Donderdag 9 mei 19.30 uur lezing/boekpresentatie

Donderdag 9 mei kwam Jacobine van den Hoek een lezing geven over haar boek 'Zondebok'.

Over de auteur:
Jacobine van den Hoek is columnist van het Amstelveens Nieuwsblad en actief binnen de culture sector. Ze woont met man en twee zonen in Amstelveen en heeft zich laten coachen door Simone van der Vlugt. Een artikel in Ons Amsterdam over de wonderlijke weeshuisziekte in 1566, inspireerde haar tot het schrijven van Zondebok. Een roman, gebaseerd op waargebeurde feiten, over liefde, moed en macht, in de aanloop naar de 80-jarige oorlog. Een periode waarin het gevaarlijk was om anders te zijn, zeer geschikt voor lezers van Simone van der Vlugt.

Over het boek:
Het is 15 januari 1566 wanneer de kinderen van het Burgerweeshuis uitbreken en Amsterdam onveilig maken. Fye Lieveheer heeft erover gedroomd, maar vertelt dit, behalve aan haar dochter Sara en man Gerrit, aan niemand.
Fyes ontmoeting met haar oude liefde Laurens, een rijke korenkoper, maakt haar van slag en onvoorzichtig. Ze wordt verliefd, haar relatie met Gerrit staat op scherp en het klassenverschil tussen hen beiden wordt zichtbaarder dan ooit.
Intussen neemt de politieke onrust in Amsterdam toe; steeds duidelijker zetten de burgers zich af tegen de macht van de katholieken en van de elite in de stad. Het vroedschap van Amsterdam zoekt een oorzaak voor de opstand van de weeskinderen, en vindt een zondebok in Fye.

Jacobine van den Hoek vertelde uitgebreid over haar boek, zo ook over de keuze schrijfster te worden. Het was een hele gezellige avond

Boek nu kopen