Interview Alexandra Radius & Han Ebbelaar 14 maart 

Op dinsdag 14 maart komen twee van de grootste dansiconen Alexandra Radius & Han Ebbelaar naar Sassenheim. Astrid van Leeuwen, auteur van  hun boek zal hen interviewen, aansluitend signeren zij 'Levensdans'. Het interview start om 19.30 uur.
 

Over het boek:
Een eerbetoon aan twee van de grootste iconen die de danskunst in Nederland heeft voortgebracht: Alexandra Radius en Han Ebbelaar. Als enigen hebben ze bij zowel het Nederlands Dans Theater als Het Nationale Ballet successen gevierd, en ook schitterden ze bij het fameuze American Ballet Theatre in New York. Ze waren de muzen van meesterchoreograaf Hans van Manen, stonden op alle wereldpodia, en Radius was bovendien een van de vaste danspartners van de legendarische Rudolf Nureyev. In Levensdans praten ze vrijuit over elkaar en over de mensen met wie ze hebben gewerkt, over de hoogtepunten en beproevingen in hun uitzonderlijk lange carrière, het door hen opgerichte Dansersfonds, en hun liefde die al meer dan zestig jaar duurt. Verhalen die indirect ook een licht werpen op de geschiedenis en ontwikkeling van de dans in Nederland, en op die van het Nederlands Dans Theater en Het Nationale Ballet in het bijzonder.

Over de auteur:
Astrid van Leeuwen schreef als (dans)journalist voor landelijke dagbladen en tijdschriften. Daarnaast is ze redacteur en schrijver bij o.a. Het Nationale Ballet, Holland Dance Festival, Introdans en Stichting Dansersfonds ’79. Ook werkte ze mee aan boekpublicaties over, onder meer, choreografen Rudi van Dantzig, Hans van Manen en Toer van Schayk, en bandoneónspeler Carel Kraayenhof.

 

Aanvang: het interview door Astrid van Leeuwen vangt aan om 19.30 uur,          ontvangst vanaf 19.00 uur.
Toegang: € 7,50. 
Aanmeldenvia onderstaande button.
Locatie: Boekhandel Wagner, Hoofdstraat 181, Sassenheim

Aanmelden 

Boek nu kopen