Zaterdag 11 maart is Niccolò Ammaniti in Nederland!
Interview om 12.30 uur in Sassenheim.

 

Terwijl we klaar stonden, speciaal voor Niccolò Ammaniti, de aparte locatie te gaan ombouwen voor het grote interview in Sassenheim, ontvingen we het bericht dat Niccolò wegens privéomstandigheden niet naar Nederland kan komen.

Wat een teleurstelling!!! Het interview zal daardoor ook helaas niet door kunnen gaan. We hadden er zo veel zin in, maar gelukkig hebben we zijn boek nog! Komt u alsnog gezellig langs zaterdag en ontvang het gratis boekenweekgeschenk van ons bij aankoop van bijvoorbeeld 'Het intieme leven'? 

 

Niccolò Ammaniti is terug en hoe!! Ter gelegenheid van zijn nieuwe roman 'Het intieme leven' komt Niccolò Ammaniti naar Nederland en is 11 maart bij ons in Sassenheim!!! We gaan hem opnieuw ontmoeten!!!! Siamo molto felici.

Op 7 maart verschijnt zijn nieuwe roman, je kunt hem al gelezen hebben ???? als Niccolò wordt geïnterviewd door niemand minder dan Thomas Heerma van Voss op 11 maart om 12.30 uur, aansluitend zal hij natuurlijk signeren.

Over de auteur:
Niccolò Ammaniti (1966), geboren in Rome, is de auteur van de internationale bestsellers Ik haal je op, ik neem je mee, Ik ben niet bang, Zo God het wil en Anna. Daarnaast schreef hij Het laatste oudejaar van de mensheid, Laat het feest beginnen!, Ik en jij en Een delicaat moment. Ook heeft hij geschreven en gewerkt als filmregisseur en showrunner voor de twee internationale tv-series Il Miracolo en Anna. Van zijn boeken zijn in Nederland al meer dan 500.000 exemplaren verkocht. Zijn werk verschijnt in 44 landen. Hij ontving diverse prijzen o.a. Premio Strega, Campiello Europa. In 2013 zou Ammaniti Sassenheim aandoen, maar belandde daags voor het bezoek in het ziekenhuis. In 2016 bracht hij alsnog een flitsbezoek aan boekhandel Wagner, ter gelegenheid van zijn laatst verschenen boek 'Anna'. Hier kwamen meer dan 100 fans op af. 
 

Over het boek:
Maria Cristina Palma is de mooiste vrouw ter wereld, en misschien wel de ongelukkigste. Veel van haar familieleden zijn op een tragische manier aan hun einde gekomen en ze vult haar dagen met massages, shoppen en uitgaan. Inmiddels is ze de vrouw van de Italiaanse premier, samen hebben ze een dochter en wonen ze in een schitterend appartement. Op een feestje komt ze iemand uit het verleden tegen die haar leven op z'n kop kan zetten, één van de beste vrienden van haar overleden broertje. De herinneringen aan vroeger maken veel los: schuld, schaamte en geilheid.

Hoe wordt onze perceptie beïnvloed door onze herinneringen? En zouden we meer onszelf worden als we onze herinneringen onder ogen durven zien? Ammaniti is terug en onderzoekt in deze zwarte komedie de Italiaanse maatschappij, met haar psychologisch verval en de neuroses van haar verziekte bourgeoisie. Het intieme leven laat je nadenken over onbewuste drijfveren, verdrongen herinneringen en een vervormde realiteit.

Aanvang: het interview vangt aan om 12.30 uur.
Toegang: € 7,50.
Aanmeldenvia onderstaande button.
Locatie: Boekhandel Wagner, Hoofdstraat 181, Sassenheim.

Aanmelden 

Boek nu kopen 

 

Interview Alexandra Radius & Han Ebbelaar 14 maart 

Op dinsdag 14 maart komen twee van de grootste dansiconen Alexandra Radius & Han Ebbelaar naar Sassenheim. Astrid van Leeuwen, auteur van  hun boek zal hen interviewen, aansluitend signeren zij 'Levensdans'. Het interview start om 19.30 uur.
 

Over het boek:
Een eerbetoon aan twee van de grootste iconen die de danskunst in Nederland heeft voortgebracht: Alexandra Radius en Han Ebbelaar. Als enigen hebben ze bij zowel het Nederlands Dans Theater als Het Nationale Ballet successen gevierd, en ook schitterden ze bij het fameuze American Ballet Theatre in New York. Ze waren de muzen van meesterchoreograaf Hans van Manen, stonden op alle wereldpodia, en Radius was bovendien een van de vaste danspartners van de legendarische Rudolf Nureyev. In Levensdans praten ze vrijuit over elkaar en over de mensen met wie ze hebben gewerkt, over de hoogtepunten en beproevingen in hun uitzonderlijk lange carrière, het door hen opgerichte Dansersfonds, en hun liefde die al meer dan zestig jaar duurt. Verhalen die indirect ook een licht werpen op de geschiedenis en ontwikkeling van de dans in Nederland, en op die van het Nederlands Dans Theater en Het Nationale Ballet in het bijzonder.

Over de auteur:
Astrid van Leeuwen schreef als (dans)journalist voor landelijke dagbladen en tijdschriften. Daarnaast is ze redacteur en schrijver bij o.a. Het Nationale Ballet, Holland Dance Festival, Introdans en Stichting Dansersfonds ’79. Ook werkte ze mee aan boekpublicaties over, onder meer, choreografen Rudi van Dantzig, Hans van Manen en Toer van Schayk, en bandoneónspeler Carel Kraayenhof.

 

Aanvang: het interview door Astrid van Leeuwen vangt aan om 19.30 uur,          ontvangst vanaf 19.00 uur.
Toegang: € 7,50. 
Aanmeldenvia onderstaande button.
Locatie: Boekhandel Wagner, Hoofdstraat 181, Sassenheim

Aanmelden 

Boek nu kopen 

Donderdag 16 maart 19.30 uur
Lezing Matthias Rozemond

Op uitnodiging van boekhandel Wagner komt Matthias Rozemond op donderdag 16 maart om 19.30 uur een lezing geven naar aanleiding van zijn nieuwe boek 'Melkmeisje', aansluitend zal hij graag zijn boek signeren.

Over de auteur:
Matthias Rozemond (1962) studeerde Duitse taal-en letterkunde. Op zijn drieëntwintigste begon hij met het schrijven van gedichten, waarvan een aantal geplaatst is in uiteenlopende tijdschriften en verzamelbundels. Een eigen bundel (Schepijs op Zomeravonden) verscheen in 2000. Daarnaast schrijft hij literaire recensies voor o.a Het Parool en vertalingen van onder meer Duitse poëzie. 

In 2007 verscheen van Matthias Rozemond de literaire thriller Apollovlinder, kort daarop gevolgd door Schimmenspel (2008) en Enkele Reis Sicilië (2010). In 2016 bezocht Matthias voor de eerte keer boekhandel Wagner met zijn boek De duivelskunstenaar (2016): een unieke historische roman over Jeroen Bosch, de belangrijkste middeleeuwse kunstenaar van Nederland. Ook in 2018 hield Matthias een geslaagde lezing naar aanleiding van zijn boek: Het spel van licht en donker, een roman over de jonge Rembrandt. In 2021 verscheen zijn boek: Amalia, over de grondlegster van ons hedendagse koningshuis. Het vervolg verscheen in het najaar van 2022: Hoogheid. een mooi moment om Matthias opnieuw te vragen is de nieuwe historische roman van zijn hand: Melkmeisje, waarin het wereldberoemde schilderij van Vermeer tot leven komt. Matthias Rozemond woont in Haarlem met zijn vrouw en twee kinderen.

Over het boek:
Melkmeisje is de nieuwe historische roman van Matthias Rozemond en gaat over Johannes Vermeer in het jaar 1657. De jonge schilder Johannes Vermeer heeft zich danig in de nesten gewerkt met een scabreus doek waarvan half Delft schande spreekt. Ook zijn eigen katholieke schoonfamilie lijkt het vertrouwen in hem op te zeggen. Hoe krijgt Johannes zijn carrière weer op de rit? Hoe herwint hij liefde en steun van zijn echtgenote Catharina? Hij moet nu echt een doek maken dat alle critici in een keer de mond snoert. Gelukkig is er nog één Delftenaar die de ongepolijste jonge kunstschilder wil steunen, mits hij zich overgeeft aan de regels van de Hollandse genrekunst. Bijvoorbeeld dienstbode Tanneke bezig zien in haar keuken, maar krijgt hij haar zover om voor hem te poseren? Tegen het decor van het zeventiende-eeuwse Delft vertelt Melkmeisje het fictieve verhaal van een jonge vrouw en haar rol in het leven van Johannes Vermeer.

Aanvang: 19.30 uur. Ontvangst vanaf 19.00 uur
Toegang: € 5,00.
Aanmeldenvia onderstaande button.
Locatie: Boekhandel Wagner, Hoofdstraat 181, Sassenheim.

Aanmelden 

Boek nu kopen

Donderdag 23 maart 2023 19.30 uur 

muzikale avond met Ewa Maria Wagner 

De muzikale avond wordt verschoven naar donderdag 13 april 19.30 uur

Op uitnodiging van boekhandel Wagner komt Ewa Maria Wagner tezamen met een tweede altviolist naar Sassenheim om een lezing te geven ter promotie van haar nieuwe boek 'Hotel Goldberg'. De lezing zal muzikaal worden omlijst in de vorm van een duet met Ewa Maria zelf. Aansluitend zal zij haar boek signeren. 

Over de auteur:
(Silezië, 1964) kwam, na een tijdje in München te hebben gewoond en gewerkt, in 1991 naar Nederland. Met een cum-laude diploma van het conservatorium in Katowice op zak en vier jaar ervaring als orkestmusicus in het Poolse Radio en Televisie Orkest, werd ze altvioliste bij het Radio Filharmonisch Orkest in Hilversum. In december 2016 studeerde ze af aan de Schrijversvakschool in Amsterdam. Haar debuut Het Tristan-akkoord verscheen in 2019 en werd in het Duits vertaald. Wagner schrijft regelmatig artikelen over klassieke muziek en heeft in NRC een veelgelezen rubriek: Wagner over muziek.

Over het boek: Het leven van pianiste Marie kantelt als ze hoort dat ze de enige erfgename is van een overleden tante uit het buitenland. Ze reist vanuit Amsterdam naar Pless, een stad in Silezië waar haar familie vandaan komt maar waar ze slechts één keer als kind is geweest.

Tijdens haar verblijf blijkt dat haar niet alleen een klein vermogen toekomt, haar tante bezat ook een hotel dat nu gerund moet worden. Gaandeweg ontdekt ze een duistere kant van haar familiegeschiedenis en van het verdeelde Silezië. Haar grootvader heeft zich in de oorlog aangesloten bij de SS en die overstap heeft verregaande gevolgen gehad. Zijn daden weerklinken tot in Nederland, waar zijn eenheid gestationeerd was tijdens de Hongerwinter. En dat is niet het enige geheim dat verborgen is gebleven.

Hoe moet Marie zich verhouden tot het verleden en het geld dat haar plotseling toekomt? Wat als het bloedgeld is, is zij dan ook schuldig? Wie kan ze geloven in haar zoektocht naar wat er zich heeft afgespeeld in de oorlogsjaren? De confrontatie met haar eigen keuze vormt het slotakkoord van Hotel Goldberg.

De Goldberg-variaties van Bach vormen de basis van drie verschillende verhaallijnen die met elkaar zijn verweven.

Aanvang: De lezing vangt aan om 19.30 uur, ontvangst vanaf 19.00 uur.
Toegang: € 7,50, inclusief kopje koffie/thee.
Aanmelden: via onderstaande button.
Locatie: Boekhandel Wagner, Hoofdstraat 181, Sassenheim.

Aanmelden 

Boek nu kopen 

Donderdag 11 mei om 8.08 uur

Nieuw boek 'Zeven Zussen' vieren wij met het grootste Boekenontbijt in de Bollenstreek!

Op 11 mei verschijnt eindelijk het laatste deel van 'De Zeven Zussen-serie'. Zeven Zussen liefhebbers staan wereldwijd te popelen!!! In Nederland organiseren wij, boekhandel Wagner, het grootste Bollenstreek Boekenontbijt tijdens de internationale lancering. 

Samen met honderden Zeven Zussen -  liefhebbbers vieren we op 11 mei het nieuwste en laatste boek 'Atlas' en doen een poging in het Guiness Book of Records te komen. Hierbij moeten er meer dan 800 deelnemers zijn! Meterslange tafels staan op die donderdag klaar in Park Rusthoff voor het allergrootste ontbijt. 

Doe je mee? Natuurlijk ben je ook van harte welkom als je (nog) geen boek van de serie hebt gelezen. Saamhorigheid staat bovenaan! We kunnen niet wachten om dit met elkaar te vieren en er een bijzondere ochtend van te maken. Laten we het samen doen ????

Atlas, het verhaal van Pa Salt
Atlas, het achtste en laatste deel in de Zeven zussen-serie van Lucinda Riley, vertelt het verhaal van Pa Salt en begint in Parijs, 1928. Een voor dood achtergelaten jongen wordt in huis gehaald door een liefdevolle familie. Daar bloeit hij volledig op, maar het blijft een mysterie wie hij écht is. De jongen weigert een woord los te laten over zijn verleden. Net als hij de ellende waarvoor hij is gevlucht bijna is vergeten – evenals de belofte die hij heeft gezworen na te komen – rukt het kwaad op in Europa en weet hij dat hij weer zal moeten vluchten.

De Egeïsche zee, 2008. De zeven zussen, voor het eerst compleet, ontmoeten elkaar aan boord van de Titan om afscheid te nemen van hun geliefde Pa Salt. Tot ieders verbazing heeft hij aan de zevende zus de sleutel van hun verleden toevertrouwd – maar iedere waarheid die wordt onthuld, roept nieuwe vragen op. Kenden de zussen hun geliefde vader eigenlijk wel? En wat zijn de gevolgen van zijn lang verborgen geheimen?

Atlas. Het verhaal van Pa Salt, het achtste deel in de immens populaire serie van Lucinda Riley over liefde, verlies en de zoektocht naar wie je werkelijk bent, brengt de Zeven zussen-reeks tot een prachtig en onvergetelijk einde.

Harry Whittaker
Het laatste deel is niet door de onlangs overleden Lucinda Riley geschreven, maar door haar zoon Harry Whittaker. Harry  is geen onbekende in de boekenwereld. Zo werkte hij reeds eerder met zijn moeder samen aan de 'Beschermengel'-reeks. Voor haar dood schreef Lucinda al enkele belangrijke passages van het laatste deel. Ze liet ook gedetailleerde instructies achter. Het was de wens van Lucinda dat haar zoon het boek zou voltooien. 

"Mijn moeder heeft mij de geheimen van de serie toevertrouwd, en ik zal mijn belofte aan haar nakomen door deze met haar lezers te delen," schrijft Whittaker. Hij belooft dat de fans vanaf 11 mei zullen weten wie Pa Salt is en waarom hij de zussen heeft geadopteerd. 


Boekenontbijt
Op donderdag 11 mei start om 8.08 uur het allergrootste boekenontbijt in Park Rusthoff, ter gelegenheid van de internationale lancering van 'Pa Salt'. We doen een poging voor het Guiness Book of Records. Hierbij hebben we meer dan 800 deelnemers nodig! Doe je mee? Uiteraard ben je ook van harte welkom als je (nog) geen boek van de serie hebt gelezen. Saamhorigheid staat bovenaan!

Locatie: Hoofdstraat/hoek J.P. Gouverneurlaan. 
Aanvang: 8.08 uur, ontvangst 7.30 uur.
Toegang: € 15,00, inclusief boek € 44,95.
Aanmelden: via www.wagneronline.nl.
Aantal deelnemers: max. 1200 deelnemers.
Dresscode: Atlasblauw (geen must, wel gaaf).

  • Kijk altijd (!) daags voor aanvang op de site voor de last minute info. Ook kunt u ons volgen op Facebook en Instagram.
  • U ontvangt na aanmelding een bevestiging. Dit is uw toegangsbewijs. Print deze uit en neem deze mee naar het evenement. 
    Let op: Bij verzendmethode Boekenontbijt aanklikken.
  • Nog nooit een deel gelezen? Ook dán ben je natuurlijk van harte welkom aan te sluiten, de fans zullen je er zeker over vertellen. 

Aanmelden ontbijt + boek 
Aantal verhogen? Vergeet niet op knop 'wijzigen' te klikken.

Aanmelden ontbijt 
 

Aanmelden ontbijt tafel (10 personen)
 

Boek nu reserveren

Boeken - Abonnement - Boekhandel Wagner

Vanwege het grote succes gaan we door met het 'Wagner-Boeken-Abonnement'.
Ook nu de winkels weer open mogen, zijn de reacties overweldigend. Door heel Nederland bezorgen we (verzenden we) inmiddels iedere maand de boeken-abonementen. Op zo veel positieve reacties haden wij nooit durven hopen. En nog ontvangen wij nu nieuwe aanmeldingen. Geen reden om te stoppen dus.

Reacties van deelnemers:

'Ik wil je van harte bedanken voor de mooie boeken. Het voelde echt als een verjaardags cadeau! Het was zo chique ingepakt dat het bijna zonde was om uit te pakken. Maar wat een leuke verrassing. Ik kan niet wachten om te beginnen in het boek!!! Ik heb enkel spijt dat ik niet eerder begonnen ben met het abonnement!' - Lobke
 

'Elke maand weer een cadeautje, althans zo voelt het'

'Hoe doen jullie dat toch? Had al recensie gelezen en boek op mijn verlanglijstje gezet' - Mariken
 

Wilt u ook meedoen na deze reacties?
U commiteert zich voor een periode van een half jaar. 

Keuze A: U laat zich door òns verrassen.
               Wij vragen u waar uw voorkeur naar uitgaat.                    
Keuze B: U kunt zèlf een boek uitkiezen. 

Aanmelden kan via link: Ja, ik doe mee !

Indien de link niet werkt (blijkt soms) stuur dan even mailje naar info@boekhandelwagner.nl en wij sturen het inschrijfformulier toe. Excuses voor het ongemak.

GEMIST:

Voor Hebban, de grootste lezerscommunity voor Nederland en Vlaanderen met bijna 220.000 leden, schreven we een column #opgevenisgeenoptie.

#steunjeboekhandel #boekhandelwagner

Link #opgevenisgeenoptie: 
https://www.hebban.nl/artikelen/ons-coronadagboek-opgevenisgeenoptie

Onderstaande auteurs bezochten boekhandel Wagner
Was u erbij?

