvoller. Hij is deze principes gaan ‘opschalen’ vanuit zijn club van 30 man, naar een organisatie als Holland Casino met 3.000 medewerkers en daarna nog grootser aangepakt binnen supermarktketen C1000. De volgende stap is om dit naar de samenleving te vertalen.

Mede door zijn boek “De Nieuwe Dominee” heeft Robert er zijn doel van gemaakt om iedereen in de samenleving aangesloten te houden. Niemand moet buitengesloten worden. Als biker begint hij nu te ervaren hoe dat voelt.
Het verhaal van Robert, was pakkend, warm, gaf gevoel van saamhorigheid en zorgde direct voor positieve energie in de groep. Een kleine indruk van de avond: 

Zaterdag organiseerde boekhandel Wagner een 'Creatieve kleurdag' vanaf 11.00 uur.

Hoe maak ik een mooie kleurplaat? Welke kleurpotloden moet ik gebruiken? Waar moet ik beginnen? Is het ècht zo ontspannend?

Vragen die nog dagelijks in de winkel worden gesteld. Reden voor boekhandel Wagner wederom een 'Creatieve kleurdag' te organiseren. Met de tips en trucs, maakt u de mooiste creaties. Nog een beetje onzeker, of doe je het juist al jaren .....eenieder was van harte welkom op de Hoofdstraat in Sassenheim. Vragen kon men stellen, ervaringkonden gedeeld worden. Onder het genot van een kopje koffie, of thee, ging men vanaf 11.00 uur lekker aan de slag. 

Presentatie Rijks, Masters of the Golden Age

In besloten kring werd het Rijks, Masters of the Golden Age gepresenteerd bij boekhandel Wagner in Sassenheim. Men werd ontvangen door ware beveiliging, waarna met een glaasje prosecco in ontvangst mocht nemen. Weer een stukje verder in de winkel, waar het al gezellig druk werd in de winkel kreeg men een oester. Om 20.00 uur hield Willemien een kort verhaal over de boekhandel, haar team en met trots werd dan hèt boek onthuldigd. Vervolgens werd de microfoon aan Coen gegeven om het verhaal achter het boek te mogen beluisteren. Wat een geweldige avond. Om een indruk te krijgen verzoeken wij u onderstaande link aan te klikken.http://quik.gopro.com/v/Ve2a0aiUkJ

Vanwege de grote belangstelling worden er nog dagelijks presentaties gegeven. U kunt tussen 8.00 uur en 22.00 uur een afspraak maken voor een bezichtiging van het boek. Neem gerust telefonisch contact met ons op, 0252-212778.

Bijzondere Johan Cruijff Avond met Jaap Visser en Matty Verkamman

De samenstellers, schrijvers, en uitgevers van JOHAN CRUIJFF - De Legende kwamen donderdagavond op uitnodiging van boekhandel Wagner naar Ter Leede om aan de hand van fraaie beelden uit hun bestseller-boek over 's lands beste voetballer ooit te praten en voor te dragen uit eigen Cruijff-werk. Beide voetbalschrijvers zijn Cruijff-kenners, evenals Johan Derksen, die het voorwoord van 'De Legende' schreef en Edwin Winkels, de in Barcelona woonachtige derde auteur.

Naast de presentatie door Jaap Visser en Matty Verkamman werd er een echt Cruijff-quiz georganiseerd. De winnaar van de Quiz is Berry van Neijhof. De gevatheidsprijs werd weggegeven aan Wim Bouckaert samen met Ronald van Gool. Zie fotoimpressie:

Fernando Lameirinhas presenteert zijn boek en trad op bij Wagner

Fernando Lameirinhas moet als kind zijn thuisland Portugal ontvluchten vanwege het dictatoriale regime van Salazar. De familie Lameirinhas komt via België in Nederland terecht. De muziek trekt: Fernando wordt al snel beroemd en treedt overal ter wereld op. Maar het succes is niet altijd met hem en hij raakt aan lager wal. Als hij vervolgens in zijn muziek op zoek gaat naar zijn Portugese wortels, komen alle elementen van zijn creativiteit samen en breekt er een nieuwe bloeiperiode aan.

Fernando’s vader kon vanwege het Portugese regime nooit terugkeren naar zijn geliefde thuisland. Pas na diens overlijden, en nadat Portugal een democratie werd, was Fernando in staat om een fado voor zijn vader te schrijven. Een fado voor mijn vader heeft dezelfde poëtische stijl als de melancholieke liedjes van Fernando Lameirinhas en liefhebbers van zijn muziek zullen onherroepelijk geraakt worden door dit indrukwekkende en ontroerende verhaal.

