27 mei webinar Melcher de Wind 'Eindstation Auschwitz'

Door het Coronavirus kunnen er geen lezingen in de winkel plaatsvinden en ging het interview met Melcher de Wind over het boek van zijn vader 'Eindstation Auschwitz' op 31 maart niet door. Wij zijn op zoek gegaan naar een alternatief om u tòch in verbinding te brengen met auteurs, boeken en onze boekhandel. Wij hebben ter vervanging van het interview een online lezing met Melcher georganiseerd i.s.m. uitgeverij Meulenhoff. U kunt zich aanmelden via onderstaande link.

 

‘Ik moet blijven leven om dit te vertellen.’

De Joodse arts Eddy de Wind werd in 1943 vanuit Westerbork samen met zijn uit Duitsland gevluchte vrouw Friedel per goederentrein naar Auschwitz getransporteerd. Eddy kwam terecht in barak 9, Friedel in 10, de barak waar de medische experimenten werden uitgevoerd.

Toen in het najaar van 1944 de Russen Auschwitz naderden, besloten de nazi’s hun sporen uit te wissen en stuurden de gevangenen, onder wie Friedel, mee met de dodenmarsen. Eddy verstopte zich en bleef achter. Hij vond een schrift en een potlood en begon te schrijven.

In Eindstation Auschwitz doet Eddy de Wind verslag van de verschrikkingen in het kamp en analyseert en observeert hij het gedrag waar mensen toe in staat zijn. Hij beschrijft Auschwitz zoals nooit eerder is gezien, rechtstreeks vanuit het kamp en met de emotie van dat moment.
Eindstation Auschwitz verschijnt tegelijkertijd in 20 landen aan de vooravond van de 75ste herdenking van de bevrijding van het kamp. Het originele schrift wordt teruggehaald uit New York waar het op dit moment tentoongesteld wordt

De webinar vangt aan om 20.00 uur op woensdag 27 mei 2020. Door het Corona-virus kunnen er geen lezingen in de winkel plaatsvinden. Toch brengen wij u graag in verbinding met auteurs, boeken en de boekhandel. Om die reden wordt u deze webinar aangeboden door boekhandel Wagner.

Aanmelden

Boek nu kopen

Vaderdag in Coronatijd: Drie vragen voor u

Klik hier voor de drie vragen

Woensdag 24 juni online Boek en Bier event.

In samenwerking met Tessel en Do de Heij en uitgeverij Boekerij organiseert boekhandel Wagner een 'Boek en Bier event' op woensdag 24 juni om 20.00 uur. Bij aankoop van het Boek en Bierpakket kun je gratis meedoen met de online Bierproeverij door Tessel en Do de Heij, auteurs van het boek 'Gebrouwen door vrouwen'.

 

Aanmelden

Boek los kopen

Zaterdag 14 maart 2020 Victor Mids 'Mindf*ck' in Sassenheim

Verplaatst naar 12 december, zelfde tijd, zelfde locatie!!!


Op uitnodiging van Bibliotheek en Boekhandel Wagner komt Victor Mids naar Sassenheim op zaterdag 14 maart om 15.00 uur. 

We hebben voor u direct maar de Theaterzaal van Oude Tol bedacht!!!

Supercool en dát tijdens de boekenweek. Lekker 'Rebels' toch? Het thema van de boekenweek 2020.

Voor iedereen die MINDF*CK zelf een keer mee wil maken is dit dé kans om het met eigen ogen te zien. 

Reserveer snel en koop direct een kaartje via onderstaande button.

Na het megasucces van MINDF*CK komen Victor Mids en Oscar Verpoort nu met MINDF*CK: Next level. In dit boek geven ze nog meer geheimen en spectaculaire illusies uit het populaire tv-programma MINDF*CK prijs. Ervaar hoe het is om zelf gemindf*ckt te worden tijdens de interactieve Neuromagic show van Victor Mids in Sassenheim. Verbaas je en leer meer over de werking van je brein, cognities en zintuigen.

