Linda Polman geeft lezing 'Doodstrafindustrie in Amerika' 

Naar aanleiding van haar boek gaf Linda Polman op uitnodiging van de boekhandel een lezing over haar boek en de doodstrafindustrie in Amerika. In Death Row Dollies – Leven met de doodstraf beschrijft journaliste Linda Polman, met oog voor het absurde, de barbaarse ‘doodstrafindustrie’ in de Verenigde Staten en de mensen die erdoor worden vermalen. 

Over de auteur
Linda Polman is journaliste en auteur van de internationale bestesellen De Crisiskaravaan. Ze schrijft onder andere voor de Volkskrant, NRC Handelsblad, Vrij Nederland en The Guardian.

Over het boek
In Death Row Dollies volgt ze jarenlang vrouwen die hun lot hartstochtelijk verbinden met dat van terdoodveroordeelden in Texas: niet alleen de Nederlandse en andere trans-Atlantische ‘dollies’ in de goedkope motels rondom death row op het Texaanse platteland, maar ook de dames van Texas’ eigen piepkleine antidoodstrafbeweging, en families die na de executie van man of vader achterblijven met de erfenis, vaak niet meer dan wat brieven en een tafelventilator. En ze ontmoet de terdoodveroordeelden zelf. De doodstraf in de VS staat voor het eerst sinds jaren weer hoog op internationale agenda’s door een serie mislukte executies, door berichten over onschuldigen die na decennia uit death row werden bevrijd en door de chemicaliën die nodig zijn voor de dodelijke injecties: die zijn bijna op. Amerikaanse doodstrafstaten dreigen terug te keren naar gaskamers en vuurpelotons.