Fernando Lameirinhas, de Portugese Fado zanger presenteerde zijn boek “Een fado voor mijn vader” in de boekhandel en bracht zijn muziek ten gehore. Na afloop dronken we gezllig met Fernando een heerlijk Portugees glaasje wijn en werd er met passie gesigneerd. Wat een waardevolle middag en wat een geluk deze bijzonder man te mogen ontmoeten. #inhethartgesloten

Een indruk van een bijzondere middag: 

 

Zaterdag “Werk aan de winkel”

Directeur-Uitgever Luijtingh Sijthoff kwam een dagje helpen

 

Geneviève Waldmann, directeur-uitgever van Luitingh-Sijthoff en voorzitter van CPNB komt van oorsprong uit de kunstwereld. In 1990 maakte ze de overstap naar het boekenvak en sinds 2011 leidt ze Luitingh-Sijthoff, waar ze zich prima op haar plaats voelt: ‘Ik breng mensen graag in contact met inspirerende boeken en hier maken we kwalitatieve boeken voor een brede doelgroep.’ De strategie van de uitgeversgroep VBK sluit goed aan bij haar eigen kernwaarden: teamwork, creativiteit, partnership en ondernemen: ‘Samen met creatieve mensen kansen zien en onderscheidende boeken maken.’

Onder de noemer “Werk aan de winkel” zette Geneviève Waldmann zich op zaterdag in bij boekhandel Wagner. Men kreeg gratis advies, Geneviève bracht zelfs taart mee, er werd heerlijk gediscussieerd over boeken en het boekenvak, cadeautjes werden hoogst persoonlijk ingepakt en toevallig was Marcel Vaarmeijer (ècht toevallig, los van elkaar afgesproken) ook in de winkel voor presentatie van zijn boek en hebben we dat met elkaar gevrierd. 

Vragen aan Geneviève stond vrij en van gezelligheid in de winkel werden wij blij. Een topdag!

‘Het leuke aan het boekenvak is dat je samen - vanuit creativiteit - kunt ondernemen; iets concreets kunt opbouwen.’
aldus Geneviève Waldmann.

Kleine indruk van inpakkunsten en gezelligheid: 

Marcel Vaarmeijer presenteert zijn nieuwe boek "Voor wie ik heb liefgehad" bij boekhandel Wagner

High Tea met Patrick van Hees voor de Zonnebloem

Een geweldige middag met Patrick van Hees voor de Zonnebloem. Geluksoma, werd prachtig gepresenteerd. 

Voor een leuke impressie kijkt u even naar de foto's: 

 

Filosofische Spellenavond met Nomizo

 

Iedere eerste donderdagavond van de maand is het Spellenavond in de boekhandel. Ter gelegenheid van de maand van de filosofie kwamen op onze uitnodiging de makers van het spel Nomizo. Het was een bijzonder hylarische, gezellige avond, waarbij heftig gedebateerd werd over de diverse stellingen.

Een kleine impressie: 

Matthias Rozemond zorgt met Duivelskunstenaar voor Jeroen Bosch middag

Ter gelegenheid van het Bosch 500-jaar schreef Matthias Rozemond een roman over het leven en werk van de middeleeuwse schilder Jeroen Bosch (ca. 1450-1516). Hij hield een lezing bij boekhandel Wagner in Sassenheim. Volledig vanuit zichzelf, zonder beamer en/of ander presentatie materiaal. Geweldig!

Een kleine impressie: 

Lezing CultuurHistorisch Genootschap Duin- & Bollenstreek

Marca Bultink gaf samen met Jos Warmerhoven een lezing n.a.v. het boek 'De Bollenstreek, landschap & erfgoed van de bloembollencultuur'

Bijna twee eeuwen bloembollencultuur hebben in de Duin- en Bollenstreek hun sporen nagelaten. Ondernemende families veranderden duinen en bossen in een bloeiend cultuurlandschap. Zij gaven het landschap zowel een economische als toeristische functie. Bloembollenkwekers en -handelaren bouwden bollenschuren en exportbedrijven, maar ook villa’s en woonhuizen voor zichzelf en voor hun personeel. De veilingen, tuinbouwschool en de landschuurtjes horen eveneens tot het bollenerfgoed, dat zo karakteristiek is voor de Bollenstreek. Wie waren deze mensen en welke ontwikkelingen in de bollenteelt, techniek en handel hebben hun handelen bepaald? Dat wordt duidelijk in portretten van bollenfamilies, die een indruk geven van de mens in het bollenvak.