Exclusief interview
Lucinda Riley's zoon Harry Whittaker dinsdag 17 januari 

YES!!! Vanwege de hoge opkomst is de locatie gewijzigd.
We gaan naar De (Oude) Tol, Hoofdstraat 147 in Sassenheim.

 

Op dinsdag 17 januari komt Harry Whittaker, zoon van Lucinda Riley, schrijver van het laatste boek van de serie 'De zeven zussen' naar Sassenheim. Harry zal om 20.00 uur geïnterviewd worden door Sander Knol, directeur en uitgever van Xander uitgevers. Het interview start om 20.00 uur. 

Een maand nadat de Ierse succesauteur Lucinda Riley op 55-jarige leeftijd was overleden werd bekend gemaakt dat 'De zeven zussen' een achtste deel kreeg in 2023. Inmiddels is bekend dat 'Atlas, het verhaal van pa Salt' op 11 mei 2023 wereldwijd zal verschijnen. 

'De zeven zussen', de enorm populaire reeks van Lucinda Riley brak alle bestsellerrecords. De boeken zijn een mix tussen een romantisch verhaal en geromantiseerde historische gebeurtenissen, die de lezer overal ter wereld meenemen. 

Elk boek vertelt het verhaal van één van de zeven zussen. In het meest recente deel kwamen de lezers meer te weten over de mysterieuze zevende zus. Maar één mysterie bleef onopgelost: Wie is adoptievader Pa Salt? Hij bracht de zeven zussen naar Zwitserland en liet na zijn dood coördinaten achter zodat ze naar hun roots konden zoeken.

'Atlas - Het verhaal van Pa Salt' wordt het laatste deel van de reeks en verschijnt wereldwijd op 11 mei 2023. 
 

Harry Whittaker is geen onbekende in de boekenwereld. Zo werkte hij al eerder met zijn moeder samen aan de 'Beschermengel'-reeks. Voor haar dood schreef Lucinda al enkele belangrijke passages van het laatste deel. Ze liet ook gedetailleerde instructies achter. Volgens de uitgeverij was haar wens dat haar zoon het boek zou voltooien. 

"Mijn moeder heeft mij de geheimen van de serie toevertrouwd, en ik zal mijn belofte aan haar nakomen door deze met haar lezers te delen," schrijft Whittaker. Hij belooft dat de fans in de lente van 2023 zullen weten wie Pa Salt is en waarom hij de zussen heeft geadopteerd. 

"Dat Lucinda's zoon Harry zelf de romancyclus zal afronden past natuurlijk bij de magie van de serie waarin familie en verbondenheid zo'n belangrijke rol spelen." aldus Sander Knol, de Nederlandse uitgever.

Aanvang: het interview door uitgever Sander Knol vangt aan om 20.00 uur,           ontvangst vanaf 19.30 uur
Toegang: € 7,50 
Aanmeldenvia onderstaande button.
Locatie: De (Oude) Tol, Hoofdstraat 145, Sassenheim

Aanmelden

Boek nu reserverenDe lezing wordt gehouden in de Theaterzaal van De (Oude) Tol, Hoofdstraat 147, Sassenheim.

 

Mocht u ‘De (Oude) Tol’ niet kennen, bijgaand twee foto’s ter verduidelijking. Aangezien de hoofdingang is afgezet, kunt u via de Tolhuisstraat De (Oude) Tol bereiken. Er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid. U bent vanaf 19.30 uur van harte welkom.

 

Indien u nog vragen heeft naar aanleiding van bovenstaande note, mail (info@boekhandelwagner.nl) of bel even naar de winkel (0252-212778).

 

 

 

Meet & Greet
Humberto Tan zondag 18 december 14.00 uur

Na dagen duimen draaien was er dan eindelijk witte rook. Humberto Tan kwam een bezoek brengen aan boekhandel Wagner in Sassenheim op zondag 18 december om 14.00 uur. Ondanks de finale van het WK èn het schaatsen op natuurijs was het drukte alom. Humberto vertelde over het ontstaan van zijn boek, over zijn gesprekken van meer dan 100 interviews en hoe nu verder... Uiteraard signeerde Humberto er met liefde op los om in zijn boek 'Morgen gaat het beter' er voor eenieder die dat wilde, en dát waren er velen, een persoonlijke boodschap en handtekening in te zetten.

Over de auteur en boek: 
Humberto Tan, eigenlijk Humberto Tan-A-Kiam (Paramaribo, 26 oktober 1965),  bekend als Nederlandse radio- en televisiepresentator, sportjournalist en  schrijver. Humberto is van Surinaamse afkomst. 

Voor het prachtige in linnen gebonden boek Morgen gaat het beter trok Humberto ruim drie jaar lang het hele land door om meer dan honderd mensen van honderd jaar en ouder te fotograferen. Tijdens de daaropvolgende gesprekken stelde hij ze vragen over hun gelukkigste moment, hun grootste angst en hun diepste dromen. Het resultaat is een prachtige verzameling foto’s en interviews, die soms indringend, soms ontroerend, soms vrolijk of verdrietig zijn. En meestal zijn ze dat allemaal tegelijk. Het schetst een intrigerend tijdsbeeld van de afgelopen eeuw en levert verrassende inzichten op dankzij tienduizend jaar aan levenservaring.

Morgen gaat het beter is een mooi uitgevoerd, in linnen gebonden boek, waarin de foto’s en interviews op fantastische wijze gecombineerd zijn. Een prachtig koffietafelboek. Het boek is niet meer te bestellen. Een eventuele herdruk zal wellicht pas in april verschijnen, maar wij hebben nog gesigneerde exemplaren beschikbaar, zolang de voorraad strekt.

 

        

 

Boek nu gesigneerd kopen
(zolang de voorraad strekt)

 

 

Vrijdag 11 november 13.00 uur
lunchen met Rens Kroes in de boekhandel 

Vrijdag 11 november heeft Rens Kroes in samenwerking met Boekhandel Wagner de lunch verzorgd in de boekhandel. Aansluitend signeerde zij haar nieuwe kookboek.

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Over de auteur:
Rens Kroes is pionier van de food & lifestyle-influencers en een van de eerste foodbloggers en -vloggers die zich focust op Powerfood: onbewerkte producten met hoge voedingswaarden. Ze onderscheidt zich door haar eerlijke, transparante en positieve mindset. Rens inspireert en bereikt dagelijks meer dan 450.000 mensen, die zij een kijkje geeft in haar Powerfood Lifestyle. In de afgelopen 8 jaar heeft Rens een groot platform opgebouwd en deelt zij haar tips & tricks via persoonlijke blogs, video’s en haar vijf bestsellerkookboeken. In 2014 debuteerde zij met Powerfood, dat een jaar lang onafgebroken in De Bestseller60 stond, nummer-1-positie behaalde en ruim 1,5 jaar in de Top 10 Eten & Drinken stond. Haar tweede boek Powerfood - Van Friesland naar New York kwam onmiddellijk binnen op nummer 1 in de Bestseller60.

Over het boek:
Het leven is een rollercoaster. Alle dagen zijn we druk en we hebben weinig tijd (en zin) om uitgebreid in de keuken te staan om een gezonde maaltijd te bereiden. In So Simple geeft Rens Kroes je ze op een presenteerblaadje: 88 eenvoudige, voedzame en toch verrassende lunch- en avondmaaltijden voor gezin, familie en vrienden. Bewustwording over wat je in je mond stopt vindt Rens belangrijk, dus staan onder ieder recept verrassende facts over een ingrediënt. Behalve gezond en lekker zijn de ingrediënten ook nog eens makkelijk verkrijgbaar. Met dit boek wil ze laten zien dat als je de basis in je keukenkast hebt staan en je de verse ingrediënten in huis haalt, binnen no time een voedzaam, gevarieerd en lekker recept in elkaar kunt draaien. 

Boek nu kopen

14 November kwam
Jimmy Nelson opnieuw naar Sassenheim!!!

En het was weer een groot cadeau. Een volle zaal en een bijzonder verhaal van Jimmy Nelson. Vanwege de hoge opkomst werd de avond georganiseerd in de Theaterzaal van De Oude Tol te Sassenheim.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jimmy Nelson (Sevenoaks, 1967) is een Britse fotograaf. Hij is vooral bekend van zijn boek 'Before They Pass Away', waavoor hij drie jaar de wereld over reisde en 35 inheemse stammen fotografeerde.

Before They Pass Away In 2010 startte Nelson met zijn grootste project tot dan toe, Before They Pass Away. Drie jaar lang reisde hij de wereld rond en fotografeerde hij 35 inheemse stammen in onder andere Europa, Azië, Afrika, Zuid-Amerika en Australazië. Hij maakte gebruik van een 50 jaar oude 4x5in- platencamera.

Nelson zei voor dit project geïnspireerd te zijn door Edward Sheriff Curtis en zijn foto's van de inheemse volken van Amerika. Evenals Curtis, portretteert Nelson de personen in zijn foto’s op een geromantiseerde, gestileerde en geposeerde wijze, met het doel om hen “op een voetstuk te plaatsen”. Nelson merkt op dat het project niet een “objectieve waarheid” hoort over te brengen, maar is bedoeld als zijn eigen artistieke interpretatie en een loofuiting naar diversiteit en schoonheid van deze culturen.

In een TED conferentie beschreef hij het proces dat hij volgde bij zijn werk, en zei hij dat het soms “maanden duurde om deze [inheemse volkeren] te vinden en vervolgens weer weken om hun vertrouwen en goedkeuring te winnen om foto’s van ze te maken."

Homage to Humanity In september 2018 publiceerde Nelson zijn derde boek, Homage to Humanity. Het boek bevat meer dan vierhonderd foto’s van dertig inheemse volkeren, interviews met stamhoofden, informatie over de weergegeven locaties en culturen en komt samen met een applicatie die 360° film materiaal biedt dat bij de foto’s hoort, achter de schermen video’s en achtergrondinformatie betreffende de ondernomen reizen.

Om zijn laatste boek te creëren, reisde Nelson samen met een Nederlandse assistente, genaamd Stephanie van der Wiel, een mede-fotograaf die hij ontmoette tijdens een expositie van zijn werk in Nationale Etnologie Museum in Leiden.

In Between the Sea & the Sky portretteert Jimmy Nelson 20 Nederlandse gemeenschappen in klederdracht in de omgeving die hen gevormd heeft – van het Zeeuwse Axel tot het Friese Hindeloopen en van Katwijk tot Rijssen. Het is een ode aan Nederland en haar volk. Jimmy Nelsons persoonlijkste boek tot nu toe.

Boek 'Between the See & the Sky'
nu (gesigneerd) kopen

Boek 'Homage to humanity'
nu (gesigneerd) kopen

Boek 'Before the past away'
nu (gesigneerd) kopen

Dinsdag 11 oktober 18.30 uur
Film & Lezing met Baptist de Pape

Op uitnodiging van boekhandel Wagner kwamt Baptist de Pape op dinsdag 11 oktober naar de boekhandel in Sassenheim. Ontdek de kracht van Baptist en laat je hart je gids zijn was het thema van de avond met Film & Lezing. Anders dan anders begonnen we al om 18.30 uur met dit prachtige programma, waarbij we startten met het bekijken van de film, aansluitend gaf Baptist een lezing over zijn boeken 'The power of the Heart' en 'Leer manifesteren zoals Oprah Winfrey en J.K. Rowling'. Voor diegene die zijn werk al kenden, is dat hèt moment om de brandende vraag aan hem te stellen. In verband met de kinderboekenweek werd de avond gehouden in de Tuinzaal van De Oude Tol, Hoofdstraat 147 te Sassenheim.

 

 

 

 

 

 

    

     

 

           

Over de auteur: 
Baptist de Pape is auteur van de beststeller 'The Power of the Heart', waarvan er inmiddels 40.000 exemplaren van verkocht zijn. De Pape studeerde met lof als jurist. Hij kon een mooi contract tekenen bij een advocatenkantoor op de Zuidas, maar besefte dat hij die weg niet wilde inslaan. Hij volgde zijn hart en werd uiteindelijk filmmaker en auteur. Hij reisde de wereld rond om Eckhart Tolle, Paulo Coelho, Maya Angelou en Deepak Chopra, de grootste leermeesters te interviewen voor boek en film The Power of the Heart.

Leer Manifesteren zoals Oprah Winfrey en J.K. Rowling:
Baptist de Pape laat in dit boek zien hoe Oprah Winfrey en J.K. Rowling het voor elkaar hebben gekregen om succes en overvloed te manifesteren. Beiden hadden een slechte startpositie in het leven, maar door te luisteren naar hun hart en ziel én door daadkracht hebben zij het leven gecreëerd dat werkelijk bij hen past. Daar is moed voor nodig, maar iedereen kan het. In dit boek leer je goed te kijken naar het leven en de keuzes van deze inspirerende vrouwen, zodat ook jij het leven kunt manifesteren waarvoor je geboren bent.

The Power of the Heart: 
The Power of the Heart brengt de kracht, de wijsheid, de liefde en de intelligentie van ons hart op een volkomen vernieuwende wijze onder de aandacht. Wat hebben Paulo Coelho, Isabel Allende, Eckhart Tolle, Deepak Chopra en Maya Angelou met elkaar gemeen? Ze onderkennen de noodzaak van het luisteren naar je hart. Auteur Baptist de Pape sprak met hen en nog vele anderen. Hij creëerde een boek met een verrassende wetenschappelijke en spirituele onderbouwing dat aan het begin staat van een onstuitbare internationale beweging. Vind je ware potentie en je geluk, leef dichter bij je intuïtie. Coelho, Allende, Tolle, Chopra en Angelou inspireren, De Pape overtuigt.

Boek 'Leer manifesteren zoals Oprah Winfrey & J.K. Roling' nu kopen

Boek 'The Power of the Heart' nu kopen

30 September 19.30 uur
signeerde Jimmy Nelson bij boekhandel Wagner in Sassenheim.

'Wat een geweldige verrassing, i.p.v een signeersessie een lezing van de wereldberoemde fotograaf Jimmy Nelson! In de bomvolle boekhandel Wagner in Sassenheim. We hebben genoten, Willemien Cazzato-Wagner, dochters en medewerkers.' aldus collega boekverkoper uit Bussum.
En dat was het!!! Compleet overdonderd kregen de gasten, die kwamen voor de signeersessie van Jimmy Nelson voor zijn nieuwe boek 'Between the Sea and the Sky' een lezing. Het werd een magische avond om nooit meer te vergeten.

Een kleine impressie:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jimmy Nelson (Sevenoaks, 1967) is een Britse fotograaf. Hij is vooral beken van zijn boek 'Before They Pass Away', waavoor hij drie jaar de wereld over reisde en 35 inheemse stammen fotografeerde.

Before They Pass Away In 2010 startte Nelson met zijn grootste project tot dan toe, Before They Pass Away. Drie jaar lang reisde hij de wereld rond en fotografeerde hij 35 inheemse stammen in onder andere Europa, Azië, Afrika, Zuid-Amerika en Australazië. Hij maakte gebruik van een 50 jaar oude 4x5in- platencamera.

Nelson zei voor dit project geïnspireerd te zijn door Edward Sheriff Curtis en zijn foto's van de inheemse volken van Amerika. Evenals Curtis, portretteert Nelson de personen in zijn foto’s op een geromantiseerde, gestileerde en geposeerde wijze, met het doel om hen “op een voetstuk te plaatsen”. Nelson merkt op dat het project niet een “objectieve waarheid” hoort over te brengen, maar is bedoeld als zijn eigen artistieke interpretatie en een loofuiting naar diversiteit en schoonheid van deze culturen.

In een TED conferentie beschreef hij het proces dat hij volgde bij zijn werk, en zei hij dat het soms “maanden duurde om deze [inheemse volkeren] te vinden en vervolgens weer weken om hun vertrouwen en goedkeuring te winnen om foto’s van ze te maken."

Homage to Humanity In september 2018 publiceerde Nelson zijn derde boek, Homage to Humanity. Het boek bevat meer dan vierhonderd foto’s van dertig inheemse volkeren, interviews met stamhoofden, informatie over de weergegeven locaties en culturen en komt samen met een applicatie die 360° film materiaal biedt dat bij de foto’s hoort, achter de schermen video’s en achtergrondinformatie betreffende de ondernomen reizen.

Om zijn laatste boek te creëren, reisde Nelson samen met een Nederlandse assistente, genaamd Stephanie van der Wiel, een mede-fotograaf die hij ontmoette tijdens een expositie van zijn werk in Nationale Etnologie Museum in Leiden.

In Between the Sea & the Sky portretteert Jimmy Nelson 20 Nederlandse gemeenschappen in klederdracht in de omgeving die hen gevormd heeft – van het Zeeuwse Axel tot het Friese Hindeloopen en van Katwijk tot Rijssen. Het is een ode aan Nederland en haar volk. Jimmy Nelsons persoonlijkste boek tot nu toe.

Boek 'Between the See & the Sky' nu kopen

Boek 'Homage to humanity' nu kopen
 

Boek 'Before the past away' nu kopen

 

De exemplaren zijn voorzien van handtekening van Jimmy Nelson, zolang de voorraad strekt

Zaterdag 30 juli signeerde Francis van Broekhuizen 

Op zaterdag 30 juli signeerde Francis van Broekhuizen haar net verschenen boek 'Bij twijfel hard zingen' in Sassenheim.

Francis is een van de meest veelzijdige en geliefde sopranen in Nederland die haar overtuigend zangtalent combineert met een unieke en ontwapenende podiumpersoonlijkheid!

Sinds 2005 is Francis freelance operazangeres. Ze studeerde in 2004 Cum Laude af aan het Conservatorium van Amsterdam en The Dutch National Opera Academy. 

Francis is voornamelijk werkzaam in Nederland heeft als lid van het solisten ensemble veel rollen gezongen bij Opera Zuid, Opera Trionfo, Opera Spanga en de Nederlandse Reisopera. 

In 2020 en 2021 was Francis te zien in verschillende tv programma's zoals DE SLIMSTE MENS en DE VERRADERS. Van juli 2021 tot februari 2022 was Francis te zien als Moeder Overste in THE SOUND OF MUSIC in onder anderen het Circustheater en Carré.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Boek nu kopen

Woensdag 6 juli 2022 lezing 'The Barefoot Dutchman'

Op uitnodiging van boekhandel Wagner kwam Anton Nootenboom, bekend als The Barefoot Dutchman op woensdag 6 juli naar Sassenheim om lezing te geven naar aanleiding van zijn boek. 

Het inspirerende en waargebeurde verhaal van de Zeeuwse oud-militair Anton Nootenboom, die op blote voeten duizenden kilometers dwars door Australië liep om aandacht te vragen voor de mentale gezondheid van mannen.

