Boswachter Arjan Postma opent de kinderboekenweek bij boekhandel Wagner

Woensdag 6 oktober zal Arjan  Postma, de bekenste boswachter van Nederland de kinderboekenweek openen. Kinderen, maar ook volwassenen kunnen met Arjan in gesprek gaan. Arjan Postma is in de boekhandel aan de Hoofdstraat 181 te Sassenheim op woensdag 6 oktober van 15.00 uur tot 16.00 uur. Aanmelden is fijn voor de organisatie, toegang is gratis

 

 

Aanmelden

Boek nu kopen

Marit May geeft workshop 'Wil jij Kunstenaar worden?'

Woensdag 13 oktober geeft Junf Marit, in samenwerking met boekhandel Wagner, een workshop 'Kunstenaar worden' voor kinderen. De workshop start om 15.00 uur en wordt gehouden in de boekhandel, Hoofdstraat 181 te Sassenheim.

Juf Marit is inmiddels geen onbekende auteur van de boekhandel. Ze geeft les op school en heeft vele volgers op You Tube. Juf Marit heeft diverse boeken op haar naam staan. Haar laast verschenen boek is een 'teken - kunst - vriendschapsboek', welke verkrijgbaar is bij boekhandel Wagner.

In de workshop leer je hoe je een eigen schilderij maakt en zelf een groot kunstenaar wordt. Ook krijg je uitleg over de kunstenaar zelf. Het is niet de eerste keer dat Juf Marit naar de winkel komt en altijd een groot succes. Meld je dus snel aan! 

Aanmelden

Boek nu kopen

Justin Vink geeft workshop 'Word de sterkste magneet op aarde'

Zaterdag 16 oktober geeft Justin Vink, in samenwerking met boekhandel Wagner, een workshop persoonlijke ontwikkeling voor kinderen vanaf 8 jaar. De workshop start om 15.00 uur en wordt gehouden in de boekhandel, Hoofdstraat 181 te Sassenheim.

Over de auteur:
Tijdens en na het behalen van zijn studie 'Sport en Bewegen', is zijn passie voor kinderen en zelfontwikkeling ontstaan. Doordat Justin Vink dagelijks werkzaam was op verschillende locaties als gymleraar en buitenschoolse opvang medewerker, kwam hij steeds in aanmerking met nieuwe gezichten. Elke dag kreeg hij opnieuw te maken met kinderen die bepaalde indrukken achterlieten, hem fascineerden en herinnerde aan zijn eigen jeugd. 

Naarmate van tijd begon hij naast zijn passie voor kinderen, zich ook te interesseren in het lezen van persoonlijke ontwikkelingsboeken en online cursussen. Kortgezegd alles rondom zelfeducatie. Telkens wanneer hij een boek uit had gelezen of een online cursus had voltooid kwam de vragen in hem op:

  • "Waarom heb ik dit niet eerder geleerd?"
  • "Hoezo wordt dit ons niet op school aangeleerd?"

Vanuit die gedachte heeft Justin Vink de conclusie getrokken dat er een platform moet komen voor kinderen, waar kennis kan worden opgedaan wat bijdraagt aan de (zelf)ontwikkeling van het kind. 

Over het boek:
Word De Sterkste Magneet Op Aarde' is een persoonlijk ontwikkelingsboek voor kinderen vanaf 8 jaar. De ontdekkingstocht in het boek bestaat uit 4 missies. 

 

Missie 1: De ontdekking
Deze eerste missie bestaat uit een paar grote ontdekkingen. Het allerbelangrijkste is dat je gaat ontdekken wat het geheim van je hersenen is... Wanneer jij het geheim van je hersenen hebt ontdekt, krijg je de opdracht om daar iets mee te doen. Deze opdracht is missie 2.

Missie 2: Jouw eigen ijzer maken
In deze missie krijg je de opdracht om een doel voor jezelf te bepalen die je binnen 1 jaar gaat behalen.  

Missie 3: Luchtje scheppen
Voordat jij jouw doel gaat behalen, moet je nog wat informatie verzamelen over het onderwerp 'ademhalen'.

Missie 4: Het Plan
‘Het Plan’ is een planner/agenda die speciaal is gemaakt om jouw doel uit missie 2 te behalen. In Het Plan vind je 52 Weekplannen en 52 Weekbreeks. Door de Weekplannen en Weekbreeks in te vullen zal je grote stappen maken om jouw doel uit missie 2 te behalen. Zo kom je er bijvoorbeeld zelf achter wat er goed ging die week, wat er beter kan en wat je nog allemaal moet doen om je doel te behalen.

Aanmelden

Boek nu kopen 

Woensdag 20 oktober lezing Antoon van Aken

Op uitnodiging van boekhandel Wagner geeft Antoon van Aken een lezing over zijn boek 'Lady Jane, de wens van de koning' op woensdag 20 oktober om 19.30 uur in de boekhandel in Sassenheim. Aansluitend zal Antoon zijn boek(en) signeren. Inmiddels is het vervolg op 'Lady Jane' verschenen en staan we te popelen om de lezing eindelijk plaats te laten vinden.

Over de auteur:
Antoon van Aken is als docent bedrijfseconomie jarenlang verbonden geweest aan de opleiding accountancy van de Hogeschool voor Economische Studies in Amsterdam. Momenteel verzorgt hij cursussen op het gebied van externe verslaggeving en management accounting. Hij heeft diverse boeken gepubliceerd over verslaggeving en boekhouden. Daarnaast schrijft hij al dertig jaar romans en historische werken. Sinds 2017 is hij bezig met de publicatie van deze boeken.

Over het boek:
De Engelse koning Henry de Achtste (1491-1547) huwt zes keer. Omdat zijn eerste twee vrouwen geen mannelijke troonopvolger voortbrengen, laat de koning deze verbintenissen onwettig verklaren. Pas tijdens zijn derde huwelijk wordt de gewenste mannelijke troonopvolger geboren. In 1544 wordt de opvolging vastgelegd in een wet. Eerste in de lijn is zijn zoon Edward, tweede en derde zijn de beide onwettige dochters, Mary en Elizabeth en vierde en volgende de nakomelingen van Frances Grey; zij is de dochter van Henry's jongere zus.

Op 28 januari 1547 sterft Henry de Achtste op 55-jarige leeftijd, waarschijnlijk aan een hartaanval. Zijn achtjarige zoon volgt hem op als Edward de Zesde. In het voorjaar van 1553 wordt de jonge vorst ziek. Terwijl hij langzaam bezwijkt onder de slopende gevolgen besluit hij de opvolging te wijzigen. Zijn twee halfzusters, Mary en Elizabeth, worden uitgesloten. Eerste in de lijn van opvolging wordt daarmee zijn zestienjarige nicht Lady Jane Grey. Deze wijziging brengt de doodzieke koning  in conflict met de machtige kroonraad. De gevolgen zijn dramatisch.

De lezing vindt plaats in de boekhandel, Hoofdstraat 181, te Sassenheim. Toegang € 7,50 Aanvang 19.30 uur. Ontvangst 19.00 - 19.15 uur.  Aanmelden is verplicht en kan via onderstaande link.

Aanmelden

Boek nu kopen

Patricia Vorstenbos signeert 'Ogen van liefde'

Zaterdag 23 oktober komt  Patricia Vorstenbos naar Sassenheim. Van 15.00 uur tot 16.00 uur is Patricia in de boekhandel aanwezig voor een Meet & Greet en om haar boek te signeren. Natuurlijk is er gelegenheid om vragen aan de auteur te stellen. 

Over de auteur:
Patricia Vorstenbos (1972) is ondernemer (ontwerpt zelf shawls en laat die maken in haar favoriete land Nepal).

Door haar ziekte in 2012/2013 heeft zij het schrijven ontdekt. Pure rouwverwerking en de wens om mensen informatie te verstrekken, leidden in 2015 tot haar autobiografische debuut als auteur: 'Mijn leven stond stil' zag het levenslicht. De smaak om te schrijven was geboren en haar eerste roman is in 2021 een feit.

Patricia is getrouwd met Cor, woonachtig in Oosterbeek (Gelderland) en heeft een geweldig lief hondje Beer, die altijd op haar bureau ligt als ze aan het schrijven is.
Ze houdt van reizen (met name het Afrikaanse continent en Nepal), hardlopen, tuinieren en lekker koken (wat haar man dan weer graag opeet).

’Reeds jaren geleden kwam Patricia Vorstenbos in Nepal al in aanraking met het werkelijke boeddhistische leven. Op een van haar rondreizen ontmoette zij deze ‘Amber’ in het echt en vernam haar waargebeurde, spannende en onthutsende relaas. Zo zegt Patricia: ‘Dit verhaal is te mooi en te bijzonder om het niet aan het papier toe te vertrouwen. Een verhaal wat nu nog alleen bekend is in de hoogste boeddhistische kringen'.

Over het boek:
Een jonge, westerse vrouw reist alleen naar het fascinerende Nepal waar ooit haar hippie ouders de liefde voor elkaar vonden. Daar wil de onbevangen en licht naïeve Amber zich onderdompelen in boeddhistische sferen.

Niet zoals in de spannende Netflix serie The Serpent waarin buitenlandse jongeren hallucinerend en al maandenlang spiritueel feesten. Nee, Ambers droom is anders: op ontdekkingsreis gaan en met volle teugen genieten wat Nepal rijk is.

Haar reis naar Nepal begint als in een droom: ze leert veel mensen kennen, krijgt kansen die als een cadeau op haar pad worden geworpen, wordt door de beste lama’s onderwezen in het haar zo geliefde Boeddhisme, vindt de meest geweldige én trouwe vrienden en wordt verliefd; verliefd tot over haar oren!

Tijdens een kleurrijk feest te midden van duizenden boeddhisten wordt Amber als een magneet aangetrokken door de prachtig geschilderde ogen op de tempel van Boudhanath en niet veel later staat zij oog in oog met een bijzonder mooie en intrigerende man, een vooraanstaand Khenpo verbonden aan één van de grootse boeddhistische tempels van Nepal.

Met alle tegenstrijdige emoties die ze ervaart volgt Amber deze mysterieuze man toch in een fysieke en spirituele ontdekkingsreis naar echte liefde.

Alles komt in het teken te staan van haar liefde. Ze wordt verliefd op hem en even lijkt het wederzijds. Ze kan haar geluk niet op, alleen ze weet: deze liefde was én is verboden. Toch gaat ze haar hart achterna, met alle gevolgen vandien...

