Zondag 16 september Stadswandeling door Leiden met auteur Jeroen Windmeijer.

Zondag 16 september maken wij een unieke stadswandeling door Leiden met de auteur zèlf. Jeroen Windmeijer zal u rondleiden door de smalle steegjes van Leiden, langs de plekken boven èn wellicht zelfs onder de grond, waar feit en fictie samenkomen. De wandeling vangt aan om 14.00 uur.

Over de auteur:
Jeroen Windmeijer is doctor in de antropologie. Hij specialiseerde zich in de cultuur van de Latijns-Amerikaanse straatmuzikanten. Na vele omzwervingen, waarbij hij onder meer werkte als reisleider, streek hij uiteindelijk weer neer in de stad waar hij studeerde en promoveerde; Leiden. Tegenwoordig geeft hij daar godsdienst en maatschappijleer op een middelbare school.  

 

Over het boek:
Zes moorden, drie continenten, een wereldwijde cultus en een verborgen manuscript Het anders zo rustige Leiden schrikt op wanneer de voorzitter van de plaatselijke vrijmetselaarsloge op gruwelijke wijze om het leven wordt gebracht. Bijna tegelijkertijd wordt er in een archief een manuscript gevonden waarin een anonieme auteur de tot dan toe verborgen geschiedenis vertelt van de Pilgrim Fathers, de Founding Fathers van de Verenigde Staten. Van 1609 tot 1620 woonden zij in Leiden, waarna een deel van hen naar Amerika vertrok. Ongewild raakt universitair docent Peter de Haan bij deze zaken betrokken. Waarom bleef zo’n groot deel van de Pilgrim Fathers in Leiden achter? Wat hebben de vrijmetselaars daarmee te maken? En welke relatie onderhield Peters vriendin met de vermoorde voorzitter? In razende vaart neemt Windmeijer je mee van de nauwe steegjes van Leiden naar de weidse wateren van Cape Cod in de Nieuwe Wereld tot aan de verzengend hete Sinaïwoestijn in Egypte. Daar kom je er elke keer weer achter dat de geschiedenis nooit is zoals de boeken ons willen doen geloven.

Stadswandeling 16 september:
Verzamelen om 13.30 uur bij Parkeerplaats Haagweg 8 te Leiden. Van daaruit wordt er met de gratis shuttlebus naar plaats van bestemming te rijden. De wandeling start bij Café De Bruine Boon, Stationsweg 1, Leiden. Uiteraard kunt u ook rechtstreeks daar naartoe komen.

Wilt u meewandelen met ons? Er is een beperkt aantal plaatsen. Bijdrage € 9,50, vooraf te voldoen.

Kijk op uw app-voucher voor uw privilege korting.

Aanmelden

Aanmelden, direct online betalen

Boek nu kopen