Zondagse lezing Ewa Maria Wagner

Ewa Maria Wagner kwam op zondag, op uitnodiging van boekhandel Wagner naar Sassenheim. Zij gaf een lezing over haar boek 'Het Tristan Akkoord'. De lezing van deze altvioliste zal muzikaal werd omlijst door een ensemble van jonge leerlingen op o.a. de viool. 

Over de auteur:
E
wa Maria Wagner (Silezië, 1964) woont sinds 1991 in Nederland. Met een cum-laude-diploma van het conservatorium in Katowice op zak en vier jaar ervaring als altvioliste in het Poolse Radio en Televisie Orkest in Katowice, werkt ze nu bij het Radio Filharmonisch Orkest in Hilversum. Daarnaast schrijft ze artikelen en interviews voor o.a. SOMTimes en KlassiekMagazine. In december 2016 studeerde ze af aan de Schrijversvakschool in Amsterdam.

Over het boek:
Violiste Eveline wordt gedwongen haar leven nauwkeurig onder de loep te nemen na een dreigend ontslag bij het orkest waar zij al jaren werkt. Ev heeft na haar vertrek uit Polen een mooi leven in Nederland weten op te bouwen. Toch laat ze zich, naar eigen smaak, te veel door anderen beïnvloeden. Het Tristan-akkoord is haar persoonlijke zoektocht naar haar jeugd in communistisch, naoorlogs Polen, naar haar Duitse wortels en naar de moeizame verhouding met haar vader. Haar liefde voor muziek heeft haar altijd op de been gehouden. Wat blijft er over als die wegvalt? Naarmate ze dieper doordringt in haar eigen verleden en er een geheim uit de Tweede Wereldoorlog wordt ontrafeld, komt haar hele leven, de relatie met haar vader én haar carrière in een ander daglicht te staan.

In haar debuutroman stelt Ewa Maria Wagner vragen over identiteit, waarbij verleden en afkomst een belangrijke rol spelen. 

Boek nu kopen