Donderdag 8 september 19.30 uur
lezing Elle van Rijn 

Op uitnodiging van boekhandel Wagner komt Elle van Rijn op donderdag 8 september om 19.30 uur een lezing geven naar aanleiding van haar nieuwe boek 'Terug naar Insulinde'. 

Over de auteur:
Elle van Rijn is een Nederlands actrice en scriptschrijfster, die een acteursopleiding aan de Toneelschool in Maastricht volgde.

Tijdens haar studie aan de Toneelacademie Maastricht deed van Rijn haar eerste televisie-ervaring op met een rol in een Frans-Zwitserse televisieserie. Na haar studie werd de Brabantse gecontracteerd door het Noord Nederlands Toneel. Zij was daar te zien in De knecht van twee meesters, Een onderwereldse glimlach

In 2006 publiceerde Van Rijn haar eerste boek, De tragische geschiedenis van mijn succes. In 2008 publiceerde zij haar tweede roman, De Hartbewaakster. Haar derde roman verscheen in 2010 onder de titel Het vergeten gezicht. Ook schrijft ze mee aan televisieseries.

Sinds 2008 werkt Van Rijn bij Four One Media en acteerde onder andere in de jeugdseries Het Huis Anubis en Puppy Patrol. Ook schreef ze het scenario voor de speelfilm Ja, ik wil!, die op 12 oktober 2015 in de Nederlandse bioscopen in première ging.

Over het boek:
Vlak voor de oorlog groeit Rosa op in voorspoed, in een vooraanstaande familie in Nederlands-Indië. Wanneer haar ouders scheiden wordt ze achtergelaten bij een tante. Alleen en ontheemd verlangt ze naar haar gelukkige kinderjaren, maar die zullen niet meer terugkomen.

Als de Japanners de kolonie bezetten leert de dan zeventienjarige Rosa dat vrijheid niet vanzelfsprekend is en dat afkomst ertoe doet. Haar leven neemt een onverwachte wending als haar vriend John zich als piloot bij het leger aanmeldt en ze zich met haar familie moet melden in een interneringskamp. Het is de liefde die haar op de been houdt, maar zal ze John ooit weer zien?

In deze historische roman maakt schrijfster Elle van Rijn invoelbaar hoeveel de generatie die de oorlog heeft meegemaakt in Nederlands-Indië heeft moeten doorstaan. Niet alleen laat ze zien hoe wreed de ontberingen zijn geweest in de kampen, tegelijkertijd toont ze hoe racistisch de koloniale samenleving was.

Aanvang: De lezing vangt aan om 19.30 uur, ontvangst vanaf 19.15 uur.
Toegang: € 5,00, inclusief kopje koffie/thee.
Aanmelden: via onderstaande button.
Locatie: Boekhandel Wagner, Hoofdstraat 181, Sassenheim.

Aanmelden

Boek nu kopen