Dinsdag 12 december lezing Merlijn Kerkhof - Klassieke muziek

De decembermaand komt eraan – de maand van Sinterklaas, kerst en ook: klassieke muziek. Het lijkt de laatste jaren een steeds stevigere traditie te worden, mensen gaan massaal naar kerstklassiekers, zoals Messiah van Händel en natuurlijk het Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach.
 
Maar wat maakt die meesterwerken zo bijzonder? Hoe zitten ze in elkaar, en waar komt die kersttraditie vandaan? Op die vragen geeft de jonge muziekjournalist Merlijn Kerkhof antwoord. 

Op dinsdag 12 december om 20.00 uur geeft Merlijn een lezing bij ons in de winkel, laat hij mooie muziek horen en geeft hij antwoord op al uw vragen.
 
Over het boek:
Vorig jaar verscheen Merlijns toegankelijke inleiding Alles begint bij Bach. Wat je moet weten over klassieke muziek. Het boek werd unaniem lovend ontvangen in de pers, dirigent Jaap van Zweden sprak van ‘een inspirerende wegwijzer naar de wereld van de klassieke muziek’. Vrij Nederland bestempelde het boek deze zomer als een van de beste non-fictieboeken ...
 
Aanvang: 20.00 uur, ontvangst vanaf 19.30 uur.
Lokatie  : Boekhandel Wagner, Hoofdstraat 181, Sasssenheim
Toegang : € 7,50 (inclusief kopje koffie/thee)
U bent van harte welkom.
 

Aanmelden

Boek nu kopen

14 December Speciale editie Sassenheims Spellen Avond

Iedere eerste donderdagavond van de maand organiseert boekhandel Wagner al meer dan twee jaar de 'Sassenheims Spellen Avond', waarbij eenieder vanaf 19.15 uur van harte welkom is een spel mee te komen spelen.

Dit jaar is er op 14 december een speciale editie van deze spellenavond. Ruben Dijkstra, de maker van het spel Kwis 't!, komt speciaal naar de boekhandel en nemen het stokje van Jolanda over. Hij is de spelleider van de avond.

Over bordspel Kwis 't:
Kwis ’t! is een vragenspel met een twist. Je kunt namelijk winnen zonder dat je de meeste vragen goed hebt beantwoord. Kwis ’t! win je met mensenkennis, feitenkennis en een klein beetje geluk. Ben jij je medespelers te slim af, dan win je Kwis ‘t!

*  Eenvoudig te leren

*  Spannend van begin tot eind

*  Boordenvol verbale en non-verbale interactie

*  2-6 spelers - Vanaf 14 jaar - 30/60 minuten

Kwis ‘t! telt ruim 1.150 originele vragen in uiteenlopende categorieën.

Kwis 't  bevat 175 verrassende vragen rondom zeven thema’s, waaronder Leven & Dood, Liefde & Vriendschap, Goed & Kwaad en Natuur & Technologie.

Aanmelden kan via onderstaande button.
Toegang Speciale editie Spellen Avond € 5,00, of € 3,50 met 40 'Willemientjes' 

Aanmelden
Reserveer nu Kwis 't!

Zaterdag 23 december The Traveling Yoga Family 

Zaterdag 23 december om 17.00 uur komt The Traveling Yoga Family op uitnodiging van de boekhandel naar Sassenheim ter promotie van hun boek. 

Linda (44) en Jeroen ( 42) van Kooij vormen samen met hun kinderen Dean (14), Jana (10), en Inez (6) The Traveling Yoga Family. Linda is projectleider, Jeroen is organisatieadviseur en yogaleraar. Linda en Jeroen reisden met hun kinderen door Azië in 2008, 2012 en 2015. De ervaringen op deze reizen hebben de familie gevormd en bijzonder hecht gemaakt.

De familie Van Kooij woont sinds januari 2017 in Chili voor het televisieprogramma Helemaal het eindeHier werkt de familie aan het oprichten en runnen van een yogastudio genaamd Al Fin Del Mundo. Hun gezamenlijke motto is ‘Herinneringen voor later creëer je zelf in het nu’. Zij worden twaalf maanden lang gevolgd terwijl ze een nieuw bestaan opbouwen. Helemaal het einde trekt wekelijks een miljoen kijkers. 

Over het boek:
In het boek vertelt The Traveling Yoga Family wat hun belangrijkste inspiratiebronnen en gezinswaarden zijn, en hoe het is om zo lang en zo ver op reis te zijn. Is het mogelijk om ver van je vaderland een nieuw bestaan op te bouwen? En hoe ervaren de kinderen dat? Hoe moeilijk ook, het gezin Van Kooij laat zien dat in het nu zijn het beste perspectief biedt voor de toekomst.

Hun boek staat boordevol persoonlijke teksten, citaten van schrijvers die hen hebben geïnspireerd, en ook yoga-oefeningen. Het boek is prachtig vormgegeven en de schitterende foto’s geven extra kleur aan de inspirerende teksten.

