Maandag 24 september lezing Familieopstellingen    

Maandag 24 september geeft Jan Velsen een lezing over Familieopstellingen bij boekhandel Wagner, Hoofdstraat 181 te Sassenheim om 20.00 uur.

De laatste jaren is er een toenemende belangstelling voor 'Familieopstellingen'. De inzichten die opstellingen opleveren bieden de mogelijkheid om nieuwe wegen in te slaan in plaats van onbewust oude patronen te blijven volgen.

Jan Velsen heeft in Amerika, na zijn IVA Business School opleiding, carrière gemaakt als Vice President van Avery Dennison.

Op vakantie in Spanje kwam hij in aanraking met Familieopstellingen en dat is, tot op de dag van vandaag, zijn passie.

Velsen is zich gaan scholen bij het Bert Hellinger Instituut, vervolgens heeft Jan Velsen talloze workshops en seminars bij gerenommeerde opstellers in binnen- en buitenland gevolgd. Nadat hij eigen workshop ging organiseren is Velzen gevraagd door de CIVAS Academie in Haarlem op een opleiding Familie- & Organisatieopstellingen HBO te ontwikkelen in combinatie met praktijkdagen. Inmiddels is de basisopleiding aangevuld met een Masterclass.

Jan Velsen leerde Familieopstellingen van Bert Hellinger, Traumaopstellingen van professor dr. Franz Ruppert en gezins / relatieopstellingen van dr. John Gottman.

Na de lezing zal Jan voor eenieder die dat op prijs stelt een exemplaar personaliseren.

Aanvang: 20.00 uur, ontvangst vanaf 19.30 uur
Locatie  : boekhandel Wagner, Hoofdstraat 181, Sassenheim
                (er is gratis parkeergelegenheid voor de winkel)
Toegang: € 7,50 inclusief kopje koffie/thee 
 

Aanmelden

Boek nu kopen

Woensdag 26 september Inez Köhler haar prentenboek 'Mani'

Woensdag 26 september presenteert Inez Köhler haar prentenboek 'Mani' om 19.00 uur bij boekhandel Wagner.

Mani is een klein meisje dat in Peru woont. Mani is bijna jarig en heeft één grote wens..

Inez Köhler, beeldend kunstenares, is geboren in Amsterdam en woont en werkt sinds 1991 in Voorhout. Sinds 2005 is zij regelmatig naar Peru geweest om de kinderen in opvangcentra en weeshuizen door middel van schilderlessen een stukje creativiteit en expressie bij te brengen. Dit land en haar bevolking gaven haar inspiratie tot het maken van een serie kleurrijke schilderijen en etsen en uiteindelijk ook tot het maken van een serie verhalen en illustraties over dit Peruaanse meisje, Mani.

De prachtige kleurige tekeningen van Inez Köhler geven een mooie impressie van het landelijke leven in Peru, een land waar zij zo erg van houdt. Met dit bijzondere boek kunnen jonge kinderen een eerste indruk krijgen hoe het leven er elders op de wereld uit kan zien.

Aanmelden
Boek nu reserveren 

Donderdag 27 september 'In de Mode Uit de Kunst'

De tweede avond van de drieluik 'In de Mode Uit de Kunst' voor iedereen die van mode houdt en er meer over wil weten en over de invloed van kunst op fashion en van fashion op kunst. Styling myself.

Manuela Klerkx organiseert op donderdag 27 september om 19.30 uur ‘In de mode Uit de kunst’ bij boekhandel Wagner, Hoofdstraat 181 te Sasssenheim. ‘In de mode Uit de kunst’ is een drieluik, welke allen afzonderlijk zijn te volgen.De avond is vooral gewijd aan het geven van kennis en inspiratie om je eigen stijl te ontwikkelen. De workshop gaat over mode niet als trend maar als vorm van zelf-expressie. De betekenis van kunstenaars en ontwerpers, als voorlopers en visionaires, speelt daarbij een grote rol. Styling myself staat centraal tijdens deze avond.

Het doel van de avond is mensen wegwijs te maken in de wereld van de mode die inspiratie haalt uit de kunst. Het gaat om inhoud en stijl, om cultuur en niet om trends en hypes. 

