Zaterdag 24 maart Stoomcursus kunst verzamelen/kunst kopen door Manuela Klerkx en Oscar van Gelderen 

Zaterdag 24 maart gevan Oscar van Gelderen en Manuela Klerkx een stoomcursus Kunst Verzamelen om 16.00 uur in de boekhandel, naar aanleiding van hun onlangs verschenen boek 'Ontroerend Goed'. Aansluitend kunt u met al uw vragen terecht bij de auteurs.

Over de auteurs:​​​​​​​
Manuela Klerkx werkte na haar studie filosofie twintig jaar in toonaangevende galeries in België, Nederland en Italië, en had zes jaar haar eigen galerie in Milaan waar zij werk toonde van o.a. Marijn van Kreij, Navid Nuur en Jennifer Tee.

Momenteel werkt ze als kunstagent in Amsterdam. Haar grote passie is het scouten, begeleiden én verkopen van kunst(enaars).

Oscar van Gelderen is kunstverzamelaar en uitgever van onder meer Dave Eggers, John Williams (Stoner) en Judas van Astrid Holleeder. 

Over ‘Ontroerend Goed’: Een inspirerende en praktische gids over kunst kopen: hoe werkt het en hoe doe je het. Alles wat je moet weten over galeries, beurzen, veilingen en online kopen.

Er is onroerend goed – vastgoed, buitenkant, status – en er is ontroerend goed – kunst, binnenkant, passie. Bij velen heerst het idee dat kunst een (linkse) hobby van de elite is en niet toegankelijk voor ‘gewone mensen’. Galeries worden als hoogdrempelig ervaren, de prijzen zijn niet transparant en de teksten over de kunstwerken zorgen eerder voor verwarring dan opheldering.

Maar er is ook goed nieuws: het bezitten van kunst is niet voorbehouden aan de rijken der aarde: er is al prachtige kunst te koop voor een paar honderd euro (als je maar goed zoekt en ‘vroeg’ durft te kopen). De stap van kijken naar kopen is voor velen echter een obstakel: de kunstwereld kenmerkt zich door geheel eigen codes, die Manuela Klerkx en Oscar van Gelderen, zelf kunstkenners en -verzamelaars, in Ontroerend goedproberen te kraken. Hoe worden prijzen bepaald? Kun je onderhandelen met galeries? Hoe werkt een kunstbeurs? Er is zo veel keus: hoe weet ik welke kunst bij mij past en hoe en waar koop ik die?

Toegang is vrij, op vertoon van de Wagner app (Downloaden: www.readr.nl - Sassenheim/boekhandel Wagner). Presentatie vangt aan 16.00 uur, ontvangst vanaf 15.45 uur. Graag aanmelden.

Aanmelden
Boek nu kopen