Net als veel collega's worstelde hij na het verlaten van Defensie met zijn psychische gezondheid. Hij ondervond dat  mannen nog steeds problemen hebben met het uitspreken van hun mentale problemen en emoties. Dat moest veranderen, vond hij. Hij wilde aandacht voor het probleem creëren door iets bijzonders te doen: een tocht van meer dan drieduizend kilometer door Australië op blote voeten.

Het is niet voor het eerst dat hij op blote voeten een buitengewone tocht onderneemt. Drie jaar daarvoor liep hij - ongetraind - op blote voeten naar het Mount Everest Base Camp. Anton is in Australië, als The Barefoot Dutchman, inmiddels een nationale held. Een flinke dosis media-aandacht zorgde ervoor dat hij nu op straat herkend wordt. 'Mensen mogen met mij meelopen en er zijn ongelooflijk veel mensen die dat aanspreekt.'

Over de auteur:
Anton Nootenboom (1986) diende tien jaar in het Nederlandse leger en ging driemaal op missie naar Afghanistan. Na zijn tijd bij Defensie vertrok hij naar Australië en ging daar als bouwvakker aan de slag. Na zijn opgelopen mentale problemen besloot hij in 2019 op blote voeten de Mount Everest in Nepal te beklimmen, daarna volgde een wandeling van 3000 kilometer dwars door Australië, ook op blote voeten. Hiermee vestigde hij een wereldrecord én kreeg hij een doel in het leven: laten zien dat we sterker zijn dan wij onszelf doen geloven.

Over het boek:
In dit boek vertelt Anton openhartig over zijn missies naar Afghanistan, zijn opgelopen mentale problemen én hoe hij die overwon. Tevens vertelt hij over zijn spannende en inspirerende tocht dwars door Australië en deelt hij de  levenslessen die hij jou wil meegeven. Met zichzelf als sprekend voorbeeld wil hij anderen motiveren en laten zien dat je kunt vertrouwens op jezelf en op de mensen in je omgeving, als jij jezelf daarvoor openstelt.

'The Barefoot Dutchman' nu kopen 

 

 

 

 

 

Lezing Thysia Huisman donderdag 30 juni 19.30 uur 

Op uitnodiging van boekhandel Wagner kwam donderdag 30 juni Thysia Huisman naar Sassenheim. Thysia Huisman gaf een lezing over haar boeken 'Close-up en haar toen nèt verschenen boek 'Het boek M', aansluitend signeerde zij voor de liefhebber haar boeken. 

Over de auteur: 
In 2019 werd Thysia Huisman klokkenluider toen zij als eerste aangifte deed van verkrachting tegen haar Parijse modellenagent Jean-Luc Brunel, die werd gezien als de meisjesronselaar voor Jeffrey Epstein. In februari 2022 werd Brunel dood aangetroffen in zijn cel. In haar autobiografische boek Close-up, dat in 2020 verscheen, vertelt Thysia over wat er destijds in Parijs is gebeurd. Thysia is een veelgevraagd spreker in internationale media. Daarnaast werkt ze al meer dan twintig jaar als regisseur en eindredacteur in de televisiewereld. Ze woont met haar gezin in Amsterdam.

Het Boek M is haar tweede boek.
Foto: Chantal Spieard

Over 'Close-up':
Net als zo veel jonge meisjes wil Thysia van jongs af aan model worden. Wanneer ze een modellenwedstrijd wint, wordt die droom opeens werkelijkheid. Thysia blijkt een groot talent te hebben en haar carrière neemt een vlucht. Ze raakt in rap tempo bekend met de moordende concurrentie, de nooit aflatende eisen van agenten en fotografen en de gevaren van een eetstoornis. Maar wanneer ze op 18-jarige leeftijd door een bekende modellenscout wordt uitgenodigd in zijn huis in Parijs, twijfelt ze geen seconde; hij zal haar pas écht beroemd maken. In Parijs verandert echter alles, voorgoed. Pas ruim twintig jaar later – ná de opkomst van de #MeToo-beweging en de onthullingen rondom de veroordeelde pedofiel Jeffrey Epstein, en jaren van therapie – durft Thysia naar buiten te komen met haar bekentenis. Haar aangrijpende verhaal begint als een sprookje, maar verandert al snel in een nachtmerrie.

Over 'Het boek M': 
Het zijn de nineties. En in Amsterdam gebeurt het. Na een schrale jeugd vol geweld en eenzaamheid besluit Mia haar ouderlijk huis in Enschede te ontvluchten. Ze stort zich in het Amsterdamse nachtleven. Daar ontmoet ze de intrigerende M, een charmante, veel oudere man. Hij is de kroonprins van de Wallen en verdient geld als water met zaken die het daglicht niet kunnen verdragen. Tegen beter weten in valt Mia als een blok voor hem. Wat begint als een spannend avontuur ontspoort al snel in een verstikkende nachtmerrie. M is een man met geheimen. Als Mia erachter komt wie hij werkelijk is, is het te laat om nog zonder kleerscheuren weg te komen.

Boek 'Close-up' nu kopen
Boek 'Het boek M' nu kopen

 

 

         

Zaterdag 18 juni Meet & Greet Karin Slaughter 

Zaterdag ontvingen wij hoog bezoek in de boekhandel. Karin Slaughter deed Sassenheim aan. Wouw, Wouw, Wouw!

Het was een Meet & Greet met de auteur. Op 14 juni verscheen haar nieuwe boek 'Gewetenloos', welke natuurlijk al gereserveerd kon worden. Haar bezoek duurde van 16.00 uur tot 17.30 uur. 

Auteur:
Internationale bestsellerauteur Karin Slaughter is een van ’s werelds meest gewaardeerde schrijvers. Haar weergaloze thrillers zijn in 33 talen verschenen en wereldwijd zijn er meer dan 30 miljoen exemplaren verkocht. Ze stelt lastige thema’s aan de kaak en baseert haar thrillers altijd op waargebeurde misdaden, waarbij ze vooral geïnteresseerd is in het motief achter de misdaad. Geweld tegen vrouwen speelt een belangrijke rol in haar oeuvre

Over 'Gewetenloos'
Emily Vaughn maakt zich op voor de belangrijkste avond in haar schoolcarrière: het eindexamenfeest. Maar Emily heeft een geheim. En vanwege dat geheim is ze aan het einde van de avond dood. Bijna veertig jaar later krijgt Andrea Oliver haar eerste opdracht als politiecommissaris: een rechter beschermen die met de dood wordt bedreigd. Maar Andrea’s focus ligt niet zozeer op de rechter, als wel op een onopgeloste zaak in dezelfde stad. Sinds ze Emily Vaughns naam voor het eerst hoorde, kan ze de brute dood van het meisje maar niet uit haar hoofd zetten. Niemand is ooit veroordeeld en de moordenaar loopt nog altijd vrij rond. Nu Andrea een andere zaak als dekmantel heeft, krijgt ze de kans om erachter te komen wat er die avond echt is gebeurd...


Boek nu kopen (pap € 22,99)
Boek nu kopen (hardback 26,99)

 

 

 

 

Vrijdag 17 juni 'Vier wandelaars & een Siciliaan'
Elle van Rijn 15.00 uur

Vrijdag 17 juni was Elle van Rijn, één van de vier auteurs van het boek 'Vier wandelaars & een Siciliaan' naar Sassenheim gekomen. Tijdens de braderie signeerde Elle tussen 15.00 uur tot 17.00 uur

Auteur(s):
'Vier wandelaars & een Siciliaan' is geschreven door 4 bekende auteurs namelijk Marion Pauw, Elle van Rijn, Roos Schlikker en Femmetje de Wind. Elle, eerder te gast bij de boekhandel, zal tijdens de braderie op een ludieke manier komen signeren. 

Elle van Rijn is een Nederlands actrice en scriptschrijfster, die een acteursopleiding aan de Toneelschool in Maastricht volgde. Tijdens haar studie aan de Toneelacademie Maastricht deed Van Rijn haar eerste televisie-ervaring op met een rol in een Frans-Zwitserse televisieserie. Na haar studie werd de Brabantse gecontracteerd door het Noord Nederlands Toneel. Zij was daar te zien in De knecht van twee meesters, Een onderwereldse glimlach en Een Midzomernachtdroom. Ze acteerde onder andere in de jeugdseries Het Huis Anubis en Puppy Patrol. Ze schreef mee aan televisiesesies als Co-assistent, Dokter Tinus. 

Over 'Vier Wandelaars & een Siciliaan':
Vier vrouwen schrijven zich in voor een wandelvakantie in Italië. Onder leiding van de Italiaanse gids Vincenzo lopen ze door het ruige binnenland van Sicilië. De vrouwen hebben allemaal zo hun eigen motieven om deel te nemen aan de wandeltocht, allemaal ontvluchten ze het leven thuis. Lukt het ze om zich te ontdoen van de ballast uit het verleden en hun verwachtingen voor de toekomst bij te stellen?

Avontuur, botsende karakters, geheimen, ontluikende vriendschappen, diepe gesprekken en vele kilometers wandelen. Het wordt hoe dan ook een tocht die ze niet snel zullen vergeten.

Naar een idee van Elle van Rijn.

Boek nu kopen

 

 

           

 


 

Vrijdag 17 juni Janneke Siebelink 12.00 uur

Ook Janneke Siebelink kwam vrijdag 17 juni tijdens de braderie signeren. Haar debuut 'Soms sneeuwt het in april' verscheen op die éne dag in april dat het sneeuwde en werd direct een bestseller. 

Over de auteur:
Janneke Lidewij Siebelink werd in 1974 geboren in Ede, in een huis vol verhalen. Ze studeerde aan de Frederik Muller Academie in Amsterdam – tegenwoordig Media, Informatie en Communicatie (HvA). Na haar studie ging ze werken bij WEKA Business Publishers als vakredacteur op het gebied van Arbeidsrecht.

Over het boek:
Soms sneeuwt het in april vertelt het verhaal van een meisje dat opgroeit met het gewicht van haar moeders oorlogstrauma op haar schouders. Een aangrijpende en meeslepende geschiedenis die gebaseerd is op ware gebeurtenissen.

Hoe ga je om met je allesbepalende familieverleden?

1985. Katharina en Peter staan op een beslissend punt in hun relatie. Na twintig jaar hadden ze niet meer op een zwangerschap gerekend en ze vragen zich af of ze dit wel samen willen. Midden in een zomerse nacht op Texel spreken ze hun twijfels uit, in de auto, langs de kant van de weg. Terwijl ze praten dringt het verleden van Katharina zich aan haar op. Haar vader en oma overleden toen zij twaalf was, haar moeder Helena bemoeide zich nauwelijks met haar en Katharina voelde zich nergens thuis. Als Katharina ouder wordt, wordt het haar duidelijk dat haar familie nog een andere geschiedenis kent, een die terugvoert naar de Tweede Wereldoorlog.

1944. In Amsterdam-Zuid werkt Helena op feestjes van de Duitse bezetter. Ze is voortdurend alert, want hoe later het wordt, hoe openhartiger de hoge heren praten over de toestand in de stad. Helena speelt de informatie door, maar wanneer ze in de gaten loopt moet ze de stad ontvluchten. Haar bestemming wordt het relatief vredige Waddeneiland Texel, maar ook daar ontkomt ze niet aan de oorlog.

Boek nu kopen

  

 

 

Lezing Arjan Dwarshuis 7 juni 19.30 uur 

Op uitnodiging van boekhandel Wagner kwam dinsdag 7 juni Arjan Dwarshuis om half 8 een lezing geven over zijn boek 'Zomergasten, doorstrekkers en overwinteraars', in de boekhandel.

Over de auteur:
Arjan Dwarshuis (1986) is zijn hele leven al geobsedeerd door vogels. Hij is werkzaam als professioneel vogelgids en geeft lezingen en workshops over vogels kijken. Daarnaast schitterde hij in de documentaire Arjan's Big Year en schuift hij regelmatig aan bij diverse radio- en televisieprogramma's. Arjan gaf eerder een lezing in 2019, over zijn eerste boek 'Een bevlogen jaar', welke druk bezocht werd. 
(Foto:Fiso Boven)

 

Over het boek:
Met zijn beeldende stijl neemt vogelaar Arjan Dwarshuis de lezer mee op een ontdekkingstocht door zijn favoriete natuurgebieden in onze twaalf provincies, de beste vogelkijkplekken en de verborgen pareltjes van de Nederlandse wildernis. Hij kijkt gefascineerd naar het gedrag van vogels, luistert naar hun zang en vertelt over hun leefgebieden en de noodzaak om die ook in de toekomst te bestendigen. Zo zijn de Waddenzee en de Rijndelta van groot belang voor migrerende steltlopers, strijken op onze weilanden en waterpartijen iedere winter miljoenen ganzen en eenden neer en behoren onze heidevelden, hoogvenen, duin- en moerasgebieden tot de belangrijkste vogelgebieden van West-Europa.

Het dichtbevolkte Nederland is een waar vogelparadijs en heeft veel mooie natuur, maar veel van deze natuur wordt helaas ernstig bedreigd. Dwarshuis, die in 2016 de hele wereld over reisde en het wereldrecord vogelsoorten kijken verbrak (6852), laat zien hoe je van die natuur kunt genieten en hoe oneindig fascinerend vogels zijn.

Boek nu kopen 

 

          

Lezing Pieter Waterdrinker dinsdag 31 mei 19.30 uur 

Op uitnodiging van boekhandel Wagner kwam dinsdag 31 mei Pieter Waterdrinker een lezing geven over zijn boek 'Biecht aan mijn vrouw'. Pieter Waterdrinker woonde in Rusland en heeft alles moeten achterlaten. Het was een eer hem te mogen ontvangen. In verband met het hoge aantal aanmeldingen werd de lezing verplaatst naar de Tuinzaal van De Oude Tol, Hoofdstraat 147, Sassenheim.

Over de auteur: Pieter Waterdrinker, in 1961 in Haarlem geboren, een Nederlandse schrijver en journalist. Waterdrinker is geboren als Pieter Arie Johannes van der Sloot, Waterdrinker is de achternaam van zijn moeder die hij later officieel aannam.

Waterdrinker groeide op in een familiehotel in Zandvoort. Hij studeerde Russisch, Frans en Nederlands Recht aan de Universiteit van Amsterdam, woonde daarna lange tijd op de Canarische Eilanden en werkte als journalist voor onder meer De Telegraaf, de VPRO en Vrij Nederland. In 1996 vestigde de auteur zich in Rusland, waar hij in hoog tempo onder de achternaam van zijn moeder zijn boeken begon te publiceren die opvielen door de on-Nederlandse thematiek en toon. 

Waterdrinker woonde al twintig jaar samen met de Russische filologe en kookboekenschrijfster Julia Klotchkova, afwisselend in Moskou en Sint-Petersburg. Onlangs is hij vertrokken vanuit Rusland en heeft alles achter moeten laten. 

Over het boek: 
In het voorjaar van het roerige jaar 2020 verruilden Pieter Waterdrinker, zijn vrouw en drie poezen hun appartement in Sint-Petersburg voor een tijdelijk onderkomen in de Franse Tarn. Wanneer Waterdrinker in november van dat jaar enkele weken in het Schrijvershuis aan het Spui in Amsterdam verblijft, beleeft de coronapandemie inmiddels zijn hoogtepunt. Op een dag verschijnt de dertigjarige Jeva Harms in het Schrijvershuis, die daar eerder verbleef met de zwarte rapdichter Winston Wow. Als dan ook nog eens Waterdrinkers succesvolle en schatrijke oude schoolvriend Otto Brons opduikt, ziet de schrijver zich geconfronteerd met een geheim uit zijn verleden dat zijn bestaan volledig op zijn kop zet. Biecht aan mijn vrouw is een even hilarisch als weemoedig relaas over de zin van het leven, over liefde, kinderen, trouw en ontrouw, over het verstrijken van de tijd en het onherroepelijke ouder worden. Met schwung en milde spot becommentarieert Waterdrinker de huidige tijd, waarbij hij de lezer wederom tot de laatste bladzijde weet te boeien.
Net als in zijn bestseller Tsjaikovskistraat 40 neemt Waterdrinker ons wederom mee op een flaneertocht door zijn leven.

 

 

 

    

Zaterdag 7 mei signeerde Nicci French! 

Zaterdag 7 mei ontvingen wij hoog bezoek in de boekhandel. Opnieuw mochten we het echtpaar French ontvangen!!! Nicci en Sean kwamen zaterdag 7 mei naar Sassenheim en signeerden hun nieuwste thriller 'De Gunst', welke net was verschenen.

Auteur:
Achter de naam Nicci French gaat het Britse echtpaar Nicci Gerrard en Sean French schuil. Dit wereldberoemde duo beheerst al jaren de internationale bestsellerlijsten. Alleen al in ons land heeft Nicci French meer dan zes miljoen thrillers verkocht. Hun bekendste werk is de achtdelige reeks met Frieda Klein in de hoofdrol.

7 April waren Nicci en Sean even heel kort in Nederland voor het boekenbal èn om hun 25 jarig schrijversschap te vieren, waar wij bij aanwezig mochten zijn.

Over 'De Gunst':
De gunst is de nieuwe ijzersterke thriller van Nicci French. Jude is een succesvol arts en is gelukkig met haar verloofde Nat. Vanuit het niets duikt haar eerste liefde, Liam, op in het ziekenhuis waar ze werkt. Ze hebben elkaar niet meer gezien sinds hun relatie op dramatische wijze eindigde, jaren eerder. Liam vraagt haar om een bijzondere gunst: zou ze hem dat weekend ? alsjeblieft? ? willen ontmoeten in een cottage in Norfolk?

Weifelend stemt ze toe, en ze verzwijgt haar tripje voor Nat. Maar Liam komt niet opdagen. Even later krijgt ze een telefoontje van de politie dat haar leven totaal op zijn kop zet. Ze probeert erachter te komen wat er precies is gebeurd, maar wordt daardoor steeds verder Liams wereld ingezogen. Zijn familie en vrienden lijken allemaal iets voor haar te verzwijgen. Ze moet dan ook alles op alles zetten om zich staande te houden ? en het er levend van af te brengen.

We hebben nog een aantal gesigneerde boeken die u kunt bestellen, zolang de voorraad strekt.