Aanmelden

Boek nu kopen (levering 23 oktober)

Vrijdag 29 oktober geeft Monique Bos lezing over haar boek 'Krachtige vrouwen, prachtige vrouwen'

Vrijdag 29 oktober geeft Monique Bos een lezing n.a.v. haar boek 'Krachtige vrouwen, prachtige vrouwen' om 11.00 uur bij boekhandel Wagner. 

Over de auteur:
Monique Bons (1963) is sinds 1999 werkzaam in de journalistiek. Ze schreef voor lokale media en publiceerde artikelen in diverse landelijke magazines. Sinds 2016 is ze hoofdredacteur van ForYou Magazine.

Over het boek:
17 inspirerende verhalen
Dat ene moment veranderde hun leven voorgoed. Zeventien vrouwen vertellen hun waargebeurde en indrukwekkende verhaal over een ingrijpende gebeurtenis die hen volledig van hun stuk bracht.

Wat gaat er door je heen wanneer je je realiseert dat je ex je kinderen heeft ontvoerd naar het buitenland? Hoe geef je je leven weer inhoud wanneer je te horen krijgt dat je een slopende ziekte hebt waarvan je niet zult genezen? Waarom is het zo moeilijk om je leven weer op te pakken wanneer je tijdens een tsunami maar ternauwernood aan de verdrinkingsdood bent ontsnapt? Wanneer kun je ooit weer gelukkig zijn wanneer je beide dochtertjes slechts een paar weken na hun geboorte plotseling overlijden? Wie weet hoe je je 2-jarig zoontje moet vertellen dat zijn vader nooit meer thuiskomt omdat hij voor een ander werd aangezien en in koelen bloede werd geliquideerd?

Ondanks alles wat zij meemaakten, vonden deze vrouwen de moed om de brokstukken van hun leven weer aan elkaar te lijmen. De littekens, zichtbaar of onzichtbaar, blijven, maar zij kijken weer vooruit en hebben voor een deel van hun trauma zelfs hun kracht gemaakt.

De lezing vangt aan om 11.00 uur, aanmelden kan in de winkel of online via onderstaande link. Toegang € 3,50, inclusief kopje koffie, of thee.
Monique brengt de boeken mee en zal na afloop graag signeren.

Aanmelden

Boek nu kopen (levering 29 oktober)

Jens Vern & Jeroen Windmeijer in gesprek op zaterdag 30 oktober vanaf 15.00 uur.

Zaterdag 30 oktober komen Jens Vern en Jeroen Windmeijer het nieuwe boek van Jens Vern presenteren. Jens en Jeroen gaan in gesprek en signeren hun boeken. Natuurlijk is er gelegenheid om vragen aan de auteur(s) te stellen. 

 

 

 

 

 

 


Aanmelden

Boek nu kopen (levering op 30 november) (link nog niet geactiveerd)

Donderdag 4 november lezing Robert-Jan Friele

Op uitnodiging van boekhandel Wagner geeft Robert-Jan Friele een lezing over zijn boek 'Pizarro's' op donderdag 4 november om 19.30 uur in de boekhandel in Sassenheim. Aansluitend zal Robert-Jan zijn boek signeren. 

 
Over de auteur:
Robert-Jan Friele (1978) studeerde Nederlands en journalistiek. Hij begon zijn carrière bij het Dagblad van het Noorden, alvorens over te stappen naar Het Parool. Van 2008 tot 2012 was hij correspondent Latijns-Amerika voor de Geassocieerde Persdiensten (GPD) en Het Financieele Dagblad. In 2012 werd Friele genomineerd voor de journalistieke prijs De Tegel, vanwege zijn interview met Tanja Nijmeijer. Momenteel werkt hij voor de Volkskrant.

Over het boek:
De Pizarro’s is een fascinerende familiekroniek die de dramatische geschiedenis van een heel land vertelt. Door de ogen van drie generaties en via tientallen levendige verhalen ontrolt een eeuw Colombia zich op meeslepende wijze.

Nergens komt de Colombiaanse geschiedenis zo samen als in de familie Pizarro. De vader is de opperbevelhebber van het leger en gelooft in de instituties. Zijn zoons en dochter worden guerrillero’s en prediken de revolutie. Tegen de achtergrond van de Koude Oorlog en de opkomst van de cocaïnehandel streven de Pizarro’s, elk op een eigen manier, naar een rechtvaardiger Colombia. Veredelde staatsgrepen in Bogotá, clandestiene trainingskampen op Cuba, collegebanken in Moskou: ze beleven het allemaal. Hun strijd kost twee van hen het leven en de revolutionaire droom kan geen einde maken aan de schrijnende ongelijkheid en het geweld. Eén ding blijft van generatie op generatie gelijk: het gevecht van de Pizarro’s voor een betere toekomst van hun land.

De lezing vindt plaats in de boekhandel, Hoofdstraat 181, te Sassenheim. Toegang € 5,00 Aanvang 19.30 uur. Ontvangst 19.00 - 19.15 uur.  Aanmelden is verplicht en kan via onderstaande link.

Aanmelden

Boek nu kopen (link nog niet geactiveerd)

Donderdag 18 november interview David Samwel &  Thomas Olde Heuvelt

Op uitnodiging van boekhandel Wagner komen David Samwel en Thomas Olde Heuvelt naar boekhandel Wagner voor een interview naar aanleiding van het boek van David 'Sterk als een leeuw' op donderdag 18 november om 19.30 uur in de boekhandel in Sassenheim. Aansluitend zullen David en Thomas hun boeken signeren. 

Over de auteur:
David Samwel wordt als baby bij een tempel in het zuiden van Thailand te vondeling gelegd. Er wordt met hem heen en weer gesjouwd. Van de tempel naar een ziekenhuis, naar het politiebureau, naar een weeshuis. Tot hij op tweejarige leeftijd aankomt in Nederland, bij zijn nieuwe ouders.

Naarmate David ouder wordt, heeft hij steeds meer vragen. Hij weet dat er ergens iemand is die zijn waarheid kent. Die weet hoe en wanneer hij geboren werd, hoe hij eruitzag. Iemand die hem heeft vastgehouden en in de ogen heeft gekeken. En er moet een moment geweest zijn dat hij heeft teruggekeken, recht in de ogen van de persoon die van iedereen op de wereld het meeste op hem lijkt.

Hij begint zijn gedachten op te schrijven en stelt regels op om zo goed mogelijk de controle over zijn lichaam te krijgen. Want zijn lichaam lijkt het enige wat hij nog kan controleren. Tegelijk onderzoekt hij zijn angsten en verzint antwoorden op vragen die hem gesteld zouden kunnen worden met betrekking tot zijn weigering om te eten of over het doel in zijn leven.

Over het boek: 
Sterk als een leeuw is de zoektocht van een jongen naar een nieuw evenwicht, onder bijzonder moeilijke omstandigheden: adoptie en anorexia nervosa. Tegelijk hartverscheurend en hoopgevend, mysterieus en inspirerend, teder en krachtig. Vanuit het hart van zijn proces verhaalt David Samwel over eenzaamheid en liefde, over twijfels en vertrouwen en over een diep gemis. Sterk als een leeuw is het resultaat van een soms wanhopige zoektocht naar de eigen identiteit.

De lezing vindt plaats in de boekhandel, Hoofdstraat 181, te Sassenheim. Toegang € 5,00 Aanvang 19.30 uur. Ontvangst 19.00 - 19.15 uur.  Aanmelden is verplicht en kan via onderstaande link.

Aanmelden

Boek nu kopen

Jeroen Windmeijer signeert op zaterdag 20 november vanaf 15.00 uur.

Zaterdag 20 november komt Jeroen Windmeijer op uitnodiging van boekhandel Wagner opnieuw naar Sassenheim om o.a. zijn nieuwe geïllustreerde editie van 'Het Pauluslabyrint' te signeren. Jeroen gaat met plezier in gesprek met zijn fans. 

 

 

 

 

 

 

Aanmelden

Boek nu kopen (verschijnt 13 oktober) (link nog niet geactiveerd)

Zaterdag 14 maart 2020 Victor Mids 'Mindf*ck' in Sassenheim

Verplaatst naar 11 december 2021!!!


Op uitnodiging van Bibliotheek en Boekhandel Wagner komt Victor Mids naar Sassenheim op zaterdag 14 maart om 15.00 uur.

We hebben voor u direct maar de Theaterzaal van Oude Tol bedacht!!!

Supercool en dát tijdens de boekenweek. Lekker 'Rebels' toch? Het thema van de boekenweek 2020.

Voor iedereen die MINDF*CK zelf een keer mee wil maken is dit dé kans om het met eigen ogen te zien. 

Reserveer snel en koop direct een kaartje via onderstaande button.

Na het megasucces van MINDF*CK komen Victor Mids en Oscar Verpoort nu met MINDF*CK: Next level. In dit boek geven ze nog meer geheimen en spectaculaire illusies uit het populaire tv-programma MINDF*CK prijs. Ervaar hoe het is om zelf gemindf*ckt te worden tijdens de interactieve Neuromagic show van Victor Mids in Sassenheim. Verbaas je en leer meer over de werking van je brein, cognities en zintuigen.

Neuromagic is een combinatie van illusionisme, psychologie, geneeskunde en vingervlugheid. De klassieke vorm van goochelen achter zich latend, demonstreert Victor de inzichten die schuil gaan achter zijn unieke illusies en (interactieve) neuropsychologische experimenten. Want hoe makkelijk ben jij af te leiden? Hoe werkt ons geheugen? En bestaat er eigenlijk wel een vrije wil? Ervaar zelf hoe eenvoudig jouw eigen hersenen en zintuigen voor de gek zijn te houden, én wat je daar van kunt leren.

Victor Mids

Victor Mids is illusionist en arts (niet praktiserend). Met deze innovatieve combinatie brengt hij illusie en wetenschap op een unieke manier samen. Laat je meenemen in zijn wereld, waar niets is wat het lijkt…

Datum: Zaterdag 13 maart 2021. Aanvang 15.00 uur, zaal open 14.30 uur.
Locatie: Theaterzaal van Partycentre De Oude Tol, Hoofdstraat 147 te Sassenheim.
Toegang: € 25,00. Uitverkocht

Aanmelden/Kaart kopen

Boek kopen

Boeken - Abonnement - Boekhandel Wagner

Vanwege het grote succes gaan we door met het 'Wagner-Boeken-Abonnement'.
Ook nu de winkels weer open mogen, zijn de reacties overweldigend. Door heel Nederland bezorgen we (verzenden we) inmiddels iedere maand de boeken-abonementen. Op zo veel positieve reacties haden wij nooit durven hopen. En nog ontvangen wij nu nieuwe aanmeldingen. Geen reden om te stoppen dus.

