Heeft u de Wagner Boeken-app al in the pocket?

Boekhandel Wagner heeft haar eigen klantenkaart, waarbij u als vriend, vaste klanten van Wagner voor vele voordelen, kortingen kunnen sparen. Heeft u door de drukte nog geen klantenkaart, kom dan snel langs en ontvang uw persoonlijke pas. 

App nog niet in the pocket? Download onze app op uw mobiele telefoon via www.readr.nl - Sassenheim/boekhandel Wagner en wordt privilegeklant en u kunt gebruik maken van diverse kortingen op de vouchers. Deelname is kostenloos.

Donderdag 17 januari informatiebijeenkomst leesgroep Kunstgeschiedenis

Geïnteresseerden in kunst, de geschiedenis en de beleving ervan, kunnen op donderdag 17 januari 2019 om 10.30 uur kennismaken met het idee van ‘leesgroepen kunstgeschiedenis’. De informatiebijeenkomst  is  een initiatief van Boekhandel Wagner in samenwerking met de landelijke organisatie Senia. 

De stichting Senia brengt mensen met eenzelfde culturele interesse bij elkaar, in dit geval is dat beeldende kunst. Leesgroepen over dit onderwerp verdiepen zich aan de hand van een boek in een schilder, beeldhouwer, een bepaalde stroming of periode in de geschiedenis. 

Het zal gaan om groepen van 6-8 personen. Senia levert het studie- en discussiemateriaal aan de hand van het boek en afbeeldingen op internet. Het boek leent of koopt u zelf. De groep kan daarna zelf beslissen om naar een bepaalde tentoonstelling te gaan. Voorbeelden op de boekenlijst zijn het boek van Will Gompertz - Dat kan mijn kleine zusje ook. Waarom moderne kunst kunst is, envanGeert Mak - Het stadspaleis, over het paleis op de Dam.

Op de website www.senia.nl  vindt u meer titels en informatie over de werkwijze en de kosten.

Informatie

Belangstellenden kunnen zich aanmelden ter plaatse bij Boekhandel Wagner, of via onderstaande button. Voor de organisatie is het fijn om vooraf te weten op hoeveel mensen ze kunnen rekenen, maar u bent ook zonder aanmelding welkom.

Aanmelden

Woensdag 23 januari 19.30 uur boekpresentatie 'Hoe Dan?!' van Maroeska Metz

Maroeska Metz, auteur van het fraaie design-kookboek ‘Hoe Dan?!’ komt op uitnodiging van boekhandel Wagner woensdag 23 januari naar Sassenheim.
 

Over de auteur:

Maroeska studeerde in 1985 als beeldhouwer af aan de Rietveld Academie met een tentoonstelling van eetbare beelden. Ze groeide daarna uit tot een internationaal bekende ontwerper van meubels, lampen en juwelen. Haar werk is opgenomen in (museum)collecties in binnen- en buitenland. Maroeska’s handelsmerk is een kenmerkende krul, die ze in bijna al haar ontwerpen verwerkt. 

Met evenveel passie als waarmee ze in haar werkplaats meubels in elkaar maakt, creëert ze in de keuken de heerlijkste gerechten. Koken is voor Maroeska een uit de hand gelopen hobby. Ze begon ermee op haar 12e toen ze de pollepel van haar werkende moeder overnam en voor het hele gezin ging koken. In de keuken is Maroeska een autodidact met nu 50 jaar ervaring, ze houdt er nog steeds van om te experimenteren en haar grenzen te verleggen.

Over het boek:
Het schitterend vormgegeven Hoe Dan?! Favoriete recepten uit de 7 keukens van Maroeska Metz komt voort uit een kookschrift dat ze aanvankelijk voor haar kinderen schreef, en waaraan ze in totaal tien jaar heeft gewerkt. Het boek werd genomineerd voor Gouden Kookboek 2018. De gerechten zijn door Maroeska gefotografeerd in de stijl van 17e-eeuwse stillevens. Een extra bijzonderheid van het kookboek Hoe Dan?! is dat onder alle 120 recepten een filmpje staat, die je eenvoudig met de camera van je mobiele telefoon scant en bekijkt. 