Boek nu kopen (pap € 22,99)
Boek nu kopen (hardback 26,99)

 

   

 

 

 

 

Dinsdag 26 april 2022 Muzikaal-literaire lezing met Michel Krielaars, Henriette Schenk en Irina Antonova

Op uitnodiging van boekhandel Wagner kwam Michel Krielaars, samen met zijn vrouw Henriette Schenk, zangeres en Irina Antonova, pianiste op dinsdag 26 april naar Sassenheim om een muzikaal-literaire lezing te geven naar aanleiding van het boek van Michel 'De klank van de Heilstaat'. De lezing werd muzikaal omlijst door Henriette en Irina. 

Over de auteur:
Michel Krielaars (Amsterdam, 1961) is een Nederlands journalist en schrijver. Hij studeerde geschiedenis en Russisch aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds 2012 is hij chef Boeken bij NRC Handelsblad, waar hij eerder werkzaam was als correspondent Rusland. Voor zijn werk in Rusland maakte hij veel reizen, onder andere langs de Wolga van Moskou tot Astrachan aan de Kaspische Zee. Drie romans verschenen van zijn hand: MeeuwEn het dansen gaat door en Afkomst. Voor zijn reisboek Het brilletje van Tsjechov won hij in 2015 de Bob den Uylprijs.

Over het boek:
Al vanaf de beginjaren van de Sovjet-Unie veranderde het Russische muziekleven. Componisten moesten ineens muziek maken die dienstbaar was aan de nieuwe socialistische staat en die arbeiders en boeren tot grootse prestaties aan zou zetten. In composities overheersten voortaan eenvoudige melodieën, elementen uit de volksmuziek, het geluid van fabrieksmachines en tractoren en vooral de namen Lenin en Stalin. Uitvoerende musici zoals solerende pianisten en violisten speelden de klassieke werken van Beethoven, Mozart en Tsjaikovski, maar moesten wat betreft de composities van tijdgenoten voorzichtig zijn. Verkeerde vriendschappen, familiebanden of Duits-klinkende achternamen konden hen in gevaar brengen. Een enkeling kreeg de kogel voor zijn werk, anderen werden gearresteerd en belandden soms jarenlang in de Goelag. Maar ook daar werkten ze door. Vsevolod Zaderatski schreef zijn belangrijkste composities in een strafkamp op wc-papier en jazz-zanger Vadim Kozin had het in de kampen in het verre Oosten zo naar zijn ‘zin’, dat hij nooit meer naar Moskou terugkeerde. Aan de hand van tien levens, zoals van de pianist Svjatoslav Richter, de componisten Sergej Prokofjev en Moisej Vainberg, de pianiste Maria Joedina en de zangeres Klavdia Sjoelzjenko, probeert Michel Krielaars de muzikale Sovjetwereld tot leven te brengen. Uit alles wat hij op het spoor kwam, blijkt dat de werkelijkheid nog absurder is dan je zou verwachten.
 

De Avond:
De lezing werd gegeven worden door Michel Krielaars, waarbij Henriette Schenk, zangeres en Irina Antonova, pianiste de avond muzikaal hebben omlijst. Een programma, waarin Michel Krielaars uitgebreid over zijn boek vertelde, afgewisseld met muziek van de componist waarover geschreven is.


Boek 'De klank van de heilstaat'  nu kopen 
 

 

 

Vrijdag 15 april Ilja Leonard Pfeijffer 15.00 uur 

Supertrots de auteur van het boekenweekgeschenk in onze winkel te hebben ontvangen. Er werd een korte voordracht door Ilja Leonard Pfeijffer gegeven, aansluitend signeerde hij zijn boeken. 

Ilja Leonard Pfeijffer (1968) groeide op in Rijswijk, promoveerde aan de Leidse universiteit en woont en werkt momenteel in Genua. Hij heeft meer dan veertig titels op zijn naam, waaronder poëzie, romans, toneelteksten, essays, wetenschappelijke studies, columns, vertalingen en bloemlezingen. Zijn poëziedebuut Van de vierkante man uit 1998 werd bekroond met de C. Buddingh’-prijs voor het beste poëziedebuut en zijn debuutroman, Rupert. Een bekentenis uit 2002, kreeg de Anton Wachterprijs voor het beste schrijversdebuut. Hiermee is hij de enige Nederlandstalige auteur die zowel voor poëzie als voor proza de belangrijkste debuutprijs is toegekend.

Onder zijn meest recente werk bevinden zich de met de Libris Literatuur Prijs bekroonde La Superba uit 2013, de in 2016 uitgekomen autobiografie Brieven uit Genua en de in 2017 uitgekomen roman Peachez, een romance, over de complexe verhouding tussen fantasie en werkelijkheid in liefde en geloof. Eind 2018 verscheen zijn grote roman Grand Hotel Europa over liefde in tijden van massatoerisme, Europese identiteit en nostalgie. 

 

 

 

 

Boek 'Grand Hotel Europa' nu

kopen 

Boek 'Van de eerste tot de laatste liefde' nu kopen

Op uitnodiging van boekhandel Wagner waren woensdag 30 maart Isa Hoes en Merlijn Kamerling om 19.30 uur te gast bij boekhandel Wagner. Anderhalfjaar geleden, op de dag af, werd Merlijn naar aanleiding van zijn boek 'Nu ik je zie' geïnterviewd door Willem Bisseling. Opnieuw wilde Willem Bisseling voor ons het interview afnemen. Aansluitend signeerden Isa en Merlijn 'Je bent niet alleen'.

Over het boek: Een liefdevol boek van Isa Hoes en Merlijn Kamerling over omgaan met het verlies van een dierbare.

In hun eerste gezamenlijke boek Je bent niet alleen beschrijven moeder Isa Hoes en zoon Merlijn Kamerling hoe het is om te rouwen om iemand die heel dicht bij je stond. Zo dichtbij dat door het wegvallen van die persoon je leven totaal anders wordt. In het geval van Isa en Merlijn was die persoon een echtgenoot en vader, Antonie Kamerling, maar dit boek is herkenbaar voor iedereen die een broer, zus, kind, ouder of partner verloren heeft.

Isa en Merlijn reiken handvatten aan om met zulk intens verdriet om te gaan. Ze vertellen hoe zij hun grote verlies hebben moeten verwerken. Ze gaan in op de verschillende fases van rouw, hoe je dicht bij jezelf kunt blijven, hoe je grenzen aan kunt geven, hoe je je voorbereidt op de klappen die nog gaan komen, hoe je het verstikkende verdriet niet de overhand laat krijgen, maar ook hoe je leert er niet voor weg te lopen.

Ze vertellen over de waardevolle betekenis van kleine gebaren en het averechtse effect dat grote gebaren kunnen hebben, al zijn ze nog zo goedbedoeld. Zelfs de mensen die absoluut niet met het verdriet van een ander om kunnen gaan, weten na het lezen van dit boek hoe ze toch een waardevolle bijdrage aan iemands rouwproces kunnen leveren. Want soms is het zwijgzaam bereiden van een simpele maaltijd ruim voldoende om te laten weten: je bent niet alleen.

Boek nu kopen

     

Woensdag 9 maart Annejet van der Zijl 19.30 uur 

In de Tuinzaal van 'De Oude Tol', Hoofdstraat 147, Sassenheim mochten wij Annejet van der Zijl ontvangen. Mede door Ivan Borgstijn, die het interview afnam werd het met de aimabele Annejet én een zeer geliefd publiek een prachtige avond.

Over de auteur: 

Annejet van der Zijl is een van de bekendste en meest gelezen schrijvers van ons land. Ze schreef tot dusver zeven non-fictieboeken en één fictieboek, die allen bestsellers werden.

De schrijfcarrière van Annejet begon in 1998, toen ze debuteerde met Jagtlust, een reconstructie van de gelijknamige, roemruchte kunstenaarskolonie in het Gooi. De bekroonde biografie Anna, het leven van Annie M.G. Schmidt (2002) zette haar vervolgens op de kaart als 'De koningin van de literaire non-fictie' (Pieter Steinz in NRC Handelsblad). In 2004 publiceerde Annejet de liefdesgeschiedenis Sonny Boy, waarvan alleen in Nederland al inmiddels meer dan 700.000 exemplaren zijn verkocht. In 2009 promoveerde Annejet als historica met de biografie Bernhard, een verborgen geschiedenis. Net als Gerard Heineken - het verhaal van de oprichter van het gelijknamige concern en een geschiedenis van Amsterdam. In 2015 verscheen De Amerikaanse prinses. Deze reconstructie van het veelbewogen leven van Allene Tew, de Amerikaanse peetmoeder van prinses Beatrix, bezette wekenlang de eerste positie op de bestsellerlijsten. Er werden tot dusverre meer dan 250.000 exemplaren van verkocht. In 2018 verscheen de engelse vertaling. An American Princess - the many lifes of Allene Tew, werd een Wall Street Journal bestseller en door Man Booker Prize winnaar Hilary Mantel in The Guardian uitgeroepen als een van de beste boeken van het jaar 2019.

Het internationale succes gaf Annejet de moed om zich te wagen aan de reconstructie van de negentiende eeuwse liefdesgeschiedenis Leon & Juliette, dat in 2020 als Boekenweekgeschenk verscheen. Dit verhaal werd de opmaat van de transatlantische familiekroniek Fortuna's Kinderen, die in het najaar 2021 in Nederland en in het voorjaar van 2022 in de VS zal verschijnen.

Over het boek:
Het vorig jaar verschenen 'grote' boek van Annejet van der Zijl, met daarin verwerkt haar succesvolle Boekenweekgeschenk Leon & Juliette, is misschien wel haar meest ambitieuze ooit. Dit waargebeurde verhaal begint bij avonturier Leon Herckenrath die in 1818 zijn hart verloor aan de jonge slavin Juliette en volgt hun oudste dochter en haar Hollandse man tijdens hun avonturen in Californië ten tijde van de Goldrush. En hoe verging het hun nazaten, met hun ongebruikelijke erfenis van enorme weelde en een zwarte bloedlijn?

Fortuna's kinderen is een twee eeuwen omspannende, verrassend actuele familiesaga over mensen die hun leven niet lieten begrenzen door risico's en hun liefdes niet door huidskleur.

Van alle boeken zijn er nog een aantal extra gesigneerd.

Boek nu gesigneerd kopen 

Vrijdag 25 februari Willem Hooft 19.30 uur 

Op uitnodiging van boekhandel Wagner kwam wereldbekende kitesurfer Willem Hooft naar Sassenheim. Willem werd de avond geïnterviewd naar aanleiding van zijn boek 'Geen golf te hoog', er werden ook vele vragen stellen vanuit het publiek en (bijna) iedereen ging met een gesigneerd exemplaar van Willem zijn boek naar huis. Het was een indrukwekkende avond.

‘Lopen kan ik niet meer, maar vliegen kan ik leren.’
Toen Willem Hooft in 2016 als gevolg van een motorongeluk in een rolstoel belandde, stelde hij zich ten doel toch zijn grote droom, kitesurfen op de golven van Zuid-Afrika, waar te maken. In de revalidatiekliniek begon hij al uit te zoeken hoe hij dat zou kunnen aanpakken. Hij liet een surfboard op maat bouwen, met een zitje erop, en na maanden hard trainen was het eindelijk zover. Twee jaar na zijn ongeluk vloog Willem naar Kaapstad en deed hij wat hij altijd al had willen doen.


Over het boek: In Geen golf te hoog vertelt hij – op een inspirerende en hoopgevende manier, maar zonder zichzelf te sparen – over de lange weg die hij heeft afgelegd. Inmiddels behoort Willem Hooft tot de wereldtop, heeft hij een sponsor en reist hij de hele wereld over voor de goede zaak: anderen motiveren en leren inzien dat je nooit moet stoppen met dromen.
‘Hoe ga je door als je niet meer op kunt staan? Hoe blijf je in beweging als je niet meer kunt lopen? Willem Hooft kan niet meer staan, hij kan niet meer lopen en toch liet hij een langgekoesterde droom uitkomen. Indrukwekkend en inspirerend verhaal!’ - Humberto Tan, presentator

‘Willems positiviteit is aanstekelijk. Ik heb bewondering voor zijn veerkracht en het doorzettingsvermogen waarmee hij zijn droom heeft weten waar te maken. Prachtig boek!’ - Erik Scherder, Hoogleraar Neuropsychologie

‘Een bijzondere man met een uitzonderlijk verhaal. Zijn mindset en zijn persoonlijke route maken hem onderscheidend. Lees dit verhaal en u gaat leren dat het niet belangrijk is wat je overkomt, maar hoe je hiermee omgaat. Topsport bestaat meer in het ‘gewone’ leven dan wij denken.’ - Toon Gerbrands, algemeen directeur PSV

 

  

                

Boek nu gesigneerd kopen 

 

 

Witte Rook voor Victor Mids 'Mindf*ck'

UPDATE 11 december: 

'Witte Rook' voor de show van Victor Mids. Zaterdag 11 december kon dan tóch doorgaan!!!
In verband met de nieuwe regelingen moest het programma, last minute, opnieuw worden aangepast. De locatie werd 'Het Forum' van Teylingen College Leeuwenhorst in Noordwijkerhout. Wij zijn zowel het Leeuwenhorst, als Victor Mids heel dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt TWEE show te kunnen geven. Om praktische redenen werden de mensen, die zich hadden aangemeld via de bibliotheek ingedeeld voor de eerste show, welke om 13.00 uur was. Voor de mensen, die zich hadden aangemeld via de boekhandel, startte de show om 15.00 uur. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Neuromagic is een combinatie van illusionisme, psychologie, geneeskunde en vingervlugheid. De klassieke vorm van goochelen achter zich latend, demonstreert Victor de inzichten die schuil gaan achter zijn unieke illusies en (interactieve) neuropsychologische experimenten. Want hoe makkelijk ben jij af te leiden? Hoe werkt ons geheugen? En bestaat er eigenlijk wel een vrije wil? Ervaar zelf hoe eenvoudig jouw eigen hersenen en zintuigen voor de gek zijn te houden, én wat je daar van kunt leren.

Victor Mids

Victor Mids is illusionist en arts (niet praktiserend). Met deze innovatieve combinatie brengt hij illusie en wetenschap op een unieke manier samen. Laat je meenemen in zijn wereld, waar niets is wat het lijkt…


Boek kopen Mindf*ck

Boek kopen Mindf*ck next level

Witte Rook voor Victor Mids 'Mindf*ck'

UPDATE 11 december: 

'Witte Rook' voor de show van Victor Mids. Zaterdag 11 december kon dan tóch doorgaan!!! In verband met de nieuwe regelingen moest het programma, last minute, opnieuw worden aangepast. De locatie werd 'Het Forum' van Teylingen College Leeuwenhorst in Noordwijkerhout. Wij zijn zowel het Leeuwenhorst, als Victor Mids heel dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt TWEE show te kunnen geven. Om praktische redenen werden de mensen, die zich hadden aangemeld via de bibliotheek ingedeeld voor de eerste show, welke om 13.00 uur was. Voor de mensen, die zich hebben aangemeld via de boekhandel, startte de show om 15.00 uur. 

Supercool was de bedoeling tijdens de boekenweek. Lekker 'Rebels' toch? Het thema van de boekenweek 2020. Eén jaar, 9 maanden, min 3 dagen later ........

Het was een geweldige dag, met dank aan Victor Mids, Teylingencollege Leeuwenhorst, ECL in het bijzonder Daniel, David en Roberta, medewerkers en vrijwilligers van de Bibliotheek en Wagner.

Een kleine impressie:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Boek kopen

Meet & Greet zaterdag 20 november 16.00 uur.

Zaterdag 20 november kwam YouTube-fenomeen Nick Toet om 16.00 uur zijn boek signeren. Natuurlijk kon  het boek ter plaatse gekocht en gesigneerd worden. 

Over Nick:
De 35-jarige Nick Toet maakt sinds twee jaar furore op YouTube. Onder de noemer Eten met Nick is hij immens populair: meer dan 140.000 mensen hebben zich geabonneerd op het kanaal waar wekelijks een nieuw gerecht verschijnt. ,,Ik kook gewoon zoals jij thuis ook kookt en dat zie je terug!”

Een jaar of twee geleden begon hij, gewoon met zijn iPhone, met het maken van video’s voor zijn toen nog fonkelnieuwe YouTube-kanaal. ,,Ik had voor die tijd bij Dumpert gewerkt en daar deden we ook iets met kookvideo’s. Dat stopte al vrij snel, maar ik begon het te missen. Toen dacht ik: ik kan dit ook zelf.” 

Zijn simpele iPhone verruilde hij al vrij snel voor steeds duurdere camera’s. De kwaliteit ging rap omhoog, net als het aantal volgers. ,,Ik kreeg al vrij snel zo ontzettend veel respons. Dat motiveerde mij om vooral door te gaan. En toen ging het hard!” vertelt Toet.

Om succesvolle kookvideo’s te kunnen maken, is het natuurlijk essentieel om te kunnen koken. Dat zit bij Nick wel goed, want het roeren in potten en pannen is er bij hem met de paplepel ingegoten. ,,Ik heb mijn moeder eigenlijk altijd geholpen in de keuken. Zij maakte toen echt van alles: Indiaas, Hollands, lekkere gehaktballen, maar ook echt heel erg veel vis.”

Vis is een terugkerend thema in het leven van de 35-jarige Hagenees. Een korte periode zat hij zonder studie en dus had hij alle tijd om zijn vader te helpen. ,,Hij had samen met mijn moeder zijn eigen viswinkel in de Haagse binnenstad. Fantastisch om daar even te kunnen werken en daar is mijn liefde voor eten echt alleen maar gegroeid.”

Dat zag zijn moeder ook. ,,Op een dag kwam zij naar mij toe. Ze zei: ‘Moet jij niet gewoon een koksopleiding gaan volgen?’ Zo gezegd zo gedaan. Twee jaar later was ik ‘basiskok’.

In een klein jaar tijd zijn er weer 40.000 abonnees bijgekomen op zijn kanaal. Welk geheime recept gaat er schuil achter dit succes? ,,Allereerst: er gaat weleens iets mis. Dat laat ik dan ook gewoon zien. Jij verbrandt toch ook weleens je hand? Dat zie je bij mij ook. Al scheld ik niet voluit”, grapt de internetsensatie. ,,En als er bij mij een ingrediënt valt, spoel ik het even af en ga ik weer door.”

