Donderdag 18 november interview David Samwel &  Thomas Olde Heuvelt

Op uitnodiging van boekhandel Wagner komen David Samwel en Thomas Olde Heuvelt naar boekhandel Wagner voor een interview naar aanleiding van het boek van David 'Sterk als een leeuw' op donderdag 18 november om 19.30 uur in de boekhandel in Sassenheim. Aansluitend zullen David en Thomas hun boeken signeren. 

Over de auteur:
David Samwel wordt als baby bij een tempel in het zuiden van Thailand te vondeling gelegd. Er wordt met hem heen en weer gesjouwd. Van de tempel naar een ziekenhuis, naar het politiebureau, naar een weeshuis. Tot hij op tweejarige leeftijd aankomt in Nederland, bij zijn nieuwe ouders.

Naarmate David ouder wordt, heeft hij steeds meer vragen. Hij weet dat er ergens iemand is die zijn waarheid kent. Die weet hoe en wanneer hij geboren werd, hoe hij eruitzag. Iemand die hem heeft vastgehouden en in de ogen heeft gekeken. En er moet een moment geweest zijn dat hij heeft teruggekeken, recht in de ogen van de persoon die van iedereen op de wereld het meeste op hem lijkt.

Hij begint zijn gedachten op te schrijven en stelt regels op om zo goed mogelijk de controle over zijn lichaam te krijgen. Want zijn lichaam lijkt het enige wat hij nog kan controleren. Tegelijk onderzoekt hij zijn angsten en verzint antwoorden op vragen die hem gesteld zouden kunnen worden met betrekking tot zijn weigering om te eten of over het doel in zijn leven.

Over het boek: 
Sterk als een leeuw is de zoektocht van een jongen naar een nieuw evenwicht, onder bijzonder moeilijke omstandigheden: adoptie en anorexia nervosa. Tegelijk hartverscheurend en hoopgevend, mysterieus en inspirerend, teder en krachtig. Vanuit het hart van zijn proces verhaalt David Samwel over eenzaamheid en liefde, over twijfels en vertrouwen en over een diep gemis. Sterk als een leeuw is het resultaat van een soms wanhopige zoektocht naar de eigen identiteit.

De lezing vindt plaats in de boekhandel, Hoofdstraat 181, te Sassenheim. Toegang € 5,00 Aanvang 19.30 uur. Ontvangst 19.00 - 19.15 uur.  Aanmelden is verplicht en kan via onderstaande link.

Aanmelden

Boek nu kopen