Maak op donderdagavond 23 januari kennis met Maroeska Metz. Maroeska geeft om 19.30 uur een lezing over haar passie voor koken en bakken en serveert hapjes naar recepten uit haar kookboek. Na de lezing signeert de kunstenares Hoe Dan?! Favoriete recepten uit de 7 keukens van Maroeska Metz.

De inloop is vanaf 19.00 uur. Inschrijven vooraf i.v.m. de hapjes heel graag. Toegang € 7,50.

Aanmelden 
Boek nu kopen

23 januari t/m 2 februari 2019 Nationale Voorleesdagen

"Een huis voor Harry" van Leo Timmers (Querido) is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2019.

De Nationale Voorleesdagen worden gehouden van woensdag 23 januari t/m zaterdag 2 februari. Speciaal voor De Nationale Voorleesdagen komt het Prentenboek van het Jaar uit in een mini-editie voor € 5,25 inclusief app. 

Het doel van De Nationale Voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. De campagne is een initiatief van Stichting Lezen en vindt in 2019 voor de 16de keer plaats.

Leo Timmers
Leo Timmers begon op zijn twaalfde strips te tekenen. Na zijn studies publiciteit en grafische vormgeving illustreerde hij voor verschillende bladen, maakte omslagen voor jeugdromans en illustreerde prentenboeken. Van verschillende van zijn boeken worden ook animatiefilms gemaakt.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen houdt boekhandel Wagner de Sassenheimse Voorleesmarathon. Voor meer informatie, zie onderstaande activiteit 

Boek nu kopen 

Sassenheimse Voorleesmarathon Nationale Voorleesdagen

SASSENHEIMSE VOORLEESMARATHON TIJDENS DE NATIONALE VOORLEESDAGEN.
Wie doet er mee met de Sassenheimse Voorleesmarathon? Vanaf 10 uur gaan we non stop tot 17.00 uur voorlezen, vanuit de etalage van de boekhandel. Wil je ook mee doen? Geef je dan op in de boekhandel of meld je aan via onderstaande link. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Aanmelden

Opening Week van de Poëzie
Zondag 27 januari 'Dichters op de Zeepkist' 

Zondagmiddag 27 januari opent boekhandel Wagner de Poëzieweek met het event 'Dichters op de Zeepkist'. Irma Ooijevaar en Jolanda de Lange nemen u mee op een poëtische zoektocht naar de betekenis van vrijheid. Het programma bestaat uit voordrachten uit werk van Tom Lanoye, schrijver van het Poëziegeschenk 2019, uit eigen gedichten en zelf geschreven liedjes.

Het thema van de Poëzieweek, die officieel op 31 januari begint, is 'Vrijheid'. Dat is ook de rode draad van deze middag.

Jolanda en Irma hebben in hun eigen werk en in de poëzie en literatuur gezocht naar teksten rondom dat thema. Ook werk van andere auteurs, zoals Ilja Leonard Pfeiffer komt aan bod. Het belooft een poëtische en muzikale middag te worden, in ongedwongen sfeer.

Irma Ooijevaar (Sassenheim) werd derde bij de Willem Wilmink Dichtwedstrijd 2016. Zij was drie jaar Teylinger Dichter.
Jolanda de Lange, werkzaam bij boekhandel Wagner, schrijft en zingt haar eigen liedjes. Tijdens een eerdere editie van Dichters op de Zeepkist zorgde zij voor de muzikale omlijsting. Het wordt een poëtische middag in ongedwongen sfeer, met muzikale begeleiding.

Thema Vrijheid
De Poëzieweek viert de vrijheid van 31 januari t/m 6 februari 2019. Vrijheid is kwetsbaar en niet vanzelfsprekend en daarom moet zij gevierd worden. Vrijheid gaat over vrij zijn van bezetters, maar ook over je vrij voelen als individu. Hoe vrij zijn we werkelijk: in onze maatschappij, in relaties, in onszelf?

Poëzie is bij uitstek het genre om de vrijheid te bezingen. In een gedicht is alles mogelijk. Een dichter kan in zijn gedachten en gedichten zijn wie hij wil zijn en zijn verbeelding laten spreken.

