Donderdag 16 maart 19.30 uur
Lezing Matthias Rozemond

Op uitnodiging van boekhandel Wagner komt Matthias Rozemond op donderdag 16 maart om 19.30 uur een lezing geven naar aanleiding van zijn nieuwe boek 'Melkmeisje', aansluitend zal hij graag zijn boek signeren.

Over de auteur:
Matthias Rozemond (1962) studeerde Duitse taal-en letterkunde. Op zijn drieëntwintigste begon hij met het schrijven van gedichten, waarvan een aantal geplaatst is in uiteenlopende tijdschriften en verzamelbundels. Een eigen bundel (Schepijs op Zomeravonden) verscheen in 2000. Daarnaast schrijft hij literaire recensies voor o.a Het Parool en vertalingen van onder meer Duitse poëzie. 

In 2007 verscheen van Matthias Rozemond de literaire thriller Apollovlinder, kort daarop gevolgd door Schimmenspel (2008) en Enkele Reis Sicilië (2010). In 2016 bezocht Matthias voor de eerte keer boekhandel Wagner met zijn boek De duivelskunstenaar (2016): een unieke historische roman over Jeroen Bosch, de belangrijkste middeleeuwse kunstenaar van Nederland. Ook in 2018 hield Matthias een geslaagde lezing naar aanleiding van zijn boek: Het spel van licht en donker, een roman over de jonge Rembrandt. In 2021 verscheen zijn boek: Amalia, over de grondlegster van ons hedendagse koningshuis. Het vervolg verscheen in het najaar van 2022: Hoogheid. een mooi moment om Matthias opnieuw te vragen is de nieuwe historische roman van zijn hand: Melkmeisje, waarin het wereldberoemde schilderij van Vermeer tot leven komt. Matthias Rozemond woont in Haarlem met zijn vrouw en twee kinderen.

Over het boek:
Melkmeisje is de nieuwe historische roman van Matthias Rozemond en gaat over Johannes Vermeer in het jaar 1657. De jonge schilder Johannes Vermeer heeft zich danig in de nesten gewerkt met een scabreus doek waarvan half Delft schande spreekt. Ook zijn eigen katholieke schoonfamilie lijkt het vertrouwen in hem op te zeggen. Hoe krijgt Johannes zijn carrière weer op de rit? Hoe herwint hij liefde en steun van zijn echtgenote Catharina? Hij moet nu echt een doek maken dat alle critici in een keer de mond snoert. Gelukkig is er nog één Delftenaar die de ongepolijste jonge kunstschilder wil steunen, mits hij zich overgeeft aan de regels van de Hollandse genrekunst. Bijvoorbeeld dienstbode Tanneke bezig zien in haar keuken, maar krijgt hij haar zover om voor hem te poseren? Tegen het decor van het zeventiende-eeuwse Delft vertelt Melkmeisje het fictieve verhaal van een jonge vrouw en haar rol in het leven van Johannes Vermeer.

Aanvang: 19.30 uur. Ontvangst vanaf 19.00 uur
Toegang: € 5,00.
Aanmeldenvia onderstaande button.
Locatie: Boekhandel Wagner, Hoofdstraat 181, Sassenheim.

Aanmelden 

Boek nu kopen