Kleine impressie: 

Lopen tegen Lyme met Yvonne van Stigt

Yvonne van Stigt bracht wederom een bezoek aan Sassenheim. Dit maal gaf Yvonne een lezing met als insteek. Gezond eten en bewegen. De avond werd opgedragen aan "Lopen tegen Lyme". 

Lezing Philip Dröge 'Moresnet'

Als afsluiting van de boekenweek gaf Philip Dröge een lezing n.a.v. zijn boek 'Moesnet', een eigenwijs landje dat heeft bestaan van 1816 tot 1914 op het 'drielandenpunt'. Aansluitend was de boekenborrel.

Een geweldige avond met Alexander Reeuwijk en Soheila Davoudifar. Prachtige verhalen en wetenswaardigheden over de avonturen van Alexander in Iran. Daarnaast mochten we genieten van de heerlijke gerechten, gemaakt door Spheila Davoudifar. Het was een onvergetelijke avond. Mooie impressie: 

Hans Siepel 'Andere kijk op dementie'

Doordat we totaal onder de indruk waren van het verhaal van Hans Siepel, zijn we helemaal vergeten foto's te maken. Onderstaand een kort verslag. Het boek is ook fantastisch en zeer indrukwekkend om te lezen.

Hans Siepel kwam op uitnodiging van boekhandel Wagner een lezing geven over 'Stemmen van de Ziel', een andere kijk op dementie.

Wat is dementie? Medici twijfelen niet aan het antwoord op die vraag. Het is een ziekte van de hersenen. Hersencellen worden aangetast waardoor het denkproces van de mens wordt vernietigd. Het is waar dat de ziekte de hersencellen aantast en dat ze zich terugtrekken uit ‘onze werkelijkheid’. Maar naar welke werkelijkheid gaat de geest dan?

Het verhaal van zijn dementerende moeder laat die andere betekenis van dementie zien. De geest van een dementerende houdt niet op te bestaan wanneer hersencellen worden aangetast. Integendeel. De diepere lagen komen in de nevelen van de dementie aan de oppervlakte. De Ziel spreekt.

Deze lezing ging over die andere werkelijkheid die met de bril van de Ziel zichtbaar werd. Als je in die werkelijkheid durft te treden, krijgt dementie zo veel meer betekenis dan slechts het dichtslibben van hersenvaten. De strijd van zijn dementerende moeder en het waarom van dat gevecht, haar waargebeurde verhaal maakt dat duidelijk. 

"Voor het eerst was de lezing afgelopen en zat ik met open mond nog te luisteren. Wat een verhaal. Heel indrukwekkend".

Boek 'Stemmen van de Ziel' nu kopen
Boek 'Bewustzijn, dementie en spiritualiteit' nu kopen

Niccoló Ammaniti brengt flitsbezoek aan boekhandel Wagner

En opeens was ie er dan.........Niccoló Ammaniti in Sassenheim !!!

Drie jaar later dan gepland...In 2013 zou Ammaniti boekhandel Wagner bezoeken, ware het niet dat de auteur vlak voor zijn bezoek in het ziekenhuis belandde.

Toen er werd gevraagd of wij in waren voor een bliksemaktie twijfelde we geen moment. Nog niet eens een week hadden we de tijd om zijn bezoek aan te kondigen. Alle 'hulptroepen' werden dan ook ingezet. Op de vraag om de aankondiging van zijn bezoek zo veel mogelijk te delen op Facebook, twitter e.a. sociale media werd volop gehoor aan gegeven. Uiteindelijk bezochten meer dan 100 personen de signeersessie van deze bestsellerauteur. 

Er zijn nog enkele gesigneerde exemplaren verkrijgbaar, zolang de voorraad strekt.

Een kleine impressie:

 

 