Reacties van deelnemers:

'Ik wil je van harte bedanken voor de mooie boeken. Het voelde echt als een verjaardags cadeau! Het was zo chique ingepakt dat het bijna zonde was om uit te pakken. Maar wat een leuke verrassing. Ik kan niet wachten om te beginnen in het boek!!! Ik heb enkel spijt dat ik niet eerder begonnen ben met het abonnement!' - Lobke
 

'Elke maand weer een cadeautje, althans zo voelt het'

'Hoe doen jullie dat toch? Had al recensie gelezen en boek op mijn verlanglijstje gezet' - Mariken
 

Wilt u ook meedoen na deze reacties?
U commiteert zich voor een periode van een half jaar. 

Keuze A: U laat zich door òns verrassen.
               Wij vragen u waar uw voorkeur naar uitgaat.                    
Keuze B: U kunt zèlf een boek uitkiezen. 

Aanmelden kan via link: Ja, ik doe mee !

Indien de link niet werkt (blijkt soms) stuur dan even mailje naar info@boekhandelwagner.nl en wij sturen het inschrijfformulier toe. Excuses voor het ongemak.

Voor Hebban, de grootste lezerscommunity voor Nederland en Vlaanderen met bijna 220.000 leden, schreven we een column. #opgevenisgeenoptie.

#steunjeboekhandel #boekhandelwagner

Link:#opgevenisgeenoptie

GEMIST:

Simone van der Vlugt signeerde bij Boekhandel Wagner in Sassenheim

Zaterdag 19 juni bracht Simone van der Vlugt van 14.30 uur tot 15.30 uur een bezoek aan boekhandel Wagner, Hoofdstraat 181 te Sassenheim ter promotie van o.a. haar nieuwe boek De Kaasfabriek.

Simone van der Vlugt is een van Nederlands grootste schrijvers van jeugdboeken, thrillers en historische romans. Ze ontving diverse prijzen waaronder de NS Publieksprijs voor Op klaarlichte dag. In totaal werden van haar boeken voor volwassenen meer dan 2 miljoen exemplaren verkocht. Haar debuut De reünie wordt verfilmd met in de hoofdrollen Thekla Reuten en Daan Schuurmans. 

Over het boek:
De kaasfabriek is een historische roman van Simone van der Vlugt, auteur van ondere andere Het schaduwspel en Nachtblauw. Amsterdam, 1892. Lydia rouwt om de dood van haar ouders, die kort na elkaar zijn overleden. Ze heeft hun huis in Amsterdam en buitenhuis in Purmerend geërfd. Ondanks het verlies zit ze vol ideeën voor de toekomst en voor het uitvoeren van haar vaders plannen: een moderne kaasfabriek beginnen, op stoomkracht en met een hoge productie. Maar als vrouw alleen mag ze geen onderneming starten: ze moet samenwerken met een moderne boer uit de omgeving, Huib Minnes. Samen bouwen ze de grootste kaasfabriek van Noord-Holland. Antwerpen, 1914. Nora, de dochter van Lydia, trouwt met Ralph Reymaekers en het paar vestigt zich in de havenstad. Na een ernstig conflict met haar moeder over haar afkomst is Nora blij weg te zijn uit Waterland. Maar dan breekt de Eerste Wereldoorlog uit en moeten ze in een gruwelijke nacht vluchten uit Antwerpen. Hoe zal de toekomst eruit komen te zien voor deze vooruitstrevende vrouwen?

Boek nu kopen

Sander Aarts signeerde 'Missie Mindset'

Op uitnodiging van boekhandel Wagner kwam Sander Aarts naar Sassenheim. Er was een Meet & Greet met Sander ter promotie van zijn tweede boek 'Missie Mindset'. Zijn eerste boek 'Niet te breken' was zeer succesvol en werd gretig afgenomen bij de boekhandel. Sander signeerde zaterdag 19 juni om 11.00 uur en natuurlijk kon iedereen vragen stellen. 

Over de auteur:
Sander Aarts (1979) heeft de zwaarste militaire opleidingen in Nederland voltooid. Hij heeft zestien jaar lang aaneengesloten operationeel gediend bij de Special Forces en is voor zijn verdiensten benoemd tot ridder in de orde van Oranje-Nassau met zwaarden. Hij richtte in 2017 na zijn eervol ontslag de Unbreakable Academy op en geeft trainingen persoonlijke groei en teamontwikkeling. Sander is vader van Nikki, Tom en Tess. Hij woont samen met zijn vrouw Natasja in Nieuw-Vennep 

 

Over het boek:
In dit nieuwe boek is ex-militair Sander Aarts terug met heel veel praktische tips. Meer nog dan in Niet te breken geeft hij advies om optimaal te kunnen presteren, onder alle omstandigheden. Helder gestructureerd zet hij uiteen hoe je elke ‘missie’ in je leven kunt voorbereiden en uitvoeren, wat die missie ook is. Of je nu op zoek bent naar meer persoonlijke ontwikkeling in je werk, vastloopt door een burn-out, uit elkaar gaat met je partner of een andere confrontatie hebt met het leven, Missie mindset gaat je helpen! Daarom is het boek ook ingedeeld volgens de fases van een militaire missie: Planning | Briefing | Rehearsal | Execution | Debrief

Elk deel begint met een waargebeurd verhaal uit zijn militaire loopbaan en daarna neemt hij je door middel van korte lessen mee in de kennis die hij heeft opgedaan bij de Special Forces en in de periode daarna. Aarts schrijft openhartig over zijn eigen ervaringen en de dingen die hij heeft geleerd over de wereld, over zichzelf, tijdens en na zijn werk als militair. Kortom: een stoer handboek voor iedereen die iets wil bereiken in zijn of haar leven!
 

Boek nu kopen

Vrijdag 25 juni 2021 Bettine Vriesekoop

Bettine Vriesekoop kwam nogmaals naar Sassenheim, naar aanleiding van het online-event, welke een groot succes was. Bettine kwam vrijdag 25 juni om 16.00 uur haar boek 'Het China-gevoel van Pearl S. Buck' signeren bij de boekhandel.

Over de auteur:
Bettine Vriesekoop was ooit vijfvoudig Europees kampioen tafeltennis, en werd later schrijfster, journaliste en presentatrice. Zij schreef sinds 1996 succesvolle boeken, waaronder Heimwee naar Peking, Duizend dagen in China, en Dochters van Mulan. Van 2006 tot 2010 woonde en werkte Vriesekoop in China als correspondente voor NRC Handelsblad. ‘Dankzij een grondige research en haar grote voorstellingsvermogen heeft Vriesekoop de markantste China-auteur van de twintigste eeuw uit de vergetelheid gehaald.’ – Ruben Terlou

Over het boek:
Het China-gevoel van Pearl S. Buck. Twee westerse vrouwen die China van binnenuit hebben leren kennen: de Amerikaanse schrijfster Pearl S. Buck in de eerste decennia van de 20ste eeuw, en schrijfster Bettine Vriesekoop met enige regelmaat sinds de jaren zeventig. Buck kwam in China als dochter van een predikant die vooral de arme boerenbevolking wilde bekeren. Opgroeiend tussen de Chinezen gaf dat haar een unieke blik op het toentertijd in het westen volstrekt onbekende land. Daarover schreef zij later zo overtuigend dat Pearl S. Buck de eerste vrouw was die de Pulitzerprijs ontving voor haar boek De Goede Aarde (1932). Later won ze ook als eerste Amerikaanse vrouw de Nobelprijs voor Literatuur (1938). Vlak ervoor moest zij China verlaten om er nooit meer te kunnen terugkeren. In dit boek deelt Bettine haar fascinatie voor Pearl met de lezer, en zoekt zij bij haar naar de kern van het China-gevoel.

Boek 'Het China-gevoel van Pearl S. Buck'  nu kopen

Thomas Olde Heuvelt

Toijdens de lockdown bracht Thomas Olde Heuvelt op maandag 29 maart een bezoek aan boekhandel Wagner. Aansluitend gaf hij in april een online lezing.  

Zijn boek 'Orakel' is een groot succes. Mede omdat het zich afspeelt in onze omgeving. 

Nu we weer open mochten bracht Thomas opnieuw een bezoek aan Sassenheim brengen. Thomas heeft velen boeken van een persoonlijke boodschap voorzien.

 

 

Boek nu kopen

Wim Daniëls signeerde 'Op vakantie!'

Zaterdag 12 juni kwam Wim Daniëls op uitnodiging van boekhandel Wagner naar Sassenheim. Vanaf 16.00 uur was hij in de boekhandel aanwezig. In verband met Corona was gelukkig een Meet & Greet inmiddels weer mogelijk en was er gelegenheid om vragen aan de auteur te stellen. 

Over de auteur:
Wim Daniëls werkte enkele jaren als leraar Nederlands en Duits in het middelbaar onderwijs. Vervolgens was hij vijf jaar als tekstwetenschapper verbonden aan de Open Universiteit. Sinds 1994 is hij fulltime schrijver en taaladviseur. Hij geeft lezingen en voordrachten en staat in het theater met cabaretvoorstellingen en theatercolleges.

Samen met Kasper Boon maakte hij in 1999 het bordspel Het grote taalspel.

Van 2004 tot 2012 leverde hij vrijwel wekelijks een bijdrage aan het radioprogramma Klare Taal van de Wereldomroep, gepresenteerd door Arie Bras. Van september 2009 tot juni 2014 had hij een gesproken column in het VARA-radioprogramma Spijkers met koppen, waaraan hij nu nog incidenteel een bijdrage levert. Van 2012 tot 2014 was hij vaste gast bij het tv-programma Pauw & Witteman.
Sinds 2018 schrijft hij elk jaar de tekst van het Groot Dictee der Nederlandse Taal.

Over het boek:
Tegenwoordig vliegen we voor een habbekrats naar een tropische bestemming. Maar nog niet zo heel lang geleden was dat voor velen onbetaalbaar. Hoe gingen we toen met vakantie? Op de fiets, te voet, met de trein of zelfs met de auto. Met een imperiaal op het dak, de spullen vastgezet onder een klapperend zeil? Wim Daniëls beschrijft hoe wij vroeger op vakantie gingen. Over de eerste durfals die, al aan het begin van de vorige eeuw, Europa bereisden per fiets. En over de gezinnen die in de jaren vijftig en zestig voor het eerst op autovakantie gingen, over kronkelige wegen die de reizigers dwars door stille dorpjes leidden. En over de mensen die in eigen land de zon opzochten. Naar de Wadden of naar Zeeland, gewoon kamperen met de tent. Dit vrolijk geïllustreerde zomerboek neemt je mee naar de zomers van weleer.