Styling myself staat centraal tijdens deze avond. Maar ook hoe kunnen we duurzaam produceren? Hoe komen we van ‘waste’ af? Waarom moet je kledingkast vol hangen ‘met niks om aan te trekken’? Hoe kunnen we esthetiek met ethtiek verbinden? Beter weinig maar goed dan veel en van slechte kwaliteit (en goedkoop door kinderarbeid) 

Doel: koop mode alsof je een kunstwerk koopt. Als iets heel mooi en bijzonder is gooi je het niet zomaar weg. Een kledingstuk dat bij je past, net als een kunstwerk dat bij je past, groeit met je mee.

Vind uit welk kledingstuk, welk kunstwerk en welk boek in je koffer moet en je bent een gelukkig mens.

Manuela Klerkx is kunstagente, co-auteur van ‘Ontroerend goed’ en na zestien jaar in Milaan te hebben gewoond verwoed fashion liefhebber. Zij laat zien hoe kunst en mode elkaar beïnvloeden en hoe belangrijk het is je eigen stijl te ontwikkelen.

Aanvang 19.30 uur op donderdag 27 september, ontvangst vanaf 19.15 uur. Deelname € 15,00, inclusief Drinks & Bites, op vertoon van studentenpas € 12,50.

Inschrijven kan bij de boekhandel, Hoofdstraat 181, Sassenheim (0252-212778), via de website www.wagneronline, of via de app van de boekhandel (downloaden: www.readr.nl – Sassenheim/boekhandel Wagner)

Aanmelden

Donderdag 4 oktober 19.15 uur Sassenheims Spellen Avond

Ook zin om gezellig een bordspel te spelen? Of wil je met je vriend(in) wel eens met anderen de strijd aangaan? Kom dán naar de boekhandel op 4 oktober en doe mee, dan gaat de Sassenheims Spellenavond voor de tiende keer dit jaar van start!!!  

Iedere 1e donderdag van de maand worden er gezamelijk spellen gespeeld in de boekhandel aan de Hoofdstraat in Sasssenheim. Aanvang: 19.15 uur. De toegang is gratis. Aanmelden is gewenst.

Aanmelden

Woensdag 3 oktober t/m zaterdag 13 oktober kinderboekenweek 

Kinderboeken over vriendschap staan centraal in de Kinderboekenweek 2018, die loopt van woensdag 3 oktober tot en met zondag 14 oktober 2018.
Het motto bij het thema Vriendschap is Kom erbij!

Jozua Douglas gaat het Kinderboekenweekgeschenk voor de 64ste Kinderboekenweek schrijven en illustratrice Milja Praagman het Prentenboek voor de Kinderboekenweek. Het thema is Vriendschap en het motto is Kom erbij! De Kinderboekenweek is de grootste leesbevorderingscampagne voor kinderen in Nederland en vindt volgend jaar plaats van woensdag 3 t/m zondag 14 oktober. Het Kinderboekenweekgeschenk wordt jaarlijks tijdens de Kinderboekenweek door de boekhandel cadeau gegeven bij besteding van ten minste € 10,- aan kinderboeken.

 

Jozua Douglas:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jozua begon zijn schrijverscarrière met poëzie en won hiermee meerdere prijzen. Sinds 2009 legt hij zich volledig toe op het schrijven van kinderboeken, eveneens zeer succesvol. Zijn populairste boeken zijn De verschrikkelijke badmeester (Hotze de Roosprijs, beste kinderboekendebuut), De vreselijke tweeling en de serie Costa Banana. Hij won twee keer de Pluim van de Senaat: met De gruwelijke generaal (2016) en De ongelooflijke Ravi Ravioli (2017). Het Kinderboekenpanel van DWDD verkoos beide titels tot een van de beste boeken van respectievelijk 2016 en 2017. Jozua’s boeken zijn onder meer vertaald naar het Deens, Duits, Fins, Portugees, Koreaans, Chinees, Italiaans, Noors, Sloveens en Engels.

Milja Praagman:

Milja Praagman studeerde grafisch ontwerpen aan de Akademie voor Kunst en Vormgeving St. Joost in Breda. In 1995 begon ze als zelfstandig ontwerper/illustrator voor kranten, tijdschriften, Okki, Bobo en Taptoe. Voor Sesamstraat maakt ze animaties. Haar eerste prentenboek is getiteld Meneer Po (2005). Nog 100 nachtjes slapen werd gekozen tot Prentenboek van het Jaar (2013) en won ook een Leespluim. Omdat ik je zo graag zie won een Zilveren Penseel (2017). Milja’s boeken zijn vertaald over de hele wereld, van Denemarken tot Frankrijk en China.