Neuromagic is een combinatie van illusionisme, psychologie, geneeskunde en vingervlugheid. De klassieke vorm van goochelen achter zich latend, demonstreert Victor de inzichten die schuil gaan achter zijn unieke illusies en (interactieve) neuropsychologische experimenten. Want hoe makkelijk ben jij af te leiden? Hoe werkt ons geheugen? En bestaat er eigenlijk wel een vrije wil? Ervaar zelf hoe eenvoudig jouw eigen hersenen en zintuigen voor de gek zijn te houden, én wat je daar van kunt leren.

Victor Mids

Victor Mids is illusionist en arts (niet praktiserend). Met deze innovatieve combinatie brengt hij illusie en wetenschap op een unieke manier samen. Laat je meenemen in zijn wereld, waar niets is wat het lijkt…

Datum: Zaterdag 14 maart 12 december 2020. Aanvang 15.00 uur, zaal open 14.30 uur.
Locatie: Theaterzaal van Partycentre De Oude Tol, Hoofdstraat 147 te Sassenheim.
Toegang: € 25,00. Uitverkocht

Aanmelden/Kaart kopen

Boek kopen

Heeft u de Wagner Boeken-app al in the pocket?

Boekhandel Wagner heeft haar eigen klantenkaart, waarbij u als vriend, vaste klanten van Wagner voor vele voordelen, kortingen kunnen sparen. Heeft u door de drukte nog geen klantenkaart, kom dan snel langs en ontvang uw persoonlijke pas. 

App nog niet in the pocket? Download onze app op uw mobiele telefoon via www.readr.nl - Sassenheim/boekhandel Wagner en wordt privilegeklant en u kunt gebruik maken van diverse kortingen op de vouchers. Deelname is kostenloos.

GEMIST:

Vrijdag 24 januari lezing Claudia Carli

Op vrijdag 24 januari was Claudia Carli om 11:00 uur te gast bij boekhandel Wagner in Sassenheim. Naar aanleiding van haar boek Zoo lang ik hoop te leven gaf zij een lezing en ging in gesprek met haar lezers.

Over de auteur:
Claudia Carli werkte jarenlang in filmproductie en als scriptschrijver voor televisie. Momenteel werkt ze als projectleider voor het educatieve project 'Oorlog In Mijn Buurt': een ontmoetings- en onderwijsprogramma dat ouderen en kinderen dichter bij elkaar brengt rondom persoonlijke verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Ze woont samen met haar man en dochter in Amsterdam. Zoo lang ik hoop te leven is haar eerste boek.

Over het boek: 
Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt Alida (Alie) Lopes Dias twaalf jaar en voor haar verjaardag krijgt ze een poeziëalbum. Alie is Joods en aan het begin van het nieuwe schooljaar in 1941 moet ze net als alle andere Joodse kinderen naar een Joodse school. Terwijl het net zich rond hen begint te sluiten, gaat het dagelijks leven door en Alie laat al haar vriendinnetjes in haar album schrijven. Het laatste gedichtje wordt eind 1942 opgeschreven. In het voorjaar van 1943 worden Alie en haar moeder zelf van huis gehaald en naar Kamp Vught gebracht om van daaruit gedeporteerd te worden naar Sobibor. Van de negentien meisjes die in het album hebben geschreven, overleefden er maar zes de oorlog. Alies zus Gretha overleefde en gaf het poeziëalbum tegen het einde van haar leven aan de stiefvader van Claudia Carli, een goede vriend van Gretha. Hij gaf het album aan Claudia.

Zoo lang ik hoop te leven is het verhaal van Alida, haar gezin en haar vriendinnen. En het is een verhaal over liefde, onderdrukking en het hartverscheurende noodlot dat samenkomt in een poeziëalbum. Aan de hand van negentien versjes vertelt dit boek op een overrompelende manier de geschiedenis van een Joods meisje in Nederland tijdens de oorlog.

 

 

 


Boek nu kopen 

Donderdag 23 januari Workshop Handlettering

Nicky Saliha gaf op 23 januari drie workshops Handlettering in de boekhandel.