Tom Lanoye
Tom Lanoye (1958) woont en werkt in Antwerpen en Kaapstad. Als dichter debuteerde hij in 1984 met In de piste. Zijn literair werk is in meer dan vijftien talen gepubliceerd of opgevoerd. Lanoyes werk werd meerdere keren onderscheiden. Zo won hij onder meer de Constantijn Huygens-prijs voor zijn hele oeuvre, de Henriette Roland-Holst-prijs, De Gouden Ganzeveer, De Gouden Uil Literatuur -en publieksprijs. In 2017 werd hem een Eredoctoraat verleend aan de Universiteit van Antwerpen.

Dichters op de Zeepkist
In 2016 introduceerde de boekhandel met Irma Ooijevaar en Roos van Sen 'Dichters op de Zeepkist' in Sassenheim. Wegens succes werd dit evenement herhaald met Jacques Klöters tijdens de Poëzieweek 2017. We nodigen u van harte uit om ook bij deze derde editie aanwezig te zijn.

Aanvang: 15.00 uur. 
Toegang: vanaf 14.45 uur, bijdrage € 7,50.
Er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid voor de winkel.
Aanmelden: in de winkel of via onderstaande button.

Aanmelden

Boek nu kopen 

31 januari t/m 6 februari 2019 Week van de poëzie

De Poëzieweek 2019 vindt plaats van 31 januari t/m 6 februari 2019. Het thema is vrijheid, onder het motto ‘Zonder handen, zonder tanden’. Tom Lanoye schrijft het Poëziegeschenk Vrij — wij?, het cadeau van uw boekhandel bij besteding van € 12,50 aan poëzie.

Donderdag 7 februari 19.15 uur Sassenheims Spellen Avond

Ook zin om gezellig een bordspel te spelen? Of wil je met je vriend(in) wel eens met anderen de strijd aangaan? Kom dán naar de boekhandel op 7 februari en doe mee, dan gaat de Sassenheims Spellenavond voor de tweede keer dit jaar van start!!!  

Iedere 1e donderdag van de maand worden er gezamelijk spellen gespeeld in de boekhandel aan de Hoofdstraat in Sasssenheim. Aanvang: 19.15 uur. De toegang is gratis. Aanmelden is gewenst.

Aanmelden

 

 

Donderdag 21 februari 20.00 uur lezing Burnout

Donderdag 21 februari komt Nathalie van der Meer een lezing geven over haar boek 'Hatseflats', een enorme steun voor/ in/ na een burnout.

HATSeflats gaat over een persoonlijke zoektocht en laat Kwartjes vallen. Inzichten waar ook jij direct iets mee kunt. Tijdens haar lezing zal Nathalie je meenemen in haar verhaal en het je zelf laten ervaren. Loop je zelf ergens tegenaan of in vast? Ben je vooral bezig met het zorgen voor anderen, met jagen, jongleren of Netflix-bingen? Voel je je opgebrand, uitgeblust en wil je het liefst onder je dekbed kruipen met een fles wijn en een zak M&M's? Is een boek lezen op dit moment überháupt teveel gevraagd? Kom dan 21 februari luisteren, kijken en ervaren. Er gaan ab-so-luut Kwartjes vallen! Ook bij jou! 

Over de auteur:
Nathalie van der Meer is psychologe, orthopedagoge en mindfulness trainer. In haar praktijk begeleidt ze cliënten die zijn vastgelopen in hun jachtige bestaan om te komen tot levensveranderende inzichten in de oorzaken van hun gedrag en hun hardnekkige gewoonten. Daarbij reikt ze hen vooral ook tools aan om minder te piekeren, meer in het hier en nu te leven en meer te kunnen genieten van het moment. In dit veranderingsproces, dat de auteur na een aantal burn-outs zelf ook doormaakte, gaat het uiteindelijk om het bereiken van meer authenticiteit, stressbestendigheid, zelfacceptatie en -liefde en rust.

Nathalie vna der Meer geeft op 21 februari om 20.00 uur een lezing. Eenieder is vanaf 19.00 uur van harte welkom. Aanmelden kan via onderstaande button. Toegang € 5,00.

Aanmelden 
Boek nu kopen (link nog niet geactiveeerd)

Donderdag 9 mei 19.30 uur lezing/boekpresentatie

Donderdag 9 mei komt Jacobine van den Hoek een lezing geven over haar boek 'Zondebok'.

