Tim Hofman 8 juni 13.30 uur - 16.30 uur 

Tim Hofman brengt bezoek aan boekhandel Wagner naar aanleiding zijn uitgekomen boek 'Vol goede moed' op zaterdag 8 juni om 13.30 uur. Hij zal 25 minuten geïnterviewd worden en aansluitend is er ruimte voor het stellen van vragen aan Tim en signeert hij zijn boek. 

Over de auteur:
Tim Hofman
 (1988) is werkzaam bij BNNVARA, waar hij onder meer de programma’s BOOS en Over Mijn Lijk presenteert. Begin 2016 was hij de winnaar van het spelprogramma Wie is de Mol? en in 2018 was hij een van de schrijvers van het Boekenweekgeschenk voor Jongeren. Met zijn documentaire Terug naar je eige land wist hij 250.000 handtekeningen te verzamelen en een kinderpardon voor zevenhonderd kinderen te regelen.

In 2020 won Tim Hofman drie grote prijzen: de ster voor beste presentator, de ster voor beste online videoserie voor BOOS en de Gouden Televizier-Ring voor Over Mijn Lijk. Met BOOS won hij in 2023 ook de prestigieuze journalistieke prijs De Tegel en de aflevering over The Voice of Holland leverde hem de bekroning tot Journalist van het Jaar op. Zijn poëziebundels Gedichten van de broer van Roos (2017) en Grappig jammer (2019) waren bestsellers.
 

Over het boek:
Tim Hofman heeft zich in zijn tien jaar als onderzoeksjournalist en programmamaker van onder andere BOOSPak De Macht en Over Mijn Lijk steeds beziggehouden met de vraag: welke ruimte zou ontstaan als we angst minder een leidraad laten zijn? Voor onszelf, maar ook in hoe we ons verhouden tot elkaar.

Wanneer we beseffen waar we precies bang voor zijn, kunnen we makkelijker voorbij onze vrees leven. Want minder angst in ons bestaan levert veel meer ruimte op voor onszelf en voor de ander. 


Wat hem opvalt: in situaties waarin mensen botsen, blijken angstgevoelens doorgaans een grote rol te spelen. In Goede moed onderzoekt Tim Hofman in achttien inspirerende en bevlogen geschreven hoofdstukken wat het oplevert als we ons allemaal minder zouden laten leiden door angst.

Zo onderzoekt hij angsten die onze samenleving stevig in de weg zitten. Neem nu angst die verstandige politieke beslissingen ondermijnt, of de angst om onszelf en elkaar te corrigeren als verandering nodig is. En hoe erg is deugen nu helemaal? Of, andere vraag: hoe gaan we met zijn allen door met vechten voor waar we voor staan als we daarbij voortdurend verbale klappen ontvangen, bijvoorbeeld op sociale media?

Daarnaast zoomt Tim in op meer persoonlijke angsten, die hemzelf en misschien ook de lezer beperken. Hij vertelt hoe hij zijn faalangst onderdrukte, minuten voor hij de ruimte in stapte waar hij John de Mol zou ondervragen over de misstanden bij The Voice of Holland. Of hoe hij de angst voor een onbekende toekomst overwon door toch te doen wat een van de moeilijkste dingen uit zijn leven leek: het verbreken van zijn verloving op zijn 25e. En hoe kijkt hij nu aan tegen zijn angst voor de dood, die hem eerder in zijn leven zo beperkte?

In zijn boek laat Tim zien dat wanneer we beséffen waar we precies bang voor zijn, we makkelijker voorbij onze vrees kunnen leven. Want minder angst in ons bestaan levert veel meer ruimte op voor onszelf en de ander.


Aanvang shift 1 - Interview (30 min.) + Q & A + Signeren: 13.30 uur.
Toegang shift 1: € 5,00.

Aanvang shift 2 - Meet & Greet + signeren: van toepassing indien shift 1 uitverkocht is.
Toegang shift 2: n.n.b.

Aanmelden: via onderstaande button.
Locatie: Boekhandel Wagner, Hoofdstraat 181, Sassenheim. 
Kijk daags voor interview op de site i.v.m. wijziging locatie en/of tijden!

Aanmelden shift 1 

Pre-order het boek nu