Workshop Handlettering Faber Castell:
- Tijdens deze workshop werden de verschillende Pitt Artist Pennen uitgelegd.
- Je leerde schetsen en composities maken. 
- Je leerde verschillende lettertypes te schrijven.
- We lieten zien hoe je deze letters tot leuke teksten kunt verwerken. 

 

 

Boekpresentatie Astrid Harrewijn

Boek nu kopen  

Meet & Greet OnneDi zaterdag 9 november 2019

OnneDi bij boekhandel Wagner. Van 12.00 uur tot 13.00 uur was er een Meet & Greet met Dionne Slagter. Ter promotie van haar boek bezoekt OnneDi twee boekhandels. Supercool dat ze naar Sassenheim kwam. 

 

 

Over de auteur:
OnneDi
(pseudoniem van Dionne Slagter) geboren in 1990 is een Nederlandse youtuber en vlogster. Ze heeft 844.000 abonnees en 655.000 volgers op Instagram. 
In juni 2014 opende Dionne haar kanaal "OnneDi". Ze werkt samen met andere youtubers zoals Furtjuh, Dylan Haegens en Kalvijn. Een bekende serie op haar kanaal is Leuk of Meuk, waarin ze speelgoed en gadgets beoordeelt. In 2016 bracht Slagter onder haar pseudoniem OnneDi hier een gelijknamig boek over uit.

In 2019 was Slagter te zien als een van de 100-koppige jury in het televisieprogramma All Together Now. Tevens was Slagter in 2019 een van de deelnemers van het twintigste seizoen van het RTL 4-programma Expeditie Robinson, zij viel als vierde af en eindigde op de 17e plaats.

Boek nu kopen

Vrijdag 8 november Literaire lunch Nino Haratischwili 

Nino Haratischwili bezocht boekhandel Wagner in Sassenheim naar aanleiding van haar nieuwe roman 'De kat en de generaal'. De schrijfster van Het achtste leven (voor Brilka) bezocht  Nederland en Vlaanderen. Het was een grote eer haar te mogen ontvangen. Voor een select gezelschap organiseerde uw boekhandel een literaire lunch
Voor dit boek dook Nino Haratischwili wederom in de geschiedenis, ditmaal die van Tsjetsjenië. Het was de moord op de Russische journaliste Anna Politkovskaja, samen met het waargebeurde verhaal over een Russische legereenheid op verlof in een afgelegen Tsjetsjeens dorp, die haar op het spoor bracht.

 

 

Over het boek 'De kat en de generaal':
Tsjetsjenië 1995: Noera is zeventien wanneer een Russische legereenheid in de buurt neerstrijkt. Met het uitbreken van de Eerste Tsjetsjeense Oorlog
versplintert haar droom om de benauwdheid van haar geboortedorp te kunnen ontvluchten.
Berlijn, 2016: een Russische oligarch, Alexander Orlow, die ‘de generaal’ wordt genoemd, is samen met zijn negentienjarige dochter Ada een nieuw leven begonnen in Berlijn. Maar met haar groeiende aantal vragen over zijn verleden en de Tsjetsjeense oorlog komen de herinneringen bij hem terug. Voor een afrekening met zijn verleden heeft hij de ‘de kat’ nodig, een koppige actrice van Georgische afkomst.

Over de auteur:
Nino Haratischwili (1983, Tbilisi) is romancier, toneelschrijver en regisseur. Ze is thuis in twee talen, schrijft sinds haar twaalfde zowel in het Duits als in het Georgisch. Van haar vorige boek, Het achtste leven (voor Brilka) werden in Nederland 65.000 exemplaren verkocht. De kat en de generaal stond op de shortlist van de Deutscher Buchpreis.

Boek nu kopen

Freddy Tratlehner in the house !!!

Op uitnodiging van boekhandel Wagner was Freddy Tratlehner in Sassenheim.
Naar aanleiding van zijn kookboek was Vjèze Fur in de boekhandel de spotten. 