Workshop Handlezen met Ellen Duim

Geheel in het teken van de maand van de spiritualiteit organiseerde boekhandel Wagner een drukbezochte workshop handlezen. Ellen Duim, de beste handlezer van Nederland, leerde hoe te kijken naar lijnen in je handen, de vorm van je handen en je vingerstand.  Linker- en rechterhand zijn ALTIJD verschillend. Je linkerhand zegt iets over je gevoel, je innerlijke angsten, je aangeboren talenten, het is de hand van je hart. Je rechterhand is de hand van je ego en zegt iets over je uiterlijke karakter, je daadkracht, hoe je in de maatschappij staat. Ook leerde Ellen eerlijk te kijken naar jezelf en legde uit waarom de lijnen in je handen veranderen. Hoe drukker het hoofd, hoe drukker de lijnen in je handen. Je handen worden dus rustiger, als je hoofd rustiger wordt. Het was een leerzame, actieve, boeiende workshop. Indien u niet in de gelegenheid was mee te doen, in haar boek ‘Het Handleesboek’ staat duidelijk en helder geschreven wat je handen over jezelf zeggen en kun je thuis aan de slag. Met een persoonlijke boodschap en een wijntje na afloop werd de avond gezellig afgesloten. Bent u nieuwsgierig geworden? Koop dan het Handleesboek en lees zelf wat uw handen u zeggen.
 

Boek nu kopen

Kleine impressie:

Lezing door hondengedragsdeskundige Anniek Winters

Anniek Winters  is hondengedragskundige en heeft haar eigen hondengedragscentrum. Ze ging bij onder andere Cesar Millan in de leer  en verwerkte dit in haar eigen trainingen. Op uitnodiging van boekhandel Wagner gaf Anniek Winters een verkorte versie van haar lezing n.a.v. haar boek 'Samen in balans'. 

 Een impressie: 

Openingsavond Maand van de Spiritualiteit
“Een avond over liefde en relaties op het spirituele pad”

De maand van de spiritualiteit werd geopend met een zeer bijzondere avond “Een avond over liefde en relaties op het spirituele pad”. Op deze avond gaf Jan Geurtz, bekend schrijver en meditatie-leraar, een lezing op uitnodiging van boekhandel Wagner in Sassenheim.

Impressie: 

Zaterdag 19 december trad Vivo kinderkoor op bij boekhandel Wagner

Vivo kinderkoor, onder begeleiding van Aukje van der Neut, trad zaterdag 19 december op bij boekhandel Wagner. 25 Leden van Vivo in de leeftijd van 6 tot 11 jaar kwamen samen met leden van het Combo die viool, dwarsfluit en gitaar spelen, kerstmuziek voor de winkel ten gehore brengen. Eenieder was van harte welkom te komen luisteren naar en genieten van dit prachtige koor. En er werd inderdaad met volle teugen genoten van het optreden. De kinderen waren stik zenuwachtig, maar daar hebben we helemaal niks van gemerkt. Het was een fantastisch optreden. Dank aan alle leden dat wij mochten luisteren naar jullie mooi Kerstliederen en Aukje....jemig wat een stem! 

Onderstaand een impressie van het optreden. 

 

Lezing door Anne-Gine Goemans

Anne-Gine Goemans hield bij boekhandel Wagner een fantastische lezing over haar boek Honolulu King. Er ontstond al snel een gezellige sfeer. Toen bleek dat haar oud-leraar Nederlands ook in het publiek zat, was het ijs helemaal gebroken. Uit het niets vroeg Anne-Gine, midden in haar lezing, "Bent u meneer....., mijn leraar Nederlands van de basisschool?" Een hilarisch moment, zorgde er tevens voor dat een ieder zich vrij voelde om tussen door vragen te stellen. Er is uitgebreid gesproken over de vrijmetselaarij, haar jarenlange research, eigen ervaringen van zowel auteur als publiek en natuurlijk geluisterd naar de muziek. In verband met de drukke periode worden de foto's later op de site gezet.

 

Eerste YA Meet & Share Avond bij boekhandel Wagner groot succes

De eerste YA Meet & Share Avond met als eregast Helen Vreeswijk was een groot succes. Bekijk de foto's voor leuke indruk:

Voorstelling Kim Lian van der Meij & Gitte Spee n.a.v. boek Dierendorpje in rep en roer

Jill op bezoek bij boekhandel Wagner

Ontzettend veel animo voor Jill. Zo veel dat er uitgeweken moest èn kon, worden naar de Theaterzaal van Partycentre De Oude Tol.
Zelfs van ver buiten Teylingen kwamen fans voor Jill en wilde maar wat graag met haar op de foto. Na een miniworkshop, waarin ogen, neus en mond, cupcake en fotolijstjes werden geoefend, het leek zo makkelijk....... mocht eenieder een handtekening laten zetten in haar boek "Tekenen met Jill" en natuurlijk op de foto met Jill. Hieronder een kleine impressie: 

 

Workshop fermenteren met Christian Weij

Fermenteren is het functioneel laten rotten van voedsel. Het is een oude vorm van conserveren, een techniek van vroeger die helemaal terugkomt. Het past in de trend van gezond en het verduurzamen van voedsel. Alles wat we lekker vinden, is vaak gefermenteerd. Zoals: vanille, koffie, wijn, bier, kaas, brood, peper, etc. Het enige wat je nodig hebt is zout, water, groente (of fruit), steriele potten en tijd. 