Boek (gesigneerd) nu kopen

Henny Huisman signeerde zijn boek 'Henny'

Vrijdag 11 juni kwam Henny Huisman op uitnodiging van boekhandel Wagner naar Sassenheim naar aanleiding van zijn verschenen boek 'Henny'. Van 16.00 tot 17.00 uur was Henny Huisman aanwezig. In verband met Corona werden er vooralsnog geen lezingen gegeven, gelukkig was een Meet & Greet inmiddels weer mogelijk en was er wèl gelegenheid om vragen aan hem te stellen. Henny heeft met plezier zijn boeken gesigneerd.

Henny Huisman:
Laat in de voetballerij de naam 'Johan' vallen en mensen weten precies over wie het gaat; in de tv-wereld is 'Henny' voldoende. Henny Huisman is een icoon uit de jaren '80/'90, een van de grootste presentatoren die we gehad hebben en voor wie het woord kijkcijferkanon speciaal is uitgevonden. Samen met Ron Brandsteder en André van Duin ('de Grote Drie') zette hij vanuit Aalsmeer RTL4 op de kaart. Henny won twee Televizierringen, legde met zijn Soundmixshow het telefoonnet plat en ontmoette de groten der aarde. Altijd bleef hij echter die aaibare, gewone jongen uit Zaandam in wie de tv-kijker zich herkende.
Ruim een jaar lang volgde auteur Kevin Kraan Henny Huisman. Het resultaat is een indringend portret van een bevlogen man die verwoede pogingen doet terug te keren op de buis, maar evengoed vol zelfspot en relativering spreekt over de hoogte- en dieptepunten uit zijn leven. Het gaat over zijn hang naar aandacht en erkenning, zijn paniekaanvallen, en hoe er gemanipuleerd werd bij grote tv-shows. Maar ook over de dood van zijn broer, de relatie met zijn vrouw Lia en zijn ontslag bij RTL4. En over Marco Borsato, Joop van den Ende, John de Mol, Gerard Joling, Robert ten Brink, Rudi Carrell en André van Duin en vele anderen.

Boek nu (gesigneerd) kopen

Boekenweek
Roxane van Iperen bij boekhandel Wagner.

Als afsluiting van de boekenweek was Roxane van Iperen de laatste zaterdag te gast bij boekhandel Wagner. Roxane, auteur van het boekenweekessay werd geïnterviewd worden, welke te volgen was via livestream op Instagram. Aansluitend was er een Meet & Greet en signeerde zij o.a. haar boek 't Hooge Nest, welke speciaal voor de boekenweek is uitgegeven in gebonden uitvoering en was er gelegenheid om vragen te stellen aan de auteur. Een lange rij stond te wachten tot het interview voorbij was en zij naar buiten kwam.

Over de auteur:

Van Iperen is geboren in Nijmegen en woonde in haar jeugd onder andere in het Spaanse Málaga. Op haar zestiende verhuisde zij naar Sint-Michielsgestel. Zij studeerde rechten aan de Universiteit van Amsterdam en volgde een beroepsopleiding advocatuur. Vanaf 2001 werkte zij als jurist bij NautaDutilh en in het bedrijfsleven. Sinds 2011 heeft zij een zakelijke adviespraktijk De Pleitschrijver. In 2014 begon zij haar journalistieke loopbaan, als columnist van glossy magazine Jackie. Later werkte zij als freelancer voor onder meer Vrij Nederland, Het Financieele Dagblad, Het Parool, De Morgen, De Correspondent en Follow the Money.

In 2016 verscheen haar debuutroman Schuim der aarde, winnaar van de Hebban Debuutprijs. In 2018 volgde ’t Hooge Nest over de geschiedenis van haar huis in Naarden, waar de Joodse zusjes Janny (1916-2003) en Lien Brilleslijper (1912-1988) tijdens de Tweede Wereldoorlog een verzetscentrum en toevluchtsoord voor onderduikers runden. ’t Hooge Nest stond een jaar onafgebroken in de CPNB Bestseller 60. Er kwamen vertalingen in het Engels (The Sisters of Auschwitz), Frans (Un refuge pour l'espoir), Spaans (El último refugio), Italiaans (L'Alto Nido) en Duits (Ein Versteck unter Feinden). De productiemaatschappij van Halina Reijn en Carice van Houten gaat het boek verfilmen.

 

 

Van Iperen hield op 4 mei 2021 de literaire voordracht Stemmen uit het diepe tijdens de herdenkingsbijeenkomst in de Nieuwe Kerk in Amsterdam, die voorafging aan de plechtigheden op de Dam.

Over het boek:
Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn de twee joodse zussen Janny en Lien Brilleslijper actief in het verzet in Amsterdam en Den Haag. Als het net zich rond hen begint te sluiten, moeten ze onderduiken. Ze komen terecht in 't Hooge Nest, een villa verscholen in de bossen van 't Gooi. Spoedig zal het huis onder hun leiding uitgroeien tot een van de grootste onderduikadressen in Nederland.
Terwijl de laatste joden in het land worden opgejaagd gaat het leven van enkele tientallen onderduikers zo goed en kwaad als het gaat door, pal onder de neus van nsb-buren en nazikopstukken. Als het einde van de oorlog in zicht is wordt het Nest verraden en de familie Brilleslijper belandt met het laatste transport in Auschwitz, samen met de familie Frank.
't Hooge Nest is een verhaal over moed, verraad en menselijkheid in barbaarse tijden, en brengt een ongekende geschiedenis met kracht tot leven.

Boek - 't Hooge Nest - nu kopen
Boek - Schuim der aarde - nu kopen

Boekenweek
Elle van Rijn signeerde 'De Créche' bij boekhandel Wagner.

Vrijdag 4 juni kwam Elle van Rijn haar boek 'De Créche' signeren bij boekhandel Wagner. Vanaf 16.00 uur zou zij een uurtje in de boekhandel aanwezig zijn. In verband met Corona werden er nog geen lezingen gegeven, maar gelukkig was een Meet & Greet weer mogelijk en was gelegenheid om vragen aan de auteur te stellen. Het was een groot succes, er waren zelfs boeken tekort, waardoor Elle de donsdag erop de nieuwe voorraad komt signeren.

Over de auteur:

Elle van Rijn is een Nederlands actrice en scriptschrijfster, die een acteursopleiding aan de Toneelschool in Maastricht volgde. Tijdens haar studie aan de Toneelacademie Maastricht deed Van Rijn haar eerste televisie-ervaring op met een rol in een Frans-Zwitserse televisieserie. Na haar studie werd de Brabantse gecontracteerd door het Noord Nederlands Toneel. Zij was daar te zien in De knecht van twee meesters, Een onderwereldse glimlach en Een Midzomernachtdroom. Ze acteerde onder andere in de jeugdseries Het Huis Anubis en Puppy Patrol. Ze schreef mee aan televisiesesies als Co-assistent, Dokter Tinus. Het boek De Créche is haar vierde boek.


Over het boek:
Amsterdam, 1942-1943. Tegenover de Hollandsche Schouwburg bevindt zich de Joodse Crèche, door de Duitsers getransformeerd in een verzamelplaats voor Joodse kinderen voordat zij op transport gaan. Samen met de andere Joodse kinderverzorgsters van de crèche bekommert de zeventienjarige Betty Oudkerk zich om het lot van de kinderen, terwijl het leven voor Joden buiten de crèche steeds beangstigender wordt. In het diepste geheim weten ze onder leiding van Henriëtte Pimentel, de directrice van de crèche, ruim zeshonderd kinderen van deportatie te redden, ongeacht de risico's die dat met zich meebrengt.

De crèche is het verzetsverhaal van jonge vrouwen die in wrede omstandigheden moeten beslissen over leven en dood. Moedige vrouwen met een vurige hoop voor de toekomst - want wie een kind redt, redt de wereld.

 

Boek nu kopen

Juf Marit signeerde en illustreerde 'Vriendenboek'

Juf Marit, voor ons Sassenheimers Marit May, lanceerde haar nieuwe boek 'Teken jij voor mij? - Vriendschapsboek'. Tussen 11.00 uur en 13.00 uur was Juf Marit aanwezig in de boekhandel. Je kon een gesigneerd, geïllustreerd exemplaar bemachtigen door langs te komen. Tot haar grote verrassing kreeg Juf Marit zelfs een mooie bos pioenrozen van een grote fan, buiten de Bollenstreek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Juf Marit op facebook met inmiddels bijna 12.000 volgers: Kijk! Mijn nieuwe boek is uit: 'Teken jij voor mij'. Een moderne variant van het poëzie-album. Hierin kunnen kinderen tekeningen sparen van al hun vriendjes. Zo maken ze samen een echt vriendschapsboek, met originele en zelfgemaakte tekeningen met onder andere selfies, spookhuizen, knuffeldieren en vrolijke ijsjes. Vriendjes die tekenen en plakken in dit boek zullen nòòòòit door de kinderen worden vergeten.
 

Boek nu kopen

Lale Gül bracht een bezoek aan boekhandel Wagner.

Voor het eerst in onze 'boekhandel Wagner geschiedenis' bracht een auteur een bezoek aan de boekhandel zonder een datum aan te kondigen. Vanwege veiligheidsreden werd niet bekend gemaakt wanneer Lale Gül bij boekhandel Wagner haar boek 'Ik ga leven', haar persoonlijke verhaal, kwam signeren. Men kon een boek vooraf reserveren en Lale schreef er met plezier een persoonlijke boodschap in. Het voelde voor ons aan een mooi cadeau om in Corona tijd haar te mogen ontvangen. Lale deed in totaal 3 boekhandels aan, waarvan boekhandel Wagner er een was #trots.

Boek nu kopen

 

Dubbelinterview Bettine Vriesekoop en Frénk van der Linden

Bettine Vriesekoop en Frénk van der Linden kwamen, op uitnodiging van boekhandel Wagner, naar Sassenheim en hebben elkaar in de boekhandel geïnterviewd. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over de auteurs:

Bettine Vriesekoop Bettine Vriesekoop was ooit vijfvoudig Europees kampioen tafeltennis, en werd later schrijfster, journaliste en presentatrice. Zij schreef sinds 1996 succesvolle boeken, waaronder Heimwee naar Peking, Duizend dagen in China, en Dochters van Mulan. Van 2006 tot 2010 woonde en werkte Vriesekoop in China als correspondente voor NRC Handelsblad. ‘Dankzij een grondige research en haar grote voorstellingsvermogen heeft Vriesekoop de markantste China-auteur van de twintigste eeuw uit de vergetelheid gehaald.’ – Ruben Terlou

Frénk van der Linden (Hillegom, 14 oktober 1957) is een Nederlandse journalist die werkt(e) voor onder meer de De Tijd, Nieuwe Revu, NPS-radio en het NRC Handelsblad.
Van der Linden groeide op in Hillegom als zoon van vrachtwagenchauffeur Jan van der Linden en volgde een opleiding aan de School voor Journalistiek in Utrecht (1977-1980). Hij heeft vanaf 1980 honderden mensen uit onder meer de wereld van politiek, sport en media geïnterviewd voor krant, televisie en radio.

