Donderdag 29 juni 17.30 uur
Boekpresentatie Wendy Broersen - Fransen

Op donderdag 29 juni om 17.30 uur presenteert Wendy Broersen haar boek 'Niet voor HR' bij boekhandel Wagner te Sassenheim. 

Over de auteur:
Wendy Broersen is internationaal DEI-expert op het gebied van genderdiversiteit en inclusie. Ze is al bijna twintig jaar serial entrepreneur, won verschillende awards en nominaties, had haar eigen tv-show op RTL, is gastdocent op de Universiteit van Amsterdam, auteur en internationaal spreker. 

Met haar bedrijf Superpeople Company helpt ze organisaties in binnen- en buitenland om meer diversiteit aan te trekken, te behouden en ervoor te zorgen dat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen. Zelf ontwikkelde ze het revolutionaire inclusie model AIM waarover haar boek gaat. Ook bedacht ze Equalitypoly, het eerste managementspel dat spelers niet alleen laten praten en leren over diversiteit en inclusie, maar vooral ook aanzet tot doen. 

 

Aanzetten tot actie is wat zij het liefste doet. Dat laat ze ook zien als initiatiefnemer en gastdocent van het D&I Master Programma op de Universiteit van Amsterdam, waaraan professionals uit heel Europa deelnemen. Zelf zegt ze hierover: “Het slechtste businessmodel ooit, want eigenlijk leid ik mensen op om te kunnen wat ik kan. Maar ik ben er vast van overtuigd dat ik het niet alleen kan. En de mensen die zich met dit onderwerp bezighouden, hebben kennis en inzichten nodig om dit werk goed te kunnen doen. Het Master Programma zorgt dus voor meer mensen die het DEI-verschil kunnen maken. En daar word ik heel blij van.”

 

Als ‘onverbeterlijke positivo’ doet ze met aanstekelijk enthousiasme graag dingen op een onconventionele manier, zeker als ze ziet dat het niet goed of snel genoeg gaat. Nieuwe technologie als AR & VR en gamificatie zijn voor haar daarbij welkome aanvullingen. 

 

 

Over het boek:

Inclusie is niet alleen maatschappelijke een hot issue, ook organisaties komen er niet meer onderuit. En dan hebben we naast inclusie ook nog diversiteit. Hoe verhouden die twee zich tot elkaar en waarom worden ze meestal in een adem genoemd als D&I? Waarom gedijt diversiteit niet zonder inclusie? En vooral: hoe werk je stap voor stap toe naar een duurzaam diverse en inclusieve organisatie - en daarmee naar een inclusieve maatschappij? Om die vragen te beantwoorden geeft dit boek je concrete antwoorden en het revolutionaire inclusiemodel AIM, waarmee je direct aan de slag kunt.

 

Veel organisaties stellen iemand van HR aan als D&I-manager. Maar voor een structurele inclusieve organisatiecultuur moeten alle afdelingen, inclusief de top van de organisatie doordrongen zijn van de noodzaak van inclusie. Vandaar dus Niet voor HR (alleen). 

 

Wendy Broersen is internationaal DEI-expert op het gebied van genderdiversiteit en inclusie. Ze is al bijna twintig jaar serial entrepreneur, won verschillende awards en nominaties, had haar eigen tv-show op RTL ‘Supervrouwen’, is gastdocent op de Universiteit van Amsterdam, auteur en internationaal spreker. Met haar bedrijf Superpeople Company helpt ze organisaties in binnen- en buitenland om meer diversiteit aan te trekken, te behouden en ervoor te zorgen dat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen.

 

Dit boek leest zoals je zou luisteren naar een presentatie van Wendy: haar focus op alles wat er allemaal wel mogelijk is, raakt en activeert. Haar mix van kennis, wetenschappelijke data, interessante voorbeelden en bewezen succesvolle tips geven handvatten om meteen zelf aan de slag te gaan. En zelfs het lettertype in dit boek is inclusief. Het zorgt ervoor dat mensen met dyslexie het boek makkelijker kunnen lezen. 

 

Tijdens de boekpresentatie zal Wendy kort vertellen over haar boek, vindt de officiële overhandiging plaats en proosten we met een hapje op 'Niet voor HR'.

 

Aanvang: Ontvangst vanaf 17.30 uur, officiële gedeelte rond 18.00 uur.
Aanmeldenvia onderstaande button.
Locatie: Boekhandel Wagner, Hoofdstraat 181, Sassenheim.

Aanmelden 

Boek nu kopen