Weij: “Neem een witte kool. Die kun je natuurlijk gewoon laten rotten, maar dan kun je hem na een week of zes weggooien. Je kunt hem ook gecontroleerd laten rotten: als ik er zout toevoeg, kan de melkzuurbacterie als enige overleven en die zet de koolhydraten om in melkzuur. En zo ontstaat zure kool.”

Auteur Christian Weij leerde ons zijn basisregels en maakte ons thuis in de wereld van het fermenteren. Hij is specialist op het gebied van de techniek en gaf afgelopen jaar meerdere spraakmakende presentaties over 'verrot eten'.

 

Een impressie van een bijzondere avond: Workshop Fermenteren met Christian Weij: 

De kinderboekenweek is afgesloten met een fantastisch gevoel. De sfeer was geweldig, de etalage zag er ècht RAAR uit (de boeken stonden allemaal op z'n kop), er werd voorgelezen tot en met, vele klassen hebben de boekhandel bezocht, de kleintjes waren erg onder de indruk van de bekende kater Dikkie Dik. Al met al een geslaaagde kinderboekenweek 2015. Een kleine foto impressie:

Dikkie Dik las voor bij Wagner

Tijdens de boekenweek kreeg boekhandel Wagner hoog bezoek van de meest bekende kater van Nederland nl Dikkie Dik.
Dikkie Dik kwam voorlezen in de boekhandel en gaf twee voordrachten.
De toegang was gratis.

 

Zondag 20 september Taste of Oegstgeest

Zondag 20 september waren wij aanwezig met de mooie boekentafel bij het culinair Evenement "Taste of Oegstgeest". Velen bezoekers bezochten onze presentatie. Tevens was auteur, culinair journalist Gerrit Jan Groothedde aanwezig om over zijn boeken te vertellen en te signeren. Daarnaast vergezelde Robin Schaper ons en vertelde met passie over zijn boek. Het werd een gezellig middag/avond.

Sassenheims Spellen Spektakel in Park Rusthoff

Zaterdag 11 juli was het zo ver. Het Sassenheims Spellen Spektakel was terug in Sassenheim. Tussen 12.00 uur en 17.00 uur kon iedereen, jong en oud, spelletjes komen spelen in Park Rusthoff.

Vier spelleiders waren aanwezig om het Spektakel in goed banen te leiden. Door de spelleiders werden de spellen uitgelegd en ging er geen tijd verloren aan het lezen van de spelregels. Hierdoor kon jong en oud direct een nieuw spel uitproberen. Boekhandel Wagner organiseerde dit vele jaren terug voor de eerste keer met 999 Games ter promotie van de bordspellen van 999 Games, welke zij toentertijd ging verkopen. Dit bleek  een enorm succes. Dit jaar werd het helemáál georganiseerd door het team van de boekhandel. Het Sassenheims Spellen Spektakel wordt altijd gehouden op de eerste zaterdag van de zomervakantie.

De spellen liepen uiteen van de uitgebreide bordspellen tot de kleine spelletjes voor kinderen vanaf  4 jaar. Natuurlijk werden er veel nieuwe spellen uitgelegd. Kortom het was een dag vol speelplezier voor jong en oud.

De toegang was geheel gratis en werd aangeboden door boekhandel Wagner.  

Cool 4 School Partyweekend

Begin juli van het Cool 4 School Partyweekend plaats. De eerste klassers e.a. jongeren konden naar hartelust hun schoolspullen uitzoeken voor het nieuwe schooljaar. Zeker voor de eerste klassers was het een waar feest. Dj Pepijn omkleedde het weekend met lekkere muziek, er was een surfsimulator met kans op geldprijzen en Samsung tablets, een echt oude Oxfordbus stond voor de winkel, als kado kreeg je ook nog een Goodiebag mee naar huis. Kortom een feest.

       

Zaterdag 'Creatieve kleurdag' bij boekhandel Wagner.

Hoe maak ik een mooie kleurplaat? Welke kleurpotloden moet ik gebruiken? Waar moet ik beginnen? Is het ècht zo ontspannend?

