Woensdag 23 januari 19.30 uur boekpresentatie 'Hoe Dan?!' van Maroeska Metz

Maroeska Metz, auteur van het fraaie design-kookboek ‘Hoe Dan?!’ komt op uitnodiging van boekhandel Wagner woensdag 23 januari naar Sassenheim.
 

Over de auteur:

Maroeska studeerde in 1985 als beeldhouwer af aan de Rietveld Academie met een tentoonstelling van eetbare beelden. Ze groeide daarna uit tot een internationaal bekende ontwerper van meubels, lampen en juwelen. Haar werk is opgenomen in (museum)collecties in binnen- en buitenland. Maroeska’s handelsmerk is een kenmerkende krul, die ze in bijna al haar ontwerpen verwerkt. 

Met evenveel passie als waarmee ze in haar werkplaats meubels in elkaar maakt, creëert ze in de keuken de heerlijkste gerechten. Koken is voor Maroeska een uit de hand gelopen hobby. Ze begon ermee op haar 12e toen ze de pollepel van haar werkende moeder overnam en voor het hele gezin ging koken. In de keuken is Maroeska een autodidact met nu 50 jaar ervaring, ze houdt er nog steeds van om te experimenteren en haar grenzen te verleggen.

Over het boek:
Het schitterend vormgegeven Hoe Dan?! Favoriete recepten uit de 7 keukens van Maroeska Metz komt voort uit een kookschrift dat ze aanvankelijk voor haar kinderen schreef, en waaraan ze in totaal tien jaar heeft gewerkt. Het boek werd genomineerd voor Gouden Kookboek 2018. De gerechten zijn door Maroeska gefotografeerd in de stijl van 17e-eeuwse stillevens. Een extra bijzonderheid van het kookboek Hoe Dan?! is dat onder alle 120 recepten een filmpje staat, die je eenvoudig met de camera van je mobiele telefoon scant en bekijkt. 

Maak op donderdagavond 23 januari kennis met Maroeska Metz. Maroeska geeft om 19.30 uur een lezing over haar passie voor koken en bakken en serveert hapjes naar recepten uit haar kookboek. Na de lezing signeert de kunstenares Hoe Dan?! Favoriete recepten uit de 7 keukens van Maroeska Metz.

De inloop is vanaf 19.00 uur. Inschrijven vooraf i.v.m. de hapjes heel graag. Toegang € 7,50.

Aanmelden 
Boek nu kopen