Met ruim 140.000 abonnees, honderdduizenden views en een ongekend aantal video’s op zijn kanaal is Nick inmiddels een ware BN’er op het gebied van YouTube-filmpjes. Ik kook makkelijke recepten met heel veel liefde. Zeg nou eerlijk: wie wil dat nou niet?” grapt hij. ,,Nee maar serieus: als mensen mijn recepten lekker vinden, ben ik een gelukkig man.” (Bron: AD 18-6-2010)

Over het boek:
Eten met Nick van YouTube-fenomeen Nick Toet staat vol makkelijke recepten en tips en tricks waarmee zelfs jij kunt leren koken. Van de meest fluffy American pancakes tot superturboshoarma en van een Broodje Beschuitstuitah en Boeuf Bourguignon tot aan Haagse worstenbroodjes. Weg met al die moeilijke instructies en gewoon lekker koken zoals het hoort; zonder poespas en naar eigen smaak. Het moet net dat ene plekje raken waarvan je zegt 'oh mijn god, ik heb nog nooit zo lekker gegeten'. Want dat is wat Nick het liefst maakt: eten voor je zieltje!

Nick kwam zaterdag 20 november om 16.00 uur zijn boek signeren. Hoge opkomst werd verwacht en dat was er ook, ter plaatse kon men het boek van Nick kopen. 

Boek kopen (er zijn nog enkele gesigneerde exemplaren)

Meet & Greet vrijdag 19 november van 14.30 uur tot 15.30 uur.

Vrijdag 19 november kwam Peter Gillis om 14.30 uur zijn boek signeren en ging hij met plezier met iedereen in gesprek. Uiteraard kwam hij in zijn prachtige Rolls Royce.

Peter Gillis is een Nederlands ondernemer en investeerder. Hij is eigenaar van de Oostappen Groep Vakantieparken, een keten van recreatiebedrijven in Nederland en België. Zijn bedrijf leverde hem vier jaar op rij een vaste notering op in de Quote 500, de lijst met rijkste Nederlanders. (Wikepedia)

Over het boek: Peter Gillis is de brutaalste ondernemer van Nederland. Met zijn ongepolijste optreden in de tv-serie 'Familie Gillis: massa is kassa' is de uitgesproken campingbaas uitgegroeid tot een ware volksheld. Met zijn dure auto’s, jonge vriendin en Brabantse tongval weet Gillis vriend en vijand te raken. Toch schuilt er achter de vrolijk-impulsieve ondernemer een keiharde zakenman die vanuit het niets een imperium wist op te bouwen. Hoe flikte hij dat? Hoe overwon hij de tegenslagen uit zijn jeugd, en hoe overleeft hij de aanslagen van de fiscus? Deze biografie is het onthullende levensverhaal van een jongetje dat thuis geen eten kreeg maar uiteindelijk steenrijk werd door zijn handelsgeest, werkdrift en kwajongensstreken. Wie het boek leest, leert hoe je van een dubbeltje een kwartje kunt maken, hoe je na 45 biertjes nog steeds rechtop kunt staan en hoe je gratis Rolls-Royce kunt rijden.

Boek reserveren

Donderdag 18 november interview David Samwel &  Thomas Olde Heuvelt

Op uitnodiging van boekhandel Wagner komen David Samwel en Thomas Olde Heuvelt naar boekhandel Wagner voor een interview naar aanleiding van het boek van David 'Sterk als een leeuw' op donderdag 18 november om 19.30 uur in de boekhandel in Sassenheim. Aansluitend zullen David en Thomas hun boeken signeren. 

Over de auteur:
David Samwel wordt als baby bij een tempel in het zuiden van Thailand te vondeling gelegd. Er wordt met hem heen en weer gesjouwd. Van de tempel naar een ziekenhuis, naar het politiebureau, naar een weeshuis. Tot hij op tweejarige leeftijd aankomt in Nederland, bij zijn nieuwe ouders.

Naarmate David ouder wordt, heeft hij steeds meer vragen. Hij weet dat er ergens iemand is die zijn waarheid kent. Die weet hoe en wanneer hij geboren werd, hoe hij eruitzag. Iemand die hem heeft vastgehouden en in de ogen heeft gekeken. En er moet een moment geweest zijn dat hij heeft teruggekeken, recht in de ogen van de persoon die van iedereen op de wereld het meeste op hem lijkt.

Hij begint zijn gedachten op te schrijven en stelt regels op om zo goed mogelijk de controle over zijn lichaam te krijgen. Want zijn lichaam lijkt het enige wat hij nog kan controleren. Tegelijk onderzoekt hij zijn angsten en verzint antwoorden op vragen die hem gesteld zouden kunnen worden met betrekking tot zijn weigering om te eten of over het doel in zijn leven.

Over het boek: 
Sterk als een leeuw is de zoektocht van een jongen naar een nieuw evenwicht, onder bijzonder moeilijke omstandigheden: adoptie en anorexia nervosa. Tegelijk hartverscheurend en hoopgevend, mysterieus en inspirerend, teder en krachtig. Vanuit het hart van zijn proces verhaalt David Samwel over eenzaamheid en liefde, over twijfels en vertrouwen en over een diep gemis. Sterk als een leeuw is het resultaat van een soms wanhopige zoektocht naar de eigen identiteit.

De lezing vindt plaats in de boekhandel, Hoofdstraat 181, te Sassenheim. Toegang € 5,00 Aanvang 19.30 uur. Ontvangst 19.00 - 19.15 uur.  Aanmelden is verplicht en kan via onderstaande link.

Aanmelden

Boek nu kopen

Donderdag 4 november lezing Robert-Jan Friele

Op uitnodiging van boekhandel Wagner gaf Robert-Jan Friele een lezing over zijn boek 'Pizarro's' in de boekhandel in Sassenheim. Aansluitend signeerde Robert-Jan zijn boek. 

 
Over de auteur:
Robert-Jan Friele (1978) studeerde Nederlands en journalistiek. Hij begon zijn carrière bij het Dagblad van het Noorden, alvorens over te stappen naar Het Parool. Van 2008 tot 2012 was hij correspondent Latijns-Amerika voor de Geassocieerde Persdiensten (GPD) en Het Financieele Dagblad. In 2012 werd Friele genomineerd voor de journalistieke prijs De Tegel, vanwege zijn interview met Tanja Nijmeijer. Momenteel werkt hij voor de Volkskrant.

Over het boek:
De Pizarro’s is een fascinerende familiekroniek die de dramatische geschiedenis van een heel land vertelt. Door de ogen van drie generaties en via tientallen levendige verhalen ontrolt een eeuw Colombia zich op meeslepende wijze.

Nergens komt de Colombiaanse geschiedenis zo samen als in de familie Pizarro. De vader is de opperbevelhebber van het leger en gelooft in de instituties. Zijn zoons en dochter worden guerrillero’s en prediken de revolutie. Tegen de achtergrond van de Koude Oorlog en de opkomst van de cocaïnehandel streven de Pizarro’s, elk op een eigen manier, naar een rechtvaardiger Colombia. Veredelde staatsgrepen in Bogotá, clandestiene trainingskampen op Cuba, collegebanken in Moskou: ze beleven het allemaal. Hun strijd kost twee van hen het leven en de revolutionaire droom kan geen einde maken aan de schrijnende ongelijkheid en het geweld. Eén ding blijft van generatie op generatie gelijk: het gevecht van de Pizarro’s voor een betere toekomst van hun land.

Boek nu kopen 

Justin Vink gaf workshop 'Word de sterkste magneet op aarde'

Zaterdag 16 oktober gaf Justin Vink, in samenwerking met boekhandel Wagner, een workshop persoonlijke ontwikkeling voor kinderen vanaf 8 jaar. De workshop werd  gehouden in de boekhandel, Hoofdstraat 181 te Sassenheim.

Over de auteur:
Tijdens en na het behalen van zijn studie 'Sport en Bewegen', is zijn passie voor kinderen en zelfontwikkeling ontstaan. Doordat Justin Vink dagelijks werkzaam was op verschillende locaties als gymleraar en buitenschoolse opvang medewerker, kwam hij steeds in aanmerking met nieuwe gezichten. Elke dag kreeg hij opnieuw te maken met kinderen die bepaalde indrukken achterlieten, hem fascineerden en herinnerde aan zijn eigen jeugd. 

Naarmate van tijd begon hij naast zijn passie voor kinderen, zich ook te interesseren in het lezen van persoonlijke ontwikkelingsboeken en online cursussen. Kortgezegd alles rondom zelfeducatie. Telkens wanneer hij een boek uit had gelezen of een online cursus had voltooid kwam de vragen in hem op:

  • "Waarom heb ik dit niet eerder geleerd?"
  • "Hoezo wordt dit ons niet op school aangeleerd?"

Vanuit die gedachte heeft Justin Vink de conclusie getrokken dat er een platform moet komen voor kinderen, waar kennis kan worden opgedaan wat bijdraagt aan de (zelf)ontwikkeling van het kind. 

Over het boek:
Word De Sterkste Magneet Op Aarde' is een persoonlijk ontwikkelingsboek voor kinderen vanaf 8 jaar. De ontdekkingstocht in het boek bestaat uit 4 missies. 

 

Missie 1: De ontdekking
Deze eerste missie bestaat uit een paar grote ontdekkingen. Het allerbelangrijkste is dat je gaat ontdekken wat het geheim van je hersenen is... Wanneer jij het geheim van je hersenen hebt ontdekt, krijg je de opdracht om daar iets mee te doen. Deze opdracht is missie 2.

Missie 2: Jouw eigen ijzer maken
In deze missie krijg je de opdracht om een doel voor jezelf te bepalen die je binnen 1 jaar gaat behalen.  

Missie 3: Luchtje scheppen
Voordat jij jouw doel gaat behalen, moet je nog wat informatie verzamelen over het onderwerp 'ademhalen'.

Missie 4: Het Plan
‘Het Plan’ is een planner/agenda die speciaal is gemaakt om jouw doel uit missie 2 te behalen. In Het Plan vind je 52 Weekplannen en 52 Weekbreeks. Door de Weekplannen en Weekbreeks in te vullen zal je grote stappen maken om jouw doel uit missie 2 te behalen. Zo kom je er bijvoorbeeld zelf achter wat er goed ging die week, wat er beter kan en wat je nog allemaal moet doen om je doel te behalen.

Boek nu kopen 

Marit May workshop 'Wil jij Kunstenaar worden?'

Woensdag 13 oktober gaf Junf Marit, in samenwerking met boekhandel Wagner, een workshop 'Kunstenaar worden' voor kinderen. De workshop werd gehouden in de boekhandel, Hoofdstraat 181 te Sassenheim.

Juf Marit is inmiddels geen onbekende auteur van de boekhandel. Ze geeft les op school en heeft vele volgers op You Tube. Juf Marit heeft diverse boeken op haar naam staan. Haar laast verschenen boek is een 'teken - kunst - vriendschapsboek', welke verkrijgbaar is bij boekhandel Wagner.

In de workshop leer je hoe je een eigen schilderij maakt en zelf een groot kunstenaar wordt. Ook krijg je uitleg over de kunstenaar zelf. Het was niet de eerste keer dat Juf Marit naar de winkel kwam en altijd een groot succes. 

Boek nu kopen

Boswachter Arjan Postma opent de kinderboekenweek bij boekhandel Wagner

Woensdag 6 oktober opende Arjan  Postma, de bekenste boswachter van Nederland de kinderboekenweek. Kinderen, maar ook volwassenen konden met Arjan in gesprek gaan. Vele kinderen zaten te popelen om hem te ontmoeten, uiteindelijk kwam Arjan met Skipper in de winkel, na vast gezeten te hebben in het verkeer. Wat een kennis heeft Arjan. Op Youtube kun je het filmpje terugkijken welke is gemaakt voor Bollenstreek omroep.https://www.youtube.com/watch?v=whg4we1yJO4. Er zijn nog enkele exemplaren extra gesigneerd door Arjan. 

 

 

 

Boek nu kopen

Simone van der Vlugt signeerde bij Boekhandel Wagner in Sassenheim

Zaterdag 19 juni bracht Simone van der Vlugt van 14.30 uur tot 15.30 uur een bezoek aan boekhandel Wagner, Hoofdstraat 181 te Sassenheim ter promotie van o.a. haar nieuwe boek De Kaasfabriek.

Simone van der Vlugt is een van Nederlands grootste schrijvers van jeugdboeken, thrillers en historische romans. Ze ontving diverse prijzen waaronder de NS Publieksprijs voor Op klaarlichte dag. In totaal werden van haar boeken voor volwassenen meer dan 2 miljoen exemplaren verkocht. Haar debuut De reünie wordt verfilmd met in de hoofdrollen Thekla Reuten en Daan Schuurmans. 

Over het boek:
De kaasfabriek is een historische roman van Simone van der Vlugt, auteur van ondere andere Het schaduwspel en Nachtblauw. Amsterdam, 1892. Lydia rouwt om de dood van haar ouders, die kort na elkaar zijn overleden. Ze heeft hun huis in Amsterdam en buitenhuis in Purmerend geërfd. Ondanks het verlies zit ze vol ideeën voor de toekomst en voor het uitvoeren van haar vaders plannen: een moderne kaasfabriek beginnen, op stoomkracht en met een hoge productie. Maar als vrouw alleen mag ze geen onderneming starten: ze moet samenwerken met een moderne boer uit de omgeving, Huib Minnes. Samen bouwen ze de grootste kaasfabriek van Noord-Holland. Antwerpen, 1914. Nora, de dochter van Lydia, trouwt met Ralph Reymaekers en het paar vestigt zich in de havenstad. Na een ernstig conflict met haar moeder over haar afkomst is Nora blij weg te zijn uit Waterland. Maar dan breekt de Eerste Wereldoorlog uit en moeten ze in een gruwelijke nacht vluchten uit Antwerpen. Hoe zal de toekomst eruit komen te zien voor deze vooruitstrevende vrouwen?

Boek nu kopen

Sander Aarts signeerde 'Missie Mindset'

Op uitnodiging van boekhandel Wagner kwam Sander Aarts naar Sassenheim. Er was een Meet & Greet met Sander ter promotie van zijn tweede boek 'Missie Mindset'. Zijn eerste boek 'Niet te breken' was zeer succesvol en werd gretig afgenomen bij de boekhandel. Sander signeerde zaterdag 19 juni om 11.00 uur en natuurlijk kon iedereen vragen stellen. 

Over de auteur:
Sander Aarts (1979) heeft de zwaarste militaire opleidingen in Nederland voltooid. Hij heeft zestien jaar lang aaneengesloten operationeel gediend bij de Special Forces en is voor zijn verdiensten benoemd tot ridder in de orde van Oranje-Nassau met zwaarden. Hij richtte in 2017 na zijn eervol ontslag de Unbreakable Academy op en geeft trainingen persoonlijke groei en teamontwikkeling. Sander is vader van Nikki, Tom en Tess. Hij woont samen met zijn vrouw Natasja in Nieuw-Vennep 

 

Over het boek:
In dit nieuwe boek is ex-militair Sander Aarts terug met heel veel praktische tips. Meer nog dan in Niet te breken geeft hij advies om optimaal te kunnen presteren, onder alle omstandigheden. Helder gestructureerd zet hij uiteen hoe je elke ‘missie’ in je leven kunt voorbereiden en uitvoeren, wat die missie ook is. Of je nu op zoek bent naar meer persoonlijke ontwikkeling in je werk, vastloopt door een burn-out, uit elkaar gaat met je partner of een andere confrontatie hebt met het leven, Missie mindset gaat je helpen! Daarom is het boek ook ingedeeld volgens de fases van een militaire missie: Planning | Briefing | Rehearsal | Execution | Debrief

Elk deel begint met een waargebeurd verhaal uit zijn militaire loopbaan en daarna neemt hij je door middel van korte lessen mee in de kennis die hij heeft opgedaan bij de Special Forces en in de periode daarna. Aarts schrijft openhartig over zijn eigen ervaringen en de dingen die hij heeft geleerd over de wereld, over zichzelf, tijdens en na zijn werk als militair. Kortom: een stoer handboek voor iedereen die iets wil bereiken in zijn of haar leven!
 

Boek nu kopen

Vrijdag 25 juni 2021 Bettine Vriesekoop

Bettine Vriesekoop kwam nogmaals naar Sassenheim, naar aanleiding van het online-event, welke een groot succes was. Bettine kwam vrijdag 25 juni om 16.00 uur haar boek 'Het China-gevoel van Pearl S. Buck' signeren bij de boekhandel.

Over de auteur:
Bettine Vriesekoop was ooit vijfvoudig Europees kampioen tafeltennis, en werd later schrijfster, journaliste en presentatrice. Zij schreef sinds 1996 succesvolle boeken, waaronder Heimwee naar Peking, Duizend dagen in China, en Dochters van Mulan. Van 2006 tot 2010 woonde en werkte Vriesekoop in China als correspondente voor NRC Handelsblad. ‘Dankzij een grondige research en haar grote voorstellingsvermogen heeft Vriesekoop de markantste China-auteur van de twintigste eeuw uit de vergetelheid gehaald.’ – Ruben Terlou

Over het boek:
Het China-gevoel van Pearl S. Buck. Twee westerse vrouwen die China van binnenuit hebben leren kennen: de Amerikaanse schrijfster Pearl S. Buck in de eerste decennia van de 20ste eeuw, en schrijfster Bettine Vriesekoop met enige regelmaat sinds de jaren zeventig. Buck kwam in China als dochter van een predikant die vooral de arme boerenbevolking wilde bekeren. Opgroeiend tussen de Chinezen gaf dat haar een unieke blik op het toentertijd in het westen volstrekt onbekende land. Daarover schreef zij later zo overtuigend dat Pearl S. Buck de eerste vrouw was die de Pulitzerprijs ontving voor haar boek De Goede Aarde (1932). Later won ze ook als eerste Amerikaanse vrouw de Nobelprijs voor Literatuur (1938). Vlak ervoor moest zij China verlaten om er nooit meer te kunnen terugkeren. In dit boek deelt Bettine haar fascinatie voor Pearl met de lezer, en zoekt zij bij haar naar de kern van het China-gevoel.

Boek 'Het China-gevoel van Pearl S. Buck'  nu kopen

Thomas Olde Heuvelt

Toijdens de lockdown bracht Thomas Olde Heuvelt op maandag 29 maart een bezoek aan boekhandel Wagner. Aansluitend gaf hij in april een online lezing.  

Zijn boek 'Orakel' is een groot succes. Mede omdat het zich afspeelt in onze omgeving. 

Nu we weer open mochten bracht Thomas opnieuw een bezoek aan Sassenheim brengen. Thomas heeft velen boeken van een persoonlijke boodschap voorzien.

 

 

Boek nu kopen

Wim Daniëls signeerde 'Op vakantie!'

Zaterdag 12 juni kwam Wim Daniëls op uitnodiging van boekhandel Wagner naar Sassenheim. Vanaf 16.00 uur was hij in de boekhandel aanwezig. In verband met Corona was gelukkig een Meet & Greet inmiddels weer mogelijk en was er gelegenheid om vragen aan de auteur te stellen. 