Vragen die nog dagelijks in de winkel worden gesteld. Reden voor boekhandel Wagner een 'Creatieve kleurdag' te organiseren. Met de tips van Gerard, maakte men de mooiste creaties. Nog een beetje onzeker, of doe je het juist al jaren .....eenieder was van harte welkom op de Hoofdstraat in Sassenheim. Vragen konden gesteld worden, ervaringen werden gedeeld. Onder het genot van een kopje koffie, of thee, ging men vanaf 11.00 uur lekker aan de slag. De hele dag was eht een komen en gaan van volwassenen, kinderen die  heerlijk even kwamen kleuren, kijken, ideeën op doen. De toegang was gratis. Het was een groot succes.                                                                                                                                                                  

Isha Ait Hamou brengt bezoek aan Sassenheim

Tijdens de jaarlijkse braderie bracht Ish Ait Hamou op uitnodiging van boekhandel Wagner een bezoek aan Sassenheim ter promotie van zijn tweede boek. Dansstudio Sonja trad op met haar "WOOZ" voor Ish.

360 Verhalencafé bij boekhandel Wagner tijdens de braderie in Sassenheim

Wilma Mulder was te gast tijdens de braderie en bezoekers konden zelf plaatsnemen op de vertelstoel. Met Wilma’s bordspel 360 Verhalen worden herinneringen getriggerd en komen de tongen los. Het 360 Verhalencafé bij Boekhandel Wagner vond plaats van 14.00 tot 16.00 uur. Toegang was gratis en men kon op elk moment aanschuiven, daar werd zeker gebruik van gemaakt. Prachtige verhalen zijn ter sprake gekomen. Vertellen was geen must, men mocht ook luisteren naar andermans mooie verhalen.


 

Boekhandel Wagner was erbij: De lancering van het tweede boek van Rens Kroes

Rens werd gefeliciteerd met de verkoop van 150.000 ex. van haar eerste boek terwijl haar tweede boek werd gelanceerd.

   
 
   
 
  
 
  
 
  
 
    

Linda Polman geeft lezing 'Doodstrafindustrie in Amerika' 

Naar aanleiding van haar boek gaf Linda Polman op uitnodiging van de boekhandel een lezing over haar boek en de doodstrafindustrie in Amerika. In Death Row Dollies – Leven met de doodstraf beschrijft journaliste Linda Polman, met oog voor het absurde, de barbaarse ‘doodstrafindustrie’ in de Verenigde Staten en de mensen die erdoor worden vermalen. 

Over de auteur
Linda Polman is journaliste en auteur van de internationale bestesellen De Crisiskaravaan. Ze schrijft onder andere voor de Volkskrant, NRC Handelsblad, Vrij Nederland en The Guardian.

Over het boek
In Death Row Dollies volgt ze jarenlang vrouwen die hun lot hartstochtelijk verbinden met dat van terdoodveroordeelden in Texas: niet alleen de Nederlandse en andere trans-Atlantische ‘dollies’ in de goedkope motels rondom death row op het Texaanse platteland, maar ook de dames van Texas’ eigen piepkleine antidoodstrafbeweging, en families die na de executie van man of vader achterblijven met de erfenis, vaak niet meer dan wat brieven en een tafelventilator. En ze ontmoet de terdoodveroordeelden zelf. De doodstraf in de VS staat voor het eerst sinds jaren weer hoog op internationale agenda’s door een serie mislukte executies, door berichten over onschuldigen die na decennia uit death row werden bevrijd en door de chemicaliën die nodig zijn voor de dodelijke injecties: die zijn bijna op. Amerikaanse doodstrafstaten dreigen terug te keren naar gaskamers en vuurpelotons.

Mini Workshop 'Lekkere, gezonde Smoothies maken'

Marlen Beek-Visser geeft mini workshop "Hoe schrijf ik een thriller" en signeert.

 

Zaterdag 30 mei opening van 'De maand van het Spannende Boek' 

Het was spannend bij Wagner. 

Zaterdag 30 mei ging de maand van het Spannende Boek van start met dit jaar als thema ‘Politieverhalen’. Op ludieke wijze werd de boekhandel omgetoverd tot plaats delict. Er was een moord gepleegd en men ging op zoek naar de dader…… Eenieder die het plaats delict betrad werd gefouilleerd en ging mee voor verder onderzoek naar het bureau, een piepklein tafeltje in de winkel. Daar werd een vingerafdruk genomen en werden gegevens genoteerd. Zou de dader zich nog steeds op plaats delict bevinden? Het politie onderzoek werd afgerond om 17.00 uur en het toeval wilde dat, precies op tijd, de (nep) moordenaar werd gevonden…..Mevrouw Lonneke Steenvoorden werd  door de wijkagent ‘gebombardeerd’ tot nepmoordenaar en wint hiermee een spannend boekenpakket. “We hebben ons, samen met de klanten, rot gelachen. Het was echt hilarisch! Het leukste was eigenlijk dat de klanten het spel heel sportief meespeelden” vertelde Linda, medewerkster van de boekhandel. Om van de schrik te bekomen stond er koffie klaar met een zoetig hapje. De maand van het Spannende Boek duurt nog de hele maand juni. Bij besteding van € 12,50 aan boeken krijg je het geschenk  ‘Grijs Gebied’ van Marion Pauw cadeau.