Over de boeken:

Het China-gevoel van Pearl S. Buck Twee westerse vrouwen die China van binnenuit hebben leren kennen: de Amerikaanse schrijfster Pearl S. Buck in de eerste decennia van de 20ste eeuw, en schrijfster Bettine Vriesekoop met enige regelmaat sinds de jaren zeventig. Buck kwam in China als dochter van een predikant die vooral de arme boerenbevolking wilde bekeren. Opgroeiend tussen de Chinezen gaf dat haar een unieke blik op het toentertijd in het westen volstrekt onbekende land. Daarover schreef zij later zo overtuigend dat Pearl S. Buck de eerste vrouw was die de Pulitzerprijs ontving voor haar boek De Goede Aarde (1932). Later won ze ook als eerste Amerikaanse vrouw de Nobelprijs voor Literatuur (1938). Vlak ervoor moest zij China verlaten om er nooit meer te kunnen terugkeren. In dit boek deelt Bettine haar fascinatie voor Pearl met de lezer, en zoekt zij bij haar naar de kern van het China-gevoel.

En altijd maar verlangen is een verzameling scènes uit een onmogelijk huwelijk, even innig als indringend beschreven in brieven van een zoon aan zijn overleden vader en moeder. Na een bittere scheiding wisselden zij veertig jaar lang geen woord meer met elkaar. Onderhuids leefde het verlangen voort, tot de dood aan toe.

Frénk van der Linden schetst hoe een bewogen verleden blijft bewegen, en hoe we tot onze laatste zucht in gesprek blijven met onze ouders – of we het willen of niet. Journalist Frénk van der Linden verloor in de afgelopen jaren zowel zijn moeder als zijn vader. Zijn ouders wisselden veertig jaar lang geen woord met elkaar, maar konden zich kort voor het overlijden van Frénks moeder toch met elkaar verzoenen.

We hebben nog een aantal boeken extra laten signeren. Zolang de voorraad strekt.

Boek 'Het China-gevoel van Pearl S. Buck'  nu kopen

Boek 'En altijd maar verlangen' nu kopen

Vrijdag 26 maart uur èn zaterdag 3 april bracht Werner van den Belt een bezoek aan boekhandel Wagner. Op vrijdag gingen wij live op Insta en werd Werner geinterviewd. Zaterdag 3 april was Werner aanwezig van 14.00 uur tot 16.00 uur, wat natuurlijk uitliep door het mooie weer en de gezellige mensen. 

Zodra het weer 'mag' zijn wij zeker voornemens een lezing door Werner te organiseren.
Wát een prachtige verhalen bij dit mooie boek. Voor iedereen uit de Bollenstreek (en eigenlijk ook voor iedereen ver daarbuiten) een must have. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De bloembollenvelden behoren tot de meest karakteristieke landschappen van Nederland. Claude Monet was er dol op. Hij beklaagde zich erover dat zijn palet niet toereikend was om de bollen goed te kunnen schilderen. Vincent van Gogh ging hem voor, Ferdinand Hart Nibbrig en de Amerikaanse kunstenaar George Hitchcock volgden snel daarna. De Nederlandse kunstschilder Anton Koster maakte er zelfs zijn specialiteit van en werd door zijn vrienden Anton Tulp genoemd. Vanwaar de fascinatie van juist buitenlandse kunstenaars om de jaarlijkse explosie van kleuren in de lente met verf of fotocamera te verbeelden? Dit boek beschrijft voor het eerst de geschiedenis van het bollenveld in de kunst tot aan de dag van vandaag. Recent werk van Daniel Buren en Andreas Gursky laat zien dat de belangstelling voor het bollenlandschap nog steeds springlevend is.

Er zijn nog een aantal exemplaren extra gesigneerd. 

Boek bestellen

Cathinca van Sprundel lanceert 'Er was eens, het hart van een schurk'.

 

Boeken - Abonnement - Boekhandel Wagner

Een verlenging van de lockdown zal voor velen opnieuw een enorme klap zijn. Zo ook voor ons. Wat kunnen we nu nog uit de kast halen, want wij strijden voort #opgevenisgeenoptie. 

We kunnen namelijk wèl blijven lezen!!! Zullen we dat dan maar doen met z'n allen? Iedere maand één boek. Gaan we dan toch ècht aan ons boeken-abonnement beginnen? Wie doet er mee???

Het begin van een idee waar wij als boekhandel al vaak genoeg over hebben nagedacht. Met ingang van januari 2021 kunt u participeren in het boeken-abonnement. Later aanhaken is natuurlijk geen probleem.

Keuze A: U laat zich door òns verrassen.
              Wij vragen u waar uw voorkeur naar uitgaat.
                    
Keuze B: U kunt zèlf een boek uitkiezen. 

Wilt u meedoen voor een periode van een half jaar?
Aanmelden kan via onderstaande link. 
 

Ja, ik doe mee !

De link blijkt soms niet te werken. 
Stuur dan even mailje naar info@boekhandelwagner.nl en wij sturen het inschrijfformulier toe. Excuses voor het ongemak.

Lieve mensen,

En dán is het twee weken voor Kerstmis, 15 maart 2020 en zegt dhr Rutte in zijn toespraak dat we voor 5 weken dicht moeten. Een prachtige winkel, stampvol heerlijke boeken, ter ontspanning in deze zware tijd, vol gezellige spellen, bijzondere kerstkaarten, juíst als cadeautje over de post, gave bouwpakketten, klaar om ingepakt te worden, om een mooi plekje te krijgen onder de boom voor u en uw dierbaren. De boekhandel behoort niet tot de essentiële winkel, wat een ontzettende teleurstelling voor ons hele vak. Van de schrik bekomen, even schudden met ons hoofd, een halve dag reorganisatietijd en we zijn  er weer!!! Natuurlijk gaan wij met man en macht ervoor zorgen dat al die mooie cadeaus wel degelijk onder de boom komen. Dat was gelijk al duidelijk. Maar hoe? Maandag hebben velen aangeboden om te helpen, met bezorgen, met inpakken, daar waar nodig. Hartverwarmend en we gaan van deze lieve vrijwilligers gebruik maken, zodat iedereen toch zijn/haar cadeau lokaal kan blijven kopen.

Lieve mensen,
Bel ons: 0252-212778
WhatsApp ons: 06-53176095
Mail ons: info@boekhandelwagner.nl
Bestel bij ons !!!! www.wagneronline.nl
Maak een foto hiervan, dan heeft u al onze gegevens!

We blijven persoonlijk advies geven en laten u graag onze winkel zien. Dit doen we via FaceTime / videobellen, vanuit de luie stoel tóch in uw boekhandel.
Kom gerust met uw lijstje. Het kan allemaal nog! We pakken met liefde alles voor u in, voorzien uw cadeau's van naam en bezorgen samen met onze lieve vrijwilligers uw bestelling (groot of klein) bij u thuis. Betalen kunt u via een tikkie, of d.m.v. overmaken.

Wij zijn er graag voor u en hopen dat u er voor ons wilt zijn.
Tot snel, tot aan uw voordeur.

Fashion stylist Manon Meijers zet lezing om in webinar voor boekhandel Wagner

Manon Meijers 7 november ⇒ 20 november

Op vrijdag 20 november gaf Manon Meijers een webinar over haar boek 'Kleed jezelf gelukkig'. De offline lezing was omgezet in een online lezing i.v.m. corona niet door mochten laten gaan en bleek zeer succesvol. 

Jezelf kleden is een fenomeen dat ons als mens uniek maakt. We zijn de enige soort die dat doet en we doen het dagelijks. Je zou dus mogen verwachten dat we er heel erg goed in zijn, maar het tegenovergestelde is vaak waar. Wie herkent niet ‘de kast-vol-kleding-en-niets-om-aan-te-trekken’? Manon Meijers ontmantelt alle mythes over kleding en uiterlijk en geeft ze een totaal nieuwe kijk op je persoonlijke stijl.

Een van de grootste leugens rondom kleding en er goed uitzien is misschien wel de overtuiging dat kleding oppervlakkig is. ‘Het wordt de hoogste tijd dat we in gaan zien welke invloed kleding op ons en onze omgeving heeft. We leren van alles over voeding en gezondheid, maar vrij weinig over kleding. Dat is niet alleen raar, maar ook zonde. Als je de taal van kleding leert spreken wordt het heel makkelijk jezelf goed te kleden. Ik durf je zelfs te beloven dat je er gelukkiger van wordt,’ aldus Meijers.

'Ik heb met 'Kleed jezelf gelukkig' maar één doel en dat is om vrouwen, met de kennis en het inzicht die ik in vijftien jaar heb verzameld, opnieuw te laten kijken naar hun relatie met en tot kleding. Om vrouwen kennis te laten maken met wie zij vanbinnen zijn en hoe dat er vanbuiten uitziet,’ aldus Meijers.

Over de auteur:
Manon Meijers werkt al 15 jaar als fashion stylist en is zowel voor als achter de schermen bij verschillende tv-programma’s werkzaam. Met haar platform The Style Shrink focust ze op haar missie: vrouwen leren af te rekenen met een ongezond zelfbeeld en het weer leuk maken om ’s ochtends voor de kast te staan.

Indien u het boek wilt kopen, klik dan op onderstaande button en het boek wordt thuisgebracht, of bezorgd indien u buiten de Bollenstreek woont.

Boek nu kopen

Woensdag 30 september Merlijn Kamerling

Op uitnodiging van boekhandel Wagner was woensdag 30 september Merlijn Kamerling te gast bij boekhandel Wagner. Hij werd om 19.30 uur over zijn boek 'Nu ik je zie' geïnterviewd door zijn agent Willem Bisseling. Aansluitend signeerde hij zijn boek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tien jaar na de dood van Antonie Kamerling gaat zijn zoon Merlijn op zoek naar een completer beeld van zijn vader, in alles wat hij achterliet.

Het leven en de dood van Antonie Kamerling staan bij miljoenen mensen in het geheugen gegrift. Maar zijn zoon Merlijn weet helemaal niet zo veel van zijn vader. Sinds zijn dood heeft Merlijn nooit een aflevering van gtst bekeken, geen films van zijn vader opgezet of interviews gelezen. Hij wilde het niet en hij kon het misschien ook wel niet.