'Bij ons thuis werd niks weggegooid. Zo ook niet wanneer mijn moeder speklappen maakte voor de Hartstichting, waar zij elke zondag vrijwillig voor kookte. Ik en mijn zus waren er als de kippen bij als het ging om de reuzel. Wanneer het vet is afgekoeld, kan je er de mooiste dingen mee maken. De enige beperking is je fantasie! Auto’s, boten, hele kastelen met ridders en al. Maar ook fantasiedieren, zoals koeien en dinosaurussen. En treinen, die van Afrika naar Marokko rijden. Uren zaten wij daar te boetseren. Ik krijg nog steeds warme gevoelens als ik een bonk
reuzel zie.'

Alfred (Freddy) Tratlehner (Amsterdam 18 april 1983), beter bekend als Vieze Fur, is een Nederlandse rapper en zanger. Hij is bekend als lid van de Amsterdamse rapformatie De Jeugd van Tegenwoordig, die in 2005 een grote hit had met Watskeburt?!. Freddy Tratlehner brak nationaal door als lid van de De Jeugd van Tegenwoordig in 2005 met het nummer Watskeburt?!. Sindsdien is De Jeugd van Tegenwoordig uitgegroeid tot een populaire hiphopgroep met vele hits en inmiddels acht succesalbums. Verder won de groep belangrijke muziekprijzen, waaronder de Popprijs 2011, een Edison Award, de Gouden Harp en een MTV Award.

In 2014 nam Tratlehner deel aan Expeditie Robinson. Hij liep tijdens de opnamen van dit programma een tweedegraads brandwond aan zijn rechtervoet op. In de halve finale scheurde hij zijn trommelvlies door een harde val in het water, waardoor zijn deelname vroegtijdig ten einde kwam. 

Op Instagram tikt hij de 100.000 views aan voor zijn hilarische kookvideo's Lekker Fred. De passie voor het eten heeft hij van huis uit meegekregen, zijn vader is chef-kok. Freddy houdt ervan om te koken en te eten.  

Boek nu kopen

Woensdag 18 september Workshop Fermenteren met Christian Weij

Op woensdag 18 september geeft Christian Weij een workshop Fermenteren bij boekhandel Wagner naar aanleiding van zijn nieuw verschenen boek Verrot Gezond.

Workshop Verrot Gezond fermenteren

Tijdens deze workshop leerden we van Christian wat de link tussen bacteriën en gezond is en hoe we onze eigen darmbacteriën kunnen voeden. Hij vertelde over de geschiedenis van het fermenteren en liet ons zien hoe je zelf eenvoudig met fermentatie kunt starten. Naast de lekkere dingen die we hebben geproeft, gingen we zelf ook aan de slag. 

 

 

 

 

Locatie: Boekhandel Wagner, Hoofdstraat 181 te Sassenheim. Gratis parkeren voor de winkel.


Boek nu kopen

Zondag 7 juli kwam Nicci French signeren! En wat hebben we er een feest van gemaakt. Geweldig!

Gebonden versie boek 

Paperback versie boek 

Dinsdag 25 juni lezing/interview Sander Aarts

Op uitnodiging van boekhandel Wagner bracht Sander Aarts een bezoek aan boekhandel Wagner in Sassenheim. Sander gaf een lezing naar aanleiding van zijn onlangs verschenen boek 'Niet te breken' op dinsdag 25 juni om 20.00 uur. 

Over de auteur:
Sander Aarts (1979) heeft de zwaarste militaire opleidingen in Nederland voltooid. Hij heeft zestien jaar lang aaneengesloten operationeel gediend bij de Special Forces en is voor zijn verdiensten benoemd tot ridder in de orde van Oranje-Nassau met zwaarden. Hij richtte in 2017 na zijn eervol ontslag de Unbreakable Academy op en geeft trainingen persoonlijke groei en teamontwikkeling. Sander is vader van Nikki, Tom en Tess. Hij woont samen met zijn vrouw Natasja in Nieuw-Vennep 

 

Over het boek:
Een geharde militair helpt je met je persoonlijke ontwikkeling – sta sterker in het leven door zijn lessen, opgedaan in het heetst van de strijd.

