Donderdag 9 mei 19.30 uur lezing/boekpresentatie

Donderdag 9 mei komt Jacobine van den Hoek een lezing geven over haar boek 'Zondebok'.

Over de auteur:
Jacobine van den Hoek is columnist van het Amstelveens Nieuwsblad en actief binnen de culture sector. Ze woont met man en twee zonen in Amstelveen. In het begin van haar schrijverschap heeft ze zich laten coachen door Simone van der Vlugt. Zij wees Jacobine op het genre 'historische roman' en een artikel in het blad Ons Amsterdam, over de wonderlijke weeshuisziekte in 1566, deed de rest. De vragen rondom de weeshuisziekte inspireerde haar en het leidde tot Jacobines debuut Zondebok.

Over het boek:
Het is 15 januari 1566 wanneer de burgerweeskinderen uitbreken en Amsterdam onveilig maken. Fye Lieveheer heeft erover gedroomd, maar vertelt dit, behalve aan haar dochter Sara en man Gerrit, aan niemand.
Fyes ontmoeting met haar oude liefde Laurens, een rijke korenkoper, maakt haar van slag en onvoorzichtig. Ze wordt verliefd, haar relatie met Gerrit staat op scherp en het klassenverschil tussen hen beiden wordt zichtbaarder dan ooit.
Intussen neemt de politieke onrust in Amsterdam toe; steeds duidelijker zetten de burgers zich af tegen de macht van de katholieken en van de elite in de stad. Het vroedschap van Amsterdam zoekt een oorzaak voor de opstand van de weeskinderen, en vindt een zondebok in Fye.

Een roman, gebaseerd op waargebeurde feiten, over liefde, moed en macht, in de aanloop naar de 80-jarige oorlog Een periode waarin het gevaarlijk was om anders te zijn.

Jacobine van den Hoek vertelt op 9 mei over haar boek. Welkom vanaf 19.00 uur, de lezing begint om 19.30 uur. Toegang € 5,00.

Aanmelden 
Boek nu kopen (verschijnt eind april)