Woensdag 16 november 19.30 uur
lezing Arthur Japin 


Op uitnodiging van boekhandel Wagner komt Arthur Japin op woensdag 16 november om 19.30 uur een lezing geven naar aanleiding van zijn nieuwe boek 'Wat stilte wil'.

Over de auteur:
Arthur Japin werd in 1956 geboren in Haarlem. Na het gymnasium (alpha) studeerde hij twee jaar Nederlandse taal- en letterkunde in Amsterdam en ging daar vervolgens naar de Theaterschool. Na zijn afstuderen in 1982 speelde hij onder andere bij Toneelgroep Centrum en de Theaterunie. Ook zong hij een kleine rol bij de Nederlandse Opera.

Zodra hij het historische verhaal op het spoor kwam van twee Afrikaanse prinsjes die in het negentiende-eeuwse Nederland werden opgevoed, besloot hij hun vergeten geschiedenis te doen herleven in een roman. Sindsdien is hij schrijver.

Over het boek:Zingen is Anna’s grote geluk. Zij heeft de stem, de opleiding en het talent en de ambitie, maar in de negentiende eeuw is een carrière als zangeres voor een meisje uit haar milieu ondenkbaar. Maar we schrijven 1885: de tijden lijken te veranderen. Gesterkt door de eigenzinnigheid en vrijheidszin van schrijvers als Kloos, Verwey, Van Eeden en Van Deyssel, in wier entourage zij terechtkomt door haar broer Willem, durft Anna haar eigen weg te gaan. In stil verweer oefent zij haar stem en zet, als onafhankelijke vrouw, haar eerste eigen stappen in de muziek en de liefde. Maar zij heeft buiten de macht van haar familie gerekend...

Aanvang: De lezing vangt aan om 19.30 uur, ontvangst vanaf 19.00 uur.
Toegang: € 15,00.
Aanmelden: via onderstaande button.
Locatie: De Tuinzaal van De Oude Tol, Hoofdstraat 147, Sassenheim.
Aangezien de hoofdingang is afgezet, kunt u via de Tolhuisstraat De Oude Tol bereiken. Er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid.

Aanmelden

Boek nu kopen