Hij had de mooiste baan, de ultieme jongensdroom: teamleider bij de Special Forces. Vechten, schieten, duiken, uit vliegtuigen springen, uit onderzeeboten ontsnappen. Een James Bond-film maar dan echt. Na een succesvolle carrière van zestien jaar vertelt Sander Aarts, de best getrainde militair van Nederland, wat hij allemaal heeft meegemaakt én wat hij daarvan heeft geleerd.

Sander is het levende bewijs dat je met de juiste mentaliteit alles kunt bereiken en in Niet te breken deelt hij de inzichten die hij heeft opgedaan onder de meest extreme omstandigheden. Zo kun je lezen over bizarre belevenissen die je normaal alleen in films ziet en krijg je tegelijkertijd waardevolle, toepasbare lessen voor het dagelijks leven. Of het nu gaat om handelen in stressvolle situaties of hoe je beter kunt reageren op angst, dit boek inspireert je om je prestaties te verbeteren, op ieder gebied.


Het boek is verkrijgbaar in de boekhandel en via Wagner online:
www.wagneronline.nl. Er zijn nog enkele exemplaren gesigneerd.

Aanmelden

Boek nu kopen

Vrijdag 14 juni Inge Ipenburg in Sassenheim

Op uitnodiging van boekhandel Wagner kwam Inge Ipenburg haar nieuwe boek signeren in Sassenheim. Inge was aanwezig van 15.00 uur tot 17.00 uur tijdens de braderie in Sassenheim. Met prachtig weer hebben we een tweetal topuurtjes gehad.

Over de auteur:
Inge kreeg landelijke bekendheid met de rol van Martine Hafkamp in de beginjaren van GTST. Inge werd geinspireerd om te gaan schrijven door haar juryvoorzittersschap in 2011 tijdens de Gouden Strop. Inmiddels is 'Moordenaarsstorm' haar derde boek, welke in juni gevolgd zal worden door 'De mannen vallen'.

Over het boek:
Maxine Steenstra, die we leren kennen als de sterke en zelfstandige vrouw ‘Max’, is  het middelpunt van Moordenaarsstorm. Max woont al een aantal jaren op Sicilië. Dan vindt ze op het strand een dood meisje. Is dit meisje gevallen? Is ze vermoord?

Wil Heerema is een rechercheur die zijn vakantie doorbrengt in een Siciliaans dorp. Hij heeft in een opwelling geboekt, omdat deze plek door de steile straatjes en verraderlijke stroming in zee de vakantiehel is voor kinderen, bejaarden en feestende idioten. Wat Wil betreft is het er betreft de hemel op aarde.

Toch heeft Wil weinig talent voor vakantie vieren. Dat komt goed uit, als hij betrokken raakt bij het onderzoek naar het dode meisje op het strand. Samen met Max ontdekt Wil dat de dood van het meisje met het verleden van Max te maken heeft…

De  toegang is vrij, aanmelden is voor ons fijn in verband met de organisatie.

Boek nu kopen

Woensdag 12 juni lezing Bourgondiërs door Bart van Loo

Op uitnodiging van boekhandel Wagner gaf Bart van Loo de lezing "De Bourgondiërs" n.a.v. zijn nieuwe boek op woensdag 12 juni om 20.00 uur. We moesten naar De Oude Tol vanwege de hoge animo. 

Wat hebben we een prachtige avond gehad. Twee uur lang hebben we mogen luisteren naar 'onze' Bart van Loo. Wat kan deze man vertellen. We hebben genoten! Dank Bart, dank gasten!
 

Over het boek:
De Bourgondiërs vertelt de geschiedenis van de vroege Nederlandse eenwording. Het is een wonderlijk relaas van ontbolsterende steden, ontwakend individualisme en uitstervende ridderidealen. Van schizofrene koningen, doortastende hertogen en geniale kunstenaars. Terwijl de Bourgondische hertogen met veldslagen, huwelijken en hervormingen de versnipperde Lage Landen tot één geheel smeedden, ontstonden onder hun impuls de onvergetelijke werken van Klaas Sluter, Jan van Eyck en Rogier van der Weyden.
Bart Van Loo’s even spannende als leerrijke verkenning van de middeleeuwen groeit gaandeweg uit tot een wervelende cultuurgeschiedenis. Meeslepend en erudiet vertelt hij waar wij vandaan komen. Als geen ander weet Van Loo bevlogenheid, humor en kennis van zaken te combineren.