Aanmelden
Boek nu kopen (link is nog niet gekoppeld)

Dinsdag 30 januari 2018 Eat, Meet & Read 'Wild-avond'

Ronald Timmermans van huis uit grafisch ontwerper, maar ook jager, selfmade kok en auteur én fotograaf, Remko Kraaijeveld, begeven zich op het terrein van de jacht en het wild. Aan de hand van een prachtig verhaal, ondersteund door zijn presentatie nemen Ronald en Remko je mee in de wereld van de Jager en het Wild. John Jansen verzorgt het drie-gangen Wild-diner voor de avond.


Wild bereiden is een jaarlijks terugkerend culinair avontuur, waar de echte liefhebber zich op verheugt. Tijdens herfst- en winteravonden haalt Ronald Timmermans graag zoete herinneringen op van puur genot om de donkere dagen zonder neerslachtigheid door te komen. Het hele jaar door is er wild verkrijgbaar, vanuit het veld en op het bord. Wild gaat over pure smaak en is het waard om gegeten te worden. Uiteraard verdient het een respectvolle behandeling en een zorgvuldige bereiding. Ronald Timmermans neemt je mee, samen met fotograaf Remko Kraaijeveld in de wereld van de jacht en het wild. Het drie–gangen menu zal verzorgd worden door John Jansen.

Aanvang 19.00 uur. Ontvangst vanaf 18.45 uur.
Toegang € 49,95 (boekpresentatie incl. 3-gangen diner)
Locatie: Boekhandel Wagner, Hoofdstraat  181  te  Sassenheim.

Voldoende gratis parkeergelegenheid voor de winkel

Aanmelden
Boek nu kopen

Donderdag 8 februari 20.00 uur presentatie 'De Ramp'

De watersnoodramp 65 jaar geleden

Donderdag 8 februari presenteert Jacqueline Paaschen tijdens de lezing haar boek De Ramp bij boekhandel Wagner in Sassenheim.

Onbekende foto’s van bekende fotografen Ed van der Elsken, Cas Oorthuys, Eva Besnyö, Maria Austria, Ed van Wijk, Henk Nieuwenhuijs, Aart Klein, Kees Molkenboer, Dolf Kruger, Henk Jonker, Martien Coppens, Jo Bokma en Frits Gerritsen opnieuw geselecteerd.

In de jaren vijftig ontstond een kentering van pers fotografie naar documentaire fotografie, waar de fotoregistratie van de Watersnoodramp één van de eerste voorbeelden is.

Uit onderzoek is gebleken dat veel bekende Nederlandse fotografen die destijds nog aan het begin van hun carrière stonden, direct na de ramp naar de plek des onheils zijn afgereisd om fotografisch verslag te doen. Bij velen van hen is de voor hun typerende stijl van fotograferen in die series terug te zien. Uit de complete reeks van de betreffende fotografen is een nieuwe selectie gemaakt, waarbij het documentaire karakter zichtbaar wordt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1) De Madonna( Nederlands fotomuseum Ed van Wijk)

2) De Mannen ( nederlands fotomuseum/Aart Klein)

 

Voor eenieder die geïnteresseerd is in 'de Watersnood 65 jaar geleden', maar ook in fotografie zal deze avond zeer aanspreken. We rekenen op een grote opkomst, u bent van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij de boekpresentatie/lezing door Jacqueline Paaschen. Kleine bijdrage € 5,00. Vooraf aanmelden graag via onderstaande button.

 

Aanmelden (link is nog niet gekoppeld)

Boek nu reserveren (link is nog niet gekoppeld)

Nationale Voorleesdagen 24 januari t/m 3 februari 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook dit jaar wederom de nationale voorleesdagen. Dit jaar is het prentenboek van het jaar 'Ssst! De tijger slaapt'. In mini vorm verkrijgbaar in de boekhandel voor een klein prijsje. Meer informatie volgt.

 

Maand van de Spiritualiteit 2018:
12 januari t/m 11 februari

Spiritualiteit, zingeving, levenskunst 

Van 12 januari tot en met 11 februari vindt de Maand van de Spiritualiteit 2018 plaats. De Maand sluit aan bij de groeiende behoefte aan inspiratie en zingeving in de samenleving en heeft als doelstelling om toegankelijk te zijn voor iedereen met interesse in spiritualiteit in de breedste zin van het woord, ongeacht leeftijd, sekse of religieuze achtergrond.  Het lijkt er immers op dat er ondanks alle welvaart ook iets verloren is gegaan, waardoor men op zoek is gegaan naar een beter evenwicht tussen materiële welvaart en lichamelijk welzijn. De Maand van de Spiritualiteit draagt bij aan deze zoektocht.

Thema en auteur

Daphne Deckers wordt blikvanger van de campagne en is de auteur van het essay Sterrenstof, dat voor € 3,50 verkrijgbaar zal zijn bij boekhandel Wagner zolang de voorraad strekt. Ze is enthousiast aan het schrijven geslagen:

Ik vind het een eer om hiervoor gevraagd te worden en wist direct waarover ik het essay zou gaan schrijven: het moederschap. Wanneer je eraan begint, denk je dat jíj gaat opvoeden, maar uiteindelijk kom je tot de conclusie dat je kinderen net zo goed jou hebben opgevoed.’   

Het thema is: Opnieuw beginnen.