Zondag 10 maart 2024 15.00 uur Simone van der Vlugt

Ter ere van de nèt verschenen, nieuwe historische roman van Simone van der Vlugt organiseert boekhandel Wagnet i.s.m. uitgeverij Ambo/Anthos en niet te vergeten de vele vrijwilligers een uniek middeleeuws feest in de Ruïne van Teylingen op zondag 10 maart om 15.00 uur. Natuurlijk is Simone er zelf ook bij en zal om 15.00 uur geïnterviewd worden. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen, aansluitend zal Simone haar nieuwe roman 'Bloedlijn' signeren, welke ter plaatse verkrijgbaar zijn. 

Over de auteur:
Simone van der Vlugt
is een van Nederlands grootste schrijvers van jeugdboeken, thrillers en historische romans. Ze ontving diverse prijzen waaronder de NS Publieksprijs voor Op klaarlichte dag. In totaal werden van haar boeken voor volwassenen meer dan 2 miljoen exemplaren verkocht. Haar boeken verschijnen over de hele wereld, van Duitsland tot China en van Groot-Brittannië tot Australië.

Haar thrillerdebuut De reünie verscheen in 2004 bij uitgeverij Anthos. Daarna volgden SchaduwzusterHet laatste offerBlauw waterHerfstliedOp klaarlichte dag en In mijn dromenVoor de Maand van het Spannende Boek 2012 schreef ze het geschenkboekje De ooggetuige.

Sinds 2009 schrijft Simone van der Vlugt historische romans voor volwassenen. Eerst verscheen Jacoba, dochter van Hollandbegin 2012 kwam Rode sneeuw in december en in 2015 De lege stad. In 2016 volgde Nachtblauw, dat aan vijftien landen werd verkocht. In 2017 verscheen Ginevra, in 2018 Het schaduwspel en in 2019 Wij zijn de Bickers!, Van der Vlugts eerste historische non-fictieboek. Eerder schreef ze historische jeugdboeken die bij uitgeverij Lemniscaat verschenen.

Haar werk is meermalen bekroond en genomineerd voor diverse prijzen. Simone ontving een Koninklijke onderscheiding na 25-jarig schrijverschap.

Over het boek: 
Wanneer Alkmaar voor de zoveelste keer wordt aangevallen probeert Katelijne haar brouwerij koste wat kost te beschermen tegen het brute geweld van de West-Friezen. Ze hoopt dat haar geheime liefde, koning Willem II, kan helpen door Alkmaar stadsrechten te schenken. Ze ziet zich echter voor een heel ander probleem gesteld wanneer ze van hem in verwachting blijkt te zijn…

Koning Willem is verwikkeld in een machtsstrijd en hij doet er alles aan om de West-Friezen aan zich te onderwerpen. Ondertussen wordt hij vader van twee zoons: de wettige Floris en de bastaard Alard.

Na Willems dood voelt Floris zich verplicht het werk van zijn vader af te maken, en snakt Alard naar erkenning van de grafelijke familie. Floris’ tante, Aleid van Holland, wendt intussen al haar macht aan om de levens van de jongemannen strikt gescheiden te houden. Als zij door het noodlot toch samengebracht worden, bundelen ze hun krachten om de strijd met hun vijanden aan te gaan en de familie-eer te redden.

Met Bloedlijn schreef Simone van der Vlugt een prachtig verhaal over macht, liefde en familiebanden. Als geen ander weet ze de levens van de hoogste kringen en die van het gewone volk beeldend te beschrijven. De middeleeuwen komen zo dichterbij dan ooit.

Er is geen ruimte om 'uw eigen boekenkast' te laten signeren. 

Aanmelden graag via onderstaande link.

Aanvang: 15.00 uur, ontvangst vanaf 14.30 uur.
Toegang: Zondag 10 maart. Ticket € 3,50.
Locatie: Ruïne van Teylingen - Sassenheim.

Aanmelden 
(Wilt u met meer mensen komen? Welkom, let u dan even op aub, om "wijzigen" aan te klikken, na verhoging van het aantal )
 

Koop nu het boek