Inmiddels is Merlijn begin twintig en voor hem voelt het soms alsof ook zijn eigen leven op een bepaalde manier stil is blijven staan en hij denkt dat dat iets met zijn vader te maken kan hebben. Voor het eerst gaat Merlijn daarom echt op zoek naar wie Antonie was. Merlijn bezoekt familieleden en vrienden die hij hiervoor altijd uit de weg ging. Hij praat met ze over Antonie, wat hij wilde, waarin ze op elkaar lijken. Wat weten zij van Antonie, van zijn depressies? En kunnen ze Merlijn helpen aan meer mooie herinneringen aan zijn vader? En wat vertelde hij in interviews? Hoe klinkt zijn stem? Kortom, in Nu ik je zie gaat Merlijn op zoek naar antwoorden in alles wat zijn vader heeft nagelaten.

In verband met de Corona-regels konden wij maar de eerste 30 aanmelders ontvangen, daarom hebben wij extra exemplaren laten signeren. Zolang de voorraad strekt. 

Boek nu kopen

Wegens succes Jaap Scholten opnieuw naar S'heim

Beide sessie waren compleet uitverkocht!

 

 

 

 

 

 


Op dinsdag 22 september kwam om 16.30 uur en om 19.30 uur Jaap Scholten opnieuw in Sassenheim een lezing te geven over zijn boek 'Suikerbastaard'. Deze keer op een prachtige locatie namelijk 'Het Oude Koningshuys' in Sassenheim. Vanwege Corona konden wij op maximaal aantal mensen ontvangen, nog steeds rekening houdend met 1,5 meter afstand. 

Over de auteur:
Scholten werd in 1963 geboren in Enschede als jongste zoon van L.J.H. Scholten (1933-2019) en H.C.A. Stork (1934). Aan vaderszijde Enschedese textielfabrikanten (J.F. Scholten & Zonen en Van Heek & Co), aan moederszijde Hengelose machinebouwers Koninklijke Machinefabriek Stork), families behorend tot de grondleggers van de Nederlandse industrie. De wereld van een booming Twentse industrie ging ten gronde in Scholtens jeugd. In 1966 gingen zijn ouders uit elkaar. Zijn moeder voedde haar vijf zonen alleen op. In zijn schooljaren verhuisde het gezin meer dan twintig keer. In 1992 trouwde hij met de dochter van een Hongaarse vluchteling, jkvr. mr. Ilona Margaretha Gabrielle Jankovich de Jeszenice, telg uit het geslacht Jankovich de Jeszenice. Ze hebben drie zonen en wonen sinds 2003 in Hongarije, deels in Boedapest en deels op het platteland.

Over het boek:
Een ode aan Hollandse inventiviteit en industrieel avontuur, een hartstochtelijke zoektocht naar een vader en een romantische roadtrip door het woeste Ethiopië.

Frederik leeft teruggetrokken in een Roemeens dorp. Overdag knapt hij oude schuren op, ’s avonds zwerft hij weemoedig door de lege slaapkamers van zijn kinderen. Op een avond verschijnt een zwarte man in het televisieprogramma Spoorloos en beweert een zoon van zijn grootvader te zijn. De claim zorgt voor beroering bij de Duponts en dwingt Frederik naar de Hoorn van Afrika af te reizen om de man te zoeken. Een jeugdliefde staat erop hem te vergezellen.

In de jaren vijftig en zestig trokken tientallen jongens van Machinefabriek Dupont naar het Abessinië van Keizer Haile Selassie en stampten er suikerfabrieken uit de grond. De fabrieksjongens kwamen in een ruig, sprookjesachtig universum terecht; ze hadden ineens bediendes, paarden, vrouwen, motoren, auto’s. Ze waren koningen. Maar koningen voor korte duur. Zodra het driejarig contract afliep moesten ze terug naar de stempelklok, de draaibank en de boerenkool in Hengelo. Eén van de jongens kon dat niet.

Suikerbastaard is gebaseerd op de nauwelijks bekende geschiedenis van een immense Hollandse onderneming in de binnenlanden van Ethiopië en raakt aan de ingewikkelde verhouding tussen Europa en Afrika, tussen zwart en wit, de dominante positie die Nederland vijftig jaar geleden in Ethiopië innam en die nu door China is overgenomen, de teloorgang van Nederlands grootindustrie, de onmogelijkheid van behoud van onschuld.

Een wervelende roman over drie met elkaar vervlochten levens, het eeuwige verlangen en reizen naar het grote onbekende. (Hebban)

De lezing werd Coronaproof gehouden en vangt aan om 19.30 uur. Deelname € 17,50 vooraf te voldoen. U ontvangt uiterlijk maandag 21 september van ons een mail met de exacte locatie e.a. mededelingen, indien van toepassing. Aanmelden kan via onderstaande button.

De lezing van 19.30 uur is volgeboekt.
Extra lezing is ingelast om 16.30 uur  en ook volgeboekt

Aanmelden, helaas is het niet meer mogelijk. De sessies zijn uitverkocht.

Boek los kopen

Online Boek en Bier event.

In samenwerking met Tessel en Do de Heij en uitgeverij Boekerij heeft boekhandel Wagner een 'Boek en Bier event' georganiseerd Bij aankoop van het Boek en Bierpakket kon men gratis meedoen met de online Bierproeverij door Tessel en Do de Heij, auteurs van het boek 'Gebrouwen door vrouwen'.

Uiteindelijk deden wel meer dan 80 man mee met het event in Corona tijd. Een succesvol event, waar we met veel plezier op terug kijken. 

 

 

Boek los kopen

27 mei webinar Melcher de Wind 'Eindstation Auschwitz'

Door het Coronavirus kunnen er geen lezingen in de winkel plaatsvinden en ging het interview met Melcher de Wind over het boek van zijn vader 'Eindstation Auschwitz' op 31 maart niet door. Wij zijn op zoek gegaan naar een alternatief om u tòch in verbinding te brengen met auteurs, boeken en onze boekhandel. Wij hebben ter vervanging van het interview een online lezing met Melcher georganiseerd i.s.m. uitgeverij Meulenhoff. 

 

‘Ik moet blijven leven om dit te vertellen.’

De Joodse arts Eddy de Wind werd in 1943 vanuit Westerbork samen met zijn uit Duitsland gevluchte vrouw Friedel per goederentrein naar Auschwitz getransporteerd. Eddy kwam terecht in barak 9, Friedel in 10, de barak waar de medische experimenten werden uitgevoerd.

Toen in het najaar van 1944 de Russen Auschwitz naderden, besloten de nazi’s hun sporen uit te wissen en stuurden de gevangenen, onder wie Friedel, mee met de dodenmarsen. Eddy verstopte zich en bleef achter. Hij vond een schrift en een potlood en begon te schrijven.

In Eindstation Auschwitz doet Eddy de Wind verslag van de verschrikkingen in het kamp en analyseert en observeert hij het gedrag waar mensen toe in staat zijn. Hij beschrijft Auschwitz zoals nooit eerder is gezien, rechtstreeks vanuit het kamp en met de emotie van dat moment.
Eindstation Auschwitz verschijnt tegelijkertijd in 20 landen aan de vooravond van de 75ste herdenking van de bevrijding van het kamp. Het originele schrift wordt teruggehaald uit New York waar het op dit moment tentoongesteld wordt.

Lezing gemist?

Via onderstaande link kunt u de lezing terugzien.
https://meulenhoffboekerij.webinarninja.com/live-webinars/346543?tok_reg=0fea5ea1-aa18-42a9-8e6a-22958c067f1b-86648683&in_tok=cf60045f-1232-4f53-bd71-e7600a181011

Boek bestellen

Zondagse lezing Ewa Maria Wagner

Ewa Maria Wagner kwam op zondag, op uitnodiging van boekhandel Wagner naar Sassenheim. Zij gaf een lezing over haar boek 'Het Tristan Akkoord'. De lezing van deze altvioliste zal muzikaal werd omlijst door een ensemble van jonge leerlingen op o.a. de viool. 

Over de auteur:
E
wa Maria Wagner (Silezië, 1964) woont sinds 1991 in Nederland. Met een cum-laude-diploma van het conservatorium in Katowice op zak en vier jaar ervaring als altvioliste in het Poolse Radio en Televisie Orkest in Katowice, werkt ze nu bij het Radio Filharmonisch Orkest in Hilversum. Daarnaast schrijft ze artikelen en interviews voor o.a. SOMTimes en KlassiekMagazine. In december 2016 studeerde ze af aan de Schrijversvakschool in Amsterdam.

Over het boek:
Violiste Eveline wordt gedwongen haar leven nauwkeurig onder de loep te nemen na een dreigend ontslag bij het orkest waar zij al jaren werkt. Ev heeft na haar vertrek uit Polen een mooi leven in Nederland weten op te bouwen. Toch laat ze zich, naar eigen smaak, te veel door anderen beïnvloeden. Het Tristan-akkoord is haar persoonlijke zoektocht naar haar jeugd in communistisch, naoorlogs Polen, naar haar Duitse wortels en naar de moeizame verhouding met haar vader. Haar liefde voor muziek heeft haar altijd op de been gehouden. Wat blijft er over als die wegvalt? Naarmate ze dieper doordringt in haar eigen verleden en er een geheim uit de Tweede Wereldoorlog wordt ontrafeld, komt haar hele leven, de relatie met haar vader én haar carrière in een ander daglicht te staan.

In haar debuutroman stelt Ewa Maria Wagner vragen over identiteit, waarbij verleden en afkomst een belangrijke rol spelen. 

Boek nu kopen

Vrijdag 24 januari lezing Claudia Carli

Op vrijdag 24 januari was Claudia Carli om 11:00 uur te gast bij boekhandel Wagner in Sassenheim. Naar aanleiding van haar boek Zoo lang ik hoop te leven gaf zij een lezing en ging in gesprek met haar lezers.

Over de auteur:
Claudia Carli werkte jarenlang in filmproductie en als scriptschrijver voor televisie. Momenteel werkt ze als projectleider voor het educatieve project 'Oorlog In Mijn Buurt': een ontmoetings- en onderwijsprogramma dat ouderen en kinderen dichter bij elkaar brengt rondom persoonlijke verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Ze woont samen met haar man en dochter in Amsterdam. Zoo lang ik hoop te leven is haar eerste boek.