 

Maandag 8 oktober lanceert Geeri Bakker haar vierde kinderboek 'Mette en Jort op wintersport'

Maandag 8 oktober lanceert Geeri Bakker haar vierde kinderboek 'Mette en Jort op wintersport'om 16.00 uur bij boekhandel Wagner. Een ieder is van harte welkom hierbij aanwezig te zijn. Wel is het plezierig vooraf aan te melden, dit om organisatorische reden. 

Het boek Mette en Jort op wintersport verschijnt tijdens de kinderboekenweek op 8 oktober aanstaande. Het eerste exemplaar zal worden overhandigd aan de Mentelity foundation van Bibian Mentel meervoudig paralympisch kampioen. Ontvangst vanaf 15.30 uur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aanmelden

Boek nu reserveren 

Donderdag 22 november lanceert Geeri Bakker haar eerste roman 'Wit'

Op 22 november zal om 20.00 uur het boek WIT worden gepresenteerd tijdens een bijzondere avond waarbij Geeri Bakker een lezing met de titel Luctor et Emergo over rouwverwerking. Medewerking verleent de Christelijke harmonievereniging Crescendo uit Sassenheim, waarbij Mozart centraal zal staan. 

 

Uniek auteursconcept vormgegeven

Voor het eerst verschijnen er in Nederland een kinderboek én een roman, zich beide afspelend in eenzelfde tijdsbestek, met dezelfde hoofdpersonen en  geschreven door dezelfde auteur.

 

Geeri Bakker werd uitgedaagd om zowel het vierde deel te schrijven uit haar kinderboekenserie: Op reis met Mette en Jort  (“Mette en Jort op wintersport “) als ook een roman, waarbij de moeder van het meisje Mette uit het verhaal werd weggeschreven en haar eigen avontuur beleeft.

 

Over de auteur
Geeri Bakker  (1959) begon haar carriere als verpleegkundige. In 1988 maakte zij de overstap naar het stewardessenbestaan. Naast haar part-time baan als assistant purser is zij voetreflexoloog, stressconsultant en schrijft zij non-fictieboeken, kinderboeken en columns. WIT is haar eerste roman. Daarnaast verzorgt zij workshops op scholen en verenigingen.

Zij is getrouwd en heeft twee geadopteerde kinderen..

 

Over het boek

Waar Josje, de moeder van Mette, in de voorgaande deeltjes onderdeel was van de kinderavonturen, wordt zij in ‘WIT’ uit het verhaal geschreven en volgt zij haar eigen pad. Een pad waarin snelheid, spanning, ontroering en een verrassende ontknoping de lezers tot de laatste bladzijde vasthoudt. Moeder Josje wilde op zoek naar Mozart maar wordt geconfronteerd met zichzelf en alle tinten die zich tussen de witte wereld om zich heen en de zwarte wereld van haar geadopteerde dochter Mette bevinden. Thema’s zijn intens: ongewenste kinderloosheid en de dilemma’s als adoptiemoeder.

Een romandebuut dat je meesleept de diepte in. Mag Josje haar dochter houden? En hoeveel tinten liggen er verborgen naast zwart en wit.

Wie heeft er dan nog zin om warme chocolademelk te maken?

Aanmelden
Boek nu reserveren 

Dinsdag 30 oktober 19.30 uur interactieve Workshop 'Filosofie voor een weergaloos leven' door Lammert Kamphuis

Lammert Kamphuis prikkelt mensen graag met zijn filosofische kijk op het alledaagse. Op een persoonlijke en ontspannen manier gaat hij in gesprek over de grote vragen van het leven en daagt hij zijn publiek altijd uit om anders te leren kijken naar zichzelf en hun situatie. Dit doet Lammert door filosofische ideeën uit het verleden en heden op een verfrissende wijze toe
te passen op hedendaagse thema’s.

Lammert wordt geprezen voor de manier waarop hij complexe onderwerpen toegankelijk en toepasbaar maakt. Door zijn luchtige toon, humor en open karakter weet hij een sfeer te scheppen, waarin goede gesprekken en ideeën als vanzelf opkomen. Lammert inspireert anderen om op een nieuwe manier te kijken, denken en handelen.

Over het boek: 
Met dit boek laat Lammert zien dat filosofie minder onbegrijpelijk en hoogdravend is dan we denken. In 18 prikkelende thema's toon hij hoe eeuwenoude en hedendaagse denker

De interactieve workshop vangt aan om 19.30 uur, ontvangst vanaf 19.00 uur. Toegang € 7,50 inclusief kopje koffie/thee bij ontvangst.
 

Aanmelden 
Boek nu kopen