Vrijdag 8 november Literaire lunch Nino Haratischwili 

Met gepaste trots kondigen wij aan dat Nino Haratischwili een bezoek brengt aan boekhandel Wagner in Sassenheim op vrijdag 8 november om 13.00 uur. Naar aanleiding van 'De kat en de generaal', de nieuwe roman van de schrijfster van Het achtste leven (voor Brilka) bezoekt zij Nederland en Vlaanderen van 2 tot en met 10 november. Een grote eer om haar te mogen ontvangen. Voor een select gezelschap organiseert uw boekhandel een literaire lunch. Wilt u hierbij zijn? Meldt u zich dan snel aan.

Voor dit boek dook Nino Haratischwili wederom in de geschiedenis, ditmaal die van Tsjetsjenië. Het was de moord op de Russische journaliste Anna Politkovskaja, samen met het waargebeurde verhaal over een Russische legereenheid op verlof in een afgelegen Tsjetsjeens dorp, die haar op het spoor bracht.

   

Over het boek 'De kat en de generaal':
Tsjetsjenië 1995: Noera is zeventien wanneer een Russische legereenheid in de buurt neerstrijkt. Met het uitbreken van de Eerste Tsjetsjeense Oorlog
versplintert haar droom om de benauwdheid van haar geboortedorp te kunnen ontvluchten.
Berlijn, 2016: een Russische oligarch, Alexander Orlow, die ‘de generaal’ wordt genoemd, is samen met zijn negentienjarige dochter Ada een nieuw leven begonnen in Berlijn. Maar met haar groeiende aantal vragen over zijn verleden en de Tsjetsjeense oorlog komen de herinneringen bij hem terug. Voor een afrekening met zijn verleden heeft hij de ‘de kat’ nodig, een koppige actrice van Georgische afkomst.

Over de auteur:
Nino Haratischwili (1983, Tbilisi) is romancier, toneelschrijver en regisseur. Ze is thuis in twee talen, schrijft sinds haar twaalfde zowel in het Duits als in het Georgisch. Van haar vorige boek, Het achtste leven (voor Brilka) werden in Nederland 65.000 exemplaren verkocht. De kat en de generaal stond op de shortlist van de Deutscher Buchpreis.

Literaire Lunch:
Aanvang lunch is om 13.00 uur, vooraf te voldoen in de winkel of online.
Kunt u niet met ons lunchen, maar wilt u haar wel ontmoeten en een gesigneerd exemplaar ontvangen, vanaf 14.15 uur zal Nino in de gelegenheid zijn uw exemplaar te signeren. Aanmelders krijgen voorrang!

Aanmelden

Boek nu kopen