Anna Nooshin (1986), een van de meest bekende modeblogster van Nederland bracht een bezoek aan boekhandel Wagner.  

Naar aanleiding van haar boek On Top werd zij geïnterviewd. Aansluitend signeerde zij haar boek. De 28-jarige Nooshin startte in 2011 haar lifestylewebsite NSMBL.nl, nu één van de grootste lifestyle websites in Nederland en is een begrip in modeland. Anna werkt met de grootste merken uit de lifestyle-industrie (van Chanel tot Nike) en reist de wereld rond voor haar baan. Ze kwam op 7-jarige leeftijd als vluchteling vanuit Iran naar Nederland. Ze heeft haar jeugd in asielzoekerscentra doorgebracht terwijl ze naar een Nederlandse middelbare school ging.

On Top is de must have inspiratiegids voor (jonge) vrouwen. Een boek vol humor, zelfspot en herkenbare situaties. In On Top deelt ze haar tips en ideeën over hoe ook jij het beste uit jezelf kunt halen. Ze verpakt deze tips in een eerlijk (succes)verhaal, geïllustreerd met vele mooie – never before seen – privéfoto’s, waarbij Anna niet terugdeinst om zichzelf van een andere kant te laten zien. Wat gebeurt er als je ineens ‘On Top’ staat? Hoe verandert je leven, hoe veranderen je vriendschappen, wat gebeurt er als je voor je droom gaat en het lukt?

Man in het zadel
60.000 kilometer vrijheid
Paul van Hoff was zaterdag dé gastheer van boekhandel Wagner. Alles achterlaten en vertrekken — het rauwe avontuur tegemoet, vrij van regels, stress en relatieproblemen. Voor velen slechts een droom, maar journalist Paul van Hooff (1964) doet het. Zijn plan: met zijn trouwe metgezel ‘Guus’, een Moto Guzzi V7 uit 1975, wil hij van de noordelijkste plaats van Alaska toeren naar het zuidelijkste punt van Argentinië.

Zaterdag 2 mei Willeke Alberti & Belinda Meuldijk in Sassenheim

Een druk bezocht uurtje in Sassenheim was het zaterdag 2 mei zeker. Met koffie en thee werden de gasten ontvangen. Het advocaatje kwam al snel daarachteraan. Het was ontzettend gezellig met Willeke en Belinda in ons midden. De BN'ers namen uitgebreid de tijd om met iedereen te praten, van gedachte te wisselen en te signeren. Een uur later dan gepland verlieten de dames met hun uitgever de winkel, na de hele dag te signeren, waarschijnlijk doodmoe......

    

   

    

   

  

 

11 April kwam Simone van der Vlugt haar nieuwe boek signeren bj boekhandel Wagner

 

Lezing voeding als medicijn door Yvonne van Stigt.

 

Wat is beter voor je gezondheid: regelmatig iets eten om de motor te laten draaien? Of juist 2x per dag een grotere maaltijd nuttigen?

Het wordt langzamerhand steeds duidelijker dat het westerse voedingspatroon voor veel mensen niet ideaal is. We eten vaak ongezond, te vaak en onvolwaardig. Als je wilt overstappen naar een gezondere voedingswijze valt het niet mee om te ontdekken wat er nu voor jou goed is. Er wordt heel veel in algemene bewoordingen geschreven over gezonde voeding, maar de individuele behoefte van de mens wordt hierbij gewoonlijk genegeerd. Toch zijn we allemaal anders, met onze eigen behoeften en overgevoeligheden.

Yvonne  van Stigt vertelde met kennis en kunde wat de gunstige effecten op de gezondheid zijn van oervoeding.

Een druk bezochte lezing, waarbij het halve interieur werd verschoven om de vele gasten een mooi plekje te geven,

Patrick van Hees met De Geluksprofessor

Patrick van Hees, de Geluksprofessor, bracht onlangs wederom een bezoek aan Teylingen. Welzijn Teylingen ontving in samenwerking met boekhandel Wagner Patrick van Hees in theater 't Onderdak. Bekijk de foto's om een indruk te krijgen van deze zeer geslaagde avond. De fotograaf van deze schitterende foto's is Frans Eijck.

