Interview Murat Isik 23 april19.30 uur 

Met gepaste trots kondigen wij aan dat Murat Isik, op uitnodiging van boekhandel Wagner op dinsdag 23 april naar Sassenheim komt. Journalist Ellen Klaver-Asscheman zal Murat interviewen naar aanleiding van zijn nieuwste boek 'In de mist van Golden Gate Park', aansluitend signeert hij zijn boek, welke ter plaatse verkrijgbaar zal zijn. 

Over de auteur: 
Murat Isik (İzmir, 11 september 1977) is een Nederlandse schrijver en jurist. Zijn ouders zijn geboren in een dorp in het oosten van Turkije, in een alevitische Zaza-gemeenschap. Ze waren dus geen soennitische moslims, zoals het merendeel van de Turken in Nederland. Het dorp werd verwoest door de aardbeving van augustus 1966. De moeder van Isik, Aynur Tarhan (geboren in 1953), was een van de elf kinderen van haar moeder, van wie er drie in leven bleven. Op haar 13e, na de aardbeving, verhuisde zij met haar ouders naar Izmir.

Isik heeft een oudere zus. Kort na Isiks geboorte kwam het gezin naar Nederland, waar hij opgroeide in de Bijlmermeer (Amsterdam). Tijdens Isiks jeugd was zijn vader atheïst en communist. Zijn vader is overleden in september 2015, op zijn vierenzestigste, vijf maanden nadat hij weer in İzmir was gaan wonen.

Isik studeerde rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Amsterdam, waarbij hij in 200 een half jaar studeerde aan San Francisco State University. In 2012 kwam zijn eerste roman uit: Verloren grond, waarvoor hij de publieksprijs van De Bronzen Uil kreeg. Verloren grond vertelt de familiegeschiedenis van zijn ouders in Oost-Turkije. In 2017 kwam zijn tweede roman uit: Wees onzichtbaar. Dit verhaal speelt zich af in de Amsterdamse wijk Bijlmermeer, waar Isik is opgegroeid. Deze roman werd bekroond met de Nederlandse Boekhandelsprijs 2018, de Libris Literatuur Prijs 2018 en De Inktaap 2019.

Over Ellen Klaver-Asscheman: 
Ellen groeide op in Wassenaar. Na haar middelbare school voltooide zij de lerarenopleiding en studeerde pedagogiek aan de Rijksuniversiteit Leiden. Ellen werkte vervolgens 40 jaar in het onderwijs en in een eigen praktijk. Daarnaast is zij betrokken geweest bij vele organisaties en heeft een brede maatschappelijke interesse. Voor haar inzet is zij meermaals onderscheiden.

Ongeveer 10 jaar geleden werd Ellen gevraagd om programma’s te komen maken voor de lokale omroep. In deze programma’s interviewde zij vele bekende en minder bekende mensen. Een hele nieuwe carrière als journalist lag voor haar open, want er volgden ook uitnodigingen van de schrijvende pers om voor hen te komen schrijven. Zo is zij onder meer freelance verslaggever voor het AD.

De laatste jaren wordt Ellen ook regelmatig gevraagd om live interviews te komen afnemen. Iets wat ze met veel plezier doet. Onlangs werd Ilja Leonard Pfeijffer flink aan de tand gevoeld door Ellen, het was een prachtig interview bij boekhandel Wagner. 

Daarnaast presenteert zij de twee wekelijkse talkshow ‘Bij Ellen’ op de televisiezender van de regionale omroep Unity.NU.

Over het boek:
In de mist van Golden Gate Park, de schitterende nieuwe roman van Murat Isik, is een epische vertelling over het zoeken naar vrijheid en autonomie, het vinden van een grote liefde, de wording van een schrijver en de onoverkomelijke banden met je familie.

Zomer 2001. Metin Mutlu gaat studeren in San Francisco. Met het betreden van deze nieuwe wereld is hij vastbesloten zijn oude zelf achter zich te laten: in plaats van een verlegen toehoorder wil hij in Amerika een zelfverzekerde en daadkrachtige man worden. Een paar weken na zijn aankomst, op Metins vierentwintigste verjaardag, vinden de aanslagen van 11 september plaats.

Metin studeert internationaal strafrecht, maar het idee dat hij zijn leven zal slijten als jurist benauwt hem. Hij stort zich daarom vol op het keuzevak Creative Writing, waar hij de mysterieuze Joan Springfield ontmoet, een briljante doch getroebleerde studente voor wie hij als een blok valt. Zijn nieuwe vrije leven lijkt Metin goed af te gaan. Totdat onaangename ontwikkelingen in San Francisco én op het familiefront zijn verblijf in een heel ander licht stellen.

Aanvang: Het interview vangt aan om 19.30 uur, ontvangst vanaf 19.00 uur.
Toegang: € 15,00.
Aanmelden: via onderstaande button.
Locatie: Boekhandel Wagner, Hoofdstraat 181, Sassenheim

Aanmelden

(Wilt u met meer mensen komen? Welkom, let u dan even op aub, om "wijzigen" aan te klikken, na verhoging van het aantal )


Boek nu kopen