Zaterdag 18 december Auke Kok 16.00 uur 

Zaterdag 18 december komt om 16.00 uur auteur en journalist Auke Kok naar boekhandel Wagner in Sassenheim. Auke Kok komt vertellen over zijn nieuwe boek 'Flinke jongen', signeert en gaat met eenieder in gesprek. U bent van harte welkom. 

Over de auteur: Auke Kok liep in 1983 als doctorandus maatschappijgeschiedenis (Erasmus Universiteit Rotterdam) stage bij het opinieweekblad Haagse Post. Hij werd daar schrijvend redacteur, vervolgens lid van de eerste redactie van het zakenblad Quote en keerde in 1989 terug naar de Haagse Post om daar een sectie economie op te zetten.

Een jaar later werd Kok chef economie bij het fusieblad HP/De Tijd en in 1995 adjunct-hoofdredacteur en hoofdredacteur a.i.

In 2000 stapte hij als redactiechef over naar NOS Radio 1 Journaal. In 2004 vestigde Kok zich als zelfstandig journalist en boekenschrijver.

Vanwege zijn sporthistorische kennis treedt Kok regelmatig op in radio- en televisieprogramma’s. Hij is onder andere medewerker van NRC Handelsblad, het weekblad Vrij Nederland en de VARAgids. Zijn voetbalcolumns in HP/De Tijd zijn in 2000 gebundeld als boek onder de titel Balverliefd. De columns die hij schreef als stadschroniqueur van Het Parool zijn in 2014 als boek verschenen (De eenzaamste vrouw van Amsterdam).

Auke Kok is getrouwd met Dido Michielsen en vader van twee dochters.

Over het boek: Flinke jongenvolgt een jaar uit het leven van Hidde, een jongen van twaalf in een ogenschijnlijk leuk, zelfs kleurrijk, maar in feite ongelukkig gezin. Zijn hardwerkende vader kan onverwachts in enorme driftbuien losbarsten, zijn charmante maar wispelturige moeder biedt geen houvast, en hij ziet het toch al niet zo goede huwelijk van zijn gereformeerde ouders snel afbrokkelen. De leden van het gezin misleiden elkaar, liegen als het uitkomt. Buiten, voetballend met zijn vriendjes, voelt Hidde zich veiliger dan binnen. Meer en meer wordt hij een dagdromer en stijgt hij op in fantasieën over heldendaden met de bal. Hij wapent zich met stilzwijgen, met observaties van zijn opstandige broer die door zijn vader wordt geslagen en vernederd. Zo overleeft hij door slimheid en calculerend gedrag – op grote afstand van zijn helden in het Nederlandse profvoetbal die in dit jaar, 1969, op weg zijn naar de wereldtop. Hidde is lang niet zo flink als zijn idolen in de stadions. Of toch wel? Uiteindelijk doet hij een verwoede poging in dit aangrijpende verhaal over voetbal, dat niet zomaar een spelletje is maar een reddingsboei in een tijd van stijgende welvaart en afbrokkelende zekerheden.

Locatie: Boekhandel Wagner, Hoofdstraat 181, te Sassenheim. 
Toegang: gratis.
Aanvang 16.00 uur, ontvangst vanaf 15.45 uur. 
Aanmelden is fijn en kan via onderstaande link.

Aanmelden 

Boek nu kopen