Kom vrijdag 30 augustus naar Jeroen Windmeijer tijdens de Nacht van Sassem.

Vrijdag 30 augustus bracht Jeroen Windmeijer een bezoek aan boekhandel Wagner aan de Hoofdstraat 181 te Sassenheim tijdens de Nacht van Sassem. Jeroen Windmeijer, inmiddels geen onbekende van de boekhandel was tussen 19.00 en 21.00 uur aanwezig om over zijn nieuwe boek te vertellen en nauurlijk te signeren. Het was zo gezellig dat we Jeroen naar huis moesten sturen, anders moest hij meehelpen de stand opruimen. We hadden prachtig weer en de stemming was optimaal. Velen kwamen speciaal voor Jeroen 's avonds nog even terug.

Over de auteur:
Jeroen Windmeijer is doctor in de antropologie. Hij specialiseerde zich in de cultuur van de Latijns-Amerikaanse straatmuzikanten. Na vele omzwervingen, waarbij hij onder meer werkte als reisleider, streek hij uiteindelijk weer neer in de stad waar hij studeerde en promoveerde; Leiden. Hij werd daar godsdienst en maatschappijleer op een middelbare school. Inmiddels is hij fulltime schrijver.

Over het boek:
In een gesloten gemeenschap in de buurt van het Boliviaanse Titicacameer worden in korte tijd drie kinderen vermoord. Alles wijst erop dat ze op rituele wijze zijn omgebracht. De Nederlandse student Luc en zijn vriendin Nayra raken bij de zaak betrokken. Is de uitgestorven gewaande traditie van het kinderoffer nieuw leven ingeblazen? Wat waart er rond in de mistige toppen van de Andes?

In Latijns-Amerika is het christendom, dat de rooms-katholieke conquistadores met zich meebrachten, diep verweven met de oorspronkelijke natuurgodsdienst. De indianen zien Moeder Aarde als een zorgzame moeder, die de mens overvloed schenkt. Offers zijn nodig om het evenwicht in stand te houden. Maar soms is een wel heel groot offer nodig…

Jeroen Windmeijer opent in zijn weergaloze nieuwe thriller de anders zo gesloten wereld van de Boliviaanse hoogvlakten.

Boek nu kopen