Philip Dröge komt vertellen over zijn nieuwe boek PELGRIM woensdag 14 maart om 20.00 uur.

Op uitnodiging van boekhandel Wagner komt Philip Dröge vertellen over zijn nieuwe boek "Pelgrim" op woensdag 14 maart om 20.00 uur.

Over het boek:
Pelgrim is de biografie van een man die decennialang zijn neus in de grootste politieke en culturele wespennesten van zijn tijd steekt. Eerst in Mekka, later in het strijdlustige Atjeh, het noordelijke deel van Sumatra dat de Nederlandse kolonisator maar niet weet te onderwerpen. In dit boek duikt Philip Dröge in het vergeten leven van Christiaan Snouck Hurgronje; een 28-jarige predikantenzoon uit Leiden, kwam tevoorschijn vanonder zijn djellaba. Hij was een van de reisgenoten van een karavaan, die op 21 februari in 1885 arriveerde in Mekka.

Snouck Hurgronje was wetenschapper, spion en avonturier in een tijd waarin het onbekende nog lonkte en de kans bood om in exotische oorden naam te maken. Hij ontdekt dat Christiaans dubbelleven voortkomt uit een complex en dubbelzinnig karakter, dat hem evenveel roem als problemen bezorgt. Als een van de eerste westerlingen dringt hij door tot het grootste heiligdom van de islam, en waagt daarmee zijn leven. Om zijn doel te bereiken, neemt Christiaan een beslissing die de rest van zijn leven zal beheersen. Hij bekeert zich. Of toch niet? Vanaf dat moment leidt Christiaan een dubbelleven, in dienst van zijn nieuwsgierigheid, academische eerzucht en als Nederlandse spion.

 

Over de auteur:
Dröge is journalist, columnist en initiatiefnemer van het populair-wetenschappelijke persbureau FAQT. Hij schreef twee jaar terug het inmiddels alom bekende boek “Moresnet”, eerder schreef hij “De schaduw van Tambora” dat ook lovend door de pers werd ontvangen. Philip Dröge schrijft voor diverse tijdschriften en treedt geregeld op als gastspreker en commentator op radio en televisie. De lezing begint om 20.00 uur. Ontvangst vanaf 19.30 uur. Kleine bijdrage € 5,00. Aanmelden kan via de Wagner-app (downloaden via www.readr.nl – Sassenheim/boekhandel Wagner), via de website van de boekhandel www.boekhandelwagner.nl, in de winkel en via de sociale media.

Aanmelden

Boek nu kopen

Zaterdag 24 maart Stoomcursus kunst verzamelen/kunst kopen door Manuela Klerkx en Oscar van Gelderen 

Zaterdag 24 maart gevan Oscar van Gelderen en Manuela Klerkx een stoomcursus Kunst Verzamelen om 16.00 uur in de boekhandel, naar aanleiding van hun onlangs verschenen boek 'Ontroerend Goed'. Aansluitend kunt u met al uw vragen terecht bij de auteurs.

Over de auteurs:​​​​​​​
Manuela Klerkx werkte na haar studie filosofie twintig jaar in toonaangevende galeries in België, Nederland en Italië, en had zes jaar haar eigen galerie in Milaan waar zij werk toonde van o.a. Marijn van Kreij, Navid Nuur en Jennifer Tee.

Momenteel werkt ze als kunstagent in Amsterdam. Haar grote passie is het scouten, begeleiden én verkopen van kunst(enaars).

Oscar van Gelderen is kunstverzamelaar en uitgever van onder meer Dave Eggers, John Williams (Stoner) en Judas van Astrid Holleeder. 

Over ‘Ontroerend Goed’: Een inspirerende en praktische gids over kunst kopen: hoe werkt het en hoe doe je het. Alles wat je moet weten over galeries, beurzen, veilingen en online kopen.

Er is onroerend goed – vastgoed, buitenkant, status – en er is ontroerend goed – kunst, binnenkant, passie. Bij velen heerst het idee dat kunst een (linkse) hobby van de elite is en niet toegankelijk voor ‘gewone mensen’. Galeries worden als hoogdrempelig ervaren, de prijzen zijn niet transparant en de teksten over de kunstwerken zorgen eerder voor verwarring dan opheldering.

Maar er is ook goed nieuws: het bezitten van kunst is niet voorbehouden aan de rijken der aarde: er is al prachtige kunst te koop voor een paar honderd euro (als je maar goed zoekt en ‘vroeg’ durft te kopen). De stap van kijken naar kopen is voor velen echter een obstakel: de kunstwereld kenmerkt zich door geheel eigen codes, die Manuela Klerkx en Oscar van Gelderen, zelf kunstkenners en -verzamelaars, in Ontroerend goedproberen te kraken. Hoe worden prijzen bepaald? Kun je onderhandelen met galeries? Hoe werkt een kunstbeurs? Er is zo veel keus: hoe weet ik welke kunst bij mij past en hoe en waar koop ik die?

Toegang is vrij, op vertoon van de Wagner app (Downloaden: www.readr.nl - Sassenheim/boekhandel Wagner). Presentatie vangt aan 16.00 uur, ontvangst vanaf 15.45 uur. Graag aanmelden.

Aanmelden
Boek nu kopen

Donderdag 29 maart lezing door Alex Boogers

Donderdag 29 maart geeft Alex Boogers om 20.00 uur een lezing over zijn boek 'Onder een hemel vol sproeten'. 

Over de auteur:
Alexander (Alex) Boogers is een Nederlandse schrijver. Hij werkt in Vlaardingen. Na zijn jeugd studeerde hij Nederlands recht en filosofie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het boeide hem kort, waarna hij enige tijd Nederlandse taal- en letterkunde, Indonesische talen, culturen en Oceanië studeerde.

Boogers stortte zich vervolgens op het schrijven, hetgeen resulteerde in bijdragen in Renaissance, Passionate Magazine en Esquire. In 2015 verscheen zijn nieuwe roman, Alleen met de goden.

Over het boek:
2009. Amerika heeft zojuist zijn eerste zwarte president gekozen. Voor een korte periode lijkt er iets van hoop te ontstaan in de wereld, maar voor de zwarte Harvey is die ene dag precies hetzelfde als alle andere. In zijn troosteloze wijk vecht iedereen om te overleven. Zo ook zijn buurmeisje Amy, die een verschrikkelijk geheim met zich meedraagt. De enige die ze vertrouwt is Jacob, een oude man wiens dierbaarste herinneringen zijn gestorven met zijn vrouw.

Ouderdom en jeugd, zwart en blank, volks en elitair: Alex Boogers schept een universum vol tegenstellingen.

De lezing vangt aan om 20.00 uur, ontvangst vanaf 19.30 uur. Toegang € 7,50. Graag aanmelden.

Aanmelden
Boek nu kopen

12 April Lezing Jan Kieft om 20.00 uur

 

Jan Kieft geeft naar aanleiding van zijn boek 'Regeer je eigen leven, de 7 wetten van zelfbeschikking' een lezing op donderdag 12 april in Sassenheim.

 

Het is nooit te laat om schoon schip te maken. Want het leven dat jij wilt is hier en nu beschikbaar, als je bereid bent je geest voor jezelf open te stellen. Jouw leven regeren begint van binnenuit. Jan Kieft helpt je je missie te ontdekken en reikt met zijn boek 'Regeer je eigen leven, de wetten van zelfbeschikking' meteen de spelregels aan om van die missie een succes te maken. De avond vangt aan om 20.00 uur. U bent vanaf 19.30 uur van harte welkom. De koffie (thee) staat klaar.

Aanmelden

Boek kopen (link nog niet geactiveerd)