Over de auteur:
Jacobine van den Hoek is columnist van het Amstelveens Nieuwsblad en actief binnen de culture sector. Ze woont met man en twee zonen in Amstelveen. In het begin van haar schrijverschap heeft ze zich laten coachen door Simone van der Vlugt. Zij wees Jacobine op het genre 'historische roman' en een artikel in het blad Ons Amsterdam, over de wonderlijke weeshuisziekte in 1566, deed de rest. De vragen rondom de weeshuisziekte inspireerde haar en het leidde tot Jacobines debuut Zondebok.

Over het boek:
Het is 15 januari 1566 wanneer de burgerweeskinderen uitbreken en Amsterdam onveilig maken. Fye Lieveheer heeft erover gedroomd, maar vertelt dit, behalve aan haar dochter Sara en man Gerrit, aan niemand.
Fyes ontmoeting met haar oude liefde Laurens, een rijke korenkoper, maakt haar van slag en onvoorzichtig. Ze wordt verliefd, haar relatie met Gerrit staat op scherp en het klassenverschil tussen hen beiden wordt zichtbaarder dan ooit.
Intussen neemt de politieke onrust in Amsterdam toe; steeds duidelijker zetten de burgers zich af tegen de macht van de katholieken en van de elite in de stad. Het vroedschap van Amsterdam zoekt een oorzaak voor de opstand van de weeskinderen, en vindt een zondebok in Fye.

Een roman, gebaseerd op waargebeurde feiten, over liefde, moed en macht, in de aanloop naar de 80-jarige oorlog Een periode waarin het gevaarlijk was om anders te zijn.

Jacobine van den Hoek vertelt op 9 mei over haar boek. Welkom vanaf 19.00 uur, de lezing begint om 19.30 uur. Toegang € 5,00.

Aanmelden 
Boek nu kopen (verschijnt eind april)

NET GEMIST:

Vrijdag 21 december 20.00 uur Mart Smeets op bezoek

Vrijdag 21 december bracht Mart Smeets een bezoek aan onze boekwinkel. Hij gaf geen lezing geven, maar in ontspannen sfeer was Mart Smeets gezellig aanwezig bij onze boekenborrel.
Naar aanleiding van het onlangs verschenen boek 'Afzien' bezocht Mart Smeets een aantal boekhandel.

Ook Sassenheim was uitgekozen. Mart sloot aan vanaf 20.00 uur bij de boekenborrel en kletste lekker met ons mee. Kans was groot dat we starten met mooie 'boekenverhalen' en eindigen met mooie sportverhalen. Een ieder was van harte welkom.  Toegang was gratis. Uiteraard signeerde Mart graag zijn boek 'Afzien'. Ter plekke verkrijgbaar.  

Mart Smeets is al een halve eeuw sportjournalist. Of het nu om schaatsen, wielrennen, tennis, voetbal, basketbal, honkbal, football, zwemmen of golf gaat, Smeets schrijft er bevlogen verhalen over, gebaseerd op zijn eigen ervaringen tussen de sporters en zijn ongeëvenaarde parate kennis.

In Afzien neemt hij de lezer mee naar de voor Nederland zo succesvolle Winterspelen in Zuid-Korea; naar de topprestaties van Dumoulin, Kruijswijk, Froome, Geraint Thomas en Yates in Giro, Tour en Vuelta; en naar de verbluffende solo van Anna van der Breggen bij het WK vrouwen. Hij volgt tennisster Kiki Bertens bij haar doorbraak naar de wereldtop maar ziet de herfst voor Federer intreden, hij is ontroerd door de Elfstedenzwemtocht van Maarten van der Weijden en ziet Max Verstappen steeds beter worden, en hij legt uit waarom de basketballers LeBron James en Michael Jordan onvergelijkbaar zijn. Het is maar een kleine greep uit de vele enthousiasmerende Smeets-verhalen in dit boek.

 

Mart Smeets (1947) werkte van 1973 tot 2016 voor Studio Sport. Nu werkt hij o.a. voor EenVandaag Radio en voor Ziggo Sport en schrijft hij, naast boeken, diverse columns.

 

Boek nu bestellen

Donderdag 13 december Try out Leesvoorstelling 'Zoals verwacht loopt alles anders' door Berthold Gunster

Berthold Gunster is grondlegger van het Omdenken. 

