Woensdag 14 juni 19.30 uur
Van Idee naar Podcast naar Boek
Luisteren naar de podcast en lezing van Lex Noteboom

Op uitnodiging van boekhandel Wagner komt Lex Noteboom naar Sassenheim. Op woensdag 14 juni om 19.30 uur gaan we luisteren naar het verhaal van Lex Noteboom. En vertellen kan hij! Deze man is geniaal! Hij vertelt over zijn idee wat uitmonde tot podcast en boek. Een uniek verhaal.

Over de auteur:
Lex Noteboom (1987) studeerde moderne geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Na zijn studie werkte hij als merkstrateeg voor verschillende reclamebureaus, terwijl hij de sciencefictionthriller The Deca Tapes schreef. Om het verhaal uit te kunnen brengen, maakte hij er een audiodramapodcast van. The Deca Tapes werd meer dan 500.000 keer beluisterd, genomineerd voor een Webby Award en won de grootste prijs voor digitale creativiteit in Europa: een Lovie Award. In eigen land werd de podcast genomineerd voor BNR’s Dutch Podcast Award. De man met duizend gezichten is zijn debuut als auteur en tevens zijn eerste Nederlandstalige verhaal. Hij werkte ruim drie jaar aan het boek. Tegelijk met het boek verschijnt de 8-delige audiodramapodcast De vrouw met duizend gezichten. Boek en podcast spelen in dezelfde wereld af, maar vertellen afzonderlijke verhalen die los van elkaar te lezen/beluisteren zijn.

Over het boek:
Wanneer Vigo Lechkov, president van de Democratische Republiek Kazichië, wordt vermoord, keert zijn tweelingbroer Daniel na twintig jaar terug naar het vaderland voor de begrafenis. Maar al snel blijken Daniel en zijn vrouw Michelle de voormalige Sovjetstaat niet meer te kunnen verlaten. Er heerst grote onrust in het land, waar in het oostelijke deel de roep om onafhankelijkheid steeds luider klinkt en in de hoofdstad sommige oligarchen definitief willen afrekenen met de familie Lechkov. Sinds het uiteenvallen van de Sovjet-Unie heeft Daniels familie met ijzeren vuist over Kazichië geheerst. Nu Vigo dood is, zou Daniel middels zogenaamd vrije verkiezingen tot de nieuwe president moeten worden verkozen. Dit is het laatste wat Daniel wil, maar wanneer er een staatsgreep wordt gepleegd en de Russische geheime dienst en de CIA zich ermee gaan bemoeien, begrijpt hij dat hij gevangen zit in een dodelijk web. 

Aanvang: 19.30 uur. Ontvangst vanaf 19.00 uur
Toegang: € 7,50.
Aanmeldenvia onderstaande button.
Locatie: Boekhandel Wagner, Hoofdstraat 181, Sassenheim.

Aanmelden 

Boek nu reserveren