Over de auteur:
Wim Daniëls werkte enkele jaren als leraar Nederlands en Duits in het middelbaar onderwijs. Vervolgens was hij vijf jaar als tekstwetenschapper verbonden aan de Open Universiteit. Sinds 1994 is hij fulltime schrijver en taaladviseur. Hij geeft lezingen en voordrachten en staat in het theater met cabaretvoorstellingen en theatercolleges.

Samen met Kasper Boon maakte hij in 1999 het bordspel Het grote taalspel.

Van 2004 tot 2012 leverde hij vrijwel wekelijks een bijdrage aan het radioprogramma Klare Taal van de Wereldomroep, gepresenteerd door Arie Bras. Van september 2009 tot juni 2014 had hij een gesproken column in het VARA-radioprogramma Spijkers met koppen, waaraan hij nu nog incidenteel een bijdrage levert. Van 2012 tot 2014 was hij vaste gast bij het tv-programma Pauw & Witteman.
Sinds 2018 schrijft hij elk jaar de tekst van het Groot Dictee der Nederlandse Taal.

Over het boek:
Tegenwoordig vliegen we voor een habbekrats naar een tropische bestemming. Maar nog niet zo heel lang geleden was dat voor velen onbetaalbaar. Hoe gingen we toen met vakantie? Op de fiets, te voet, met de trein of zelfs met de auto. Met een imperiaal op het dak, de spullen vastgezet onder een klapperend zeil? Wim Daniëls beschrijft hoe wij vroeger op vakantie gingen. Over de eerste durfals die, al aan het begin van de vorige eeuw, Europa bereisden per fiets. En over de gezinnen die in de jaren vijftig en zestig voor het eerst op autovakantie gingen, over kronkelige wegen die de reizigers dwars door stille dorpjes leidden. En over de mensen die in eigen land de zon opzochten. Naar de Wadden of naar Zeeland, gewoon kamperen met de tent. Dit vrolijk geïllustreerde zomerboek neemt je mee naar de zomers van weleer.

Boek (gesigneerd) nu kopen

Henny Huisman signeerde zijn boek 'Henny'

Vrijdag 11 juni kwam Henny Huisman op uitnodiging van boekhandel Wagner naar Sassenheim naar aanleiding van zijn verschenen boek 'Henny'. Van 16.00 tot 17.00 uur was Henny Huisman aanwezig. In verband met Corona werden er vooralsnog geen lezingen gegeven, gelukkig was een Meet & Greet inmiddels weer mogelijk en was er wèl gelegenheid om vragen aan hem te stellen. Henny heeft met plezier zijn boeken gesigneerd.

Henny Huisman:
Laat in de voetballerij de naam 'Johan' vallen en mensen weten precies over wie het gaat; in de tv-wereld is 'Henny' voldoende. Henny Huisman is een icoon uit de jaren '80/'90, een van de grootste presentatoren die we gehad hebben en voor wie het woord kijkcijferkanon speciaal is uitgevonden. Samen met Ron Brandsteder en André van Duin ('de Grote Drie') zette hij vanuit Aalsmeer RTL4 op de kaart. Henny won twee Televizierringen, legde met zijn Soundmixshow het telefoonnet plat en ontmoette de groten der aarde. Altijd bleef hij echter die aaibare, gewone jongen uit Zaandam in wie de tv-kijker zich herkende.
Ruim een jaar lang volgde auteur Kevin Kraan Henny Huisman. Het resultaat is een indringend portret van een bevlogen man die verwoede pogingen doet terug te keren op de buis, maar evengoed vol zelfspot en relativering spreekt over de hoogte- en dieptepunten uit zijn leven. Het gaat over zijn hang naar aandacht en erkenning, zijn paniekaanvallen, en hoe er gemanipuleerd werd bij grote tv-shows. Maar ook over de dood van zijn broer, de relatie met zijn vrouw Lia en zijn ontslag bij RTL4. En over Marco Borsato, Joop van den Ende, John de Mol, Gerard Joling, Robert ten Brink, Rudi Carrell en André van Duin en vele anderen.

Boek nu (gesigneerd) kopen

Boekenweek
Roxane van Iperen bij boekhandel Wagner.

Als afsluiting van de boekenweek was Roxane van Iperen de laatste zaterdag te gast bij boekhandel Wagner. Roxane, auteur van het boekenweekessay werd geïnterviewd worden, welke te volgen was via livestream op Instagram. Aansluitend was er een Meet & Greet en signeerde zij o.a. haar boek 't Hooge Nest, welke speciaal voor de boekenweek is uitgegeven in gebonden uitvoering en was er gelegenheid om vragen te stellen aan de auteur. Een lange rij stond te wachten tot het interview voorbij was en zij naar buiten kwam.

Over de auteur:

Van Iperen is geboren in Nijmegen en woonde in haar jeugd onder andere in het Spaanse Málaga. Op haar zestiende verhuisde zij naar Sint-Michielsgestel. Zij studeerde rechten aan de Universiteit van Amsterdam en volgde een beroepsopleiding advocatuur. Vanaf 2001 werkte zij als jurist bij NautaDutilh en in het bedrijfsleven. Sinds 2011 heeft zij een zakelijke adviespraktijk De Pleitschrijver. In 2014 begon zij haar journalistieke loopbaan, als columnist van glossy magazine Jackie. Later werkte zij als freelancer voor onder meer Vrij Nederland, Het Financieele Dagblad, Het Parool, De Morgen, De Correspondent en Follow the Money.

In 2016 verscheen haar debuutroman Schuim der aarde, winnaar van de Hebban Debuutprijs. In 2018 volgde ’t Hooge Nest over de geschiedenis van haar huis in Naarden, waar de Joodse zusjes Janny (1916-2003) en Lien Brilleslijper (1912-1988) tijdens de Tweede Wereldoorlog een verzetscentrum en toevluchtsoord voor onderduikers runden. ’t Hooge Nest stond een jaar onafgebroken in de CPNB Bestseller 60. Er kwamen vertalingen in het Engels (The Sisters of Auschwitz), Frans (Un refuge pour l'espoir), Spaans (El último refugio), Italiaans (L'Alto Nido) en Duits (Ein Versteck unter Feinden). De productiemaatschappij van Halina Reijn en Carice van Houten gaat het boek verfilmen.

 

 

Van Iperen hield op 4 mei 2021 de literaire voordracht Stemmen uit het diepe tijdens de herdenkingsbijeenkomst in de Nieuwe Kerk in Amsterdam, die voorafging aan de plechtigheden op de Dam.

Over het boek:
Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn de twee joodse zussen Janny en Lien Brilleslijper actief in het verzet in Amsterdam en Den Haag. Als het net zich rond hen begint te sluiten, moeten ze onderduiken. Ze komen terecht in 't Hooge Nest, een villa verscholen in de bossen van 't Gooi. Spoedig zal het huis onder hun leiding uitgroeien tot een van de grootste onderduikadressen in Nederland.
Terwijl de laatste joden in het land worden opgejaagd gaat het leven van enkele tientallen onderduikers zo goed en kwaad als het gaat door, pal onder de neus van nsb-buren en nazikopstukken. Als het einde van de oorlog in zicht is wordt het Nest verraden en de familie Brilleslijper belandt met het laatste transport in Auschwitz, samen met de familie Frank.
't Hooge Nest is een verhaal over moed, verraad en menselijkheid in barbaarse tijden, en brengt een ongekende geschiedenis met kracht tot leven.

Boek - 't Hooge Nest - nu kopen
Boek - Schuim der aarde - nu kopen

Boekenweek
Elle van Rijn signeerde 'De Créche' bij boekhandel Wagner.

Vrijdag 4 juni kwam Elle van Rijn haar boek 'De Crèche' signeren bij boekhandel Wagner. Vanaf 16.00 uur zou zij een uurtje in de boekhandel aanwezig zijn. In verband met Corona werden er nog geen lezingen gegeven, maar gelukkig was een Meet & Greet weer mogelijk en was gelegenheid om vragen aan de auteur te stellen. Het was een groot succes, er waren zelfs boeken tekort, waardoor Elle de donsdag erop de nieuwe voorraad komt signeren.

Over de auteur:

Elle van Rijn is een Nederlands actrice en scriptschrijfster, die een acteursopleiding aan de Toneelschool in Maastricht volgde. Tijdens haar studie aan de Toneelacademie Maastricht deed Van Rijn haar eerste televisie-ervaring op met een rol in een Frans-Zwitserse televisieserie. Na haar studie werd de Brabantse gecontracteerd door het Noord Nederlands Toneel. Zij was daar te zien in De knecht van twee meesters, Een onderwereldse glimlach en Een Midzomernachtdroom. Ze acteerde onder andere in de jeugdseries Het Huis Anubis en Puppy Patrol. Ze schreef mee aan televisiesesies als Co-assistent, Dokter Tinus. Het boek De Crèche is haar vierde boek.


Over het boek:
Amsterdam, 1942-1943. Tegenover de Hollandsche Schouwburg bevindt zich de Joodse Crèche, door de Duitsers getransformeerd in een verzamelplaats voor Joodse kinderen voordat zij op transport gaan. Samen met de andere Joodse kinderverzorgsters van de crèche bekommert de zeventienjarige Betty Oudkerk zich om het lot van de kinderen, terwijl het leven voor Joden buiten de crèche steeds beangstigender wordt. In het diepste geheim weten ze onder leiding van Henriëtte Pimentel, de directrice van de crèche, ruim zeshonderd kinderen van deportatie te redden, ongeacht de risico's die dat met zich meebrengt.

De crèche is het verzetsverhaal van jonge vrouwen die in wrede omstandigheden moeten beslissen over leven en dood. Moedige vrouwen met een vurige hoop voor de toekomst - want wie een kind redt, redt de wereld.

 

Boek nu kopen

Juf Marit signeerde en illustreerde 'Vriendenboek'

Juf Marit, voor ons Sassenheimers Marit May, lanceerde haar nieuwe boek 'Teken jij voor mij? - Vriendschapsboek'. Tussen 11.00 uur en 13.00 uur was Juf Marit aanwezig in de boekhandel. Je kon een gesigneerd, geïllustreerd exemplaar bemachtigen door langs te komen. Tot haar grote verrassing kreeg Juf Marit zelfs een mooie bos pioenrozen van een grote fan, buiten de Bollenstreek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Juf Marit op facebook met inmiddels bijna 12.000 volgers: Kijk! Mijn nieuwe boek is uit: 'Teken jij voor mij'. Een moderne variant van het poëzie-album. Hierin kunnen kinderen tekeningen sparen van al hun vriendjes. Zo maken ze samen een echt vriendschapsboek, met originele en zelfgemaakte tekeningen met onder andere selfies, spookhuizen, knuffeldieren en vrolijke ijsjes. Vriendjes die tekenen en plakken in dit boek zullen nòòòòit door de kinderen worden vergeten.
 

Boek nu kopen

Lale Gül bracht een bezoek aan boekhandel Wagner.

Voor het eerst in onze 'boekhandel Wagner geschiedenis' bracht een auteur een bezoek aan de boekhandel zonder een datum aan te kondigen. Vanwege veiligheidsreden werd niet bekend gemaakt wanneer Lale Gül bij boekhandel Wagner haar boek 'Ik ga leven', haar persoonlijke verhaal, kwam signeren. Men kon een boek vooraf reserveren en Lale schreef er met plezier een persoonlijke boodschap in. Het voelde voor ons aan een mooi cadeau om in Corona tijd haar te mogen ontvangen. Lale deed in totaal 3 boekhandels aan, waarvan boekhandel Wagner er een was #trots.

Boek nu kopen

 

Dubbelinterview Bettine Vriesekoop en Frénk van der Linden

Bettine Vriesekoop en Frénk van der Linden kwamen, op uitnodiging van boekhandel Wagner, naar Sassenheim en hebben elkaar in de boekhandel geïnterviewd. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over de auteurs:

Bettine Vriesekoop Bettine Vriesekoop was ooit vijfvoudig Europees kampioen tafeltennis, en werd later schrijfster, journaliste en presentatrice. Zij schreef sinds 1996 succesvolle boeken, waaronder Heimwee naar Peking, Duizend dagen in China, en Dochters van Mulan. Van 2006 tot 2010 woonde en werkte Vriesekoop in China als correspondente voor NRC Handelsblad. ‘Dankzij een grondige research en haar grote voorstellingsvermogen heeft Vriesekoop de markantste China-auteur van de twintigste eeuw uit de vergetelheid gehaald.’ – Ruben Terlou

Frénk van der Linden (Hillegom, 14 oktober 1957) is een Nederlandse journalist die werkt(e) voor onder meer de De Tijd, Nieuwe Revu, NPS-radio en het NRC Handelsblad.
Van der Linden groeide op in Hillegom als zoon van vrachtwagenchauffeur Jan van der Linden en volgde een opleiding aan de School voor Journalistiek in Utrecht (1977-1980). Hij heeft vanaf 1980 honderden mensen uit onder meer de wereld van politiek, sport en media geïnterviewd voor krant, televisie en radio.

Over de boeken:

Het China-gevoel van Pearl S. Buck Twee westerse vrouwen die China van binnenuit hebben leren kennen: de Amerikaanse schrijfster Pearl S. Buck in de eerste decennia van de 20ste eeuw, en schrijfster Bettine Vriesekoop met enige regelmaat sinds de jaren zeventig. Buck kwam in China als dochter van een predikant die vooral de arme boerenbevolking wilde bekeren. Opgroeiend tussen de Chinezen gaf dat haar een unieke blik op het toentertijd in het westen volstrekt onbekende land. Daarover schreef zij later zo overtuigend dat Pearl S. Buck de eerste vrouw was die de Pulitzerprijs ontving voor haar boek De Goede Aarde (1932). Later won ze ook als eerste Amerikaanse vrouw de Nobelprijs voor Literatuur (1938). Vlak ervoor moest zij China verlaten om er nooit meer te kunnen terugkeren. In dit boek deelt Bettine haar fascinatie voor Pearl met de lezer, en zoekt zij bij haar naar de kern van het China-gevoel.

En altijd maar verlangen is een verzameling scènes uit een onmogelijk huwelijk, even innig als indringend beschreven in brieven van een zoon aan zijn overleden vader en moeder. Na een bittere scheiding wisselden zij veertig jaar lang geen woord meer met elkaar. Onderhuids leefde het verlangen voort, tot de dood aan toe.

Frénk van der Linden schetst hoe een bewogen verleden blijft bewegen, en hoe we tot onze laatste zucht in gesprek blijven met onze ouders – of we het willen of niet. Journalist Frénk van der Linden verloor in de afgelopen jaren zowel zijn moeder als zijn vader. Zijn ouders wisselden veertig jaar lang geen woord met elkaar, maar konden zich kort voor het overlijden van Frénks moeder toch met elkaar verzoenen.

We hebben nog een aantal boeken extra laten signeren. Zolang de voorraad strekt.

Boek 'Het China-gevoel van Pearl S. Buck'  nu kopen

Boek 'En altijd maar verlangen' nu kopen

Vrijdag 26 maart uur èn zaterdag 3 april bracht Werner van den Belt een bezoek aan boekhandel Wagner. Op vrijdag gingen wij live op Insta en werd Werner geinterviewd. Zaterdag 3 april was Werner aanwezig van 14.00 uur tot 16.00 uur, wat natuurlijk uitliep door het mooie weer en de gezellige mensen. 

Zodra het weer 'mag' zijn wij zeker voornemens een lezing door Werner te organiseren.
Wát een prachtige verhalen bij dit mooie boek. Voor iedereen uit de Bollenstreek (en eigenlijk ook voor iedereen ver daarbuiten) een must have. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De bloembollenvelden behoren tot de meest karakteristieke landschappen van Nederland. Claude Monet was er dol op. Hij beklaagde zich erover dat zijn palet niet toereikend was om de bollen goed te kunnen schilderen. Vincent van Gogh ging hem voor, Ferdinand Hart Nibbrig en de Amerikaanse kunstenaar George Hitchcock volgden snel daarna. De Nederlandse kunstschilder Anton Koster maakte er zelfs zijn specialiteit van en werd door zijn vrienden Anton Tulp genoemd. Vanwaar de fascinatie van juist buitenlandse kunstenaars om de jaarlijkse explosie van kleuren in de lente met verf of fotocamera te verbeelden? Dit boek beschrijft voor het eerst de geschiedenis van het bollenveld in de kunst tot aan de dag van vandaag. Recent werk van Daniel Buren en Andreas Gursky laat zien dat de belangstelling voor het bollenlandschap nog steeds springlevend is.

Er zijn nog een aantal exemplaren extra gesigneerd. 

Boek bestellen

Cathinca van Sprundel lanceert 'Er was eens, het hart van een schurk'.

 

Vrijdag 16 april online interview met Thomas Olde Heuvelt

Maandag 29 maart bracht Thomas Olde Heuvelt een bezoek aan boekhandel Wagner. In totaal heeft Thomas 83 boekhandels bezocht. Voor een klein aantal boekhandels geeft Thomas een online interview, waarbij er ook vragen gesteld kunnen worden. 

Men kon het interview volgen door een link aan te klikken om vervolgens oook vragen aan Thomas te stellen. Er keken meer dan 60 mensen online mee. Een groot succes.

 

 

 

 

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Boek nu kopen

Boeken - Abonnement - Boekhandel Wagner

Een verlenging van de lockdown zal voor velen opnieuw een enorme klap zijn. Zo ook voor ons. Wat kunnen we nu nog uit de kast halen, want wij strijden voort #opgevenisgeenoptie. 

We kunnen namelijk wèl blijven lezen!!! Zullen we dat dan maar doen met z'n allen? Iedere maand één boek. Gaan we dan toch ècht aan ons boeken-abonnement beginnen? Wie doet er mee???

Het begin van een idee waar wij als boekhandel al vaak genoeg over hebben nagedacht. Met ingang van januari 2021 kunt u participeren in het boeken-abonnement. Later aanhaken is natuurlijk geen probleem.

Keuze A: U laat zich door òns verrassen.
              Wij vragen u waar uw voorkeur naar uitgaat.
                    
Keuze B: U kunt zèlf een boek uitkiezen. 

Wilt u meedoen voor een periode van een half jaar?
Aanmelden kan via onderstaande link. 
 

Ja, ik doe mee !

De link blijkt soms niet te werken. 
Stuur dan even mailje naar info@boekhandelwagner.nl en wij sturen het inschrijfformulier toe. Excuses voor het ongemak.