Over het boek: 
Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt Alida (Alie) Lopes Dias twaalf jaar en voor haar verjaardag krijgt ze een poeziëalbum. Alie is Joods en aan het begin van het nieuwe schooljaar in 1941 moet ze net als alle andere Joodse kinderen naar een Joodse school. Terwijl het net zich rond hen begint te sluiten, gaat het dagelijks leven door en Alie laat al haar vriendinnetjes in haar album schrijven. Het laatste gedichtje wordt eind 1942 opgeschreven. In het voorjaar van 1943 worden Alie en haar moeder zelf van huis gehaald en naar Kamp Vught gebracht om van daaruit gedeporteerd te worden naar Sobibor. Van de negentien meisjes die in het album hebben geschreven, overleefden er maar zes de oorlog. Alies zus Gretha overleefde en gaf het poeziëalbum tegen het einde van haar leven aan de stiefvader van Claudia Carli, een goede vriend van Gretha. Hij gaf het album aan Claudia.

Zoo lang ik hoop te leven is het verhaal van Alida, haar gezin en haar vriendinnen. En het is een verhaal over liefde, onderdrukking en het hartverscheurende noodlot dat samenkomt in een poeziëalbum. Aan de hand van negentien versjes vertelt dit boek op een overrompelende manier de geschiedenis van een Joods meisje in Nederland tijdens de oorlog.

 

 

 


Boek nu kopen 

Donderdag 23 januari Workshop Handlettering

Nicky Saliha gaf op 23 januari drie workshops Handlettering in de boekhandel.

Workshop Handlettering Faber Castell:
- Tijdens deze workshop werden de verschillende Pitt Artist Pennen uitgelegd.
- Je leerde schetsen en composities maken. 
- Je leerde verschillende lettertypes te schrijven.
- We lieten zien hoe je deze letters tot leuke teksten kunt verwerken. 

 

 

Boekpresentatie Astrid Harrewijn

Boek nu kopen  

Meet & Greet OnneDi zaterdag 9 november 2019

OnneDi bij boekhandel Wagner. Van 12.00 uur tot 13.00 uur was er een Meet & Greet met Dionne Slagter. Ter promotie van haar boek bezoekt OnneDi twee boekhandels. Supercool dat ze naar Sassenheim kwam. 

 

 

Over de auteur:
OnneDi
(pseudoniem van Dionne Slagter) geboren in 1990 is een Nederlandse youtuber en vlogster. Ze heeft 844.000 abonnees en 655.000 volgers op Instagram. 
In juni 2014 opende Dionne haar kanaal "OnneDi". Ze werkt samen met andere youtubers zoals Furtjuh, Dylan Haegens en Kalvijn. Een bekende serie op haar kanaal is Leuk of Meuk, waarin ze speelgoed en gadgets beoordeelt. In 2016 bracht Slagter onder haar pseudoniem OnneDi hier een gelijknamig boek over uit.

In 2019 was Slagter te zien als een van de 100-koppige jury in het televisieprogramma All Together Now. Tevens was Slagter in 2019 een van de deelnemers van het twintigste seizoen van het RTL 4-programma Expeditie Robinson, zij viel als vierde af en eindigde op de 17e plaats.

Boek nu kopen

Vrijdag 8 november Literaire lunch Nino Haratischwili 

Nino Haratischwili bezocht boekhandel Wagner in Sassenheim naar aanleiding van haar nieuwe roman 'De kat en de generaal'. De schrijfster van Het achtste leven (voor Brilka) bezocht  Nederland en Vlaanderen. Het was een grote eer haar te mogen ontvangen. Voor een select gezelschap organiseerde uw boekhandel een literaire lunch
Voor dit boek dook Nino Haratischwili wederom in de geschiedenis, ditmaal die van Tsjetsjenië. Het was de moord op de Russische journaliste Anna Politkovskaja, samen met het waargebeurde verhaal over een Russische legereenheid op verlof in een afgelegen Tsjetsjeens dorp, die haar op het spoor bracht.

 

 

Over het boek 'De kat en de generaal':
Tsjetsjenië 1995: Noera is zeventien wanneer een Russische legereenheid in de buurt neerstrijkt. Met het uitbreken van de Eerste Tsjetsjeense Oorlog
versplintert haar droom om de benauwdheid van haar geboortedorp te kunnen ontvluchten.
Berlijn, 2016: een Russische oligarch, Alexander Orlow, die ‘de generaal’ wordt genoemd, is samen met zijn negentienjarige dochter Ada een nieuw leven begonnen in Berlijn. Maar met haar groeiende aantal vragen over zijn verleden en de Tsjetsjeense oorlog komen de herinneringen bij hem terug. Voor een afrekening met zijn verleden heeft hij de ‘de kat’ nodig, een koppige actrice van Georgische afkomst.

Over de auteur:
Nino Haratischwili (1983, Tbilisi) is romancier, toneelschrijver en regisseur. Ze is thuis in twee talen, schrijft sinds haar twaalfde zowel in het Duits als in het Georgisch. Van haar vorige boek, Het achtste leven (voor Brilka) werden in Nederland 65.000 exemplaren verkocht. De kat en de generaal stond op de shortlist van de Deutscher Buchpreis.

Boek nu kopen

Freddy Tratlehner in the house !!!

Op uitnodiging van boekhandel Wagner was Freddy Tratlehner in Sassenheim.
Naar aanleiding van zijn kookboek was Vjèze Fur in de boekhandel de spotten. 

'Bij ons thuis werd niks weggegooid. Zo ook niet wanneer mijn moeder speklappen maakte voor de Hartstichting, waar zij elke zondag vrijwillig voor kookte. Ik en mijn zus waren er als de kippen bij als het ging om de reuzel. Wanneer het vet is afgekoeld, kan je er de mooiste dingen mee maken. De enige beperking is je fantasie! Auto’s, boten, hele kastelen met ridders en al. Maar ook fantasiedieren, zoals koeien en dinosaurussen. En treinen, die van Afrika naar Marokko rijden. Uren zaten wij daar te boetseren. Ik krijg nog steeds warme gevoelens als ik een bonk
reuzel zie.'

Alfred (Freddy) Tratlehner (Amsterdam 18 april 1983), beter bekend als Vieze Fur, is een Nederlandse rapper en zanger. Hij is bekend als lid van de Amsterdamse rapformatie De Jeugd van Tegenwoordig, die in 2005 een grote hit had met Watskeburt?!. Freddy Tratlehner brak nationaal door als lid van de De Jeugd van Tegenwoordig in 2005 met het nummer Watskeburt?!. Sindsdien is De Jeugd van Tegenwoordig uitgegroeid tot een populaire hiphopgroep met vele hits en inmiddels acht succesalbums. Verder won de groep belangrijke muziekprijzen, waaronder de Popprijs 2011, een Edison Award, de Gouden Harp en een MTV Award.

In 2014 nam Tratlehner deel aan Expeditie Robinson. Hij liep tijdens de opnamen van dit programma een tweedegraads brandwond aan zijn rechtervoet op. In de halve finale scheurde hij zijn trommelvlies door een harde val in het water, waardoor zijn deelname vroegtijdig ten einde kwam. 

Op Instagram tikt hij de 100.000 views aan voor zijn hilarische kookvideo's Lekker Fred. De passie voor het eten heeft hij van huis uit meegekregen, zijn vader is chef-kok. Freddy houdt ervan om te koken en te eten.  

Boek nu kopen

Woensdag 18 september Workshop Fermenteren met Christian Weij

Op woensdag 18 september geeft Christian Weij een workshop Fermenteren bij boekhandel Wagner naar aanleiding van zijn nieuw verschenen boek Verrot Gezond.

Workshop Verrot Gezond fermenteren

Tijdens deze workshop leerden we van Christian wat de link tussen bacteriën en gezond is en hoe we onze eigen darmbacteriën kunnen voeden. Hij vertelde over de geschiedenis van het fermenteren en liet ons zien hoe je zelf eenvoudig met fermentatie kunt starten. Naast de lekkere dingen die we hebben geproeft, gingen we zelf ook aan de slag. 

 

 

 

 

Locatie: Boekhandel Wagner, Hoofdstraat 181 te Sassenheim. Gratis parkeren voor de winkel.


Boek nu kopen

Zondag 7 juli kwam Nicci French signeren! En wat hebben we er een feest van gemaakt. Geweldig!

Gebonden versie boek 

Paperback versie boek 

Dinsdag 25 juni lezing/interview Sander Aarts

Op uitnodiging van boekhandel Wagner bracht Sander Aarts een bezoek aan boekhandel Wagner in Sassenheim. Sander gaf een lezing naar aanleiding van zijn onlangs verschenen boek 'Niet te breken' op dinsdag 25 juni om 20.00 uur. 

Over de auteur:
Sander Aarts (1979) heeft de zwaarste militaire opleidingen in Nederland voltooid. Hij heeft zestien jaar lang aaneengesloten operationeel gediend bij de Special Forces en is voor zijn verdiensten benoemd tot ridder in de orde van Oranje-Nassau met zwaarden. Hij richtte in 2017 na zijn eervol ontslag de Unbreakable Academy op en geeft trainingen persoonlijke groei en teamontwikkeling. Sander is vader van Nikki, Tom en Tess. Hij woont samen met zijn vrouw Natasja in Nieuw-Vennep 

 

Over het boek:
Een geharde militair helpt je met je persoonlijke ontwikkeling – sta sterker in het leven door zijn lessen, opgedaan in het heetst van de strijd.

Hij had de mooiste baan, de ultieme jongensdroom: teamleider bij de Special Forces. Vechten, schieten, duiken, uit vliegtuigen springen, uit onderzeeboten ontsnappen. Een James Bond-film maar dan echt. Na een succesvolle carrière van zestien jaar vertelt Sander Aarts, de best getrainde militair van Nederland, wat hij allemaal heeft meegemaakt én wat hij daarvan heeft geleerd.

Sander is het levende bewijs dat je met de juiste mentaliteit alles kunt bereiken en in Niet te breken deelt hij de inzichten die hij heeft opgedaan onder de meest extreme omstandigheden. Zo kun je lezen over bizarre belevenissen die je normaal alleen in films ziet en krijg je tegelijkertijd waardevolle, toepasbare lessen voor het dagelijks leven. Of het nu gaat om handelen in stressvolle situaties of hoe je beter kunt reageren op angst, dit boek inspireert je om je prestaties te verbeteren, op ieder gebied.


Het boek is verkrijgbaar in de boekhandel en via Wagner online:
www.wagneronline.nl. Er zijn nog enkele exemplaren gesigneerd.

Aanmelden

Boek nu kopen

Vrijdag 14 juni Inge Ipenburg in Sassenheim

Op uitnodiging van boekhandel Wagner kwam Inge Ipenburg haar nieuwe boek signeren in Sassenheim. Inge was aanwezig van 15.00 uur tot 17.00 uur tijdens de braderie in Sassenheim. Met prachtig weer hebben we een tweetal topuurtjes gehad.

