Boekenweek
Elle van Rijn signeerde 'De Créche' bij boekhandel Wagner.

Vrijdag 4 juni kwam Elle van Rijn haar boek 'De Crèche' signeren bij boekhandel Wagner. Vanaf 16.00 uur zou zij een uurtje in de boekhandel aanwezig zijn. In verband met Corona werden er nog geen lezingen gegeven, maar gelukkig was een Meet & Greet weer mogelijk en was gelegenheid om vragen aan de auteur te stellen. Het was een groot succes, er waren zelfs boeken tekort, waardoor Elle de donsdag erop de nieuwe voorraad komt signeren.

Over de auteur:

Elle van Rijn is een Nederlands actrice en scriptschrijfster, die een acteursopleiding aan de Toneelschool in Maastricht volgde. Tijdens haar studie aan de Toneelacademie Maastricht deed Van Rijn haar eerste televisie-ervaring op met een rol in een Frans-Zwitserse televisieserie. Na haar studie werd de Brabantse gecontracteerd door het Noord Nederlands Toneel. Zij was daar te zien in De knecht van twee meesters, Een onderwereldse glimlach en Een Midzomernachtdroom. Ze acteerde onder andere in de jeugdseries Het Huis Anubis en Puppy Patrol. Ze schreef mee aan televisiesesies als Co-assistent, Dokter Tinus. Het boek De Crèche is haar vierde boek.


Over het boek:
Amsterdam, 1942-1943. Tegenover de Hollandsche Schouwburg bevindt zich de Joodse Crèche, door de Duitsers getransformeerd in een verzamelplaats voor Joodse kinderen voordat zij op transport gaan. Samen met de andere Joodse kinderverzorgsters van de crèche bekommert de zeventienjarige Betty Oudkerk zich om het lot van de kinderen, terwijl het leven voor Joden buiten de crèche steeds beangstigender wordt. In het diepste geheim weten ze onder leiding van Henriëtte Pimentel, de directrice van de crèche, ruim zeshonderd kinderen van deportatie te redden, ongeacht de risico's die dat met zich meebrengt.

De crèche is het verzetsverhaal van jonge vrouwen die in wrede omstandigheden moeten beslissen over leven en dood. Moedige vrouwen met een vurige hoop voor de toekomst - want wie een kind redt, redt de wereld.

 

Boek nu kopen