Over de auteur, op zijn website:
Ik lees, schrijf boeken en sta geregeld op een podium. Men noemt mij wel eens “een francofiel”. Het gebeurt dat men ook het woord “bevlogen” in de mond neemt. Mijn eerste liefde is en blijft de literatuur, maar sinds enkele jaren is de geschiedenis een gewaardeerde maîtresse geworden. Samen met mijn vrouw en dochter woon ik in West-Vlaanderen, op een boogscheut van de Franse grens. Met enige regelmaat kun je mij ook in Antwerpen vinden. Optredens brengen me dan weer in alle uithoeken van de Lage Landen.

Mijn leven verdeelt zich tussen podium en ‘klooster’, tussen uitbundigheid en de stilte van lezen en schrijven. Op een dag vond ik een mooie tussenvorm: de trein als rijdende werkkamer. Altijd onderweg en toch verdiept in een boek of een gedachte. Sindsdien pendel ik naar nergens als de rusteloosheid toeslaat.

Op de flap van mijn laatste boek pakte mijn uitgever uiteraard met ronkende volzinnen uit:
Schrijver en conferencier Bart Van Loo (1973) heeft zich de voorbije jaren ontwikkeld tot een zeldzaam dubbeltalent. Met zijn virtuoze minicolleges in De Wereld Draait Door raakte hij bekend bij het grote publiek, maar in de eerste plaats is Van Loo natuurlijk schrijver. Van zijn hand verschenen de alom geprezen Frankrijktrilogie en de bestsellers Chanson en Napoleon. In zijn nieuwste boek De Bourgondiërs is Bart Van Loo op het toppunt van zijn kunnen.

Boek nu kopen

Donderdag 16 mei lezing door Geert Kimpen

Donderdag 16 mei gaf Geert Kimpen op uitnodiging van boekhandel Wagner om 20.00 uur een lezing over zijn boek 'Het meisje dat aan de oever verscheen'.

De TomTom van je ziel - De weg naar een bezield leven is je ziel weervinden. 

Stel je voor dat je ziel zich niet in jezelf bevindt, maar boven je hangt, als een alwetend veld met de kennis van alles uit je leven: wat was, is en zal komen.
Een bron van eeuwige kennis, die je te allen tijde kunt raadplegen, die je kunt aanboren via de onzichtbare kabel, waarmee je aangesloten bent vanuit je derde oog.

Zou je dan je leven, zoals het zich voltrekt, niet vanuit een totaal ander perspectief zien? Zou je dan niet je zielenliefde op een heel andere manier kunnen herkennen dan met de gebrekkige zintuigen, die je hier op aarde tot je beschikking hebt? Maar hoe kun je contact met je ziel maken, als je haar niet voelt en niet eens zeker weet of je in haar gelooft?

We doken samen met Geert Kimpen in de diepe wijsheden van het oude India om weer naar je ziel te leren luisteren, die als een wanhopige boordcomputer al je hele leven lang verbinding met je probeert te maken. We lieten ons meeslepen door zijn verhalen, gedrenkt in mystiek, wijsheid en inzichten, in een bad van relativering, humor en herkenbare situaties.

Over de auteur:
Na zijn debuutroman “De kabbalist” (meer dan 100.000 verkochte exemplaren, uitgegeven in meer dan 15 landen), schreef Geert Kimpen de succesvolle romans “De geheime Newton”, “Rachel, of het mysterie van de liefde” en “De prins van Filettino”.

Daarna werd het stil....

Geert Kimpen kwam in een echtscheiding terecht en waar moet je dan over schrijven, als de liefde je thema is? Toen ontmoette hij het meisje dat aan de oever verscheen. De inspiratie ging weer stromen. 'Het meisje dat aan de oever' verscheen is het eerste boek van de herboren Geert Kimpen.

