Donderdag 8 februari 20.00 uur presentatie 'De Ramp'

De watersnoodramp 65 jaar geleden

Donderdag 8 februari presenteert Jacqueline Paaschen tijdens de lezing haar boek De Ramp bij boekhandel Wagner in Sassenheim.

Onbekende foto’s van bekende fotografen Ed van der Elsken, Cas Oorthuys, Eva Besnyö, Maria Austria, Ed van Wijk, Henk Nieuwenhuijs, Aart Klein, Kees Molkenboer, Dolf Kruger, Henk Jonker, Martien Coppens, Jo Bokma en Frits Gerritsen opnieuw geselecteerd.

In de jaren vijftig ontstond een kentering van pers fotografie naar documentaire fotografie, waar de fotoregistratie van de Watersnoodramp één van de eerste voorbeelden is.

Uit onderzoek is gebleken dat veel bekende Nederlandse fotografen die destijds nog aan het begin van hun carrière stonden, direct na de ramp naar de plek des onheils zijn afgereisd om fotografisch verslag te doen. Bij velen van hen is de voor hun typerende stijl van fotograferen in die series terug te zien. Uit de complete reeks van de betreffende fotografen is een nieuwe selectie gemaakt, waarbij het documentaire karakter zichtbaar wordt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1) De Madonna( Nederlands fotomuseum Ed van Wijk)

2) De Mannen ( nederlands fotomuseum/Aart Klein)

 

Voor eenieder die geïnteresseerd is in 'de Watersnood 65 jaar geleden', maar ook in fotografie zal deze avond zeer aanspreken. We rekenen op een grote opkomst, u bent van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij de boekpresentatie/lezing door Jacqueline Paaschen. Kleine bijdrage € 5,00. Vooraf aanmelden graag via onderstaande button.

 

Aanmelden

Boek nu reserveren