7,5 Jaar geleden: Berthold Gunster in Sassenheim. Wat was 't een groot succes! Opnieuw mochten wij hem ontvangen en hadden de PRIMEUR in Nederland. Naar aanleiding van zijn nieuwe boek 'Zoals verwacht loopt alles anders' gaf Berthold Gunster de De Try Out van zijn leesvoorstelling in Sassenheim.


 

 

 

 

 

 

 

Datum:13 december 2018
Tijd    : Aanvang 20.00 uur, ontvangst vanaf 19.30 uur

Locatie: Theaterzaal (de grote zaal) van De Oude Tol, Hoofdstraat 147 in Sassenheim.

 

Boek nu kopen

Donderdag 22 november lanceert Geeri Bakker haar eerste roman 'Wit'

Op 22 november zal om 20.00 uur het boek WIT worden gepresenteerd tijdens een bijzondere avond waarbij Geeri Bakker een lezing met de titel Luctor et Emergo over rouwverwerking. Medewerking verleent de Christelijke harmonievereniging Crescendo uit Sassenheim, waarbij Mozart centraal zal staan. 

 

Uniek auteursconcept vormgegeven

Voor het eerst verschijnen er in Nederland een kinderboek én een roman, zich beide afspelend in eenzelfde tijdsbestek, met dezelfde hoofdpersonen en  geschreven door dezelfde auteur.

 

Geeri Bakker werd uitgedaagd om zowel het vierde deel te schrijven uit haar kinderboekenserie: Op reis met Mette en Jort  (“Mette en Jort op wintersport “) als ook een roman, waarbij de moeder van het meisje Mette uit het verhaal werd weggeschreven en haar eigen avontuur beleeft.

 

Over de auteur
Geeri Bakker  (1959) begon haar carriere als verpleegkundige. In 1988 maakte zij de overstap naar het stewardessenbestaan. Naast haar part-time baan als assistant purser is zij voetreflexoloog, stressconsultant en schrijft zij non-fictieboeken, kinderboeken en columns. WIT is haar eerste roman. Daarnaast verzorgt zij workshops op scholen en verenigingen.

Zij is getrouwd en heeft twee geadopteerde kinderen..

 

Over het boek

Waar Josje, de moeder van Mette, in de voorgaande deeltjes onderdeel was van de kinderavonturen, wordt zij in ‘WIT’ uit het verhaal geschreven en volgt zij haar eigen pad. Een pad waarin snelheid, spanning, ontroering en een verrassende ontknoping de lezers tot de laatste bladzijde vasthoudt. Moeder Josje wilde op zoek naar Mozart maar wordt geconfronteerd met zichzelf en alle tinten die zich tussen de witte wereld om zich heen en de zwarte wereld van haar geadopteerde dochter Mette bevinden. Thema’s zijn intens: ongewenste kinderloosheid en de dilemma’s als adoptiemoeder.

Een romandebuut dat je meesleept de diepte in. Mag Josje haar dochter houden? En hoeveel tinten liggen er verborgen naast zwart en wit.

Wie heeft er dan nog zin om warme chocolademelk te maken?

 

Datum    : Donderdag 22 november
Tijd         : Aanvang 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur
Locatie   : Theater 't Onderdak, J.P. Gouverneurlaan 40a, Sassenheim, vrij parkeren.
Toegang : € 5,00 vooraf te voldoen via onderstaande button of in de winkel.

Aanmelden
Boek nu reserveren 

Dinsdag 30 oktober 19.30 uur interactieve Workshop 'Filosofie voor een weergaloos leven' door Lammert Kamphuis

Lammert Kamphuis prikkelt mensen graag met zijn filosofische kijk op het alledaagse. Op een persoonlijke en ontspannen manier gaat hij in gesprek over de grote vragen van het leven en daagt hij zijn publiek altijd uit om anders te leren kijken naar zichzelf en hun situatie. Dit doet Lammert door filosofische ideeën uit het verleden en heden op een verfrissende wijze toe
te passen op hedendaagse thema’s.

Lammert wordt geprezen voor de manier waarop hij complexe onderwerpen toegankelijk en toepasbaar maakt. Door zijn luchtige toon, humor en open karakter weet hij een sfeer te scheppen, waarin goede gesprekken en ideeën als vanzelf opkomen. Lammert inspireert anderen om op een nieuwe manier te kijken, denken en handelen.