Is het mogelijk onvoorwaardelijk in de eeuwige liefde te geloven wanneer je hart al eens gebroken werd? Wat zou jij doen als je je zielsverwant eindelijk ontmoette, maar hij herkende je niet?

De première van de nieuwe lezing van Geert vond plaats tijdens het Happinez Festival op 11 en 12 mei. Vier dagen later was hij bij ons.
 

Boek kopen (nog enkele gesigneerd) 

Vrijdag 29 maart Peter Buwalda 'in the house' !!!!!

Naar aanleiding van zijn nieuwe boek 'Otmars Zonen' kwam Peter Buwalda naar Sassenheim.

Apetrots waren wij hem te mogen ontvangen. Vrijdag 29 maart van 14.15 uur tot 15.15 uur was Peter Buwalda zijn nieuwe  boek komen signeren. 

Het was een superuurtje, waarbij Peter vele fans blij heeft gemaakt. Kijk voor foto's op Facebook of instagram.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Boek kopen (paperback)                               Boek kopen (gebonden)

Vrijdag 21 december 20.00 uur Mart Smeets op bezoek

Vrijdag 21 december bracht Mart Smeets een bezoek aan onze boekwinkel. Hij gaf geen lezing geven, maar in ontspannen sfeer was Mart Smeets gezellig aanwezig bij onze boekenborrel.
Naar aanleiding van het onlangs verschenen boek 'Afzien' bezocht Mart Smeets een aantal boekhandel.

Ook Sassenheim was uitgekozen. Mart sloot aan vanaf 20.00 uur bij de boekenborrel en kletste lekker met ons mee. Kans was groot dat we starten met mooie 'boekenverhalen' en eindigen met mooie sportverhalen. Een ieder was van harte welkom.  Toegang was gratis. Uiteraard signeerde Mart graag zijn boek 'Afzien'. Ter plekke verkrijgbaar.  

Mart Smeets is al een halve eeuw sportjournalist. Of het nu om schaatsen, wielrennen, tennis, voetbal, basketbal, honkbal, football, zwemmen of golf gaat, Smeets schrijft er bevlogen verhalen over, gebaseerd op zijn eigen ervaringen tussen de sporters en zijn ongeëvenaarde parate kennis.

In Afzien neemt hij de lezer mee naar de voor Nederland zo succesvolle Winterspelen in Zuid-Korea; naar de topprestaties van Dumoulin, Kruijswijk, Froome, Geraint Thomas en Yates in Giro, Tour en Vuelta; en naar de verbluffende solo van Anna van der Breggen bij het WK vrouwen. Hij volgt tennisster Kiki Bertens bij haar doorbraak naar de wereldtop maar ziet de herfst voor Federer intreden, hij is ontroerd door de Elfstedenzwemtocht van Maarten van der Weijden en ziet Max Verstappen steeds beter worden, en hij legt uit waarom de basketballers LeBron James en Michael Jordan onvergelijkbaar zijn. Het is maar een kleine greep uit de vele enthousiasmerende Smeets-verhalen in dit boek.

 

Mart Smeets (1947) werkte van 1973 tot 2016 voor Studio Sport. Nu werkt hij o.a. voor EenVandaag Radio en voor Ziggo Sport en schrijft hij, naast boeken, diverse columns.

 

Boek nu bestellen

Donderdag 13 december Try out Leesvoorstelling 'Zoals verwacht loopt alles anders' door Berthold Gunster

Berthold Gunster is grondlegger van het Omdenken. 

7,5 Jaar geleden: Berthold Gunster in Sassenheim. Wat was 't een groot succes! Opnieuw mochten wij hem ontvangen en hadden de PRIMEUR in Nederland. Naar aanleiding van zijn nieuwe boek 'Zoals verwacht loopt alles anders' gaf Berthold Gunster de De Try Out van zijn leesvoorstelling in Sassenheim.


 

 

 

 

 

 

 

Datum:13 december 2018
Tijd    : Aanvang 20.00 uur, ontvangst vanaf 19.30 uur

Locatie: Theaterzaal (de grote zaal) van De Oude Tol, Hoofdstraat 147 in Sassenheim.

 

Boek nu kopen