Opening Week van de Poëzie
Zondag 27 januari 'Dichters op de Zeepkist' 

Zondagmiddag 27 januari opent boekhandel Wagner de Poëzieweek met het event 'Dichters op de Zeepkist'. Irma Ooijevaar en Jolanda de Lange nemen u mee op een poëtische zoektocht naar de betekenis van vrijheid. Het programma bestaat uit voordrachten uit werk van Tom Lanoye, schrijver van het Poëziegeschenk 2019, uit eigen gedichten en zelf geschreven liedjes.

Het thema van de Poëzieweek, die officieel op 31 januari begint, is 'Vrijheid'. Dat is ook de rode draad van deze middag.

Jolanda en Irma hebben in hun eigen werk en in de poëzie en literatuur gezocht naar teksten rondom dat thema. Ook werk van andere auteurs, zoals Ilja Leonard Pfeiffer komt aan bod. Het belooft een poëtische en muzikale middag te worden, in ongedwongen sfeer.

Irma Ooijevaar (Sassenheim) werd derde bij de Willem Wilmink Dichtwedstrijd 2016. Zij was drie jaar Teylinger Dichter.
Jolanda de Lange, werkzaam bij boekhandel Wagner, schrijft en zingt haar eigen liedjes. Tijdens een eerdere editie van Dichters op de Zeepkist zorgde zij voor de muzikale omlijsting. Het wordt een poëtische middag in ongedwongen sfeer, met muzikale begeleiding.

Thema Vrijheid
De Poëzieweek viert de vrijheid van 31 januari t/m 6 februari 2019. Vrijheid is kwetsbaar en niet vanzelfsprekend en daarom moet zij gevierd worden. Vrijheid gaat over vrij zijn van bezetters, maar ook over je vrij voelen als individu. Hoe vrij zijn we werkelijk: in onze maatschappij, in relaties, in onszelf?

Poëzie is bij uitstek het genre om de vrijheid te bezingen. In een gedicht is alles mogelijk. Een dichter kan in zijn gedachten en gedichten zijn wie hij wil zijn en zijn verbeelding laten spreken.

Tom Lanoye
Tom Lanoye (1958) woont en werkt in Antwerpen en Kaapstad. Als dichter debuteerde hij in 1984 met In de piste. Zijn literair werk is in meer dan vijftien talen gepubliceerd of opgevoerd. Lanoyes werk werd meerdere keren onderscheiden. Zo won hij onder meer de Constantijn Huygens-prijs voor zijn hele oeuvre, de Henriette Roland-Holst-prijs, De Gouden Ganzeveer, De Gouden Uil Literatuur -en publieksprijs. In 2017 werd hem een Eredoctoraat verleend aan de Universiteit van Antwerpen.

Dichters op de Zeepkist
In 2016 introduceerde de boekhandel met Irma Ooijevaar en Roos van Sen 'Dichters op de Zeepkist' in Sassenheim. Wegens succes werd dit evenement herhaald met Jacques Klöters tijdens de Poëzieweek 2017. We nodigen u van harte uit om ook bij deze derde editie aanwezig te zijn.

Aanvang: 15.00 uur. 
Toegang: vanaf 14.45 uur, bijdrage € 7,50.
Er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid voor de winkel.
Aanmelden: in de winkel of via onderstaande button.

Aanmelden

Boek nu kopen