Dinsdag 5 juni workshop In de Mode Uit de Kunst

De eerste workshop voor –20ers tot en met +50ers die van mode houden en er meer over willen weten en over de invloed van kunst op fashion en van fashion op kunst.

 

Manuela Klerkx organiseert op dinsdag 5 juni om 19.30 uur haar workshop ‘In de mode Uit de kunst’ bij boekhandel Wagner, Hoofdstraat 181 te Sasssenheim. De workshop ‘In de mode Uit de kunst’ wordt een drieluik, welke allen afzonderlijk zijn te volgen.

 

De eerste avond is vooral gewijd aan het geven van kennis en inspiratie om je eigen stijl te ontwikkelen. De workshop gaat over mode niet als trend maar als vorm van zelf-expressie. De betekenis van kunstenaars en ontwerpers, als voorlopers en visionaires, speelt daarbij een grote rol. 

 

Het doel van de workshop is mensen wegwijs te maken in de wereld van de mode die inspiratie haalt uit de kunst. Het gaat om inhoud en stijl, om cultuur en niet om trends en hypes. 

 

Wat was de betekenis van Picasso en Mondriaan op mode ontwerpers als Yves Saint Laurent of Alexander McQueen? Wat is de relatie van Punk en Vivienne Westwood tot de mode van nu? Wat is de invloed van hiphop en sport op de streetstyle van nu?

 

Al deze vragen komen in drie workshops aan bod. Waarbij we afsluiten met de vraag over fashion en de toekomst. Hoe kunnen we duurzaam produceren? Hoe komen we van ‘waste’ af? Waarom moet je kledingkast vol hangen ‘met niks om aan te trekken’? Hoe kunnen we esthetiek met ethtiek verbinden? Beter weinig maar goed dan veel en van slechte kwaliteit (en goedkoop door kinderarbeid)

 

Doel: koop mode alsof je een kunstwerk koopt. Als iets heel mooi en bijzonder is gooi je het niet zomaar weg. Een kledingstuk dat bij je past, net als een kunstwerk dat bij je past, groeit met je mee.

 

Vind uit welk kledingstuk, welk kunstwerk en welk boek in je koffer moet en je bent een gelukkig mens.

 

Manuela Klerkx is kunstagente, co-auteur van ‘Ontroerend goed’ en na zestien jaar in Milaan te hebben gewoond verwoed fashion liefhebber. Zij laat zien hoe kunst en mode elkaar beïnvloeden en hoe belangrijk het is je eigen stijl te ontwikkelen.

 

Aanvang workshop 19.30 uur op dinsdag 5 juni, ontvangst vanaf 19.15 uur. Deelname € 25,00, inclusief Drinks & Bites, op vertoon van studentenpas € 12,50.

Inschrijven kan bij de boekhandel, Hoofdstraat 181, Sassenheim (0252-212778), via de website www.wagneronline, of via de app van de boekhandel (downloaden: www.readr.nl – Sassenheim/boekhandel Wagner)

Aanmelden