Menno de Koning Heel Teylingen bakt

Menno de Koning bracht een bezoek aan boekhandel Wagner ter promotie van zijn eerste boek "Bakken met Menno"

Lars van der Werf in week van de Poëzie bij Wagner

Lars van der Werf bracht een bezoek aan de boekhandel. Achter zijn typmachine maakt Lars de mooiste versjes en gedichten voor iedereen die gezellig langs kwam. Na een lekker kopje koffie of kop thee ging men met een persoonlijk gedicht naar huis. Toen Lars om half zes op het Station Sassenheim werd afgezet, konden we niets anders concluderen dan dat het een geslaagde middag was.

Foto: Rob Turk

Van 21 januari tot en met 31 januari waren dit jaar de Nationale Voorleesdagen. Het Prentenboek van het jaar 2015: “Boer Boris gaat naar zee”.

Boekhandel Wagner had een dagvullend programma op zaterdag 24 januari voor de kleine luisteraars onder ons.

Er werd gestart met de presentatie van het Prentenboek van het jaar 2015 te weten “Boer Boris gaat naar zee”. Nadat de peuters, ouders en grootouders werden welkom geheten begon Katja Willems van “De Zonnestralen” met het voorlezen van Boer Boris. Aansluitend werd het verhaal al dansend uitgebeeld, waarbij groot en klein zich gezamenlijk door de winkel manoeuvreerde. Toen zelfs het licht van de winkel uit ging en alle klanten, peuters en Katja in het donker kwamen te zitten, werd het verhaal wel héél letterlijk uitgebeeld. Na afloop werd er nog hevig nagepraat over kinderboeken en dans onder het genot van een kopje koffie en limonade. Om 13.30 uur kwam Marieke Reehoorn van Verteltheater Lilaluna op bezoek. De verwende prinses Paula werd geweldig vertelt en jong en oud waande zich in de wereld van koning, kasteel, prinsessen met roze paarden. Om 15.00 uur was de tweede voorstelling “De ondeugende zeemeermin”. Wederom werd er muisstil geluisterd, dit maal naar het verhaal van Parel de Zeemeermin. In een prachtig gekleed zeemeerminpak zorgde Marieke ervoor dat het verhaal compleet werd gemaakt. Het was een zeer geslaagde, drukke, maar o zo gezellige middag in de boekhandel.

Patrick van Hees bezoekt boekhandel Wagner met De Geluksprofessor

Binnen een halve dag was boekhandel Wagner omgebouwd voor het bezoek van Patrick van Hees. Dankzij goede buurman Duynstee kregen we het nog nèt op tijd voor elkaar, aan de technische eisen te voldoen, zodat de lezing in volle winkel kon beginnen. Het was een boeiende, interactieve lezing, met veel humor, maar zeker ook serieuze momenten in het verhaal. Toen twee gasten van boekhandel Wagner door de heer Alex Schade van de Nederlandse Boekenbon werden verrast met een boekenbonnen ter waarde van € 15,00 per stuk, kon het geluk natuurlijk niet meer op. Bijzonder van het boek De Geluksprofessor is dat het in romanvorm geschreven is. Dit maakt het boek zeer toegankelijk en dat wordt zeer goed ontvangen door de lezer, gezien het aantal dat landelijk is verkocht. Het was een zeer geslaagde avond, waarbij iedereen nog tot laat met elkaar bleef borrelen. Wat een geluk dat we Patrick van Hees mochten ontvangen in Sassenheim !!!

Opening Boekhandel Wagner nieuwe stijl

Mart Smeets bezoekt boekhandel Wagner 

Mart Smeets wordt geïnterviewd door Nynke de Jong. Nynke, zelf op en top sportvrouw, werkt bij Radio 1, schrijft voor de Leeuwarder Courant en schuift regelmatig aan bij sportprogramma's op de televisie. Mart Smeets laat zich het hemd van zijn lijf vragen door Nynke. Passie, eerlijkheid en een woordje Fries kwamen voorbij. Foto's dankzij J. Beelen.

Berdien Sternberg

Trudy Beekman

Ellen Duim

Sascha de Boer

Bart Martens

Judith Koelemeijer

Dan Brown

Santa Montefiore

Niccolo Ammaniti

Ian Johnstone

Iris Boter

Marieke Reehoorn