HELAAS GAAT HET INTERVIEW NIET DOOR
ER WORDT EEN NIEUWE DATUM GEPLAND

Dinsdag 31 maart interview Melcher de Wind over
het boek van zijn vader 'Eindstation Auschwitz'

‘Ik moet blijven leven om dit te vertellen.’

De Joodse arts Eddy de Wind werd in 1943 vanuit Westerbork samen met zijn uit Duitsland gevluchte vrouw Friedel per goederentrein naar Auschwitz getransporteerd. Eddy kwam terecht in barak 9, Friedel in 10, de barak waar de medische experimenten werden uitgevoerd.

Toen in het najaar van 1944 de Russen Auschwitz naderden, besloten de nazi’s hun sporen uit te wissen en stuurden de gevangenen, onder wie Friedel, mee met de dodenmarsen. Eddy verstopte zich en bleef achter. Hij vond een schrift en een potlood en begon te schrijven.

In Eindstation Auschwitz doet Eddy de Wind verslag van de verschrikkingen in het kamp en analyseert en observeert hij het gedrag waar mensen toe in staat zijn. Hij beschrijft Auschwitz zoals nooit eerder is gezien, rechtstreeks vanuit het kamp en met de emotie van dat moment.
Eindstation Auschwitz verschijnt tegelijkertijd in 20 landen aan de vooravond van de 75ste herdenking van de bevrijding van het kamp. Het originele schrift wordt teruggehaald uit New York waar het op dit moment tentoongesteld wordt.

Het interview vangt aan om 20.00 uur, ontvangst vanaf 19.30 uur. Toegang € 7.50

Aanmelden

Boek nu kopen