Over het boek: 
Met dit boek laat Lammert zien dat filosofie minder onbegrijpelijk en hoogdravend is dan we denken. In 18 prikkelende thema's toon hij hoe eeuwenoude en hedendaagse denkerdenkers je kunnen bijstaan in het alledaagse leven. Deze bundel biedt troost, geeft rust, verrijkt vriendschappen, creëert begrip voor anders denkenden en leidt tot meer plezier in je werk. Laat je verrassen door deze toegankelijke manier van filosoferen ¿ en ga zelf aan de slag!

De interactieve workshop vangt aan om 19.30 uur, ontvangst vanaf 19.00 uur. Toegang € 7,50 inclusief kopje koffie/thee bij ontvangst.
 

Aanmelden 
Boek nu kopen

Zaterdag 20 oktober is Paul van Hooff vanaf 11.00 uur
'in the house' 

Weet je het nog? 
Vijf jaar geleden, Paul reed 60.000 km met zijn Guzzi V7 uit 1975 naar het uiterste puntje van Argentinië. Zijn boek 'Man in het zadel' was een groot succes. Meer dan 10.000 exemplaren gingen ervan over de toonbank. Toen was Paul er ook.....
  2018:
Paul is er weer! Primeur in Sassenheim en wel op zaterdag 20 oktober is Paul 'in the house'. Vanaf 11.00 uur zal Paul in de boekhandel met Guus aanwezig zijn om honderduit te kletsen over zijn reis, ditmaal naar die van Tokio. En natuurlijk wil Paul zijn met een persoonlijke boodschap in zijn boek voor je boek erin zetten. Een gaaf, spannend, cool boek voor de komende cadeauperiode, zowel voor de ware motor liefhebber, als voor de lezer van waargebeurde verhalen. Zowel voor de mannen, als voor de dames.

Over de auteur: 
Journalist Paul van Hooff (1964) schreef onder andere voor de KRO, Haagse Post, Nieuwe Revu, Alert en de GPD-bladen, voordat hij zich toelegde op de specialismen motor- en omroepjournalistiek. Over zijn reis door de Amerikaanse continenten maakte hij reportages voor Motor Magazine, MotoPort Magazine, Humo, Revu, Rails, Onze Wereld en het AD. 

Over het boek:
Op de benzinetank van zijn Moto Guzzi V7 zet Graziano Rossi, de vader van de legendarische GP-coureur Valentino Rossi, drie handtekeningen. Journalist Paul van Hooff weet dan nog niet hoe hard hij deze zegen van de Godfather van de motorsport later nog nodig zal hebben. De reis is op voorhand krankzinnig lang, de hindernissen onvoorspelbaar groot, en dan vertrekt hij ook nog eens in de winter, op zijn trouwe 'Guus' uit 1975. Niets blijft de avonturier bespaard. Met huilende wolven op de achtergrond slaapt hij bij min twintig graden in zijn tentje in de Armeense bergen. Hij trekt een tijdje op met een Iraanse mensensmokkelaar, en ontwaakt in Wolgograd op de intensive care. Als hij in Siberië het leven redt van een zeventienjarige jongen, roepen de Russische media hem uit tot held. Maar telkens stapt hij weer in zijn zadel, en komt Tokio steeds dichterbij. Paul van Hooff was omroep- en motorjournalist voordat hij Nederland verliet en met zijn Moto Guzzi V7 ging reizen van de noordelijkste plaats in Alaska naar de zuidelijkste punt in Argentinië. Over die reis verscheen het alom geprezen boek Man in het zadel (2014), waarvan meer dan 10.000 exemplaren zijn verkocht.

Zaterdag 20 oktober zal Paul van Hooff vertellen over zijn tochten, zijn keuzes en natuurlijk over het schrijven van zijn boek. Paul van Hooff geeft geen directe lezing, maar is vanaf 11.00 uur aanwezig in de boekhandel en is dé gastheer van die dag. Hij komt graag met iedereen in contact. De toegang is vrij, kom gezellig langs voor een kop koffie en in de middag voor een hapje en een drankje. Graag even aanmelden
 

Aanmelden
Boek nu kopen