Zaterdag 18 mei lezing door Matthias Rozemond

Op uitnodiging van boekhandel Wagner geeft Matthias Rozemond een lezing naar aanleiding van zijn boek 'Het spel van licht en donker' zaterdag 18 mei om 16.00 uur.

In deze lezing komen we meer aan de weet over de relatief onbekende jonge Rembrandt. Hoe vond hij als molenaarszoon zijn weg in de schildermilieu? Welke invloed hadden zijn familie en zijn Leidse vrienden- kring? Hierbij doen we waarnemingen aan de hand van zijn eigen werk, maar ook van dat van tijdgenoten. 

Een bijzondere rol is weggelegd voor de ‘Anatomische Les’, het indrukwekkende doek waarmee de 25-jarige schilder zichzelf definitief op de kaart zette. En dat terwijl hij er eigenlijk iets heel anders mee beoogde. Tevens gaat Matthias Rozemond dieper in op verschillende facetten van zijn roman ‘Het spel van licht en donker’ die hij schreef naar aanleiding van het Rembrandt-jaar 2019. 

De lezing begint om 16.00 uur. Toegang € 5,00. Aanmelden kan via de Wagner-app (downloaden via www.readr.nl – Sassenheim/ boekhandel Wagner), via de website van de boekhandel www.boekhandelwagner.nl, in de winkel en via de sociale media.

Aanmelden

Boek nu kopen