21 Maart 2019 start leesclub Kunstgeschiedenis.

Donderdag 17 januari was informatiebijeenkomst leesgroep Kunstgeschiedenis en de groep gaat starten. Eerste bijeenkomst is op donderdag 21 maart en het boek 'Mark Rothko' geschreven door Annie Cohen-Solal zal besproken gaan worden. Wil je inhaken? Zou leuk zijn, neem dan even contact met ons op. Tel nummer 0252-212778, of stuur een mailtje naar info@boekhandelwagner.nl. 

Geïnteresseerden in kunst, de geschiedenis en de beleving ervan, kunnen op donderdag 17 januari 2019 om 10.30 uur kennismaken met het idee van ‘leesgroepen kunstgeschiedenis’. De informatiebijeenkomst  is  een initiatief van Boekhandel Wagner in samenwerking met de landelijke organisatie Senia. 

De stichting Senia brengt mensen met eenzelfde culturele interesse bij elkaar, in dit geval is dat beeldende kunst. Leesgroepen over dit onderwerp verdiepen zich aan de hand van een boek in een schilder, beeldhouwer, een bepaalde stroming of periode in de geschiedenis. 

Het zal gaan om groepen van 6-8 personen. Senia levert het studie- en discussiemateriaal aan de hand van het boek en afbeeldingen op internet. Het boek leent of koopt u zelf. De groep kan daarna zelf beslissen om naar een bepaalde tentoonstelling te gaan. Voorbeelden op de boekenlijst zijn het boek van Will Gompertz - Dat kan mijn kleine zusje ook. Waarom moderne kunst kunst is, envanGeert Mak - Het stadspaleis, over het paleis op de Dam.

Op de website www.senia.nl  vindt u meer titels en informatie over de werkwijze en de kosten.

Informatie

Belangstellenden kunnen zich aanmelden ter plaatse bij Boekhandel Wagner, of via onderstaande button. Voor de organisatie is het fijn om vooraf te weten op hoeveel mensen ze kunnen rekenen, maar u bent ook zonder aanmelding welkom.