Over de auteur:
Inge kreeg landelijke bekendheid met de rol van Martine Hafkamp in de beginjaren van GTST. Inge werd geinspireerd om te gaan schrijven door haar juryvoorzittersschap in 2011 tijdens de Gouden Strop. Inmiddels is 'Moordenaarsstorm' haar derde boek, welke in juni gevolgd zal worden door 'De mannen vallen'.

Over het boek:
Maxine Steenstra, die we leren kennen als de sterke en zelfstandige vrouw ‘Max’, is  het middelpunt van Moordenaarsstorm. Max woont al een aantal jaren op Sicilië. Dan vindt ze op het strand een dood meisje. Is dit meisje gevallen? Is ze vermoord?

Wil Heerema is een rechercheur die zijn vakantie doorbrengt in een Siciliaans dorp. Hij heeft in een opwelling geboekt, omdat deze plek door de steile straatjes en verraderlijke stroming in zee de vakantiehel is voor kinderen, bejaarden en feestende idioten. Wat Wil betreft is het er betreft de hemel op aarde.

Toch heeft Wil weinig talent voor vakantie vieren. Dat komt goed uit, als hij betrokken raakt bij het onderzoek naar het dode meisje op het strand. Samen met Max ontdekt Wil dat de dood van het meisje met het verleden van Max te maken heeft…

De  toegang is vrij, aanmelden is voor ons fijn in verband met de organisatie.

Boek nu kopen

Woensdag 12 juni lezing Bourgondiërs door Bart van Loo

Op uitnodiging van boekhandel Wagner gaf Bart van Loo de lezing "De Bourgondiërs" n.a.v. zijn nieuwe boek op woensdag 12 juni om 20.00 uur. We moesten naar De Oude Tol vanwege de hoge animo. 

Wat hebben we een prachtige avond gehad. Twee uur lang hebben we mogen luisteren naar 'onze' Bart van Loo. Wat kan deze man vertellen. We hebben genoten! Dank Bart, dank gasten!
 

Over het boek:
De Bourgondiërs vertelt de geschiedenis van de vroege Nederlandse eenwording. Het is een wonderlijk relaas van ontbolsterende steden, ontwakend individualisme en uitstervende ridderidealen. Van schizofrene koningen, doortastende hertogen en geniale kunstenaars. Terwijl de Bourgondische hertogen met veldslagen, huwelijken en hervormingen de versnipperde Lage Landen tot één geheel smeedden, ontstonden onder hun impuls de onvergetelijke werken van Klaas Sluter, Jan van Eyck en Rogier van der Weyden.
Bart Van Loo’s even spannende als leerrijke verkenning van de middeleeuwen groeit gaandeweg uit tot een wervelende cultuurgeschiedenis. Meeslepend en erudiet vertelt hij waar wij vandaan komen. Als geen ander weet Van Loo bevlogenheid, humor en kennis van zaken te combineren.

Over de auteur, op zijn website:
Ik lees, schrijf boeken en sta geregeld op een podium. Men noemt mij wel eens “een francofiel”. Het gebeurt dat men ook het woord “bevlogen” in de mond neemt. Mijn eerste liefde is en blijft de literatuur, maar sinds enkele jaren is de geschiedenis een gewaardeerde maîtresse geworden. Samen met mijn vrouw en dochter woon ik in West-Vlaanderen, op een boogscheut van de Franse grens. Met enige regelmaat kun je mij ook in Antwerpen vinden. Optredens brengen me dan weer in alle uithoeken van de Lage Landen.

Mijn leven verdeelt zich tussen podium en ‘klooster’, tussen uitbundigheid en de stilte van lezen en schrijven. Op een dag vond ik een mooie tussenvorm: de trein als rijdende werkkamer. Altijd onderweg en toch verdiept in een boek of een gedachte. Sindsdien pendel ik naar nergens als de rusteloosheid toeslaat.

Op de flap van mijn laatste boek pakte mijn uitgever uiteraard met ronkende volzinnen uit:
Schrijver en conferencier Bart Van Loo (1973) heeft zich de voorbije jaren ontwikkeld tot een zeldzaam dubbeltalent. Met zijn virtuoze minicolleges in De Wereld Draait Door raakte hij bekend bij het grote publiek, maar in de eerste plaats is Van Loo natuurlijk schrijver. Van zijn hand verschenen de alom geprezen Frankrijktrilogie en de bestsellers Chanson en Napoleon. In zijn nieuwste boek De Bourgondiërs is Bart Van Loo op het toppunt van zijn kunnen.

Boek nu kopen

Donderdag 16 mei lezing door Geert Kimpen

Donderdag 16 mei gaf Geert Kimpen op uitnodiging van boekhandel Wagner om 20.00 uur een lezing over zijn boek 'Het meisje dat aan de oever verscheen'.

De TomTom van je ziel - De weg naar een bezield leven is je ziel weervinden. 

Stel je voor dat je ziel zich niet in jezelf bevindt, maar boven je hangt, als een alwetend veld met de kennis van alles uit je leven: wat was, is en zal komen.
Een bron van eeuwige kennis, die je te allen tijde kunt raadplegen, die je kunt aanboren via de onzichtbare kabel, waarmee je aangesloten bent vanuit je derde oog.

Zou je dan je leven, zoals het zich voltrekt, niet vanuit een totaal ander perspectief zien? Zou je dan niet je zielenliefde op een heel andere manier kunnen herkennen dan met de gebrekkige zintuigen, die je hier op aarde tot je beschikking hebt? Maar hoe kun je contact met je ziel maken, als je haar niet voelt en niet eens zeker weet of je in haar gelooft?

We doken samen met Geert Kimpen in de diepe wijsheden van het oude India om weer naar je ziel te leren luisteren, die als een wanhopige boordcomputer al je hele leven lang verbinding met je probeert te maken. We lieten ons meeslepen door zijn verhalen, gedrenkt in mystiek, wijsheid en inzichten, in een bad van relativering, humor en herkenbare situaties.

Over de auteur:
Na zijn debuutroman “De kabbalist” (meer dan 100.000 verkochte exemplaren, uitgegeven in meer dan 15 landen), schreef Geert Kimpen de succesvolle romans “De geheime Newton”, “Rachel, of het mysterie van de liefde” en “De prins van Filettino”.

Daarna werd het stil....

Geert Kimpen kwam in een echtscheiding terecht en waar moet je dan over schrijven, als de liefde je thema is? Toen ontmoette hij het meisje dat aan de oever verscheen. De inspiratie ging weer stromen. 'Het meisje dat aan de oever' verscheen is het eerste boek van de herboren Geert Kimpen.

Is het mogelijk onvoorwaardelijk in de eeuwige liefde te geloven wanneer je hart al eens gebroken werd? Wat zou jij doen als je je zielsverwant eindelijk ontmoette, maar hij herkende je niet?

De première van de nieuwe lezing van Geert vond plaats tijdens het Happinez Festival op 11 en 12 mei. Vier dagen later was hij bij ons.
 

Boek kopen (nog enkele gesigneerd) 

Vrijdag 29 maart Peter Buwalda 'in the house' !!!!!

Naar aanleiding van zijn nieuwe boek 'Otmars Zonen' kwam Peter Buwalda naar Sassenheim.

Apetrots waren wij hem te mogen ontvangen. Vrijdag 29 maart van 14.15 uur tot 15.15 uur was Peter Buwalda zijn nieuwe  boek komen signeren. 

Het was een superuurtje, waarbij Peter vele fans blij heeft gemaakt. Kijk voor foto's op Facebook of instagram.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Boek kopen (paperback)                               Boek kopen (gebonden)

Vrijdag 21 december 20.00 uur Mart Smeets op bezoek

Vrijdag 21 december bracht Mart Smeets een bezoek aan onze boekwinkel. Hij gaf geen lezing geven, maar in ontspannen sfeer was Mart Smeets gezellig aanwezig bij onze boekenborrel.
Naar aanleiding van het onlangs verschenen boek 'Afzien' bezocht Mart Smeets een aantal boekhandel.

Ook Sassenheim was uitgekozen. Mart sloot aan vanaf 20.00 uur bij de boekenborrel en kletste lekker met ons mee. Kans was groot dat we starten met mooie 'boekenverhalen' en eindigen met mooie sportverhalen. Een ieder was van harte welkom.  Toegang was gratis. Uiteraard signeerde Mart graag zijn boek 'Afzien'. Ter plekke verkrijgbaar.  

Mart Smeets is al een halve eeuw sportjournalist. Of het nu om schaatsen, wielrennen, tennis, voetbal, basketbal, honkbal, football, zwemmen of golf gaat, Smeets schrijft er bevlogen verhalen over, gebaseerd op zijn eigen ervaringen tussen de sporters en zijn ongeëvenaarde parate kennis.

In Afzien neemt hij de lezer mee naar de voor Nederland zo succesvolle Winterspelen in Zuid-Korea; naar de topprestaties van Dumoulin, Kruijswijk, Froome, Geraint Thomas en Yates in Giro, Tour en Vuelta; en naar de verbluffende solo van Anna van der Breggen bij het WK vrouwen. Hij volgt tennisster Kiki Bertens bij haar doorbraak naar de wereldtop maar ziet de herfst voor Federer intreden, hij is ontroerd door de Elfstedenzwemtocht van Maarten van der Weijden en ziet Max Verstappen steeds beter worden, en hij legt uit waarom de basketballers LeBron James en Michael Jordan onvergelijkbaar zijn. Het is maar een kleine greep uit de vele enthousiasmerende Smeets-verhalen in dit boek.

 

Mart Smeets (1947) werkte van 1973 tot 2016 voor Studio Sport. Nu werkt hij o.a. voor EenVandaag Radio en voor Ziggo Sport en schrijft hij, naast boeken, diverse columns.

 

Boek nu bestellen

Donderdag 13 december Try out Leesvoorstelling 'Zoals verwacht loopt alles anders' door Berthold Gunster

Berthold Gunster is grondlegger van het Omdenken. 

7,5 Jaar geleden: Berthold Gunster in Sassenheim. Wat was 't een groot succes! Opnieuw mochten wij hem ontvangen en hadden de PRIMEUR in Nederland. Naar aanleiding van zijn nieuwe boek 'Zoals verwacht loopt alles anders' gaf Berthold Gunster de De Try Out van zijn leesvoorstelling in Sassenheim.


 

 

 

 

 

 

 

Datum:13 december 2018
Tijd    : Aanvang 20.00 uur, ontvangst vanaf 19.30 uur

Locatie: Theaterzaal (de grote zaal) van De Oude Tol, Hoofdstraat 147 in Sassenheim.

 

Boek nu kopen