Donderdag 8 maart lezing door Hanne Tersmette

Woensdag 8 maart geeft boswachter Hanne Tersmette om 20.00 uur een lezing over haar boek '#GAAN'. 

Over de auteur:
Hanne Tersmette, bekend van meerdere tv-optredens en haar vlog, heeft de mooiste baan van de wereld: boswachter. Na een carrière in de communicatie besloot ze de corporate wereld gedag te zeggen en zich dagelijks bezig te houden met haar grote liefde: de natuur. Ze werkt bij Natuurmonumenten en is verantwoordelijk voor ‘haar’ gebied: het Naardermeer.

Over het boek:
We komen er allemaal achter: een leven lang Netflix is ook niet alles. Het is tijd dat we er weer op uit gaan. Weg van de schermen, de buitenlucht in! Qualitytime voor jezelf en elkaar. Nederland is supermooi en eigenlijk ook heel spannend, want om wild of vogels te spotten hoef je echt geen bioloog of vogelaar te zijn: dat kan iedereen. Als je maar weet waar je op moet letten.

Boswachter Hanne is de aangewezen persoon om je de weg te wijzen. Ze heeft een paar jaar geleden een enorme switch gemaakt: van mojito-drinkend reclamemeisje naar no-nonsense boswachter. Ze is nieuwsgierig, enthousiast en sportief, en neemt je mee naar haar favoriete natuurgebieden. Alles wordt leuker als je er meer van weet en dat is ook zo in de natuur. Welke dieren kun je verwachten per gebied, hoe kun je ze spotten, op welke planten moet je letten en waar vind je de mooiste paddenstoelen?

Boswachter Hanne vertelt je er alles over, aangevuld met de leukste activiteiten en highlights. 
De lezing vangt aan om 20.00 uur, ontvangst vanaf 19.30 uur. Toegang € 5,00. Graag aanmelden.

Aanmelden
Boek nu reserveren (boek verschijnt 27 februari 2018)

Woensdag 14 maart lezing door Philip Dröge

Woensdag 14 maart geeft Philip Dröge om 20.00 uur een lezing over zijn boek 'De Pelgrim'. 

Over de auteur:
Philip Dröge is journalist, columnist en initiatiefnemer van het populair-wetenschappelijke persbureau FAQT. Hij schreef eerder Moresnet, De schaduw van Tambora welke lovend door de pers werden ontvangen, schrijft voor diverse tijdschriften en treedt geregeld op als gastspreker en commentator op radio en televisie.

Over het boek:
Op 21 februari 1885 arriveert een bescheiden karavaan in Mekka. Op een van de kamelen zit een figuur die niet anders lijkt dan zijn reisgenoten. Maar eenmaal op een veilige plek komt vanonder zijn djellaba een Nederlander tevoorschijn. Een 28-jarige predikantenzoon uit Leiden: Christiaan Snouck Hurgronje. 

Als een van de eerste westerlingen dringt hij door tot het grootste heiligdom van de islam, en waagt daarmee zijn leven. Om zijn doel te bereiken, neemt Christiaan een beslissing die de rest van zijn leven zal beheersen. Hij bekeert zich. Of toch niet? Vanaf dat moment leidt Christiaan een dubbelleven, in dienst van zijn nieuwsgierigheid, academische eerzucht en als Nederlandse spion.

Pelgrim is de biografie van een man die decennialang zijn neus in de grootste politieke en culturele wespennesten van zijn tijd steekt. Eerst in Mekka, later in het strijdlustige Atjeh, het noordelijke deel van Sumatra dat de Nederlandse kolonisator maar niet weet te onderwerpen. In dit boek duikt Philip Dröge in het vergeten leven van Christiaan Snouck Hurgronje; wetenschapper, spion en avonturier in een tijd waarin het onbekende nog lonkte en de kans bood om in exotische oorden naam te maken. Hij ontdekt dat Christiaans dubbelleven voortkomt uit een complex en dubbelzinnig karakter, dat hem evenveel roem als problemen bezorgt.

De lezing vangt aan om 20.00 uur, ontvangst vanaf 19.30 uur. Toegang € 5,00. Graag aanmelden.

Aanmelden
Boek nu kopen