Lieve mensen,

En dán is het twee weken voor Kerstmis, 15 maart 2020 en zegt dhr Rutte in zijn toespraak dat we voor 5 weken dicht moeten. Een prachtige winkel, stampvol heerlijke boeken, ter ontspanning in deze zware tijd, vol gezellige spellen, bijzondere kerstkaarten, juíst als cadeautje over de post, gave bouwpakketten, klaar om ingepakt te worden, om een mooi plekje te krijgen onder de boom voor u en uw dierbaren. De boekhandel behoort niet tot de essentiële winkel, wat een ontzettende teleurstelling voor ons hele vak. Van de schrik bekomen, even schudden met ons hoofd, een halve dag reorganisatietijd en we zijn  er weer!!! Natuurlijk gaan wij met man en macht ervoor zorgen dat al die mooie cadeaus wel degelijk onder de boom komen. Dat was gelijk al duidelijk. Maar hoe? Maandag hebben velen aangeboden om te helpen, met bezorgen, met inpakken, daar waar nodig. Hartverwarmend en we gaan van deze lieve vrijwilligers gebruik maken, zodat iedereen toch zijn/haar cadeau lokaal kan blijven kopen.

Lieve mensen,
Bel ons: 0252-212778
WhatsApp ons: 06-53176095
Mail ons: info@boekhandelwagner.nl
Bestel bij ons !!!! www.wagneronline.nl
Maak een foto hiervan, dan heeft u al onze gegevens!

We blijven persoonlijk advies geven en laten u graag onze winkel zien. Dit doen we via FaceTime / videobellen, vanuit de luie stoel tóch in uw boekhandel.
Kom gerust met uw lijstje. Het kan allemaal nog! We pakken met liefde alles voor u in, voorzien uw cadeau's van naam en bezorgen samen met onze lieve vrijwilligers uw bestelling (groot of klein) bij u thuis. Betalen kunt u via een tikkie, of d.m.v. overmaken.

Wij zijn er graag voor u en hopen dat u er voor ons wilt zijn.
Tot snel, tot aan uw voordeur.

Fashion stylist Manon Meijers zet lezing om in webinar voor boekhandel Wagner

Manon Meijers 7 november ⇒ 20 november

Op vrijdag 20 november gaf Manon Meijers een webinar over haar boek 'Kleed jezelf gelukkig'. De offline lezing was omgezet in een online lezing i.v.m. corona niet door mochten laten gaan en bleek zeer succesvol. 

Jezelf kleden is een fenomeen dat ons als mens uniek maakt. We zijn de enige soort die dat doet en we doen het dagelijks. Je zou dus mogen verwachten dat we er heel erg goed in zijn, maar het tegenovergestelde is vaak waar. Wie herkent niet ‘de kast-vol-kleding-en-niets-om-aan-te-trekken’? Manon Meijers ontmantelt alle mythes over kleding en uiterlijk en geeft ze een totaal nieuwe kijk op je persoonlijke stijl.

Een van de grootste leugens rondom kleding en er goed uitzien is misschien wel de overtuiging dat kleding oppervlakkig is. ‘Het wordt de hoogste tijd dat we in gaan zien welke invloed kleding op ons en onze omgeving heeft. We leren van alles over voeding en gezondheid, maar vrij weinig over kleding. Dat is niet alleen raar, maar ook zonde. Als je de taal van kleding leert spreken wordt het heel makkelijk jezelf goed te kleden. Ik durf je zelfs te beloven dat je er gelukkiger van wordt,’ aldus Meijers.

'Ik heb met 'Kleed jezelf gelukkig' maar één doel en dat is om vrouwen, met de kennis en het inzicht die ik in vijftien jaar heb verzameld, opnieuw te laten kijken naar hun relatie met en tot kleding. Om vrouwen kennis te laten maken met wie zij vanbinnen zijn en hoe dat er vanbuiten uitziet,’ aldus Meijers.

Over de auteur:
Manon Meijers werkt al 15 jaar als fashion stylist en is zowel voor als achter de schermen bij verschillende tv-programma’s werkzaam. Met haar platform The Style Shrink focust ze op haar missie: vrouwen leren af te rekenen met een ongezond zelfbeeld en het weer leuk maken om ’s ochtends voor de kast te staan.

Indien u het boek wilt kopen, klik dan op onderstaande button en het boek wordt thuisgebracht, of bezorgd indien u buiten de Bollenstreek woont.

Boek nu kopen

Woensdag 30 september Merlijn Kamerling

Op uitnodiging van boekhandel Wagner was woensdag 30 september Merlijn Kamerling te gast bij boekhandel Wagner. Hij werd om 19.30 uur over zijn boek 'Nu ik je zie' geïnterviewd door zijn agent Willem Bisseling. Aansluitend signeerde hij zijn boek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tien jaar na de dood van Antonie Kamerling gaat zijn zoon Merlijn op zoek naar een completer beeld van zijn vader, in alles wat hij achterliet.

Het leven en de dood van Antonie Kamerling staan bij miljoenen mensen in het geheugen gegrift. Maar zijn zoon Merlijn weet helemaal niet zo veel van zijn vader. Sinds zijn dood heeft Merlijn nooit een aflevering van gtst bekeken, geen films van zijn vader opgezet of interviews gelezen. Hij wilde het niet en hij kon het misschien ook wel niet.

Inmiddels is Merlijn begin twintig en voor hem voelt het soms alsof ook zijn eigen leven op een bepaalde manier stil is blijven staan en hij denkt dat dat iets met zijn vader te maken kan hebben. Voor het eerst gaat Merlijn daarom echt op zoek naar wie Antonie was. Merlijn bezoekt familieleden en vrienden die hij hiervoor altijd uit de weg ging. Hij praat met ze over Antonie, wat hij wilde, waarin ze op elkaar lijken. Wat weten zij van Antonie, van zijn depressies? En kunnen ze Merlijn helpen aan meer mooie herinneringen aan zijn vader? En wat vertelde hij in interviews? Hoe klinkt zijn stem? Kortom, in Nu ik je zie gaat Merlijn op zoek naar antwoorden in alles wat zijn vader heeft nagelaten.

In verband met de Corona-regels konden wij maar de eerste 30 aanmelders ontvangen, daarom hebben wij extra exemplaren laten signeren. Zolang de voorraad strekt. 

Boek nu kopen

Wegens succes Jaap Scholten opnieuw naar S'heim

Beide sessie waren compleet uitverkocht!

 

 

 

 

 

 


Op dinsdag 22 september kwam om 16.30 uur en om 19.30 uur Jaap Scholten opnieuw in Sassenheim een lezing te geven over zijn boek 'Suikerbastaard'. Deze keer op een prachtige locatie namelijk 'Het Oude Koningshuys' in Sassenheim. Vanwege Corona konden wij op maximaal aantal mensen ontvangen, nog steeds rekening houdend met 1,5 meter afstand. 

Over de auteur:
Scholten werd in 1963 geboren in Enschede als jongste zoon van L.J.H. Scholten (1933-2019) en H.C.A. Stork (1934). Aan vaderszijde Enschedese textielfabrikanten (J.F. Scholten & Zonen en Van Heek & Co), aan moederszijde Hengelose machinebouwers Koninklijke Machinefabriek Stork), families behorend tot de grondleggers van de Nederlandse industrie. De wereld van een booming Twentse industrie ging ten gronde in Scholtens jeugd. In 1966 gingen zijn ouders uit elkaar. Zijn moeder voedde haar vijf zonen alleen op. In zijn schooljaren verhuisde het gezin meer dan twintig keer. In 1992 trouwde hij met de dochter van een Hongaarse vluchteling, jkvr. mr. Ilona Margaretha Gabrielle Jankovich de Jeszenice, telg uit het geslacht Jankovich de Jeszenice. Ze hebben drie zonen en wonen sinds 2003 in Hongarije, deels in Boedapest en deels op het platteland.

Over het boek:
Een ode aan Hollandse inventiviteit en industrieel avontuur, een hartstochtelijke zoektocht naar een vader en een romantische roadtrip door het woeste Ethiopië.

Frederik leeft teruggetrokken in een Roemeens dorp. Overdag knapt hij oude schuren op, ’s avonds zwerft hij weemoedig door de lege slaapkamers van zijn kinderen. Op een avond verschijnt een zwarte man in het televisieprogramma Spoorloos en beweert een zoon van zijn grootvader te zijn. De claim zorgt voor beroering bij de Duponts en dwingt Frederik naar de Hoorn van Afrika af te reizen om de man te zoeken. Een jeugdliefde staat erop hem te vergezellen.

In de jaren vijftig en zestig trokken tientallen jongens van Machinefabriek Dupont naar het Abessinië van Keizer Haile Selassie en stampten er suikerfabrieken uit de grond. De fabrieksjongens kwamen in een ruig, sprookjesachtig universum terecht; ze hadden ineens bediendes, paarden, vrouwen, motoren, auto’s. Ze waren koningen. Maar koningen voor korte duur. Zodra het driejarig contract afliep moesten ze terug naar de stempelklok, de draaibank en de boerenkool in Hengelo. Eén van de jongens kon dat niet.

Suikerbastaard is gebaseerd op de nauwelijks bekende geschiedenis van een immense Hollandse onderneming in de binnenlanden van Ethiopië en raakt aan de ingewikkelde verhouding tussen Europa en Afrika, tussen zwart en wit, de dominante positie die Nederland vijftig jaar geleden in Ethiopië innam en die nu door China is overgenomen, de teloorgang van Nederlands grootindustrie, de onmogelijkheid van behoud van onschuld.

Een wervelende roman over drie met elkaar vervlochten levens, het eeuwige verlangen en reizen naar het grote onbekende. (Hebban)

De lezing werd Coronaproof gehouden en vangt aan om 19.30 uur. Deelname € 17,50 vooraf te voldoen. U ontvangt uiterlijk maandag 21 september van ons een mail met de exacte locatie e.a. mededelingen, indien van toepassing. Aanmelden kan via onderstaande button.

De lezing van 19.30 uur is volgeboekt.
Extra lezing is ingelast om 16.30 uur  en ook volgeboekt

Aanmelden, helaas is het niet meer mogelijk. De sessies zijn uitverkocht.

Boek los kopen

Online Boek en Bier event.

In samenwerking met Tessel en Do de Heij en uitgeverij Boekerij heeft boekhandel Wagner een 'Boek en Bier event' georganiseerd Bij aankoop van het Boek en Bierpakket kon men gratis meedoen met de online Bierproeverij door Tessel en Do de Heij, auteurs van het boek 'Gebrouwen door vrouwen'.

Uiteindelijk deden wel meer dan 80 man mee met het event in Corona tijd. Een succesvol event, waar we met veel plezier op terug kijken. 

 

 

Boek los kopen

27 mei webinar Melcher de Wind 'Eindstation Auschwitz'

Door het Coronavirus kunnen er geen lezingen in de winkel plaatsvinden en ging het interview met Melcher de Wind over het boek van zijn vader 'Eindstation Auschwitz' op 31 maart niet door. Wij zijn op zoek gegaan naar een alternatief om u tòch in verbinding te brengen met auteurs, boeken en onze boekhandel. Wij hebben ter vervanging van het interview een online lezing met Melcher georganiseerd i.s.m. uitgeverij Meulenhoff. 

 

‘Ik moet blijven leven om dit te vertellen.’

De Joodse arts Eddy de Wind werd in 1943 vanuit Westerbork samen met zijn uit Duitsland gevluchte vrouw Friedel per goederentrein naar Auschwitz getransporteerd. Eddy kwam terecht in barak 9, Friedel in 10, de barak waar de medische experimenten werden uitgevoerd.

Toen in het najaar van 1944 de Russen Auschwitz naderden, besloten de nazi’s hun sporen uit te wissen en stuurden de gevangenen, onder wie Friedel, mee met de dodenmarsen. Eddy verstopte zich en bleef achter. Hij vond een schrift en een potlood en begon te schrijven.

In Eindstation Auschwitz doet Eddy de Wind verslag van de verschrikkingen in het kamp en analyseert en observeert hij het gedrag waar mensen toe in staat zijn. Hij beschrijft Auschwitz zoals nooit eerder is gezien, rechtstreeks vanuit het kamp en met de emotie van dat moment.
Eindstation Auschwitz verschijnt tegelijkertijd in 20 landen aan de vooravond van de 75ste herdenking van de bevrijding van het kamp. Het originele schrift wordt teruggehaald uit New York waar het op dit moment tentoongesteld wordt.

Lezing gemist?

Via onderstaande link kunt u de lezing terugzien.
https://meulenhoffboekerij.webinarninja.com/live-webinars/346543?tok_reg=0fea5ea1-aa18-42a9-8e6a-22958c067f1b-86648683&in_tok=cf60045f-1232-4f53-bd71-e7600a181011

Boek bestellen

Woensdag 22 april 2020 Webinar 'Geluk in tijden van Corona'

Woensdag 22 april organiseerde boekhandel Wagner om 20.00 uur haar eerste Webinar! 
'Onze' geluksprofessor Patrik van Hees, u wellicht inmiddels bekend had zijn nieuwe boek uitgebracht. Patrick zou natuurlijk naar Sassenheim zijn gekomen om een lezing te geven over zijn boek. Door het Coronavirus kon dat niet doorgaan en organiseerde Patrick van Hees een webinar. Deze gratis webinar werden de kalnten van boekhandel Wagner gratis aangeboden.

Wilt u het boek bestellen? Dan kan dat hier

Zondagse lezing Ewa Maria Wagner

Ewa Maria Wagner kwam op zondag, op uitnodiging van boekhandel Wagner naar Sassenheim. Zij gaf een lezing over haar boek 'Het Tristan Akkoord'. De lezing van deze altvioliste zal muzikaal werd omlijst door een ensemble van jonge leerlingen op o.a. de viool. 

Over de auteur:
E
wa Maria Wagner (Silezië, 1964) woont sinds 1991 in Nederland. Met een cum-laude-diploma van het conservatorium in Katowice op zak en vier jaar ervaring als altvioliste in het Poolse Radio en Televisie Orkest in Katowice, werkt ze nu bij het Radio Filharmonisch Orkest in Hilversum. Daarnaast schrijft ze artikelen en interviews voor o.a. SOMTimes en KlassiekMagazine. In december 2016 studeerde ze af aan de Schrijversvakschool in Amsterdam.

Over het boek:
Violiste Eveline wordt gedwongen haar leven nauwkeurig onder de loep te nemen na een dreigend ontslag bij het orkest waar zij al jaren werkt. Ev heeft na haar vertrek uit Polen een mooi leven in Nederland weten op te bouwen. Toch laat ze zich, naar eigen smaak, te veel door anderen beïnvloeden. Het Tristan-akkoord is haar persoonlijke zoektocht naar haar jeugd in communistisch, naoorlogs Polen, naar haar Duitse wortels en naar de moeizame verhouding met haar vader. Haar liefde voor muziek heeft haar altijd op de been gehouden. Wat blijft er over als die wegvalt? Naarmate ze dieper doordringt in haar eigen verleden en er een geheim uit de Tweede Wereldoorlog wordt ontrafeld, komt haar hele leven, de relatie met haar vader én haar carrière in een ander daglicht te staan.

In haar debuutroman stelt Ewa Maria Wagner vragen over identiteit, waarbij verleden en afkomst een belangrijke rol spelen. 

Boek nu kopen

Vrijdag 24 januari lezing Claudia Carli

Op vrijdag 24 januari was Claudia Carli om 11:00 uur te gast bij boekhandel Wagner in Sassenheim. Naar aanleiding van haar boek Zoo lang ik hoop te leven gaf zij een lezing en ging in gesprek met haar lezers.

Over de auteur:
Claudia Carli werkte jarenlang in filmproductie en als scriptschrijver voor televisie. Momenteel werkt ze als projectleider voor het educatieve project 'Oorlog In Mijn Buurt': een ontmoetings- en onderwijsprogramma dat ouderen en kinderen dichter bij elkaar brengt rondom persoonlijke verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Ze woont samen met haar man en dochter in Amsterdam. Zoo lang ik hoop te leven is haar eerste boek.

Over het boek: 
Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt Alida (Alie) Lopes Dias twaalf jaar en voor haar verjaardag krijgt ze een poeziëalbum. Alie is Joods en aan het begin van het nieuwe schooljaar in 1941 moet ze net als alle andere Joodse kinderen naar een Joodse school. Terwijl het net zich rond hen begint te sluiten, gaat het dagelijks leven door en Alie laat al haar vriendinnetjes in haar album schrijven. Het laatste gedichtje wordt eind 1942 opgeschreven. In het voorjaar van 1943 worden Alie en haar moeder zelf van huis gehaald en naar Kamp Vught gebracht om van daaruit gedeporteerd te worden naar Sobibor. Van de negentien meisjes die in het album hebben geschreven, overleefden er maar zes de oorlog. Alies zus Gretha overleefde en gaf het poeziëalbum tegen het einde van haar leven aan de stiefvader van Claudia Carli, een goede vriend van Gretha. Hij gaf het album aan Claudia.

Zoo lang ik hoop te leven is het verhaal van Alida, haar gezin en haar vriendinnen. En het is een verhaal over liefde, onderdrukking en het hartverscheurende noodlot dat samenkomt in een poeziëalbum. Aan de hand van negentien versjes vertelt dit boek op een overrompelende manier de geschiedenis van een Joods meisje in Nederland tijdens de oorlog.

 

 

 


Boek nu kopen 

Donderdag 23 januari Workshop Handlettering

Nicky Saliha gaf op 23 januari drie workshops Handlettering in de boekhandel.

Workshop Handlettering Faber Castell:
- Tijdens deze workshop werden de verschillende Pitt Artist Pennen uitgelegd.
- Je leerde schetsen en composities maken. 
- Je leerde verschillende lettertypes te schrijven.
- We lieten zien hoe je deze letters tot leuke teksten kunt verwerken. 

 

 

Boekpresentatie Astrid Harrewijn

Boek nu kopen  

Meet & Greet OnneDi zaterdag 9 november 2019

OnneDi bij boekhandel Wagner. Van 12.00 uur tot 13.00 uur was er een Meet & Greet met Dionne Slagter. Ter promotie van haar boek bezoekt OnneDi twee boekhandels. Supercool dat ze naar Sassenheim kwam. 

 

 

Over de auteur:
OnneDi
(pseudoniem van Dionne Slagter) geboren in 1990 is een Nederlandse youtuber en vlogster. Ze heeft 844.000 abonnees en 655.000 volgers op Instagram. 
In juni 2014 opende Dionne haar kanaal "OnneDi". Ze werkt samen met andere youtubers zoals Furtjuh, Dylan Haegens en Kalvijn. Een bekende serie op haar kanaal is Leuk of Meuk, waarin ze speelgoed en gadgets beoordeelt. In 2016 bracht Slagter onder haar pseudoniem OnneDi hier een gelijknamig boek over uit.

