Zaterdag 26 november 17.00 uur
boekpresentatie  

Op zaterdag 26 november komt Roberto Pennino naar boekhandel Wagner om zijn boek 'Italië 1982' te presenteren. Roberto zal geïnterviewd worden door sportjournalist David Endt. Het interview start om 17.00 uur. Aansluitend heffen we het glas en signeert Roberto met plezier zijn boek.  

Over de auteur:
Roberto Pennino  (Italiaanse vader, Nederlandse moeder) is in zijn dagelijkse leven advocaat. 

Met Onsterfelijk Torino, Forza Olandesi en de biografie Alles op gevoel over Pierre Vermeulen heeft Roberto Pennino (1971) inmiddels een stevige reputatie opgebouwd als voetbalschrijver. Naast zijn artikelen voor Staantribune, Panenka Magazine en het Friesch Dagblad, heeft hij jarenlang als eindredacteur gefungeerd voor het voetbalhistorisch magazine 'Tardelli'.

Over het boek:
Afgelopen zomer verscheen ‘Italië 1982, Azuurblauwe voetbaltriomf’ van Roberto Pennino. In zijn inmiddels vierde boek gaat Pennino terug naar het WK van veertig jaar geleden, terug naar wat hij zijn ‘droomzomer’ noemt. Tijdens dat toernooi in Spanje verrijst het Italiaanse Elftal uit zijn as. Een decennium van politieke aanslagen met tientallen doden hebben Italië in een staat van chaos gebracht. Als de elf van bondscoach Enzo Bearzot temidden van die onrust het WK start met drie schamele gelijke spelen, lijkt een roemloze uitschakeling aanstaande. Maar in een onwaarschijnlijke ommekeer blijven de Azzurri regerend wereldkampioen Argentinië en vervolgens topfavoriet Brazilië in zinderende duels de baas. In de finale wordt bovendien het ijzersterke West-Duitsland overtuigend verslagen. Plots is de hemel boven het Italiaanse schiereiland niet meer zwaar en grijs, maar breekt de zon door de wolken.

Hoe lukte het de in de eerste ronde nog verguisde spelers uit te groeien tot eeuwige helden? Wat deed Bearzot, waardoor zijn team inzag dat het de onoverwinnelijk geachte voetbalgoden uit Brazilië wél kon verslaan? Hoe vond de geknakte spits Paolo Rossi opeens zijn topvorm? ‘Italië 1982’ is een nauwgezette reconstructie die vertelt hoe een vriendenteam tegen alle waarschijnlijkheid in de wereldtitel won en vooral ook de landseer wist hoog te houden.

Met co-auteur Ruud Doevendans heeft Pennino met ‘Italië 1982’ een unieke voetbalkroniek geschreven van die onvergetelijke Spaanse voetbalzomer.

Aanvang: het interview vangt aan om 17.00 uur.
Toegang: gratis, aangeboden door Roberto Pennino en boekhandel Wagner.
Aanmeldenvia onderstaande button.
Locatie: Boekhandel Wagner, Hoofdstraat 181, Sassenheim.

Aanmelden

Boek nu kopen