In 2019 was Slagter te zien als een van de 100-koppige jury in het televisieprogramma All Together Now. Tevens was Slagter in 2019 een van de deelnemers van het twintigste seizoen van het RTL 4-programma Expeditie Robinson, zij viel als vierde af en eindigde op de 17e plaats.

Boek nu kopen

Vrijdag 8 november Literaire lunch Nino Haratischwili 

Nino Haratischwili bezocht boekhandel Wagner in Sassenheim naar aanleiding van haar nieuwe roman 'De kat en de generaal'. De schrijfster van Het achtste leven (voor Brilka) bezocht  Nederland en Vlaanderen. Het was een grote eer haar te mogen ontvangen. Voor een select gezelschap organiseerde uw boekhandel een literaire lunch
Voor dit boek dook Nino Haratischwili wederom in de geschiedenis, ditmaal die van Tsjetsjenië. Het was de moord op de Russische journaliste Anna Politkovskaja, samen met het waargebeurde verhaal over een Russische legereenheid op verlof in een afgelegen Tsjetsjeens dorp, die haar op het spoor bracht.

 

 

Over het boek 'De kat en de generaal':
Tsjetsjenië 1995: Noera is zeventien wanneer een Russische legereenheid in de buurt neerstrijkt. Met het uitbreken van de Eerste Tsjetsjeense Oorlog
versplintert haar droom om de benauwdheid van haar geboortedorp te kunnen ontvluchten.
Berlijn, 2016: een Russische oligarch, Alexander Orlow, die ‘de generaal’ wordt genoemd, is samen met zijn negentienjarige dochter Ada een nieuw leven begonnen in Berlijn. Maar met haar groeiende aantal vragen over zijn verleden en de Tsjetsjeense oorlog komen de herinneringen bij hem terug. Voor een afrekening met zijn verleden heeft hij de ‘de kat’ nodig, een koppige actrice van Georgische afkomst.

Over de auteur:
Nino Haratischwili (1983, Tbilisi) is romancier, toneelschrijver en regisseur. Ze is thuis in twee talen, schrijft sinds haar twaalfde zowel in het Duits als in het Georgisch. Van haar vorige boek, Het achtste leven (voor Brilka) werden in Nederland 65.000 exemplaren verkocht. De kat en de generaal stond op de shortlist van de Deutscher Buchpreis.

Boek nu kopen

Freddy Tratlehner in the house !!!

Op uitnodiging van boekhandel Wagner was Freddy Tratlehner in Sassenheim.
Naar aanleiding van zijn kookboek was Vjèze Fur in de boekhandel de spotten. 

'Bij ons thuis werd niks weggegooid. Zo ook niet wanneer mijn moeder speklappen maakte voor de Hartstichting, waar zij elke zondag vrijwillig voor kookte. Ik en mijn zus waren er als de kippen bij als het ging om de reuzel. Wanneer het vet is afgekoeld, kan je er de mooiste dingen mee maken. De enige beperking is je fantasie! Auto’s, boten, hele kastelen met ridders en al. Maar ook fantasiedieren, zoals koeien en dinosaurussen. En treinen, die van Afrika naar Marokko rijden. Uren zaten wij daar te boetseren. Ik krijg nog steeds warme gevoelens als ik een bonk
reuzel zie.'

Alfred (Freddy) Tratlehner (Amsterdam 18 april 1983), beter bekend als Vieze Fur, is een Nederlandse rapper en zanger. Hij is bekend als lid van de Amsterdamse rapformatie De Jeugd van Tegenwoordig, die in 2005 een grote hit had met Watskeburt?!. Freddy Tratlehner brak nationaal door als lid van de De Jeugd van Tegenwoordig in 2005 met het nummer Watskeburt?!. Sindsdien is De Jeugd van Tegenwoordig uitgegroeid tot een populaire hiphopgroep met vele hits en inmiddels acht succesalbums. Verder won de groep belangrijke muziekprijzen, waaronder de Popprijs 2011, een Edison Award, de Gouden Harp en een MTV Award.

In 2014 nam Tratlehner deel aan Expeditie Robinson. Hij liep tijdens de opnamen van dit programma een tweedegraads brandwond aan zijn rechtervoet op. In de halve finale scheurde hij zijn trommelvlies door een harde val in het water, waardoor zijn deelname vroegtijdig ten einde kwam. 

Op Instagram tikt hij de 100.000 views aan voor zijn hilarische kookvideo's Lekker Fred. De passie voor het eten heeft hij van huis uit meegekregen, zijn vader is chef-kok. Freddy houdt ervan om te koken en te eten.  

Boek nu kopen

Woensdag 18 september Workshop Fermenteren met Christian Weij

Op woensdag 18 september geeft Christian Weij een workshop Fermenteren bij boekhandel Wagner naar aanleiding van zijn nieuw verschenen boek Verrot Gezond.

Workshop Verrot Gezond fermenteren

Tijdens deze workshop leerden we van Christian wat de link tussen bacteriën en gezond is en hoe we onze eigen darmbacteriën kunnen voeden. Hij vertelde over de geschiedenis van het fermenteren en liet ons zien hoe je zelf eenvoudig met fermentatie kunt starten. Naast de lekkere dingen die we hebben geproeft, gingen we zelf ook aan de slag. 

 

 

 

 

Locatie: Boekhandel Wagner, Hoofdstraat 181 te Sassenheim. Gratis parkeren voor de winkel.


Boek nu kopen

Zondag 7 juli kwam Nicci French signeren! En wat hebben we er een feest van gemaakt. Geweldig!

Gebonden versie boek 

Paperback versie boek 

Dinsdag 25 juni lezing/interview Sander Aarts

Op uitnodiging van boekhandel Wagner bracht Sander Aarts een bezoek aan boekhandel Wagner in Sassenheim. Sander gaf een lezing naar aanleiding van zijn onlangs verschenen boek 'Niet te breken' op dinsdag 25 juni om 20.00 uur. 

Over de auteur:
Sander Aarts (1979) heeft de zwaarste militaire opleidingen in Nederland voltooid. Hij heeft zestien jaar lang aaneengesloten operationeel gediend bij de Special Forces en is voor zijn verdiensten benoemd tot ridder in de orde van Oranje-Nassau met zwaarden. Hij richtte in 2017 na zijn eervol ontslag de Unbreakable Academy op en geeft trainingen persoonlijke groei en teamontwikkeling. Sander is vader van Nikki, Tom en Tess. Hij woont samen met zijn vrouw Natasja in Nieuw-Vennep 

 

Over het boek:
Een geharde militair helpt je met je persoonlijke ontwikkeling – sta sterker in het leven door zijn lessen, opgedaan in het heetst van de strijd.

Hij had de mooiste baan, de ultieme jongensdroom: teamleider bij de Special Forces. Vechten, schieten, duiken, uit vliegtuigen springen, uit onderzeeboten ontsnappen. Een James Bond-film maar dan echt. Na een succesvolle carrière van zestien jaar vertelt Sander Aarts, de best getrainde militair van Nederland, wat hij allemaal heeft meegemaakt én wat hij daarvan heeft geleerd.

Sander is het levende bewijs dat je met de juiste mentaliteit alles kunt bereiken en in Niet te breken deelt hij de inzichten die hij heeft opgedaan onder de meest extreme omstandigheden. Zo kun je lezen over bizarre belevenissen die je normaal alleen in films ziet en krijg je tegelijkertijd waardevolle, toepasbare lessen voor het dagelijks leven. Of het nu gaat om handelen in stressvolle situaties of hoe je beter kunt reageren op angst, dit boek inspireert je om je prestaties te verbeteren, op ieder gebied.


Het boek is verkrijgbaar in de boekhandel en via Wagner online:
www.wagneronline.nl. Er zijn nog enkele exemplaren gesigneerd.

Aanmelden

Boek nu kopen

Vrijdag 14 juni Inge Ipenburg in Sassenheim

Op uitnodiging van boekhandel Wagner kwam Inge Ipenburg haar nieuwe boek signeren in Sassenheim. Inge was aanwezig van 15.00 uur tot 17.00 uur tijdens de braderie in Sassenheim. Met prachtig weer hebben we een tweetal topuurtjes gehad.

Over de auteur:
Inge kreeg landelijke bekendheid met de rol van Martine Hafkamp in de beginjaren van GTST. Inge werd geinspireerd om te gaan schrijven door haar juryvoorzittersschap in 2011 tijdens de Gouden Strop. Inmiddels is 'Moordenaarsstorm' haar derde boek, welke in juni gevolgd zal worden door 'De mannen vallen'.

Over het boek:
Maxine Steenstra, die we leren kennen als de sterke en zelfstandige vrouw ‘Max’, is  het middelpunt van Moordenaarsstorm. Max woont al een aantal jaren op Sicilië. Dan vindt ze op het strand een dood meisje. Is dit meisje gevallen? Is ze vermoord?

Wil Heerema is een rechercheur die zijn vakantie doorbrengt in een Siciliaans dorp. Hij heeft in een opwelling geboekt, omdat deze plek door de steile straatjes en verraderlijke stroming in zee de vakantiehel is voor kinderen, bejaarden en feestende idioten. Wat Wil betreft is het er betreft de hemel op aarde.

Toch heeft Wil weinig talent voor vakantie vieren. Dat komt goed uit, als hij betrokken raakt bij het onderzoek naar het dode meisje op het strand. Samen met Max ontdekt Wil dat de dood van het meisje met het verleden van Max te maken heeft…

De  toegang is vrij, aanmelden is voor ons fijn in verband met de organisatie.

Boek nu kopen

Woensdag 12 juni lezing Bourgondiërs door Bart van Loo

Op uitnodiging van boekhandel Wagner gaf Bart van Loo de lezing "De Bourgondiërs" n.a.v. zijn nieuwe boek op woensdag 12 juni om 20.00 uur. We moesten naar De Oude Tol vanwege de hoge animo. 

Wat hebben we een prachtige avond gehad. Twee uur lang hebben we mogen luisteren naar 'onze' Bart van Loo. Wat kan deze man vertellen. We hebben genoten! Dank Bart, dank gasten!
 

Over het boek:
De Bourgondiërs vertelt de geschiedenis van de vroege Nederlandse eenwording. Het is een wonderlijk relaas van ontbolsterende steden, ontwakend individualisme en uitstervende ridderidealen. Van schizofrene koningen, doortastende hertogen en geniale kunstenaars. Terwijl de Bourgondische hertogen met veldslagen, huwelijken en hervormingen de versnipperde Lage Landen tot één geheel smeedden, ontstonden onder hun impuls de onvergetelijke werken van Klaas Sluter, Jan van Eyck en Rogier van der Weyden.
Bart Van Loo’s even spannende als leerrijke verkenning van de middeleeuwen groeit gaandeweg uit tot een wervelende cultuurgeschiedenis. Meeslepend en erudiet vertelt hij waar wij vandaan komen. Als geen ander weet Van Loo bevlogenheid, humor en kennis van zaken te combineren.

Over de auteur, op zijn website:
Ik lees, schrijf boeken en sta geregeld op een podium. Men noemt mij wel eens “een francofiel”. Het gebeurt dat men ook het woord “bevlogen” in de mond neemt. Mijn eerste liefde is en blijft de literatuur, maar sinds enkele jaren is de geschiedenis een gewaardeerde maîtresse geworden. Samen met mijn vrouw en dochter woon ik in West-Vlaanderen, op een boogscheut van de Franse grens. Met enige regelmaat kun je mij ook in Antwerpen vinden. Optredens brengen me dan weer in alle uithoeken van de Lage Landen.

Mijn leven verdeelt zich tussen podium en ‘klooster’, tussen uitbundigheid en de stilte van lezen en schrijven. Op een dag vond ik een mooie tussenvorm: de trein als rijdende werkkamer. Altijd onderweg en toch verdiept in een boek of een gedachte. Sindsdien pendel ik naar nergens als de rusteloosheid toeslaat.

Op de flap van mijn laatste boek pakte mijn uitgever uiteraard met ronkende volzinnen uit:
Schrijver en conferencier Bart Van Loo (1973) heeft zich de voorbije jaren ontwikkeld tot een zeldzaam dubbeltalent. Met zijn virtuoze minicolleges in De Wereld Draait Door raakte hij bekend bij het grote publiek, maar in de eerste plaats is Van Loo natuurlijk schrijver. Van zijn hand verschenen de alom geprezen Frankrijktrilogie en de bestsellers Chanson en Napoleon. In zijn nieuwste boek De Bourgondiërs is Bart Van Loo op het toppunt van zijn kunnen.

Boek nu kopen

Donderdag 16 mei lezing door Geert Kimpen

Donderdag 16 mei gaf Geert Kimpen op uitnodiging van boekhandel Wagner om 20.00 uur een lezing over zijn boek 'Het meisje dat aan de oever verscheen'.

De TomTom van je ziel - De weg naar een bezield leven is je ziel weervinden. 

Stel je voor dat je ziel zich niet in jezelf bevindt, maar boven je hangt, als een alwetend veld met de kennis van alles uit je leven: wat was, is en zal komen.
Een bron van eeuwige kennis, die je te allen tijde kunt raadplegen, die je kunt aanboren via de onzichtbare kabel, waarmee je aangesloten bent vanuit je derde oog.

Zou je dan je leven, zoals het zich voltrekt, niet vanuit een totaal ander perspectief zien? Zou je dan niet je zielenliefde op een heel andere manier kunnen herkennen dan met de gebrekkige zintuigen, die je hier op aarde tot je beschikking hebt? Maar hoe kun je contact met je ziel maken, als je haar niet voelt en niet eens zeker weet of je in haar gelooft?

We doken samen met Geert Kimpen in de diepe wijsheden van het oude India om weer naar je ziel te leren luisteren, die als een wanhopige boordcomputer al je hele leven lang verbinding met je probeert te maken. We lieten ons meeslepen door zijn verhalen, gedrenkt in mystiek, wijsheid en inzichten, in een bad van relativering, humor en herkenbare situaties.

Over de auteur:
Na zijn debuutroman “De kabbalist” (meer dan 100.000 verkochte exemplaren, uitgegeven in meer dan 15 landen), schreef Geert Kimpen de succesvolle romans “De geheime Newton”, “Rachel, of het mysterie van de liefde” en “De prins van Filettino”.

Daarna werd het stil....

Geert Kimpen kwam in een echtscheiding terecht en waar moet je dan over schrijven, als de liefde je thema is? Toen ontmoette hij het meisje dat aan de oever verscheen. De inspiratie ging weer stromen. 'Het meisje dat aan de oever' verscheen is het eerste boek van de herboren Geert Kimpen.

Is het mogelijk onvoorwaardelijk in de eeuwige liefde te geloven wanneer je hart al eens gebroken werd? Wat zou jij doen als je je zielsverwant eindelijk ontmoette, maar hij herkende je niet?

De première van de nieuwe lezing van Geert vond plaats tijdens het Happinez Festival op 11 en 12 mei. Vier dagen later was hij bij ons.
 

Boek kopen (nog enkele gesigneerd) 

Vrijdag 29 maart Peter Buwalda 'in the house' !!!!!

Naar aanleiding van zijn nieuwe boek 'Otmars Zonen' kwam Peter Buwalda naar Sassenheim.

Apetrots waren wij hem te mogen ontvangen. Vrijdag 29 maart van 14.15 uur tot 15.15 uur was Peter Buwalda zijn nieuwe  boek komen signeren. 

Het was een superuurtje, waarbij Peter vele fans blij heeft gemaakt. Kijk voor foto's op Facebook of instagram.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Boek kopen (paperback)                               Boek kopen (gebonden)

Vrijdag 21 december 20.00 uur Mart Smeets op bezoek

Vrijdag 21 december bracht Mart Smeets een bezoek aan onze boekwinkel. Hij gaf geen lezing geven, maar in ontspannen sfeer was Mart Smeets gezellig aanwezig bij onze boekenborrel.
Naar aanleiding van het onlangs verschenen boek 'Afzien' bezocht Mart Smeets een aantal boekhandel.

Ook Sassenheim was uitgekozen. Mart sloot aan vanaf 20.00 uur bij de boekenborrel en kletste lekker met ons mee. Kans was groot dat we starten met mooie 'boekenverhalen' en eindigen met mooie sportverhalen. Een ieder was van harte welkom.  Toegang was gratis. Uiteraard signeerde Mart graag zijn boek 'Afzien'. Ter plekke verkrijgbaar.  

Mart Smeets is al een halve eeuw sportjournalist. Of het nu om schaatsen, wielrennen, tennis, voetbal, basketbal, honkbal, football, zwemmen of golf gaat, Smeets schrijft er bevlogen verhalen over, gebaseerd op zijn eigen ervaringen tussen de sporters en zijn ongeëvenaarde parate kennis.

In Afzien neemt hij de lezer mee naar de voor Nederland zo succesvolle Winterspelen in Zuid-Korea; naar de topprestaties van Dumoulin, Kruijswijk, Froome, Geraint Thomas en Yates in Giro, Tour en Vuelta; en naar de verbluffende solo van Anna van der Breggen bij het WK vrouwen. Hij volgt tennisster Kiki Bertens bij haar doorbraak naar de wereldtop maar ziet de herfst voor Federer intreden, hij is ontroerd door de Elfstedenzwemtocht van Maarten van der Weijden en ziet Max Verstappen steeds beter worden, en hij legt uit waarom de basketballers LeBron James en Michael Jordan onvergelijkbaar zijn. Het is maar een kleine greep uit de vele enthousiasmerende Smeets-verhalen in dit boek.

 

Mart Smeets (1947) werkte van 1973 tot 2016 voor Studio Sport. Nu werkt hij o.a. voor EenVandaag Radio en voor Ziggo Sport en schrijft hij, naast boeken, diverse columns.

 

Boek nu bestellen

Donderdag 13 december Try out Leesvoorstelling 'Zoals verwacht loopt alles anders' door Berthold Gunster

Berthold Gunster is grondlegger van het Omdenken. 

7,5 Jaar geleden: Berthold Gunster in Sassenheim. Wat was 't een groot succes! Opnieuw mochten wij hem ontvangen en hadden de PRIMEUR in Nederland. Naar aanleiding van zijn nieuwe boek 'Zoals verwacht loopt alles anders' gaf Berthold Gunster de De Try Out van zijn leesvoorstelling in Sassenheim.


 

 

 

 

 

 

 

Datum:13 december 2018
Tijd    : Aanvang 20.00 uur, ontvangst vanaf 19.30 uur

Locatie: Theaterzaal (de grote zaal) van De Oude Tol, Hoofdstraat 147 in Sassenheim.

 

Boek nu kopen